Ahogyan terveztem, két filmet néztem meg. Rájöttem, hogy a legnagyobb bajom a filmekkel ill. a filmnézéssel az a filmek hossza. Egyszerűen megunom, legyen az bármilyen film. Ha hosszabb, mint 90perc v. két óra, már nem jó jel számomra.
A nagy szökés
Miért nem tudnak mostanában is ilyen jó, hangulatos filmeket csinálni? Miért kell értelmetlen animációs filmeket egy-egy állatról/lényről, gyenge remakeket vagy unalmassá váló franchiseket nézni a filmkedvelőknek? Egy kis spoiler...
Az egyik legjobb dolog volt a filmben, hogy a lelkesedés nem lankadt.
*Kölcsönös tisztelet volt a tisztek körében a foglyok és az őrök között.
*A szökési kísérletek általában jól szervezettek, de mégis elbukták azokat
*Úgy éreztem, hogy az őrök szinte teljesen tisztában vannak a hadifoglyok terveivel.
*Nagyon jók a filmzenék, eltalálták rendesen
*A színészi alakítások nagyon jók, de ilyen terjedelmes szereplőgárdában is akad egy-két kivétel, most nem emlékszem pontosan.
*Külön tetszett, hogy a német katonákat, akik a táborban voltak, nem vérszomlyas náciknak, hanem tisztességes katonáknak állítják be. Igaz, ez a végén változik valamelyest, de utasításra tették azt is. Ezen persze lehet vitatkozni.
*A film alatt féltem, hogy akad 1-2 áruló. Szerencsére nem volt, de akadt egy-kettő amelyik bepánikolt, ami érthető is ilyen helyzetben.
*A pálinkafőzés a legjobban tetszett 
*Sejtettem, hogy egy idétlen miatt nem sikerül a szökés...
*A tragikus végére pedig abszolút nem számítottam, a film nem ezt vetítette elő...
*Megtörtént eset?
Szász szónak is egy a vége, nagyon jó film, bátran ajánlom mindenkinek
Apokalipszis most
Szvsz. a legjobb vietnami háborúról szóló film, igaz itt a háború csak másodlagos. Más perspektívából közelíti meg a háborús poklot. Sárga:
*A mű alaphelyzete tetszetős számomra: Adva van egy örület határán levő iszákos amerikai tiszt. Rábízzák Kurtz ezredes megölését. A századost lenyűgözik a Kurtzról kapott információk, és kétségei támadnak.
*Hatalmas színészek szerepelnek benne, szokatlan szerepkörben.
*Eleinte azt hittem, hogy több szálon fut a történet, de csak egy főszál volt, az mellé kapcsolódott Kilgore.
*Duvall érzésem szerint nagyot alakított a filmben, meg is kapta a legjobb mellékszereplő Oscar-díját. Zseniálisan alakította a tiszt szerepét, megkockáztatom, hogy jobban alakít, mint a Keresztapában. Igaz, ott kevésbé volt fontos a karaktere, amolyan háttérember volt a gépezetben.
*A film különlegessége, hogy lelkileg is elemzi a katonákat a Chéftől kezdve Cleanig.
*A nők is megjelennek, mint a katonák életének legnagyobb hiánya. Le is rohanják a playboy-macákat rendesen.
*A katonák gyakran a stressz levezetéséhez drogokhoz nyúlnak (fű, LSD)
*Marlon Brandot, komolyan nem ismertem meg
Jöhet az Elefántember.
Szerk:mégsem
Exam
A fórumon sokaknak tetszett. Nekem annyira nem. Nem tudott lenyűgözni pedig meg van a thrillerhez illő feszültség benne. Az imdb-n a 6,8 szerintem reális érte.
Újabban a nagyobb filmeknél jegyzeteket készítek (lsd. Blöff,A nagy szökés, Apokalipszis most). Ilyenkor több szempontot tudok figyelni, és a gondolataimat is le tudom írni, nem szállnak el. Valaki csinálja még ezt a hülyeséget?