Sandro Rosell

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Capon
Llegenda del Barça

2011.09.06. 18:06:42

Rivaldinho írta:
Capon írta:...
Ugye, amit a cikk is ír, és az alapszabályban is benne van.. Nem lehet 3x egymás után újraválasztani valakit. De ha letelik ez a ciklus, és jön a következő választás, akkor már indulhatna akár Laporta ?
IGEN!
Régebben volt róla szó, hogy csak egymás után nem lehet 3x megválasztani valakit, de kihagyással akár 3x is lehetne elnök.
Zuhanyhitadóban is volt ez téma anno azt hiszem.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2011.09.06. 17:57:16

Capon írta:...
Ugye, amit a cikk is ír, és az alapszabályban is benne van.. Nem lehet 3x egymás után újraválasztani valakit. De ha letelik ez a ciklus, és jön a következő választás, akkor már indulhatna akár Laporta ?
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.09.06. 17:11:34

Capon írta:Volt az a terjedelmesebb Laporta interjú (amit most hirtelen valamiért nem találok) és abban utal rá, hogy Rosell engedményeket tett a Boixos Nois-nak. Ez azt jelenti, hogy újra beengedik őket a stadionba??
A hangulat szempontjából jó hatással lesz a meccsekre, viszont elég balhésak a fiúk (ugye pár éve ők balhéztak a még régi Olimpiai Stadionban az Espanyol otthonában:
http://www.youtube.com/watch?v=bQXG-TxX ... re=related).
Gondolom valamilyen feltételekhez kötik majd , hogy a stadionba léphessenek. Lehet az első balhé után megint kitilthatják őket vagy valami hasonló feltételt szabhatnak ki rájuk.
Azért kíváncsian várom a híreket ez ügyben. Ha valaki tud valami bővebben az ne tartsa magában.
Szerintem erre gondolsz: http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... llen_volt/
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Capon
Llegenda del Barça

2011.09.06. 17:06:28

Volt az a terjedelmesebb Laporta interjú (amit most hirtelen valamiért nem találok) és abban utal rá, hogy Rosell engedményeket tett a Boixos Nois-nak. Ez azt jelenti, hogy újra beengedik őket a stadionba??
A hangulat szempontjából jó hatással lesz a meccsekre, viszont elég balhésak a fiúk (ugye pár éve ők balhéztak a még régi Olimpiai Stadionban az Espanyol otthonában:
http://www.youtube.com/watch?v=bQXG-TxX ... re=related , Laporta a 5:40től milyen jól eldühöng :) )
Gondolom valamilyen feltételekhez kötik majd , hogy a stadionba léphessenek. Lehet az első balhé után megint kitilthatják őket vagy valami hasonló feltételt szabhatnak ki rájuk.
Azért kíváncsian várom a híreket ez ügyben. Ha valaki tud valami bővebben az ne tartsa magában.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2011.09.06. 17:15:06-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
jelwaz
Entrenador del Barça

2011.09.02. 10:38:55

noname írta:Ez az új büdzsé már igencsak biztató. Megint nyereséges lesz a klub. Amúgy nem lepne meg, ha az előzetes számolásokhoz képest még több lenne a nyereség. :wink:
...
UI: ugyebár meg akarják szavaztatni a mezszponzort, nos, nem kell valaki nagy matematikus legyen,h goy lássa, a nyereségünk a mezszponzornak köszönhető. :wink:
Ja persze, amíg nem jön a következő Perez II. Rosell, és be nem bizonyítja az ellenkezőjét.
A mezszponzorról meg csak annyit, hogy Cescre többet költöttünk, mint amennyit a mezszponzor fizet egy évre. No comment.
messideco
Presidente del Barça

2011.09.02. 08:23:52

Jah, értem. Köszi, hogy felvilágosítottál :)

off: a blogod megszűnt?
Kép
"And my heart will leave you never."
noname
Llegenda del Barça

