La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
tiva
Barça B

2011.07.24. 11:40:38

nem tudom latta-e vki tegnap az U19-et. En igazabol most lattam elöször jatszani tetmeccsen Deulofeu-t. Hasonlit a mozgasa es a technikaja Messire, csak sokkal lassubb. Nagyon jol cselez, de sokszor tulzasba viszi. Lesz meg ra idö hogy ezt kineveljek belöle!
Mindenesetre a vallogatott es a mecs legjobbja, szerintem magasan ö volt!
Masik tema Soriano. Igen tenyleg erdemes lenne kiprobalni, de mondjatok mar meg hova ferne be ebbe a csapatba?
A golkiralyi cim jelent valamit, de ha annyira jo jatekos lenne, akkor öt is 10milliokert környekeznek.
Azert nem hülyek a klubbok h 5-6 millanal többet nem akarnak adni erte!
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.23. 16:15:30

nem úgy konkrétan romeu miatt, hanem azért, mert félek, hogy úgy járunk, mint mondjuk nolitoval, vagy szerintem jds-el is fogunk.

lehet túlzás, hogy egy wolfsburgba 3-4 mi nevelésünk játszon kölcsönben, de például egy jds vagy soriano beférne bőven.
vagy mondjuk montoya a felsorolt klubok közül egy némelybe.

de nem is annyira lenne létszükség a fiókcsapati viszony, hogy ha adogatnánk szépen kölcsön őket, ha úgy adódik.

mert szép ez, hogy most eladjuk bojant meg romeut vélhetően visszavásárlási opcióval, csak azért abba gondoljunk bele, hogy megkapjuk most a lóvét, elköltjük, aztán meg nem lesz külön keret arra, hogy vissza is vegyük őket.

de amúgy ha minden játékosunkat, aki tehetséges, de nincs jövője nálunk, ilyen jó áron tudnánk értékesíteni, akkor nem lenne probléma.

csak ne már 2 millióért sorianot, ingyen nolitot, meg ilyenek..
Totoka
Barça B

2011.07.23. 16:04:33

Shutterisland, gondolom a Romeu gyerek eladásának híréből jött neked ez a fiókcsapat dolog. Először is szerintem akiket te írtál, oda csapatonként ha 1 embert el tudnánk küldeni, szóval olyan igazán "fiókcsapat"-ot nem tudnánk belőlük csinálni, ahova eltolunk 5-6 ifit, és mind kezdő lesz. Nehezen képzelek el egy Wolfsburgot 4-5db 18-20 éves Barcassal... Ha meg nem kapnak elég játékpercet, csak padon ülnek, akkor már jobb az Atletic...
Atletic-ben van egy zsák nagyon tehetséges gyerek, de nem fog mind az első csapatnál befutni. Ha kölcsönadunk valakit, és várjuk h fejlődjön, aztán hátha első csapatos lesz belőle, de hoppá megint várni kell egy évet, és így tovább, akkor a végén ott vagyunk, h lejár a szerződése, elmegy ingyen, és megint buktunk egy tehetséget. Nem jobb néhány embert most eladni rögtön? Ha pl ez az 5 milla igaz, szerintem az is nagyon [auto_cenzúra] üzlet, főleg ha tényleg gondok vannak lóvé téren. Tény hogy nem szabad elszórni bagóért minden ifit, mer az nem jó, de évente 1-2 embernél többet beépíteni sem feltétlenül jó. Fiatal védőnk is mennyi van?? Biztos vagyok benne, hogy a felüket eladjuk majd 1-2 éven belül.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.23. 15:46:07

nem értem, miért nincs egy nívós fiókcsapatunk, ahova passzoljuk le szépen sorban azokat, akiket kár lenne a fakóban nyomatni, de még kevesek az első kerethez.
egy portugál, vagy mondjuk holland első osztályú csapat, ami dobogóra esélyes, vagy mondjuk egy (akár erős..) középcsapat a német, spanyol vagy olasz bajnokságból...

