Thiago Alcántara

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.07.28. 10:45:00

Fecooo írta:nem rossz érvelés, kivéve, h 20 éves a gyerek :D
Nem tudtad megállni mi?:mrgreen: Akkor 20 :twisted: Okoska :lol: :mrgreen:

Akkor kevesebb éve van, hogy beérjen :lol:

Félre értés ne essék mea culpa, azt hittem 18, köszönöm a kiegészítést Ferenc Feriiii Fecoooo
Kép
Kép
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.07.28. 10:41:20

nem rossz érvelés, kivéve, h 20 éves a gyerek :D

(jó öregek vagyunk, h 20 éves embőrre is mondhatjuk, h gyerek :P )
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.07.28. 10:38:24

Ne felejtsük el egy 18 éves emberkéről beszélünk, aki előtt valóban ígéretes jövő áll, de ne essünk túlzásokba!Sokan már kezdőbe, meg Xavi utódként tekintenek rá (Puyoltól jó meglátás volt, hogy legyen csak Thiago s nem utódja xy-nak)!
FcGábor elfogadom az érvelésed, most ez az új hullám itt a fórumon (számomra érthetetlenül), sokan unalmasnak tekintenek a játékunkra.....
Szinte már tökéletes a csapatjátékunk, amivel sorra nyerjük a meccseket, s szerintem ez célravezető!Nem azt mondom, hogy nincs szükség egyénieskedésre, mert aki megtudja csinálja meg, de inkább, ahogy te írod alibi passzoljon!
Nem a középpálya kellős közepén kell flikk flakkozni!
Annyira támadó a csapat, hogy nem lehet mindig abban bízni, hogy Valdes (aki 1-1ben talán a legjobb) megoldja!Tegnap is a szívünkre tesszük a kezünket kaphattuk volna mi az első gólt, s akkor baj van!
Úgy gondolom ezért kell még várni Thiagoval, jó ügyes megoldásai vannak, ahogy szeretitek mondani váratlant húz, de a mezőnyben nem elég letisztult a játéka!

Remélem érthető a dolog, persze véresre tapsoljuk a tenyerünket, hogy úúúúúú hogy passzolt, de tegnap is látható volt, hogy pl a természetellenes bokapassza nem mindig célravezető!Mikor simán visszafordulhatna, s leguríthatná hátra, hogy induljon újra a figura, nyom egy ilyet a vakvilágba!

Nagy zsugás lehet, de adjunk neki még időt, hisz még szertelen fiatal, s ezeket a dolgokat kinőheti, nem tudok rá jobb szót, le kell tisztuljon a játéka!S igenis középső középpályásként minimálisra kell redukálni a labdavesztést, ez a legfontosabb csapatrészünk, s ezzel tudjuk sorra nyerni a meccseket, hogy Iniesta-Xavi olvassa a játékot, s borzasztó labda biztosak!

Úgyhogy Thiagonak is ezeket meg kell tanulnia, de úgy gondolom megvan benne képesség, hogy valóban meghatározóvá váljon
:wink:

szerk: köszönöm barca99, hogy más is így látja :lol: Ugyanazt írtam mint te, csak picit körmönfontabban :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2011.07.28. 10:41:53-kor.
Kép
Kép
Kép
Bokke
Barça B

2011.07.28. 10:32:45

FCB_gábor írta:
Bob_Marley írta:...azért elpasszolt jó pár labdát....
Sanama írta:A 2 gólt láttam csak, a meccset viszont nem.
Annyit akarok mondani,hogy én bírom a srácot egyébként, de azért ahogy olvastam, írtátok,hogy jópár labdát elszórt, és azért a mezőnyből nem tűnt ki.
Persze 2 góllal ki nem tűnik ki... de értitek mire gondolok.(vagyis remélem)