2011.09.02. 08:17:30

messideco írta:De nem figyelted, mert -20 misi lesz év végén :P
Szerintem nincsenek ebben bene a kupákért járó bónuszok :D
Úgy számolják ki, hogy mondjuk BL 4. hely, bajnokság, kupaelődöntő.
A bónuszokat nagyjából fedezi az a tény, hogy a BL-t ha megnyerjük, vagy legalább döntőzünk, akkor az ezért járó pénz fedezi a többletet a bónuszokból. A büdzsét mindig így számolják ki. A BL-t ha megnyerjük, az egyetlen különbség az lesz, hogy a kiadás és a bevétel is megnő, de a különbség köztük kb állandó marad.
Az egyetlen veszteséges kupa ha nem tévedek a Király kupa, ugyanis kevesebb pénz jár érte, mint amennyi a játékosok bónusza, de itt is csak 2-3 millió a veszteség.
Szóval ez a kiszámolt 20,1 milliós profit nagyjából ugyanennyi marad, sőt, valószínűleg több lesz, ugaynis általában úgy szokás számolni, hogy inkább több legyen az eredetileg megtippelthez képest a pénz.

Szerk: a blog nem szűnt meg, de nicns időm írni rá az egyetem miatt, max nyáron lenne néha, de 2 hónap aktivitásért nem éri meg fenntartani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára noname 2011.09.02. 08:35:58-kor.
A Fifa egy szégyen
daffy
Madridista

2011.09.02. 08:05:02

Lionel85 írta:
Mihu írta:Voltak itt szép számmal olyanok, akik Laportáékat kritizálták azért, hogy áron felül vettek játékosokat, két kézzel szórták a pénzt, stb stb. Most hogy egy saját nevelésű játékosért készülünk 40 millió eurót adni, meg már kiadtunk Alexis-ért 38-at, ilyenkor hol vannak ezek az emberek? Vagy ha ezt nem Laporta csinálja akkor már nem is akkora baj? És most itt lehet nekem jönni azzal, hogy de megvan rá a pénz, mert eladtunk játékosokat. Igen, ez így van. Viszont jövőre ha meg akarunk szerezni valakit, akkor azt fogják mondani, hogy Cesc-ért készek voltatok minden követ megmozgatni, kifizettetek 40 milliót, akkor nehogy már az én játékosomat 20-25-ért akarjátok megvenni. Ha tavaly kifizettetek ennyit, akkor most is fizessetek. És lehet hogy jövőre nem lesz meg az anyagi háttér mint idén....
Ahhoz, hogy kupákat nyerjen a csapat és ne botoljon meg egy sérüléshullámban, ahhoz meg kell erősíteni a csapatot. Minél erősebb, annál nagyobb lehetőség van sikeresnek lenni. És a kupákkal pénz jár ugye. Nem egyszerű eset. De még mindig jobban tartja a kezét a kasszán, mint Laporta.
ebben igazad van,de akkor minek a nagy szavak?
messideco
Presidente del Barça

2011.09.02. 08:02:41

De nem figyelted, mert -20 misi lesz év végén :P
Szerintem nincsenek ebben bene a kupákért járó bónuszok :D
Kép
"And my heart will leave you never."
noname
Llegenda del Barça

2011.09.02. 07:55:01

Ez az új büdzsé már igencsak biztató. Megint nyereséges lesz a klub. Amúgy nem lepne meg, ha az előzetes számolásokhoz képest még több lenne a nyereség. :wink: Általában inkább megpróbálnak kevesebb nyereséget kihozni, mert akkor a több csak kellemes csalódás. Igazolni nem kell egyhamar senkit. A kp dugig van, a támadósor is, esetleg a védelembe kellhet valaki középre. Bevétel oldalon valószínűleg szerepelni fog jövőre Maxwell(Arra számítok, hogy felhozzák Montoyát jobb oldalra első számú cserének, így Adriano csak a balon játszana, Abidallal, tehát Maxwell gyakorlatilag feleslegessé válik.). A lényeg h a jövőre igen keveset szükséges igazolásokra költeni, ég az is lehet, hogy semmit, így lehet tartozást fizetni. :wink:
UI: ugyebár meg akarják szavaztatni a mezszponzort, nos, nem kell valaki nagy matematikus legyen,h goy lássa, a nyereségünk a mezszponzornak köszönhető. :wink:
A Fifa egy szégyen
sura
Jugador d'estrella

2011.08.09. 12:00:37

Teljesen helytelen a gazdálkodást az egyedi árakkal mérni. Összesen két játékost veszünk, ha veszünk. Ez mindenképpen takarékoskodás. Ez a kettő a nemzetközi közvélekedés szerint magas minőség. Hogy aztán beválnak-e, az sok mindenen múlik, közte véletleneken, mint a sérülések.

