La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.26. 19:04:16

én a BARCA B-re gondoltam, hogy ha ott maradna, akkor nem baj az.
főleg, ha 2 millát adnának érte...szvsz annyit megérhet nekünk is, még akkor is, ha B-ben rúgdossa a gólokat.

az első csapathoz csak akkor kerülhetne fel 1-1 meccs erejéig, ha sörmeccs van, vagy mondjuk 2-3 támadónk nem áll rendelkezésre.

bár nyilván jót tenne neki a váltás, egy gyengébb bajnokságban első osztályú csapathoz, de az sem baj, ha marad a B-ben.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.26. 18:56:25

shutterisland írta:valóban, messi is eléggé a balost preferálja, de nem úgy, mint mondjuk robben...ha kell, a jobbost is használja leo.

más 1 : Pol Roige (juvenli B) átigazolt a realhoz...(remélhetőleg nem egy új messi akkor... :lol: )

más 2 : örülnék, ha soriano maradna a b-ben.
ennek két oka is van..az egyik az, hogy gyengülne sokat a B, ha elmenne, a másik pedig az, hogy ha netán valami csatárt fel kell vinni a padra (tegyük fel, sérülés hullám, vagy csak pihentetési szándékból), akkor jelenleg inkább soriano legyen az, ne egy 17 éves srác...mert azért 32 gól a másodosztályban akkor is megsüvegelendő.
Akkor így utoljára: http://www.totalbarca.com/2011/news/zub ... transfers/

“He contributed a lot to the team this season and we are working with him and his agent to find the best option. We hope a good offer comes through, both for him and the club. If none arrives, Jonathan (Soriano) still has a contract with Barça B, so he will join us for training on the 11th and will work normally, despite knowing that he has no chance of moving up to the first team.

Értitek miről van szó, ugye?
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.07.26. 18:50:01

shutterisland írta: más 2 : örülnék, ha soriano maradna a b-ben.
ennek két oka is van..az egyik az, hogy gyengülne sokat a B, ha elmenne, a másik pedig az, hogy ha netán valami csatárt fel kell vinni a padra (tegyük fel, sérülés hullám, vagy csak pihentetési szándékból), akkor jelenleg inkább soriano legyen az, ne egy 17 éves srác...mert azért 32 gól a másodosztályban akkor is megsüvegelendő.
Csak nem hinném hogy ez kedvérevaló. Már 25 éves, ahogy te is írtad csak összehozott 32 gólt, és nyilvánvaló hogy itt nincs jövője, így az ő szempontjából célszerűbb lenne távozni. A mi szempontunk természetesen az hogy maradjon mert kiegészítőnek tökéletes, de ez neki nem elfogadható, legalábbis gondolom.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.26. 18:03:45

valóban, messi is eléggé a balost preferálja, de nem úgy, mint mondjuk robben...ha kell, a jobbost is használja leo.

más 1 : Pol Roige (juvenli B) átigazolt a realhoz...(remélhetőleg nem egy új messi akkor... :lol: )

más 2 : örülnék, ha soriano maradna a b-ben.
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.25. 23:09:09

noname írta:Messinek is csak támaszték a jobb lába, de ez nem hátráltatja. :wink:
Volt kb. 19 éves koráig. Persze ha lehet, akkor ballal csinálja, de egyáltalán nem illetődik meg, ha jobbal kell elvállalnia, például az 5000. Barca gól, tavaly a Villarreal elleni hazai meccsen, vagy a Realnak lőtt szólógólja is jobbal volt.

Vagy itt egy videó, a harmadik passz Alvesnek jobbal megy, halálpontos. Ez egy kicsit túlmutat a támaszkodáson.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.07.25. 22:39:54

messideco írta:A rövidhírt olvasva a túráról, szemet szúrt, hogy maradhat talán Soriano, akár az első csapatnál :shock: [-o< Adná az Isten :)
Nem lesz soha az első csapatban mondta Zubi, kicsit nyersen is, ha marad akkor is a B csapatban.