Én sokkal jobban örültem volna,ha 2 nagy zsugát ad valakinek,aki bevágja 100%os ziccerből, mert azon a poszton elsősorban ez a feladata egy játékosnak. Ezzel nem akarom a gólszerzés érdemét elvenni tőle, de 2góltól ne legyen már Isten , meg hasonlók. Még rengeteget kell tanulnia.
Pont azért szeretem Thiagot és szerettem anno Decot is, mert nem az Iniesta és Xavi féle pontos alibi passzos játékot képviselik. Mernek kockáztatni. Ez néha valóban eladott labdákat eredményez, de nekem ez a fajta stílus sokkal jobban bejön. Mindig lehet valami váratlan szép megoldásra számítani, és sokszor pont ezek a megoldások döntik el a meccseket és ezektől nem lesz majd unalmas gurigázás az egész mérkőzés. Az elmúlt években ez nekem nagyon hiányzott a csapatból.
Korábban sose fordult elő velem, de az utóbbi időkben bealudtam egy pár meccsünkön.
Visszatérve még az eladott labdákra: Thiago ugyan többet elpasszol, mint Xaviék, de jobban is szűr az "öregeknél". Decohoz hasonlóan nem rest taktikai szabálytalanságokkal megállítani az ellent.
A gól vs gólpasszról meg az a véleményem, hogy asszisztot sokan tudnak adni, kapura veszélyesen viszont nagyon kevesen játszanak a csapatból.
Fog még ő gólpasszokat adni, ne aggódjon senki. Az Iniesta féle statisztikát(6-8 gólpassz/szezon) simán hozni fogja.
Teljesen igazad van. Végre van aki messziről is mer lőni és tud is!
"A játék az nem játék!"-Terence Hill
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.28. 10:25:25

Ezek az alibipasszok jelentik a játékunk alapját. Xavi és Iniesta is próbálhatná állandóan a merészet, de egy ilyen feltolt védelem mellett elég kellemetlen a labdavesztés és a kontra. Ez a stílus itt nem fér bele, mert saját magunk alatt vágnánk a fát.

Az utolsó években meg nagyon sokat ért Deco stílusa, körülményesen belevezette a labdát a tömegbe, ha elvették tőle, simán utánarugott az emberének. :D A csapatba kb. akkor is két húzóember volt - Xavi és Iniesta.

Szerintem a Barcában akkor van jövője, ha sokkal inkább letisztul a játéka, és nem szórja el a labdákat. Egy ilyen villámgyors, kontrára játszó Real ellen a jelenlegi játékstílusunk mellett elég veszélyes lenne a játéka.
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.28. 10:20:43

FCB_gábor írta:
Tocy írta: de egy félpályás labdaelszórás, amiből akadt azért, szintén dönthet el meccset, csak az ellenfél javára. Iniesta pedig lehet hogy csak 8 gólpasszt ad, de ez mellett kialakít még rengeteg helyzetet, amihez vagy kell még egy passz, vagy elrontják...
Ini is adott el labdát félpályánál ezen a tornán, Busquets is sok eladott labdával kezdte karrierjét a nagy csapatban.
Majd amikor összhangba kerül a csapattársakkal, amikor érzi ki hova mozog, és a többiek is érzik hova mozogjanak, mert ez a srác odateszi a labdát, akkor százalékoson is jobbak lesznek a passzok.
Persze, csak itt "Istenezik" stb, azért messze van még tőle :)
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2011.07.28. 10:19:24

Tocy írta: de egy félpályás labdaelszórás, amiből akadt azért, szintén dönthet el meccset, csak az ellenfél javára. Iniesta pedig lehet hogy csak 8 gólpasszt ad, de ez mellett kialakít még rengeteg helyzetet, amihez vagy kell még egy passz, vagy elrontják...
Ini is adott el labdát félpályánál ezen a tornán, Busquets is sok eladott labdával kezdte karrierjét a nagy csapatban.
Majd amikor összhangba kerül a csapattársakkal, amikor érzi ki hova mozog, és a többiek is érzik hova mozogjanak, mert ez a srác odateszi a labdát, akkor százalékoson is jobbak lesznek a passzok.
Kép
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2011.07.28. 10:11:53

Tocy írta:
MQuC írta:De ha már elment, akkor miért nem tud alázatosan edzeni és akkor világsztár lehetett volna belőle a Tottenhamnél is akár.