Ráadásul egy szájból fujtok meleget és hideget. Máig megy a siránkozás, hogy a Fabregas család a srác kamaszkorában a sokat ígérő eligazolás mellett döntött. Irigyen figyeltek minden apró sikert, amit volt játékosaink máshol elérnek. De könyörgöm, mi tarthat itt egy fiatalt? Az, hogy ha jól teljesít, biztosan bejut az A csapatba és ott nyeri a trófeákat. Mi kell ehhez? az, hogy kevés játékost igazoljunk kívülről (hogy legyen hely a keretben), de azok aztán minőséget jelentsenek (hogy jöjjenek a trófeák). Hát nem ez történik? Akkor meg hol a hézag?
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.08.08. 20:37:10

Mihu írta:Voltak itt szép számmal olyanok, akik Laportáékat kritizálták azért, hogy áron felül vettek játékosokat, két kézzel szórták a pénzt, stb stb. Most hogy egy saját nevelésű játékosért készülünk 40 millió eurót adni, meg már kiadtunk Alexis-ért 38-at, ilyenkor hol vannak ezek az emberek? Vagy ha ezt nem Laporta csinálja akkor már nem is akkora baj? És most itt lehet nekem jönni azzal, hogy de megvan rá a pénz, mert eladtunk játékosokat. Igen, ez így van. Viszont jövőre ha meg akarunk szerezni valakit, akkor azt fogják mondani, hogy Cesc-ért készek voltatok minden követ megmozgatni, kifizettetek 40 milliót, akkor nehogy már az én játékosomat 20-25-ért akarjátok megvenni. Ha tavaly kifizettetek ennyit, akkor most is fizessetek. És lehet hogy jövőre nem lesz meg az anyagi háttér mint idén....
Ahhoz, hogy kupákat nyerjen a csapat és ne botoljon meg egy sérüléshullámban, ahhoz meg kell erősíteni a csapatot. Minél erősebb, annál nagyobb lehetőség van sikeresnek lenni. És a kupákkal pénz jár ugye. Nem egyszerű eset. De még mindig jobban tartja a kezét a kasszán, mint Laporta.
Kép
Kép
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.08.08. 20:37:10

Kép
Kép
Kép
d
Entrenador del Barça

2011.08.08. 20:20:38

Nem tudom mennyire Rosellen múltak az igazolási ügyletek lebonyolítása, bár mint elnök ő a végső felelős, ez kétségtelen. Egy dolgot meg kell azért érteni: Barcelonában nem újkeletű, hogy nagy igazolások vannak, nagy pénzek mozognak. Az a csapat, aminek ambíciója, hogy a világ legjobbjai közt legyen nem is tehet másként. A klub célja, hogy legyen minél több saját nevelésű játékos, de a maradék helyeket pedig a lehető legjobbakkal szeretnék pótolni. Ezért pedig pénzt kell kiadni.

A Rosell-éra eddigi igazolásai szerintem remekül sikerültek. Hogy Sanchez megérte-e a pénzét, ezt a kérdést szerintem vegyük elő majd egy év múlva inkább. Minden esetre gyanús, hogy nagyon határozott szakmai elképzelések lehettek a háttérben, hisz alternatíva se merült fel komolyabban, egyedül Rossi személye, akit viszont egyértelműen sokkal kevésbé preferálta volna a szakmai stáb. Így viszont nem voltunk valami jó alkupozícióban.

Laportának és Begiristainnak köszönhetünk jópár telitalálat igazolást, de még több hatalmas bukást is. Zubi és Rosell egyelőre ezen a téren megállja a helyét véleményem szerint. A Fabregas-ügyben annyi a dezinformáció, hogy én már őszintén szólva nem is tudom mit higyjek. A Sanchez ügyben kicsit megszívtuk ez tény, de könnyen lehet, hogy még utólag így is elégedettek leszünk.
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.08. 19:34:49