Meg amúgy sem lenne helye, nem is értem.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
messideco
Presidente del Barça

2011.07.25. 22:37:18

A rövidhírt olvasva a túráról, szemet szúrt, hogy maradhat talán Soriano, akár az első csapatnál :shock: [-o< Adná az Isten :)
Kép
"And my heart will leave you never."
noname
Llegenda del Barça

2011.07.24. 21:06:17

shutterisland írta:
még ilyen fiatalon nem bűn, ha egylábas, de el kellene kezdenie felhozni a balost...amúgy eléggé di maria-s mozgása van
Messinek is csak támaszték a jobb lába, de ez nem hátráltatja. :wink:

Az önzőségről: nem mondanám h kimondottan önző, végülis gólpasszt is adott és gólpassz értékű passzt is. A probléma igazából az h még nem tudja eléggé bölcsen felbecsülni az egyes szituációkat. Sokszor nagyon jól alkalmaz cselt, máskor viszont rossz cselt alkalmaz vagy passzolnia kéne. Önzőségnek majd akkor nevezném h 2-3 év múlva se változtat ezen. Addig is tekintsük úgy h csak a rutin hiányzik. Messinek is idő kellett, mire idáig fejlődött.
A Fifa egy szégyen
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.24. 20:30:54

Tényleg elég önző, pedig itt már azért ő a "kisgyerek", többiek idősebbek nála. Tehetsége van, nagyon kíváncsi lennék rá legalább 1 felkészülési meccsen 1 félidőn keresztül...
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.24. 20:28:59

még ilyen fiatalon nem bűn, ha egylábas, de el kellene kezdenie felhozni a balost...amúgy eléggé di maria-s mozgása van
SuperMessi
Capitá del Barça

2011.07.24. 20:21:50

Tocy
Director del Fútbol

2011.07.24. 13:46:49

barca99 írta:
Balinho írta:Oriolt nem sajnálom, hiszen tényleg aligha kapott volna lehetőséget, de azt furcsállom, hogy ha már ide nem fér be, akkor miért egy hasonló kaliberű európai élcsapatba megy. Szerintem egy spanyol középcsapattal jobban járt volna. Remélem opciónk tényleg van. Meglátjuk.
Essien fél évre kidőlt, nem először. Kérdéses, hogy meddig bírja még a terhelést. Ott van még Mikel és Ramires, akikről már közel sem mondható el, hogy nehéz lenne őket kiszorítania (főleg a brazilt). Egyelőre nem tűnik egy rossz döntésnek, egy erős csapatba ment, ahová be is férhet.
Így van, Európa-szinten is erős csapathoz ment, ahol viszont az ő posztján nem hemzsegnek a klasszisok, és ha jól játszik, akkor könnyen lehet kezdő.
Cumbee
Entrenador del Barça

2011.07.24. 13:46:09

barca99 írta:
Balinho írta:Oriolt nem sajnálom, hiszen tényleg aligha kapott volna lehetőséget, de azt furcsállom, hogy ha már ide nem fér be, akkor miért egy hasonló kaliberű európai élcsapatba megy. Szerintem egy spanyol középcsapattal jobban járt volna. Remélem opciónk tényleg van. Meglátjuk.
Essien fél évre kidőlt, nem először. Kérdéses, hogy meddig bírja még a terhelést. Ott van még Mikel és Ramires, akikről már közel sem mondható el, hogy nehéz lenne őket kiszorítania (főleg a brazilt). Egyelőre nem tűnik egy rossz döntésnek, egy erős csapatba ment, ahová be is férhet.
Ráadásul úgy tűnik, hogy Villa Boas elég jó véleménnyel van róla és ő szerintem pont az a fajta edző, aki meri majd a fiatalabbakat is használni. Én úgy érzem, hogy nem befektetésnek vették, hanem tényleg számítanak is majd rá, szal szerintem is jó döntést hozott.
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.07.24. 13:44:34

tiva írta:arrol nem is beszelve hogy Soriano fizetese lenne olyan evi 2-3millio, plusz az ado stb.
ahhoz kepest h Sanchesnel 4-5 milliokrol vitatkoztunk hetekig!
Croyf is megmondta, aki nem fer be, el kell engedni!
A La Massia ontja a tehetsegeket!
A La Masia ontja a tehetségeket, de Soriano Espanol nevelés, aki 2 éve jött hozzánk a B-be.
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.24. 13:40:10

Balinho
Entrenador del Barça

2011.07.24. 13:22:32

Bevallom mindig furcsának tartottam, hogy itt beszélünk Nolitoról és Sorianoról. Mindketten 22-23 évesen érkeztek a klubhoz, nem saját nevelésű játékosok, ha úgy tetszik a Barca B zsoldosai.