Remélem Thiago jobb pályát fut majd be. NÁLUNK
Ugyanazért, amiért elment...
off
nem tudhatjuk Gionak mit jelent ez az egész, mekkora szerepet játszik az életében a foci
úgy tűnik, hogy a válogatott meccseket leszámítva nem veszi túl komolyan a labdarúgást
lehet ez változni fog, lehet nem, de ő tudja egyedül mennyit tesz bele és mit akar belőle kihozni
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.28. 10:11:21

FCB_gábor írta:
Annyit akarok mondani,hogy én bírom a srácot egyébként, de azért ahogy olvastam, írtátok,hogy jópár labdát elszórt, és azért a mezőnyből nem tűnt ki.

Én sokkal jobban örültem volna,ha 2 nagy zsugát ad valakinek,aki bevágja 100%os ziccerből, mert azon a poszton elsősorban ez a feladata egy játékosnak. Ezzel nem akarom a gólszerzés érdemét elvenni tőle, de 2góltól ne legyen már Isten , meg hasonlók. Még rengeteget kell tanulnia.
Pont azért szeretem Thiagot és szerettem anno Decot is, mert nem az Iniesta és Xavi féle pontos alibi passzos játékot képviselik. Mernek kockáztatni. Ez néha valóban eladott labdákat eredményez, de nekem ez a fajta stílus sokkal jobban bejön. Mindig lehet valami váratlan szép megoldásra számítani, és sokszor pont ezek a megoldások döntik el a meccseket és ezektől nem lesz majd unalmas gurigázás az egész mérkőzés. Az elmúlt években ez nekem nagyon hiányzott a csapatból.
Korábban sose fordult elő velem, de az utóbbi időkben bealudtam egy pár meccsünkön.
Visszatérve még az eladott labdákra: Thiago ugyan többet elpasszol, mint Xaviék, de jobban is szűr az "öregeknél". Decohoz hasonlóan nem rest taktikai szabálytalanságokkal megállítani az ellent.
A gól vs gólpasszról meg az a véleményem, hogy asszisztot sokan tudnak adni, kapura veszélyesen viszont nagyon kevesen játszanak a csapatból.
Fog még ő gólpasszokat adni, ne aggódjon senki. Az Iniesta féle statisztikát(6-8 gólpassz/szezon) simán hozni fogja.
Persze szépek a váratlanok, és meccseket dönthetnek el, de egy félpályás labdaelszórás, amiből akadt azért, szintén dönthet el meccset, csak az ellenfél javára. Iniesta pedig lehet hogy csak 8 gólpasszt ad, de ez mellett kialakít még rengeteg helyzetet, amihez vagy kell még egy passz, vagy elrontják...
FCB_gábor
Entrenador del Barça

2011.07.28. 10:06:43

Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.28. 10:06:25

MQuC írta:De ha már elment, akkor miért nem tud alázatosan edzeni és akkor világsztár lehetett volna belőle a Tottenhamnél is akár.

Ugyanazért, amiért elment...
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2011.07.28. 10:03:23

De ha már elment, akkor miért nem tud alázatosan edzeni és akkor világsztár lehetett volna belőle a Tottenhamnél is akár.

Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.07.28. 09:54:59

noname írta:Egyelőre Thiago felemelkedése kísértetiesen hasonlít Giovanni dos Santoséra:
1. sikeres korosztályos turnékon
2. sikeres a B csapatban
3. többször biztató teljesítményt nyújt az első csapatban
4. a legjobb ember a csapatból a felkészülési meccseken

Remélem az 5. pont(elszáll magától és a világ legjobb játékosai helyett akar kezdő lenni) már nem lesz érvényes Thiagora. El kell majd fogadnia h kezdő nem lesz túl gyakran, csereként annál gyakrabban fog pályára lépni. Van esélye 1-2 éven belül a stabil kezdőtagságra, hiszen ha folytatja a fejlődését, rövidesen lehet olyan hasznos mint Xavi(akin azért már kezd látszani az öregedés elsősorban sérülések formájában)
Giovanniért azóta is fáj a szívem, mert elképesztő tehetség, és így elherdálni...

Egyébként nyilván igazad van, csak hogy dolgozod fel, hogy mindenki a lábaid előtt hever, így játszol, gólokat szerzel, és mégsem vagy kezdő, pedig ezen az egy csapaton kívül mindenhol már 10es mezben futkosnál stabil kezdőként...és nincs is reális esélyed még 1 évig biztos a kezdőbe kerülni, mer egyszerűen a világ két legjobbja játszik előtted.
Subinho
Director del Fútbol

2011.07.28. 09:37:34

Thiago remek játékos!!! Iniestához hasonlóan pár év múlva alap ember lesz, mire Xavi szögre akasztja a cipőt.
Sokszor elmondtam: nem kell ide Fabregas, Thiagonak kell minél több lehetőséget adni!!!!!
Annak idején emlékezzetek Iniestára, hogy előbb csak néha bejött csereként, aztán az univerzális csere lett, aztán alapember!!! Kivárta a sorát és ha Thiago is türelmes lesz, mint Ini volt, akkor 3-4 év múlva ő lesz az első számú ész a kp-n, mint most Xavi!!!
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2011.07.28. 09:31:57

sura írta:Nem lehet, hogy Thiagoban nem az új Xavit, hanem az új Iniestat kell üdvözölni? És akkor még nyitott marad a kérdés, hogy ki lesz Xavi dublőre?
És nem lehet, hogy egy játékos úgy legyen már végre valaki, hogy ne egy új akárki legyen?
sura
Jugador d'estrella

2011.07.28. 09:19:59

Nem lehet, hogy Thiagoban nem az új Xavit, hanem az új Iniestat kell üdvözölni? És akkor még nyitott marad a kérdés, hogy ki lesz Xavi dublőre?
Sanama
Llegenda del Barça

2011.07.28. 09:15:11

A 2 gólt láttam csak, a meccset viszont nem.

noname
Llegenda del Barça

2011.07.28. 08:25:58

Egyelőre Thiago felemelkedése kísértetiesen hasonlít Giovanni dos Santoséra:
1. sikeres korosztályos turnékon
2. sikeres a B csapatban
3. többször biztató teljesítményt nyújt az első csapatban
4. a legjobb ember a csapatból a felkészülési meccseken

Remélem az 5. pont(elszáll magától és a világ legjobb játékosai helyett akar kezdő lenni) már nem lesz érvényes Thiagora. El kell majd fogadnia h kezdő nem lesz túl gyakran, csereként annál gyakrabban fog pályára lépni. Van esélye 1-2 éven belül a stabil kezdőtagságra, hiszen ha folytatja a fejlődését, rövidesen lehet olyan hasznos mint Xavi(akin azért már kezd látszani az öregedés elsősorban sérülések formájában)
A Fifa egy szégyen
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.28. 08:18:15

Az a durva, h eddig ahányszor lehetőséget kapott a felnőtt csapatban, mindig jó volt! És mi mégis a nyakára akarjuk hozni a tékozló fiút. Nem kell tőle elájulni, de talán megérdemelné a lehetőséget, h ő legyen Xaviék első számú cseréje jövőre.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.07.28. 08:10:54

A meccs embere volt a kis brazil, félre teszem, hogy azért elpasszolt jó pár labdát, de 2 nagyon szép gólt lőtt, s sokat dolgozott is!Szép-szép volt a második gól, de az első volt nálam az igazi!Nem egy égimeszelőként, erőszakosan belépett a védő elé, s nagyon kifacsart mozdulattal befejelte!
Racionálisan Fabregasra nincs szükség, de ezt eddig is tudtuk :lol:
Kicsit ünneprontó leszek, de tavaly Dos Santos is kiválóan játszott a felkészülési meccseken!
Thiagotól a következő szezonban még nem várok robbantást, Cesc nélkül is vannak előtte bőven, ezt be kell látni!De a jövője ígéretes!