Mihu írta:
Tocy írta:Bobbal értek egyet, nem is tudom mi a problémád Misi. Sanchezért sok a 38? Ibráért a 40+Eto'o??? Csigrinszkijért a 25??? Cáceresért 16, és még sorolhatnám...itt legalább egy normális, opciókkal teletűzdelt átigazolásról van szó, ami egyáltalán nem drága a piaci viszonyokat figyelembe véve. Hiába mondjuk azt, hogy adunk Sanchezért 25-öt, ha egyszerűen a mai piaci árak mellett ennek több, mint a dupláját éri. És nem vehetünk meg akkor 20ért mást, mert a világ legjobb csapatát nem lehet töltelékemberekkel telerakni, mert olcsóbbak, hanem ide a minden évben kialakuló lyukak befoltozását kell megoldani, ehhez pedig muszáj a jó játékosokat megvenni, akik viszont jelenleg sokkal drágábbak, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt. Nem tudom, az Ibra-transzfer után mennyit írogattál ide ilyeneket, de most, hogy 1et igazoltunk, a piachoz képest olcsón, hiányposztra, és akarunk még1et, valamint eladtunk 40 millió értékben remek opciókkal, érthetetlen a problémád. Ezt a saját nevelésért 40milliót meg felejtsük már el...játsszuk akkor a durcis óvodást, és nem kell, mert itt volt, elment...
Az Ibra-transzfer az vicc :lol: Szerintem nincs olyan ember a földön, aki azt mondaná arra, hogy jó üzletet kötöttünk :D Ott én nem is értem, hogy mi volt a mozgatórugó. Arra tudok csak gondolni, hogy Eto'o-t Pep egyáltalán nem akarta a csapatban látni, és csak az Inter volt hajlandó kiperkálni a fizetését. Laporta utolsó éve volt csak amikor nagy lóvékat költött. De addig szerintem egyáltalán nem csináltunk rossz üzleteket. És nem horror áron.
Nem csináltunk rosszakat, de az utolsó éve kárpótolt ilyen téren :D Ahogy eddig Rosell szinte minden igazolása jó volt szerintem.
Mihu
Director del Fútbol

2011.08.08. 19:30:38

Tocy írta:Bobbal értek egyet, nem is tudom mi a problémád Misi. Sanchezért sok a 38? Ibráért a 40+Eto'o??? Csigrinszkijért a 25??? Cáceresért 16, és még sorolhatnám...itt legalább egy normális, opciókkal teletűzdelt átigazolásról van szó, ami egyáltalán nem drága a piaci viszonyokat figyelembe véve. Hiába mondjuk azt, hogy adunk Sanchezért 25-öt, ha egyszerűen a mai piaci árak mellett ennek több, mint a dupláját éri. És nem vehetünk meg akkor 20ért mást, mert a világ legjobb csapatát nem lehet töltelékemberekkel telerakni, mert olcsóbbak, hanem ide a minden évben kialakuló lyukak befoltozását kell megoldani, ehhez pedig muszáj a jó játékosokat megvenni, akik viszont jelenleg sokkal drágábbak, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt. Nem tudom, az Ibra-transzfer után mennyit írogattál ide ilyeneket, de most, hogy 1et igazoltunk, a piachoz képest olcsón, hiányposztra, és akarunk még1et, valamint eladtunk 40 millió értékben remek opciókkal, érthetetlen a problémád. Ezt a saját nevelésért 40milliót meg felejtsük már el...játsszuk akkor a durcis óvodást, és nem kell, mert itt volt, elment...
Az Ibra-transzfer az vicc :lol: Szerintem nincs olyan ember a földön, aki azt mondaná arra, hogy jó üzletet kötöttünk :D Ott én nem is értem, hogy mi volt a mozgatórugó. Arra tudok csak gondolni, hogy Eto'o-t Pep egyáltalán nem akarta a csapatban látni, és csak az Inter volt hajlandó kiperkálni a fizetését. Laporta utolsó éve volt csak amikor nagy lóvékat költött. De addig szerintem egyáltalán nem csináltunk rossz üzleteket. És nem horror áron.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.08.08. 19:09:50

Amúgy én úgy tudom, h nagyon sok átigazolás részletekben megy, csak nincs mindig kiemelve a dolog. Gondolom Sancheznél is azért van, mert különböző opciókon keresztül megy a dolog. Szóval azért nem Rossel találta ki a spanyol viaszt.
Tocy
Director del Fútbol