ők is jól járnának, mert kapnák ingyen kölcsönbe a fiatal tehetségeket, akik sok esetben nekik erősítést jelentenek, mi is jól járunk, mert így : 1. jobban szem előtt vannak (ez esetleges eladást is megkönnyíti..) 2. jobban fejlődnek szerintem.

van egy pár olyan játékos (soriano,montoya,bartra,jds,stb..) akik szerintem a barca B-t már kezdik kinőni, a nagy csapat viszont még nagy falat.

asszem anno volt a hospitalet, de az meg tudtommal 3. osztályú volt, szóval annak ebben a tekintetben nem sok értelme van.

ilyen csapatokra gondolok amúgy, mint pl. braga,AZ,stuttgart,bremen,wolfsburg,palermo,santander...

ezek közül lenne mondjuk kettő, az nagyon sokat segítene az utánpótlás kérdés kiteljesítésében.
barca0417
Entrenador del Barça

2011.07.23. 15:26:14

Azt nem mondtam egy szóval sem, hogy többre tartom mint Bojant... És nem azért adnám neki a 9-est, mert ő tartom a következő Eto'onak vagy Kluivertnek... csak simán azt mondtam hogy ha Jeffren elmegy, akkor Soriano megkaphatná Jeffren játékperceit, szélsőnk van elég így, de középen Villa, vagy Messi csak aki bevethető. Egy-egy kupa meccsen játszhatna nyugodtan. és akkor pihentetni lehetne az egész alap támadósort akár.
Ennek az egésznek amúgy semmi köze Bojanhoz...simán csak Soriano is lehetne az első csapat tagja, már nem annyira fiatal, jó cserecsatár lehetne. Nolito sincs már... Lehet hogy többet ér az a 4-5 gól amit lőne, mint az a 4-5 milla amit kapnánk érte esetleg.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2011.07.23. 15:15:41

barca0417 írta:Soriano-t itt lehetne tartani, jó lenne csere csatárnak, pláne ha Jeffren is elmegy.. Lehetne ő a 9-es addig, rá illene is. Szerintem elviselné a padot, és hasznos lehetne a játéka.
Azért ezen megakadt a szemem... Bojan nem érdemelte ki sokak szemében a 9-est, de Sorianora ráadnád? Furcsa...

Amúgy szerintem sokan túlértékelik Sorianot, nem hinném hogy többet tudna nyújtani mint Bojan tudott. A másodosztályban villog, de Bojan is elég jó volt a kisebb szinteken, 900 fölötti gólt lőtt. Aztán a felnőtt csapatban meg nem ment neki annyira - ami szerintem nem csak az ő hibája volt, de ebbe ne menjünk bele. Sorianonak az lenne a legjobb ha elmenne idén, annál jobb, hogy a másodosztályban rugdalja a gólokat, de ahhoz meg kevés szerintem, hogy az első csapatban akár a jolly joker szerepét is betöltse...
barca0417
Entrenador del Barça

2011.07.23. 15:08:48

Soriano-t itt lehetne tartani, jó lenne csere csatárnak, pláne ha Jeffren is elmegy.. Lehetne ő a 9-es addig, rá illene is. Szerintem elviselné a padot, és hasznos lehetne a játéka.
Kép
sura
Jugador d'estrella

2011.07.23. 10:30:39

Mi van Bartraval? Elvesztettem a szálat...
d
Entrenador del Barça

2011.07.22. 11:11:37

ab1daL írta:5 millió tényleg nem kis összeg egy ifi játékosért. Nem tudjátok hogy van rá visszavásárlási opciónk?
Öhm, egyelőre ez még csak elmundos pletyka... nem biztos, hogy alaptalan, de nem lett hivatalosan bejelentve semmi az égvilágon.
ab1daL
Director del Fútbol

2011.07.22. 11:01:31

5 millió tényleg nem kis összeg egy ifi játékosért. Nem tudjátok hogy van rá visszavásárlási opciónk?
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
d
Entrenador del Barça

2011.07.22. 10:59:57

5 millió egy srácért, aki épphogy játszott az első csapatban nem rossz biznisz. Alig egy-két meccsen láttam a srácot, annyira nem alakult ki róla komoly véleményem, de ha a Busquets-Mascherano kettősre nézek, akkor sajnos könnyen lehet, hogy neki nem lenne helye még jó pár évig ebben a csapatban. Ezt valószínűleg ő is belátja, egy erős klubhoz kerül, jó lehetőséghez jut, jól jár mindenki.

