Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
kanty
Llegenda del Barça

2011.10.26. 09:45:24

daffy írta: attól,hogy rúg esetleg egy gólt,még flegma marad,maximum nem arra figyelsz. a flegmaságot kell kinevelni belőle
Egy ilyen kaliberű játékosból nem lehet már semmit kinevelni, ha ő nem gondolja úgy, h változtatnia kell, akkor régen rossz. Persze ez csak feltevés, ez az egész flegmaság történet.
Rosszabb időszaka van ez tény és az is tény, h nem éppen teszi ki a szívét a pályára, remélem nem tart sokáig ez a gyengébb periódus.

Ami talán az egyetlen komoly hibája, h amikor nem megy neki, akkor nem hajt igazán, talán nincs meg benne az igazi harci szellem, persze ettől függetlenül egy zseni.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
daffy
Madridista

2011.10.26. 08:40:36

shutterisland írta:azért annak ellenére, hogy csak sétálgat, meg lélektelenül, talán flegmán játszott most is, megint csak nüanszokon múlnak a dolgok, mint a sevilla ellen is...ott egy kihagyott tizi (ha azt berúgja, képzeljük el, mekkora öröm lett volna, és elhomályosította volna az amúgy szerény teljesítményét, ő lett volna a császár megint..) ma pedig kb. 6 centin múlott, hogy nem rúgott gólt. (ugye amikor a granadai srác istentudja hogy érte el azt a lasztit a gólvonalon.)

még ennyire rosszul játszva is hangyaf.sznyi választotta el a góltól nem egy esetben is.
attól,hogy rúg esetleg egy gólt,még flegma marad,maximum nem arra figyelsz. a flegmaságot kell kinevelni belőle
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.26. 02:36:51

azért annak ellenére, hogy csak sétálgat, meg lélektelenül, talán flegmán játszott most is, megint csak nüanszokon múlnak a dolgok, mint a sevilla ellen is...ott egy kihagyott tizi (ha azt berúgja, képzeljük el, mekkora öröm lett volna, és elhomályosította volna az amúgy szerény teljesítményét, ő lett volna a császár megint..) ma pedig kb. 6 centin múlott, hogy nem rúgott gólt. (ugye amikor a granadai srác istentudja hogy érte el azt a lasztit a gólvonalon.)

még ennyire rosszul játszva is hangyaf.sznyi választotta el a góltól nem egy esetben is.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.10.25. 23:00:42

ozsimiki írta:Messi világ életében többször vitte be 3emberen keresztül a 16osra berülre,mintsem passzolt. Így is bőven adja a gólpasszokat. Most egy kis hullámvölgyben van,ami nála azt jelenti,h 3.meccse nem lőtt gólt. Valóban nem a legszerencsésebb ha sétálgat,de valahol megértem.

Én nem kongatok még semmilyen vészharangot sem, nem lesz gond itt.
Ámen. Legyen így.

Csak nem a formától függ az ember hozzállása, vice versa.

És idén ha rúg is 2-3 gólt, akkor se csinál semmit, csak ördögi körben van. Tehát önbizalom nélkül kéne rugdosnia a gólokat, hogy azon felül megint ne tegyen semmit sem a mezőnyben.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
mate3553
Barça C

2011.10.25. 22:53:24

N7 írta:Messi mostanában nagyon önző lett...
maa pl megmondom őszintén Pedro és Villa is többször állt üresen,Messi pedig egymaga bevitte a 16oson belülre vagy a 3Granada játékos között álló Fabrgashoz/Xavihoz passzolta.
Sajnos egyet kell értenem. Vissza kell rángatni a földre, mert ha elszáll oda lehet a nagysága, amivel a többi kiváló játékosnál is mindig jobb tud lenni. Előző meccsen a 11-est sem szabadott volna elvállalnia. Oké, hogy kell lőni a gólokat, nehogy ronaldo meglépjen, de nem 3 pont árán.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.10.25. 22:42:20

Messi világ életében többször vitte be 3emberen keresztül a 16osra berülre,mintsem passzolt. Így is bőven adja a gólpasszokat. Most egy kis hullámvölgyben van,ami nála azt jelenti,h 3.meccse nem lőtt gólt. Valóban nem a legszerencsésebb ha sétálgat,de valahol megértem.

Én nem kongatok még semmilyen vészharangot sem, nem lesz gond itt.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
N7
Jugador del Barça

2011.10.25. 22:32:44

Messi mostanában nagyon önző lett...
maa pl megmondom őszintén Pedro és Villa is többször állt üresen,Messi pedig egymaga bevitte a 16oson belülre vagy a 3Granada játékos között álló Fabrgashoz/Xavihoz passzolta.
Capon
Llegenda del Barça

2011.10.25. 22:31:47

sjd írta:
Capon írta: Én még ott tartok, hogy nagyvonalúan átsiklok ezek fölött mert ő tényleg megérdemli :D amit eddig csinált az emberfeletti és hogy most nem tudja csinálni már ilyen hamar elfogy a türelem vele szemben?? Elég hálátlanok vagyunk nem?
Ez nem hálátlanság, senki sem lötyöghet a pályán csak azért, mert neki mindenkinél jobb képességei vannak. Pont az ilyen hozzáállásból lesznek a Ronaldinoh-féle pályafutások, ő is olyan jó volt, hogy csak egyszer kellett megvillannia, csak aztán egyre ritkábban villant meg....