Xavihoz hasonlítani meg nagyon túlzó, tényleg ügyes a srác, de azért na!Xavi egy szezonban nem ad el annyi labdát mint Thiago egy félidő alatt!Persze ebben még biztos fog fejlődni!

Grat neki még egyszer, remek volt :wink:
Kép
Kép
Kép
Leomessi14
Entrenador del Barça

2011.07.28. 07:47:06

OFF;Rufolde,te rovid eletu leszel itt a forumon, ez nem chat,hasznald mar azt a szerencsetlen szerkesztes gombot.

On:Nagy kedvencce kezd valni a srac,hatalmas helyzetfelismerese van es nagyon jol lo. Tavaly Iniestahoz hasonlitottuk,de asszem 1 ev alatt anyi golt lott,amennyit Iniesta 5 alatt(nem szo szerint erteni).
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
rufolde
Barça B

2011.07.28. 03:48:35

shutterisland írta:
rufolde írta:Barátom hogy mi erős mi nem azt az élet eldönti,de ha valakire mondok valami ostoba jelzőt azt elismerem és fökép a nevem is adom hozzá:)
Szerintem ezt így illik.Várom a nevét ,de még egyszer mondom előbb hajlandó vagyok leülni vele aztán jesus könyörüljön neki:)))))))))))))))))))))))))
küldtem egy privátot...
Hát köszi:) nem értettem a lényegedet de mindegy:)
Mindenesetre nagyon köszönöm,bár most sem érzem másként.
Javítsatok ki ha nincsen igzam...ez egy fórum ahol vidám emberek véleményét akarjuk hallani,olvasni.ha nem így van szóljatok..
Bunkó barátom:Öngyilok leszek:)))))))))))))))))))))))
shutterisland
Director del Fútbol

2011.07.28. 03:39:29

rufolde írta:Barátom hogy mi erős mi nem azt az élet eldönti,de ha valakire mondok valami ostoba jelzőt azt elismerem és fökép a nevem is adom hozzá:)
Szerintem ezt így illik.Várom a nevét ,de még egyszer mondom előbb hajlandó vagyok leülni vele aztán jesus könyörüljön neki:)))))))))))))))))))))))))
küldtem egy privátot...
rufolde
Barça B

2011.07.28. 03:26:41

Barátom hogy mi erős mi nem azt az élet eldönti,de ha valakire mondok valami ostoba jelzőt azt elismerem és fökép a nevem is adom hozzá:)
rufolde
Barça B

2011.07.28. 03:20:03

shutterisland írta:off : rufolde, szerintem ez kicsit erős kezdésnek..

on : az a könnyedség,elegancia...azok a finom passzok,labdaérintések...a két kezemen meg tudnám számolni, hány játékosnál láttam ilyet, úgyhogy szerintem amellett, hogy hatékonynak tűnik az előszezon alapján is, külön öröm az, hogy nem izzadtságszagú,görcsös,erőltetett a játéka, hanem igazi ösztönös...zidane és ronaldinho ugrik be erről könnyed játékról, amit ő képvisel.

úgy érzem, ez a szezon lesz az, ahol a kedvenceim közé emelkedhet.
Engem abszolút nem érdekel ki nyerte a kupát...
Ám ahogy megnyertük,könnyedén élvezet volt nézni és ez ne felejtsük a Barca B csapata volt ,rettentően boldog vagyok mert minden ami Barca most mutattuk meg.Miért érdemes hinni abban amit képviselünk.
Lezárt