2011.08.08. 19:04:02

Bobbal értek egyet, nem is tudom mi a problémád Misi. Sanchezért sok a 38? Ibráért a 40+Eto'o??? Csigrinszkijért a 25??? Cáceresért 16, és még sorolhatnám...itt legalább egy normális, opciókkal teletűzdelt átigazolásról van szó, ami egyáltalán nem drága a piaci viszonyokat figyelembe véve. Hiába mondjuk azt, hogy adunk Sanchezért 25-öt, ha egyszerűen a mai piaci árak mellett ennek több, mint a dupláját éri. És nem vehetünk meg akkor 20ért mást, mert a világ legjobb csapatát nem lehet töltelékemberekkel telerakni, mert olcsóbbak, hanem ide a minden évben kialakuló lyukak befoltozását kell megoldani, ehhez pedig muszáj a jó játékosokat megvenni, akik viszont jelenleg sokkal drágábbak, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt. Nem tudom, az Ibra-transzfer után mennyit írogattál ide ilyeneket, de most, hogy 1et igazoltunk, a piachoz képest olcsón, hiányposztra, és akarunk még1et, valamint eladtunk 40 millió értékben remek opciókkal, érthetetlen a problémád. Ezt a saját nevelésért 40milliót meg felejtsük már el...játsszuk akkor a durcis óvodást, és nem kell, mert itt volt, elment...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.08.08. 18:12:55

Fabregasét egy dolog, hogy mennyit kínálunk, ha nem adják oda 25ért....Már legalább odáig eljutott az ügy, hogy már készek lemondani róla!Mindkét esetben azt látni, hogy opciókkal próbálkozunk, s ez nehezebbé teszi a megegyezést!Sancheznél ráadásul a válogatott kötelezettség miatt is nehézkesebb volt a dolog, de így is a most kifizetendő 26 millió jónak mondható!
Úgy gondolom már az előre lépés, hogy nem egybe veszünk drágán játékosokat!Lehet mondani, hogy skótoskodunk Cesc esetében is pár millión, ott is úgy gondolom az opciós ajánlaton megy a vita!De Sanchezt is eltudtuk hozni és az Udinese "ragaszkodott" a 40-45 és ahogy írtad még 50et is elkértek volna, de sikerült 38at kiadni érte!Amiből jelenleg 26ot kell!Fabregas kész lemondani fizetéséről, csak hogy idejöjjön ez is megtakarítás!
Ezeket én mind pozitívumként értékelem!
Kép
Kép
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2011.08.08. 18:05:12

Bob_Marley írta:Jelentkezem :lol:
Én mind Sanchez igazolását elleneztem, s Cesc érkezése sem tüzel fel!
Persze értem, hogy erősíteni kell a csapatot, s sajnos nem egyszerű a piacon mozgolódni!Viszont nem hiába tárgyalunk, s csűrjük csavarjuk a dolgokat, amik eljutnak infok minden esetben a próbálja redukálni a vezetés a kiadott összegeket!
Mindenféleképpen pozitívum, hogy visszavásárlási opciókkal elég szép üzleteket bonyolítottunk le "export" oldalon, s a lehetőségekhez képest Sanchezt is a különböző opciókkal az ez évi kiadást emberi összegre faragtuk!
Véleményem szerint jóval megfontoltabb az igazolás politikánk, s még ha Sanchez összességében 38 millió euró, idénre nem annyi, így emészthető a transzfer!
Egy elnök elsődleges feladata a klub gazdasági igazgatása, s maximum profittermelés!Laporta úgy gondolom elsődlegesen a csapatba volt szereleme!De ez üzletileg nem túl előnyös!
Hát nemtudom....Sanchez esetében hülyét csinált belőlünk az Udinese. Először azt mondták hogy 30 és vihetjük. Majd mikor megadtuk a 30-at, azt mondták hogy 40. Mikor 38-at adtunk, akkor azt mondták hogy ok. Majd nyilatkoztak egy olyat hogy 50. Úgyhogy ott folyamatos licit emelés volt részünkről. Mint ahogy most is Cesc esetében. Indultunk 25-ről, és most 38-nál járunk. Úgyhogy nemtudom mit értesz azon, hogy "amik eljutnak infok minden esetben a próbálja redukálni a vezetés a kiadott összegeket!"
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.08.08. 17:54:25