Mindketten szimpatikus és jó kis játékosok, de azért egyikük sem fiatal már Iniesta is csak jó egy évvel idősebb generáció mint ők (Busquets meg jó kettővel fiatalabb), szóval szerintem mindketten akkor cselekszenek helyesen, ha egy ilyen szezon után adják el magukat a számukra optimális klubba. Nolito megcsinálta a szerencséjét a Benficával, Soriano is találhat magának hasonlót.

Oriolt nem sajnálom, hiszen tényleg aligha kapott volna lehetőséget, de azt furcsállom, hogy ha már ide nem fér be, akkor miért egy hasonló kaliberű európai élcsapatba megy. Szerintem egy spanyol középcsapattal jobban járt volna. Remélem opciónk tényleg van. Meglátjuk.
kristop
Entrenador del Barça

2011.07.24. 13:09:50

arrol nem is beszelve hogy Soriano fizetese lenne olyan evi 2-3millio, plusz az ado stb.
szerintem sem most, sem az átigazolása után nem fogja elérni még az évi egymilliót se a fizetése, ő nem az a kaliber. hanem inkább az aki olyan három millió körül mehetne is, de ennyit se nagyon fognak érte kiadni.
tiva
Barça B

2011.07.24. 12:36:55

arrol nem is beszelve hogy Soriano fizetese lenne olyan evi 2-3millio, plusz az ado stb.
ahhoz kepest h Sanchesnel 4-5 milliokrol vitatkoztunk hetekig!
Croyf is megmondta, aki nem fer be, el kell engedni!
A La Massia ontja a tehetsegeket!
d
Entrenador del Barça

2011.07.24. 12:03:00

Az 5-6 millió is csak álom egy kész játékosnál, aki a másodosztályban villog. Ki fizetné ki ezt? Romeu azért kelhet el ilyen jó áron, mert még hatalmas potenciál van benne. Soriano egy kiforrott játékos, aki elérte a csúcsát. Másodosztályú játékosokért, ha gólkirályok is, nem fizetnek ennyit, csak azért, mert Barcás meg pláne nem.
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.07.24. 11:58:19

Gondolom nem véletlenül nem számol Pep Sorianoval. Az előző szezonban szépen termelt, de ez még nem jelenti azt hogy az első csapatban megállná a helyét. Ha így lenne, habozás nélkül felhoznák a kerethez, és az sem elhanyagolható hogy már 25 éves.
Senkit nem megbántva, de egy középszerű játékosnak tűnik, pl. a legutóbbi érdeklődő Salzburg tökéletes lenne számára, vagy egy spanyol középcsapat.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
tiva
Barça B

2011.07.24. 11:40:38

nem tudom latta-e vki tegnap az U19-et. En igazabol most lattam elöször jatszani tetmeccsen Deulofeu-t. Hasonlit a mozgasa es a technikaja Messire, csak sokkal lassubb. Nagyon jol cselez, de sokszor tulzasba viszi. Lesz meg ra idö hogy ezt kineveljek belöle!
Mindenesetre a vallogatott es a mecs legjobbja, szerintem magasan ö volt!
Masik tema Soriano. Igen tenyleg erdemes lenne kiprobalni, de mondjatok mar meg hova ferne be ebbe a csapatba?
A golkiralyi cim jelent valamit, de ha annyira jo jatekos lenne, akkor öt is 10milliokert környekeznek.
Azert nem hülyek a klubbok h 5-6 millanal többet nem akarnak adni erte!
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.23. 16:15:30

nem úgy konkrétan romeu miatt, hanem azért, mert félek, hogy úgy járunk, mint mondjuk nolitoval, vagy szerintem jds-el is fogunk.

lehet túlzás, hogy egy wolfsburgba 3-4 mi nevelésünk játszon kölcsönben, de például egy jds vagy soriano beférne bőven.
vagy mondjuk montoya a felsorolt klubok közül egy némelybe.

de nem is annyira lenne létszükség a fiókcsapati viszony, hogy ha adogatnánk szépen kölcsön őket, ha úgy adódik.