(egyébként direkt figyeltem Messit, ő volt az egyetlen a csapatból, aki védekezésnél nem támadott le, és visszafutás helyett sétált)
SAJNOS ez igaz!
Csak MÉG korainak érzem...
Sajnos az egész támadósorunk ilyen elképesztően sz.r formában van csak a többiek vele ellentétben már nagyon nagyon nagyon hosszú ideje ugyan ezt csinálják. Most sajnos kezd visszaesni hozzájuk ha már ők nem kezdenek feljavulni hozzá. Egyszerűen nincsen olyan támadónk aki akár csak 2 meccset zsinórban jó formában lehozna, de én már egynek is örülnék!! És hogy most ő is hullámvasutazik ez ennyire szembetűnő sajnos.

Annyira várom már Alexis felépülését hogy nem igaz. Csak aztán nehogy benne is csalódni kelljen mert akkor nagyon nem lesz ennek jó vége.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2011.10.25. 22:39:40-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
ab1daL
Director del Fútbol

2011.10.25. 22:31:24

Nekem is szemet szúrt a dolog, de Caponnal is egyetértek én személy szerint. :D Én is át tudok siklani fölötte, DE, ha ez tartósan megmarad, akkor azért nem lesz itt "jólvan, Messi megteheti". :D
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
salas9
Entrenador del Barça

2011.10.25. 22:30:18

sjd írta:egyébként direkt figyeltem Messit, ő volt az egyetlen a csapatból, aki védekezésnél nem támadott le, és visszafutás helyett sétált
Ez már szombaton is megfigyelhető volt nála... Ideje lenne ha összeszedné magát!
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.10.25. 22:24:14

Capon írta: Én még ott tartok, hogy nagyvonalúan átsiklok ezek fölött mert ő tényleg megérdemli :D amit eddig csinált az emberfeletti és hogy most nem tudja csinálni már ilyen hamar elfogy a türelem vele szemben?? Elég hálátlanok vagyunk nem?
Ez nem hálátlanság, senki sem lötyöghet a pályán csak azért, mert neki mindenkinél jobb képességei vannak. Pont az ilyen hozzáállásból lesznek a Ronaldinho-féle pályafutások, ő is olyan jó volt, hogy csak egyszer kellett megvillannia, csak aztán egyre ritkábban villant meg....

(egyébként direkt figyeltem Messit, ő volt az egyetlen a csapatból, aki védekezésnél nem támadott le, és visszafutás helyett sétált)
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.10.25. 22:14:11

d írta:Hát ha ma láttam volna életemben először, akkor visszazavarnám a B-be. Minden indulat nélkül mondom. Amúgy tényleg elég önző volt, de ez meg nem ujdonság.
Nem hibáztatom a rossz teljesítményéért, de ez a teljesítmény eléggé kritikán aluli volt. Szinte semmi motiváció, semmi akarat, flegmaság.. Mind1. Ez nem a világ vége, csak egy átmeneti állapot. Remélem nem lesz sok ilyen meccse idén.
Capon
Llegenda del Barça

2011.10.25. 22:08:43

Most azért kéne haragudni Messire mert nem tud minden meccset megnyerni nekünk fölényesen és nem viszi a hátán a csapatot mint ahogy azt évek óta teszi?
Valóban igen látványosan rossz passzban van, kimondottan rossz döntéseket hoz, az egyébként célravezető önzősége most hátrányának számít stb stb stb.
Én még ott tartok, hogy nagyvonalúan átsiklok ezek fölött mert ő tényleg megérdemli :D amit eddig csinált az emberfeletti és hogy most nem tudja csinálni már ilyen hamar elfogy a türelem vele szemben?? Elég hálátlanok vagyunk nem?
A kritika jogosnak is mondható lenne ha mondjuk már hónapok óta tartana ez az állapot, de még szerintem nem itt tartunk.
És bizony sajnos ott tart a csapat hogy ha Messi nem dönti el a meccseket, kupákat akkor rajta kívül senki nem képes erre sajnos. Ez itt a probléma nem az ő rosszabb formája szerintem.

Szerintem most sokkal nagyobb probléma az hogy egyetlen egy csatár társa sem képes még csak momentumokra sem levenni a terhet a válláról. Ha neki nem megy a csapatnak sem megy ez igen nagy baj. Mi lesz ha hónapokra lesérül?? Kiesünk minden kupasorozatból vagy mi?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2011.10.25. 22:15:29-kor.
d
Entrenador del Barça

2011.10.25. 22:02:56

Hát ha ma láttam volna életemben először, akkor visszazavarnám a B-be. Minden indulat nélkül mondom. Amúgy tényleg elég önző volt, de ez meg nem ujdonság.
Kash
Entrenador del Barça

2011.10.25. 21:54:25

szajko írta:
lluisllach89 írta:Gijón és a Sevilla elleni meccs után is volt lejjebb.