Jelentkezem :lol:
Én mind Sanchez igazolását elleneztem, s Cesc érkezése sem tüzel fel!
Persze értem, hogy erősíteni kell a csapatot, s sajnos nem egyszerű a piacon mozgolódni!Viszont nem hiába tárgyalunk, s csűrjük csavarjuk a dolgokat, amik eljutnak infok minden esetben a próbálja redukálni a vezetés a kiadott összegeket!
Mindenféleképpen pozitívum, hogy visszavásárlási opciókkal elég szép üzleteket bonyolítottunk le "export" oldalon, s a lehetőségekhez képest Sanchezt is a különböző opciókkal az ez évi kiadást emberi összegre faragtuk!
Véleményem szerint jóval megfontoltabb az igazolás politikánk, s még ha Sanchez összességében 38 millió euró, idénre nem annyi, így emészthető a transzfer!
Egy elnök elsődleges feladata a klub gazdasági igazgatása, s maximum profittermelés!Laporta úgy gondolom elsődlegesen a csapatba volt szereleme!De ez üzletileg nem túl előnyös!
Kép
Kép
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2011.08.08. 17:43:51

Voltak itt szép számmal olyanok, akik Laportáékat kritizálták azért, hogy áron felül vettek játékosokat, két kézzel szórták a pénzt, stb stb. Most hogy egy saját nevelésű játékosért készülünk 40 millió eurót adni, meg már kiadtunk Alexis-ért 38-at, ilyenkor hol vannak ezek az emberek? Vagy ha ezt nem Laporta csinálja akkor már nem is akkora baj? És most itt lehet nekem jönni azzal, hogy de megvan rá a pénz, mert eladtunk játékosokat. Igen, ez így van. Viszont jövőre ha meg akarunk szerezni valakit, akkor azt fogják mondani, hogy Cesc-ért készek voltatok minden követ megmozgatni, kifizettetek 40 milliót, akkor nehogy már az én játékosomat 20-25-ért akarjátok megvenni. Ha tavaly kifizettetek ennyit, akkor most is fizessetek. És lehet hogy jövőre nem lesz meg az anyagi háttér mint idén....
Tomka83
Barça C

2011.08.07. 20:06:55

Tudja valaki, hogy az Amerikai túráért mennyit kapott a csapat.
d
Entrenador del Barça

2011.07.23. 11:28:40

Részben értek egyet noname-mel. Ugyan Rosell munkásságát, mint klubvezető egyelőre én nem szeretném megítélni, de ami az ő vezetése alatt történik az átigazolási piacon, az szerintem kifejezetten pozitívan értékelendő. Nem tudom ebben mekkora része van neki, vagy Zubizarretának, vagy bárki másnak, de az igazolások jól beváltak és helyenként kifejezetten olcsón érkeztek minőségi játékosok.

Sanchez egy drágább, kockázatosabb igazolás (bár tegyük hozzá, hogy a "favágó" Mascheranot is kockázatosnak ítéltük sokan tavaly ilyenkor), de az irreális árról csak annyit, hogy - ha a hírek igazak - Szőralkesz is hajlandó lett volna kifizetni majdnem ennyit érte. Egyébként pedig be kell látni, hogy sokkal olcsóbban aligha úszhattuk volna meg, legalábbis a minőség róvására ment volna.
noname
Llegenda del Barça

2011.07.23. 10:47:10

A barátságos meccseket csak a sajtó találta ki. Valójából sehol se jelentett ki senki hivatalosan bármi hasonlót, tehát az ár 37,5 millió. Én teljes mértékben elégedett vagyok a jelenlegi vezetőség igazolásaival. Érdemes megnézni:
1.Adriano: 9,5 millió. A játékos ismerte a bajnokságot, több poszton bevethető, továbbá elég fiatal. Utólag megtudtuk h leginkább mint bal-védő érzi magát igazán jól, de elfogadhatót nyújtott jobboldalon is(itt csak Alves miatt volt nagy a kontraszt). Szezon végére tulajdonképpen az elsőszámú balhátvéd lett és nagy valószínűséggel az is marad, hiszen Abidal legtöbbször mostanában középső védő. transfermarkt szerint a piaci értéke nőtt, 12 millióra. Bőven megérte, ha 15 millióért érkezik, akkor is jó transzfer lenne.
2.Mascherano: 20 millió.Véleményem szerint az utóbbi évek egyik legjobb igazolása. Sok rutinnal rendelkezett, még elég fiatal volt. Kijelenthető róla, hogy túlteljesített. Amikor jött, azt vártuk tőle, hogy remek vkp legyen, lehessen rotálni Busquetssel. Ez tökéletesen be is igazolódott, a maga nemében játszott olyan jól mint Sergi és azt se feledjük h más a stílusa mint a többieknek, ami sokszor jól jön. A túlteljesítéshez: középső védőként egyáltalán nem volt rosszabb, mint Puyol, bármikor nyugodtan játszhat ott is. Azt se feledjük el, hogy 30 millió volt a kikiáltási ára, illetve a transfermarkt is többre értékeli(25), mint amennyiért vettük.
3.Afellay: 3 :lol: milló. Ő is az utóbbi évek egyik legjobb igazolása. Voltak alkalmazkodási problémái, de nagyon sokszor hasznos volt, ha ő nincs, könnyen lehet h nem bírunk el a Reallal, illetve Marcelonak nem lennének azóta is rémálmai az ő főszereplésével. Fiatal, több poszton bevethető és 14 millióra értékelik. No comment.
4.Sanchez: 37,5 millió: kockázatos kissé a többiekhez képest, de ha jól megnézzük az igazolás aspektusait, láthatjuk h ő is olcsón jött. Először is szinte a legfelkapottabb játékos volt, eleinte 50 millióról beszéltek, azonkívül a City jóval többet fizetett volna érte, mégis ide jött. A körülményekhez képest igen olcsón jött. Utoljára ennyire felkapott játékos Dzeko volt. Dzeko is ugyanennyiért váltott csapatot, úgy h már évek óta elvágyott, továbbá sokkal kockázatosabb vétel volt, hiszen az olasznál egy gyengébb bajnokságban bizonyított, továbbá Sanchez jóval fiatalabb. Tény h Rossinak 30ért jobban örültem volna, de viszonylag olcsón meglett Sanchez is. A transfermarkt 25-re taksálja(ez valószínűleg még feljebb megy).

Rosellék összesen költöttek: 9,5+20+3+37,5= 70 milliót, ami elég volt 3 játékosra, akik mind beváltak, továbbá Sanchezre, aki bár némileg kockázatos, de alighanem beválik.

Az eladásokra is érdemes odafigyelni:
Az utóbbi időben a játékosaink visszavásárlási opcióval lépnek le, ami nagyon fontos, azonkívül sikerült végre eladni Cacerest(még ha elég olcsón is), Bojant messze áron felül adtuk el, továbbá Csigrinkij se ért soha 15 milliót, amikor sikerült elpasszolni annyiért, illetve Touret is igen szép áron adtuk el.

Sokan panaszkodhatnak, mert Rosell nem a legszimpatikusabb ember, ez tény, azonban manapság a piac meg van bolondulva, minden csapat görgeti maga előtt a nagy adósságokat, szükséges egy elnök, aki vigyáz a pénzre, nem szórja ész nélkül. Rosell ilyen ember. Arról most nem is beszéltem h a mezszponzor is remek üzlet, illetve sok más helyen is nyirbálta a költségvetést, továbbá kötöttünk kisebb szponzori szerződéseket vmi 10 milla értékben is(ezt régebben olvastam).
Sztem senkinek sincs joga panaszkodni a vezetésre. Az összes eddigi transzfer nem került annyiba mint annak idején Ibra+Csiga, márpedig mindketten hatalmas bukások voltak, míg az új transzferek közül mindenki bevált és Sanchezzel se bukhatunk közel se annyit, mint tettük azt Ibrával.
Igen, Rosell szereti fényezni magát és az orruknál fogva vezetni az embereket: mindent megtesz h első éve végén legyen hatalmas a profit és mindent megtett h első éve kezdetén legyen nagy a deficit. Ez nem szép dolog, de szükséges volt h érvényesíthessen pár dolgot, elérte h Pep meggondoltabban kérjen játékost és ne Csigrinkijeket akarjon, elérte h rekord pénzt kapjunk a mezszponzortól, stb.
Rosell jó klubvezető. Az anyagi háttér nagyon stabil lesz és a csapat is erős marad. Összehasonlítva pl a Real tartozásai csak nőnek, míg a mieink csökkennek. Ha jól tudom az övék amúgy is nagyobb volt.
A Fifa egy szégyen
Lezárt