mert szép ez, hogy most eladjuk bojant meg romeut vélhetően visszavásárlási opcióval, csak azért abba gondoljunk bele, hogy megkapjuk most a lóvét, elköltjük, aztán meg nem lesz külön keret arra, hogy vissza is vegyük őket.

de amúgy ha minden játékosunkat, aki tehetséges, de nincs jövője nálunk, ilyen jó áron tudnánk értékesíteni, akkor nem lenne probléma.

csak ne már 2 millióért sorianot, ingyen nolitot, meg ilyenek..
Totoka
Barça B

2011.07.23. 16:04:33

Shutterisland, gondolom a Romeu gyerek eladásának híréből jött neked ez a fiókcsapat dolog. Először is szerintem akiket te írtál, oda csapatonként ha 1 embert el tudnánk küldeni, szóval olyan igazán "fiókcsapat"-ot nem tudnánk belőlük csinálni, ahova eltolunk 5-6 ifit, és mind kezdő lesz. Nehezen képzelek el egy Wolfsburgot 4-5db 18-20 éves Barcassal... Ha meg nem kapnak elég játékpercet, csak padon ülnek, akkor már jobb az Atletic...
Atletic-ben van egy zsák nagyon tehetséges gyerek, de nem fog mind az első csapatnál befutni. Ha kölcsönadunk valakit, és várjuk h fejlődjön, aztán hátha első csapatos lesz belőle, de hoppá megint várni kell egy évet, és így tovább, akkor a végén ott vagyunk, h lejár a szerződése, elmegy ingyen, és megint buktunk egy tehetséget. Nem jobb néhány embert most eladni rögtön? Ha pl ez az 5 milla igaz, szerintem az is nagyon [auto_cenzúra] üzlet, főleg ha tényleg gondok vannak lóvé téren. Tény hogy nem szabad elszórni bagóért minden ifit, mer az nem jó, de évente 1-2 embernél többet beépíteni sem feltétlenül jó. Fiatal védőnk is mennyi van?? Biztos vagyok benne, hogy a felüket eladjuk majd 1-2 éven belül.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.23. 15:46:07

nem értem, miért nincs egy nívós fiókcsapatunk, ahova passzoljuk le szépen sorban azokat, akiket kár lenne a fakóban nyomatni, de még kevesek az első kerethez.
egy portugál, vagy mondjuk holland első osztályú csapat, ami dobogóra esélyes, vagy mondjuk egy (akár erős..) középcsapat a német, spanyol vagy olasz bajnokságból...

ők is jól járnának, mert kapnák ingyen kölcsönbe a fiatal tehetségeket, akik sok esetben nekik erősítést jelentenek, mi is jól járunk, mert így : 1. jobban szem előtt vannak (ez esetleges eladást is megkönnyíti..) 2. jobban fejlődnek szerintem.

van egy pár olyan játékos (soriano,montoya,bartra,jds,stb..) akik szerintem a barca B-t már kezdik kinőni, a nagy csapat viszont még nagy falat.

asszem anno volt a hospitalet, de az meg tudtommal 3. osztályú volt, szóval annak ebben a tekintetben nem sok értelme van.

ilyen csapatokra gondolok amúgy, mint pl. braga,AZ,stuttgart,bremen,wolfsburg,palermo,santander...

ezek közül lenne mondjuk kettő, az nagyon sokat segítene az utánpótlás kérdés kiteljesítésében.
barca0417
Entrenador del Barça

2011.07.23. 15:26:14

Azt nem mondtam egy szóval sem, hogy többre tartom mint Bojant... És nem azért adnám neki a 9-est, mert ő tartom a következő Eto'onak vagy Kluivertnek... csak simán azt mondtam hogy ha Jeffren elmegy, akkor Soriano megkaphatná Jeffren játékperceit, szélsőnk van elég így, de középen Villa, vagy Messi csak aki bevethető. Egy-egy kupa meccsen játszhatna nyugodtan. és akkor pihentetni lehetne az egész alap támadósort akár.
Ennek az egésznek amúgy semmi köze Bojanhoz...simán csak Soriano is lehetne az első csapat tagja, már nem annyira fiatal, jó cserecsatár lehetne. Nolito sincs már... Lehet hogy többet ér az a 4-5 gól amit lőne, mint az a 4-5 milla amit kapnánk érte esetleg.
Kép
Válasz küldése