Példaértékű lenne azt tekintve, hogy hogyan lehet üzletileg még jobban sikeressé tenni az utánpótlását a csapatnak. Komoly felesleget termel igen magas szintű tehetségekből a klub, ezen játékosok eladásából komoly profitot lehet szerezni.
LM10
Director del Fútbol

2011.07.22. 10:18:13

kakasugynok007 írta:Valljuk be Oriol nem kapott volna lehetőséget az elkövetkezendő 10 évben :? Ezt mondhatjuk úgy érte, a karrierje miatt tettük.
Ez igaz. Jó esetben Busquets itt vonul vissza. Ez olyan lenne mint Casillas és Valdés helyzete a válogatottban.

De amúgy nagyon kíváncsi leszek erre a Barca B-re, új edző, teljes új keret. De nekem ez azért tetszik most jobban, mint az eddigiek, mert teli van olyan játékosokkal(Kiko, a Racinból igazolt gyerek, Rafinha,Deulofeu) akik nagy eséllyel berobbanhatnak majd a nagy csapatnál is egyszer, nem úgy mint Nolito és társai.
kakasugynok007
Capitá del Barça

2011.07.22. 09:35:56

Valljuk be Oriol nem kapott volna lehetőséget az elkövetkezendő 10 évben :? Ezt mondhatjuk úgy érte, a karrierje miatt tettük.
Kép
Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค!
culinho
Capitá del Barça

2011.07.22. 09:19:50

Montoya játéka nekem is nagyon tetszik, remélem igazak a múltkori hírek és kap majd lehetőséget Dani mögött. A brazilnak is jól jönne, mert tavaszra rendszeresen elfárad fejben kicsit, ami persze teljesen érthető. Tavasszal volt egy meccs, ahol jól játszott, majd egy esésben eltörte a karját, ha jól emlékszem. Most is megsérült, de még az ifi EB/VB előtt, így el sem utazott.

Másik, most olvastam a Sporton, hogy Bartával közel állunk a hosszabbításhoz. Ez szintén nagyon jó hír, látszik, hogy Pep már tervezi a jövő védelmét Fontas, és Barta személyében. Úgy tűnik, hogy Muniesa hátrébb került a rangsorban. Pigue adott és mellé a két fiatal közül meglehet - remélhetőleg - Puyol utódja. Remélem ez még odébb lesz, nem kell kapkodni, de nem is kell Thiago Silvában gondolkodni. Nem véletlenül bízik bennük a Mester, fiatalok még, de hatalmas potenciál van bennük.
noname
Llegenda del Barça

2011.07.22. 08:41:27

Kár Oriolért, de érthető. Lehet h nagyon tehetséges, de se Busquetset, se Mascheranot nem lehet jelenleg kiszorítani, ráadásul egyikük se idős, hiszen Masche még legalább 3-4 évig tartja a szintet, míg Sergio akár 8 évig is maradhat ezen a szinten. Az 5 millió szép összeg, a visszavásárlási opció jöhet, de nem valószínű h kihasználjuk, max azért hozzuk majd vissza(ha nagyon beválik)h drágábban eladhassuk(lásd:Negredo). Így ár pozitív az idei nyári mérleg úgy h közben a csapat erősödött nem is keveset.

Más: Eusebionak nagyon jól kell majd dolgoznia. Elment a kapitány a B-ből(Fontas), elment Thiago(bár ő már sokat úgyse játszott), továbbá Nolito, illetve minden valószínűség szerint megy Oriol és Soriano. Szinte az egész csapat-gerinc lelépett vagy így vagy úgy.
A csapat gerincéből akik maradtak: a kapusok, Bartra,Muniesa,Montoya,Carmona ráadásul közülük is Montoya valszeg fog kapni bőven lehetőséget az első csapatnál.
Jelen helyzetben már lassan örülnék, ha JdS maradna, mert ő legalább biztos pont lehetne a csapatban, segítene integrálódni az újaknak, mint Deulofeu,Kiko,Rafinha.
Nehéz lesz nagyon a Barca B-nek, remélem nem esnek ki. Tulajdonképpen távozott aaz egész támadósor(legalábbis a legjobbak). Annyi előnye van a dolognak h Deulofeu kap így majd bőven játékpercet.

