Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
No eloszor is turo: ami a legnagyobb gond vele az valoban a tejcukor es nem feltetlenul a mennyisege miatt hanem, mert tejcukorrol beszelunk, amihez ugye kene nemi laktaz ami a laktoz bontoenzime, amit ugye az ember kb 4 eves koraig kepes termelni. Ezert van az, hogy az emberek kb 90%- a allergias ra, ki jobban ki kevesbe, de ha nem a jobban kategoriaba tartozol akkor idokozonkent belefer. Figyeld a szervezeted reakcioit es ez nagyjabol minden elelmiszerre vonatkozik. Ha [auto_cenzúra] baj van, ha gorcsolsz baj van, ha hasmenesed van akkor is, sot ha szeretteidet ammonia-mamorral arasztod el az is baj!!! Ekkor ugyanis vmilyen taplalekot(okat) nem emesztesz tokeletesen.daffy írta:pont ma olvastam bb-n:dak900 írta: Köszi daffy!Még annyit, hogy a cukor az egyértelmű, hogy nem ajánlott este, de a egy "kis" zsírral mi a gond? Az legföljebb lassítja a felszívódást, ami este nem feltétlenül hátrányos 7-8 órás alvás végett...
Vagy megint én gondolom rosszul?
a kérdés:
"Helló! Most látom, hogy a legutóbbi kérdésemet (2011-08-09 18:29:06) valami miatt kétszer is elküldtem, nem volt szándékos, bocsi. Arra lennék kíváncsi, hogy pl a Milkland zsírszegény túró belefér-e diétában, este lefekvés előtt? 250 g-ot szoktam enni, amiben van kb 17 g cukor."
nandow
a válasz:
"ez egy nagyon nagyon jogos kérdés. megmondom őszintén én nem kedvelem a túrót egy puhapöcsű nyami megoldásnak tartom azoknak, akik lusták csirkét enni.
a legnagyobb probléma vele a tejcukor és a tejzsír. amikor diétázol, nagyob nem mindegy hogy 8-10 g telített zsír még beugrik, vagy sem, hasonlóan a cukorral.
persze beleférhet, de ha pl. a te esetedben ez valóban 17g cukor az kumma sok. ergó fele ennyit tudsz eből használni és még bele is kell számolnod." bunny
De abszolut, a leglassabb, de a hus felszivodasa is kozel annyira lassu.dak900 írta:Marquez2!
A zöldség-hús kombó biztos jobb mint mondjuk egy sovány túró+vegyes fehérje? Nem a kazein az egyik leglassúbb felszívódású fehérje? Javíts ki ha tévedek!
Köszi a segítséget!daffy írta:pont ma olvastam bb-n:dak900 írta: Köszi daffy!Még annyit, hogy a cukor az egyértelmű, hogy nem ajánlott este, de a egy "kis" zsírral mi a gond? Az legföljebb lassítja a felszívódást, ami este nem feltétlenül hátrányos 7-8 órás alvás végett...
a kérdés:
"Helló! Most látom, hogy a legutóbbi kérdésemet (2011-08-09 18:29:06) valami miatt kétszer is elküldtem, nem volt szándékos, bocsi. Arra lennék kíváncsi, hogy pl a Milkland zsírszegény túró belefér-e diétában, este lefekvés előtt? 250 g-ot szoktam enni, amiben van kb 17 g cukor."
nandow
a válasz:
"ez egy nagyon nagyon jogos kérdés. megmondom őszintén én nem kedvelem a túrót egy puhapöcsű nyami megoldásnak tartom azoknak, akik lusták csirkét enni.
a legnagyobb probléma vele a tejcukor és a tejzsír. amikor diétázol, nagyob nem mindegy hogy 8-10 g telített zsír még beugrik, vagy sem, hasonlóan a cukorral.
persze beleférhet, de ha pl. a te esetedben ez valóban 17g cukor az kumma sok. ergó fele ennyit tudsz eből használni és még bele is kell számolnod." bunny
pont ma olvastam bb-n:dak900 írta: Köszi daffy!Még annyit, hogy a cukor az egyértelmű, hogy nem ajánlott este, de a egy "kis" zsírral mi a gond? Az legföljebb lassítja a felszívódást, ami este nem feltétlenül hátrányos 7-8 órás alvás végett...
Köszi daffy!daffy írta:de,de a zöldség és csirke kombó nem tartalmaz nagyon cukrot és zsírt,amit a túró igen.dak900 írta:Marquez2!
A zöldség-hús kombó biztos jobb mint mondjuk egy sovány túró+vegyes fehérje? Nem a kazein az egyik leglassúbb felszívódású fehérje? Javíts ki ha tévedek!
a tojásfehérje is jó
de,de a zöldség és csirke kombó nem tartalmaz nagyon cukrot és zsírt,amit a túró igen.dak900 írta:Marquez2!
mivel most csóró vagyok,így marad estére a tojás. köszi amúgy.marquez2 írta:Inkabb edzes utan. A kazein sokkal jobb lenne, sot... ha mar feherje az utolso etkezesed, akkor mindenkeppen kazein vagy vegyes feherje. A tejsavoval pont azt nem ered el amire esetunkben hivatott lenne az esti utolso etkezes, arrol nem is beszelve, hogy azert a feherje is produkal inzulinvalaszt a szervezetbe, meg ha ez nem oly merteku mint a ch-k eseten. Tehat kazein, vegyes, esetleg minimalis savofeherje sovany turoval keverve(mar csak az ize miatt is), vagy ami meg jobb zoldseg-hus kombo.daffy írta:marquez2!
a tejsavónak este mennyi értelmét látod? gondolom a kazein tartalmú fehérje jobb lenne,de ez is ér valamit hobby szinten vagy inkább reggel?
Mivel nem tudom, hogy erre vonatkozott-e a kerdesed vagy arra, hogy az edzes utani turmixon kivul mikor kene meg tejsavot beiktatni, ezert: minden mas idopontban elonyosebb a lassu vgy fokozott felszivodasu feherje, de...az igazsag, hogy ez sokmindentol fugg... eppen ezert azt mondanam, hogy hasznald(hatod) egyik etkezesed feherjereszenek potlasahoz figyelembe veve az inzulinvalaszt amit produkal. Zsirokkal elnyujthatod a felszivodasat( lehetoleg csak delbe-cirkadian ritmus), de ekkor az inzulinvalaszt is fokozottan vedd figyelembe.
Osszegzeskent annyit, hogy bar a lassu vagy fokozott felszivodasu feherjek tobblet-elonyt jelentenek a nap barmely szakaban a tejsavohoz kepest, nekunk megis a tejsavo az amire elsodlegesen szuksegunk van, ugyanis az edzesek utani turmix az amibol a legtobbet profitalhatunk es amit semmi massal nem tudunk potolni. Minden mas idopontban celjaink fuggvenyebe es korlataink keretein belul es persze szem elott tartva a nevuket: TAPLALEKKIEGESZITOK!!! Nekunk pedig eloszor ( minosegi ) TAPLALEKRA van szuksegunk es ha ezt a reszt "rendbe tettuk" akkor johetnek a kiegeszitok es azok potlolagos elonyeik.
Inkabb edzes utan. A kazein sokkal jobb lenne, sot... ha mar feherje az utolso etkezesed, akkor mindenkeppen kazein vagy vegyes feherje. A tejsavoval pont azt nem ered el amire esetunkben hivatott lenne az esti utolso etkezes, arrol nem is beszelve, hogy azert a feherje is produkal inzulinvalaszt a szervezetbe, meg ha ez nem oly merteku mint a ch-k eseten. Tehat kazein, vegyes, esetleg minimalis savofeherje sovany turoval keverve(mar csak az ize miatt is), vagy ami meg jobb zoldseg-hus kombo.daffy írta:marquez2!
a tejsavónak este mennyi értelmét látod? gondolom a kazein tartalmú fehérje jobb lenne,de ez is ér valamit hobby szinten vagy inkább reggel?
No, eloszor is: glutamin: edzes utan 4-8g, illetve lefekves elott 3-6 g; bcaa edzes kozben ( kardio is beleertve ) 5-10 g esetleg edzesek utan 2-3 g ( esetleg). Ezek azok az ertekek amikbol igazan profitalhatsz, ezekbol az idopontokbol es adagokbol nyered az elonyuk 95%- at. A tobbit maradjon a profiknak, akiknek a maradek 5% is sokat jelenthet. Hogy honnan veszed, milyen termeket es mennyiert az mar a Te dolgod, en csak egy a egy altalam olcsonak es jonak gondolt linket mutattam( ez az a resz amit mindenkinek sajat maganak kell eldontenie korlatai fuggvenyebe es celjai erdekebe).shutterisland írta:igaz, hogy olcsóbb, csak sajna postával már szinte ugyanott vagyok, mintha bemennék csabán a szkájtekbe, ahol meg olyan srác dolgozik (vagyis üzemelteti.), aki fb-n írt üzit, hogy nyugi, nálam lehet alkudni...
de akkor megnézem, milyen por v. folyékony alapú aminoik vannak.
amúgy ezek rohadt megtévesztő cuccok, mert én kis naív, látom, hogy mondjuk egy 300g-s glutaminnak 6g az adagja, akkor kiszámolom magamban, hogy de király, 50 napig elég...aztán ha jobban beleolvasok, látom, hogy naponta többször kellene azt az egy adagot beiktatni...szóval máris kb 3x kevesebb ideig elég.
a hústémáról tudsz valamit ?
EgyetertekScumy írta:Inkább ez:shutterisland írta:egy kérdés.
http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=6558
ezt az AAKG-t akartam mindenáron venni, de több ember is mondta (itt is) hogy jobb lenne bcaa-t vagy valami más aminosavat helyette.
ez
http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=7607
vagy ez
http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=6655
jobban megérné, többet "hozna" ?
http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=6722
Csak mert ugyanaz az árkategória, van több kiszerelésben is, én porként szoktam vízzel keverni. Amiket mutattál nem sok értelme van, inkább BCAA-k és Glutaminok környékén keresgélj
Inkább ez:shutterisland írta:egy kérdés.
http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=6558
ezt az AAKG-t akartam mindenáron venni, de több ember is mondta (itt is) hogy jobb lenne bcaa-t vagy valami más aminosavat helyette.
ez
http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=7607
vagy ez
http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=6655
jobban megérné, többet "hozna" ?
Persze, azt is emeltem, csak azt nem írtam le valamiért...marquez2 írta: Remelem a torzsedet is probaltad azert kicsit megemelni nem csak a kezeidet emelgetted![]()
Amugy az elhatarozas abszolut dicseretes ( nagyon sokat tehet azert, hogy kesobb ne legyenek derekproblemaid, ha meg kiegeszited a torzs tobbi reszenek edzesevel nagy mertekben csokkentheted a TERD, VALL, KONYOK es CSIPO serulesek es huzodasok eselyet), a paletta pedig szeles: felhomoritas, Jo reggelt gyakorlat, hatfeszites hason, hypernyujtas vagy hyperhajlitas...
Remelem a torzsedet is probaltad azert kicsit megemelni nem csak a kezeidet emelgettedpalesz77 írta:shutterisland írta:meg az is hozzátartozik, hogy minél nagyobb a tömeged, annál nehezebb az egész, meg szerintem az egyensúly is nehezebb nagyobb testtel.
amúgy az is lehet, hogy fake, bár nem hiszem.
Nem az alsó hátizom a nagyon fontos itt? Hogy megtartsa a lábát kinyújtva a levegőben fekvő közbe ahhoz nem csak egyensúly kell azért...
Kézenállásban én is tudok fekvőzni, de szerintem nem az egyensúly miatt nem tudnám kitartani a lábam... Hanem ott a lábkinyújtásnál lenne gond. Szóval kérdezlek titeket, hogy az "alsóhátizmot" vagy mi a neve hogy tudom jól edzeni? Nekem az alapból hamar fárad, és szeretném jól megerősíteni. Hasonfekvésbe szoktam emelgetni a kezem meg a lábam akkor azt érzem, de kéne még valami, hogy változatosabb legyen...daffy írta:nem,nincs meg az egyensúlyom. kézállásba tudok fekvőtámaszozni,így talán ez is menne,de az egyensúly hiányzik
shutterisland írta:meg az is hozzátartozik, hogy minél nagyobb a tömeged, annál nehezebb az egész, meg szerintem az egyensúly is nehezebb nagyobb testtel.
amúgy az is lehet, hogy fake, bár nem hiszem.
Kézenállásban én is tudok fekvőzni, de szerintem nem az egyensúly miatt nem tudnám kitartani a lábam... Hanem ott a lábkinyújtásnál lenne gond. Szóval kérdezlek titeket, hogy az "alsóhátizmot" vagy mi a neve hogy tudom jól edzeni? Nekem az alapból hamar fárad, és szeretném jól megerősíteni. Hasonfekvésbe szoktam emelgetni a kezem meg a lábam akkor azt érzem, de kéne még valami, hogy változatosabb legyen...daffy írta:nem,nincs meg az egyensúlyom. kézállásba tudok fekvőtámaszozni,így talán ez is menne,de az egyensúly hiányzik
nem,nincs meg az egyensúlyom. kézállásba tudok fekvőtámaszozni,így talán ez is menne,de az egyensúly hiányzikpalesz77 írta:Hát ezt muszáj megmutatnom nektek. Most láttam videót youtubeon egy csávóról, kb akkora mint én, szóval elég kicsi..
http://www.youtube.com/watch?v=1w8WtFt0 ... er&list=UL![]()
![]()
![]()
Nagyon durva szerintem, milyen erős már. Őszintén válaszoljanak az itt gyúrók, minden rosszindulat nélkül kérdezem - szóval nem az a cél, hogy most itt izéljek, hogy kiscsávó ilyen vékony és ilyet tud, a kondis nagydarab ürge meg nem, szimplán kíváncsi vagyok csak -, de ti tudtok ilyet csinálni? Én még mindig csak ámulok és bámulok...