Flop of the match. Kezdhetik védeni az imádók, mert joggal lehet kritizálni ma is. Önzőség, nemtörődömség miatt, és akkor ha kompenzálni akar, ördögi körbe pottyan. Semmit nem ért ma sem, sajnos, remélem beszél Pep a fejével.
Engem leginkább az zavar,hogy nem támad vissza. Legalább akkor támadjon vissza,ha ő veszíti el...

Adom. Alexis, épülj minnél előbb fel, mert ha nem jössz egy kicsist stilust váltani, akkor ennek előbb-utóbb igy nem lesz jó vége.
Kép
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.10.25. 21:52:43

szajko írta:

Flop of the match. Kezdhetik védeni az imádók, mert joggal lehet kritizálni ma is. Önzőség, nemtörődömség miatt, és akkor ha kompenzálni akar, ördögi körbe pottyan. Semmit nem ért ma sem, sajnos, remélem beszél Pep a fejével.
Engem leginkább az zavar,hogy nem támad vissza. Legalább akkor támadjon vissza,ha ő veszíti el...
Pontosan szajko!

Közeli, 5 méteres labdavesztés után, nem érdekli. A hosszún érkezőnek rosszul adja, ha adhatná, csak azért sem. Csel nem jön be, folyamatosan elveszti, önző, és a rossz döntéseket hozza.

De ez se zavarna. Mert ugye lehet s**rul játszani, csak lélektelenül nem.
Kép
szajko
Director del Fútbol

2011.10.25. 21:50:28

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.10.25. 21:49:42

ő is hullámvölgyben van,és ez nagyon ki hat a csapatra. volt már azért ilyen, reméljük minél hamarabb kijön belőle. Ha neki megy,menni fog a csapatnak is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Sanama
Llegenda del Barça

2011.10.25. 21:49:25

Nulla. Mást nem szeretnék mondani róla...
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.10.25. 21:47:56

Gijón és a Sevilla elleni meccs után is volt lejjebb.

Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2011.10.25. 17:23:04

„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.25. 17:14:03

erről van valami vidi ? mert az összefoglalóban amolyan morajlást hallottam csak, ki sem tudtam venni, hogy az "messi" lenne :D
Mezner2
Entrenador del Barça

2011.10.25. 12:08:08

Most tűnt fel nekem az ismétlésben egy elképesztő dolog, miután Messi kihagyta a 11-est,a meccs hátralévő részében az EGÉSZ barcelonai publikum az ő nevét skandálta,hihetetlen az a szeretet és tisztelet ami itt ovezi őt,ha ezt a válogatottban csinálja,hogy az utolsó percbcen kihagy egy 11-est lehet meg is lincselik, BARCELONA AZ IGAZI OTTHONA ha csak ezeket a tényeket nézzük
Capon
Llegenda del Barça

2011.10.24. 15:10:18

Nem egy tragédia, hogy kihagyta a 11-est. Az addigi meccsből kiindulva az lett volna meglepő ha bemegy a büntető.
Csak az volt a baj, hogy én is tudtam hova fogja rúgni, az esetek 80% oda rúgja.
Nem ezen a büntetőn ment el a 2 pont.
d
Entrenador del Barça

2011.10.24. 12:26:59

A büntetőrúgás azért inkább fejben dől el, mint technikában ezen a szinten. A jó tizenegyeslövők azért jók, mert higgadtak, ha eldől a kapus előre akkor lereagálják és az ellenkező irányba lövik, ha a helyén marad nem tojnak be és jól ellövik, kockázatosan, de magabiztosan. Ezek a srácok, de a Barca szintnél jóval gyengébb játékosok is az esetek nagy részében oda lövik a lasztit 11 méterről, erőből, ahova akarják egy tét nélküli szituban. Basszus még én is be tudom lőni a pipába, vagy ki a szélre 10ből 8szor, pedig nem vagyok egy agyonképzett labdarúgó...

Messi nem rossz tizilövő, de a vak is látta tegnap, hogy ki fogja hagyni, már a balhé előtt is. Nem tudom mennyire volt jó pedagógiai döntés mégis hagyni őt lőni. Tény, ha azt látja, hogy elvesztette a bizalmat, az káros lehet. Ugyanakkor 2 pont ment el most ezen, bár nem biztos, hogy más belőtte volna.

Na de mindegy, tegyük túl ezen magunkat, mindenki lehet rossz formában. Amúgy szerintem Messi amióta nem olyan szeleburdi és talán olykor kicsit bicskanyitogatóan "lusta", spórol az energiával, de cserébe sokkal dinamikusabb a meccsek végén is, mint korábban. Engem sokkal jobban zavar a látványos önzése, ami olykor elkapja, de egy ilyen egyéniségnél ez sajnos a dolgok velejárója. Az az igazság, hogy amikor 3 gólt ver egy meccsen a francnak sem tűnik fel, hogy elönzőzte és sétálgatott labdavesztéskor.
Válasz küldése