Megint más: kíváncsi vagyok Montoya mennyit fog játszani az első csapatnál. Amikor felhozták rendszerint jól játszott. A probléma vele h sérülékeny. Tavaly szezon végén is megsérült, asszem most is vmelyik ifi VB/EB-n. Sztem neki lenne még hely az első csapatnál, hiszen az Alves cseréje posztra rajta kívül csak Adriano jó, márpedig neki baloldalon sokkal jobban megy. Érdekes lehet még Muniesa és Bartra, hiszen ők is évek óta kopogtatnak az első csapat kapuján, így alighanem sok meccsre fel lesznek hívva.
A Fifa egy szégyen
Alberto10
Capitá del Barça

2011.07.21. 20:30:41

A Sport és a Mundo Deportivo is lehozta, hogy Oriol Romeu, a Barcelona B keretének oszlopos tagja nagy valószínűséggel az angol Chelsea-ben folytatja pályafutását az újonnan kinevezett Villas-Boas irányítása alatt, mivel a tárgyalások a két klub között a végső szakaszban vannak.
Mivel a tehetséges, és jó fizikumú védekező középpályásnak nincs reális esélye az első csapatba kerülésre Sergio Busquets és Javier Mascherano mögött, távozni készül.
A Chelsea 5 millió eurókörüli összeget fog kifizetni Romeu játékjogáért. A Barca mindenképp belevonna a szerződésbe egy visszavásárlási opciót, melyet az első, illetve a második szezon után érvényesíthetne az egyesület, hasonlóan Bojan Krkic leendő római szerződéséhez.
Romeu 1991. szeptember 24.-én született Ulldecona-ban, 2001-től 2004-ig a városi rivális, Espanyol korosztályos csapataiban játszott, majd ezután került a Barcába. Guardiolánál az első csapatban is bemutatkozhatott 2010. augusztus 14.-én a Sevilla elleni Spanyol Szuperkupa odavágón, Andalúziában.
Romeu alap esetben védekező középpályás, de a védelem közepén is szerepelt már a B csapatban. Jellemzően nagy munkabírású, jó felépítéső, ugyanakkor megfelelő irányító, labdaelosztó képességekkel rendelkező játékos.

forrás:

SPORT: http://translate.googleusercontent.com/ ... BIzQdTOdPg

Mundo: http://www.mundodeportivo.com/20110721/ ... omentarios

Tudom, hogy culinho már említette a hírt, de most részletesen is leírtam.
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.21. 20:05:33

culinho írta:Úgy néz ki, h elbúcsúzhatunk Oriol Romeu-tól. Állítólag közel a megállapodás a Chelsea-vel 5 millió euró az ár. Nagy tehetség, remélem visszavásárlási opcióval engedjük el.
Nagyon remélem hogy csak azzal...neki itt kell játszania!
culinho
Capitá del Barça

2011.07.21. 19:05:48

Úgy néz ki, h elbúcsúzhatunk Oriol Romeu-tól. Állítólag közel a megállapodás a Chelsea-vel 5 millió euró az ár. Nagy tehetség, remélem visszavásárlási opcióval engedjük el.
Rikinho20
Jugador d'estrella

2011.07.18. 18:42:48

Tocy írta:
MessiFan írta:JdS is pont olyan mint a testvére. De nem számít.
Ezt most mitől?
Szerintem félreértette a híreket...
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.18. 18:35:45

MessiFan írta:JdS is pont olyan mint a testvére. De nem számít.
Ezt most mitől?
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.07.18. 18:31:57

JdS is pont olyan mint a testvére. De nem számít.
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.18. 17:42:52

Ez a Navata CF 27 gólt kapott két éve a Villarrealtól egy felkészülési meccsen. :) Attól, hogy egy félprofi csapatnak rúg öt gólt, még nem ugrik meg az értéke. Már 3-4 millió is jó ár érte. Vagy akár maradhat a másodosztályban, ennyi gólt nem lehet pótolni.
Zsolti95
Jugador d'estrella

2011.07.18. 16:54:01

http://barcanoticias.blog.hu/2011/07/10 ... ore3054159
Most akkor mi van :shock: ?Meg kéne tartani jó ha hosszú a kispad.
ab1daL
Director del Fútbol

2011.07.18. 16:44:43

messideco írta:http://barcanoticias.blog.hu/2011/07/18 ... ore3076266

Könyörgöm, tartsuk meg Sorianot, vagy ne engedjük el 7-8 millió alatt [-o<
Nem tudom nem lenne e érdemes bepróbálni nyáron a felkészülési meccseken a nagy csapatnál?! :roll:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
messideco
Presidente del Barça

2011.07.18. 16:38:36

http://barcanoticias.blog.hu/2011/07/18 ... ore3076266

Könyörgöm, tartsuk meg Sorianot, vagy ne engedjük el 7-8 millió alatt [-o<
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése