La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Capon
Llegenda del Barça

2011.12.01. 23:28:25

kristop írta:cuenca freestyle. hogy nézi már mindenki :)
Nagyon helyes, tanuljanak valami újat is a "öregek" :)
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
kristop
Entrenador del Barça

2011.12.01. 15:34:02

cuenca freestyle. hogy nézi már mindenki :)
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.11.28. 18:13:57

http://sportszelep.nso.hu/sportszelep/a ... eo-2106882

Lehet hogy pár év múlva már könnyebb lesz kimondani a nevét! :D Mindenesetre láttunk már jó pár ilyen csodagyerekről videót, meglátjuk hogy mi lesz belőle! Reméljük hogy 10 év múlva is így fogja kerülgetni a védőket! :)
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.26. 20:14:51

d írta:Én nem is nagyon látok olyan sokat a kis Dos Santosban, elpötyög a B-ben, remélhetőleg el tudjuk adni, bár nem tudom fizet-e érte valaki, de az első csapatban tartósan nem látom a helyét.
Sztem Pep sem, mert akkor nem a B-ben játszana...bár nincs helye igazán az A-ban. Mindenesetre Keita helyét átvehetné, érti-tudja a játékot, sokat dolgozik, képes kreatív passzokra, gyilkos indításokra, esetleg cselekre is. Drukkolok neki :)
d
Entrenador del Barça

2011.11.26. 19:56:35

Én nem is nagyon látok olyan sokat a kis Dos Santosban, elpötyög a B-ben, remélhetőleg el tudjuk adni, bár nem tudom fizet-e érte valaki, de az első csapatban tartósan nem látom a helyét.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.26. 19:28:20

messideco írta:Guardiola beszélt JDS-ről. De csak közhelyesen, jó a képességei, fiatal, de érett, szükségünk van rá stb. De sohasem lesz a felnőtt keret tartós tagja...
pedig vagy ő, vagy romeu (ha visszahozzuk..) lassan majd pótolhatná keitát...még ha nem is ugyanaz a poszt talán :D
messideco
Presidente del Barça

2011.11.26. 19:26:30

Guardiola beszélt JDS-ről. De csak közhelyesen, jó a képességei, fiatal, de érett, szükségünk van rá stb. De sohasem lesz a felnőtt keret tartós tagja...
Kép
"And my heart will leave you never."
cinkoxid
Barça B

2011.11.26. 19:03:39

Először azt hittem szó szerint követed őket....:D:D

http://www.youtube.com/watch?v=k-SwlI28 ... ture=feedu

Itt egy összefoglaló a meccsről, akit érdekel. AZ első gól elég durva.
Lola
Barça C

2011.11.25. 20:54:15

no igen, Ernesto Cornejonak magyar a barátnője, így sok információm van a kicsikről, szinte mindig követem őket :)
cinkoxid
Barça B

2011.11.24. 23:21:58

Lola írta:Sandro még nagyon fiatal, ő a Juvenil B játékosa csak Ernesto sérülése miatt került fel az utóbbi meccseken, viszont valóban jól játszik.
Micsoda információd vannak neked :D
Szóval akkor jövőre ő se lesz még a Barca B-ben :( Dongou viszont nagy csatár lesz szerintem. Nem is nézi hol a kapu, mégis eltalálja. A kapust se látja hol van, mégis ellövi mellette. Ilyen egy igazi tehetség.
Lola
Barça C

2011.11.24. 21:01:48

Sandro még nagyon fiatal, ő a Juvenil B játékosa csak Ernesto sérülése miatt került fel az utóbbi meccseken, viszont valóban jól játszik.
cinkoxid
Barça B

2011.11.24. 21:00:24

Utolsó fél órát láttam csak, de nagyon meg vagyok elégedve a fiatalokkal. Igaz voltak hibák, de azok kijavíthatóak. Dongou , illetve a 7es mezben játszó (sandro?) gyerek nagyon tehetségesnek tűnt. Jó volt látni, hogy ugyanazt a játékot játsszák, mint a nagy csapat. Bár tudom, hogy csak nagyon kevesen jutnak majd el addig, de nagyon jó képességűek mind, az biztos.
messideco
Presidente del Barça

2011.11.24. 20:56:37

Én is belenéztem. Csak sajnos senkit nem ismertem, és a mezeken nem volt név, csak szám. Majd idővel megismerem őket :)
Kép
"And my heart will leave you never."
cinkoxid
Barça B

2011.11.24. 20:24:22

uhh köszi a linket, micsoda kincset találtál :P
Lola
Barça C

2011.11.24. 20:19:05

ez a Nextgen, az u19-es "BL" és természetesen a celticben is fiatalok játszanak, mint a Juvenil A-ban.
Charlie
Öreg Harcos

2011.11.24. 20:18:35

Nextgen Series nevű sorozat, ifi bl-nek felel meg.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.11.24. 20:14:25

TT írta:juvenil a - celtic élőben: http://www.youtube.com/user/fcbarcelona ... vSkJQOdInE

és már 1-0! 4. perc :)

szerk.: 2-0 6. perc, háháááá :D :D
Most ez mi?
Celtic milyen csapattal állt fel? Kezdőcsapatokat tud valaki dobni? Meg erről a meccsről valami infot, h most a Celticnek is a fiataljai játszanak?
TT
Capitá del Barça

2011.11.24. 19:08:04

juvenil a - celtic élőben: http://www.youtube.com/user/fcbarcelona ... vSkJQOdInE

és már 1-0! 4. perc :)

szerk.: 2-0 6. perc, háháááá :D :D
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.24. 02:53:17

úgy látom, pep olvassa a fórumot :)
még ha csak időhúzó csereként is az utolsó néhány percre, de pályára lépett ma jonathan dos santos.

ha már bedobjuk a fiatalokat, ne csak cuencát, variáljuk őket, adjuk meg másoknak is a lehetőséget, hogy 1-2 meccsen bizonyítsanak (még ha ez a mai jds játék nem is arról szólt.)... nekem ez tetszene.
cinkoxid
Barça B

2011.11.23. 16:41:00

A múlt alapján ki lehet jelenteni, hogy senkinek sincs biztos jövője, hiába van "hatalmas" hírneve, illetve tehetsége. 4-5 éve Bojan és G. dos Santos volt az ász. Akkora tehetségek voltak, hogy többen Messinél is nagyobb jövőt jósoltak nekik. Bojan szinte minden gólrekordot megdöntött a Barcában. A világ legjobb jövőbeli csatárát látták benne a szakértők is. Deolufeu és Rafinha, illetve Thiago a közelükben sem volt, ha a múltat nézzük. És most hol tartanak? Giovanni lehet, hogy esélyes az év gólja címre, de a Tottenham-ben lehetőséget se nagyon kap már. Bojan meg érdekes mód megállt a fejlődésben. Bár fiatalok még mindig, de szerintem érthető, hogy mire céloztam ezzel. Voltak olyan srácok pár éve, akikről jelenleg hallani sem lehet, de akkoriban óriási tehetségeknek voltak kikiáltva. Jelenleg nagyon tehetséges játékosok vannak az utánpótlásban. De ez régen is így volt, és mégis csak nagyon kevesen jutnak el az első csapatig. Hiába a nagy hírnév...ez még nem garancia arra, hogy nagy játékosok is lesznek. Pedro is a semmiből jött. Senki sem ismerte, senki se jósolt neki nagy jövőt. És mégis....a vb döntőn kezdő volt a spanyol válogatottban, stb. Igaz, idén nincs nagy formában, de még fejlődhet bőven.
Cuencának se volt jövője a Barcánál. Azt hiszem Pedro is hasonló korban volt, amikor az első csapathoz került, szóval neki is meg van minden esélye arra, hogy néhány év múlva első számú csatár legyen. Ugyanakkora arra is van esély, hogy pár év múlva csak nevessünk azon, hogy ilyen eszünkbe jutott korábban.
d
Entrenador del Barça

2011.11.23. 10:25:06

shutterisland írta:pepnek sem fog minden húzásba bejönni.
csak mondjuk ha tényleg nem jön be, annak ellenére is nyomni fogja, ha van lehetősége, nagyon nehezen látja be, ha téved.
És ezt a kijelentésedet mire alapozod? Elég légből kapottnak érzem, Guardiola úgy penderíti ki a bukott játékosokat, hogy ihajj. Hleb, Caceres, de még a rettenetesen drága Ibrahimovic is Guardiola kérésére érkezett és lett kipaterolva, amikor Pep úgy látta mégse működik amit elképzelt, vagy valami gond van a játékosokkal. Aki képes volt az Ibra projectet egy év után elkaszálni hatalmas veszteséget is elkönyvelve az nem fél szembenézni a hibáival.
én cuencát egynek tartom a sok közül, és a rinyám annak szólt, hogy amíg ő megkapja a bizalmat, addig pl. nézzük meg, fontás mennyit játszott...pedig ő első keret tag, és csomó sérülésünk volt a védelemben...

tehát én magam részéről nem értem, miért pont ő, és miért pont ennyi lehetőséget kap, DE(!!!) amíg ez a csapatnak, és az eredményeknek jó, addig nekem is valóban csendben kellene maradnom.
Guardiola látja őket edzésen, tartalékok meccsein. Nyilván van valami Fontásszal kapcsolatban, amivel elégedetlen, ezt nem tudhatjuk. Ráadásul azt hiszem Pep már ezerszer bebizonyította, hogy jobb szeme van ezekhez, mint nekünk (vagy akár más edzőknek). Pedroról te gondoltad volna, hogy az a "csendes gyilkos" lesz?

Egyébként simán lehet, hogy Guardiola sem tervez Cuencával hosszú távon az első csapatban, lehet csak kellett neki egy ember, akit be lehet dobni a sok sérülés miatt és ő volt erre leginkább kész. Azokat, akik az első szezonjukat nyomják a B csapatban ne is nagyon keressük, világossá tette Guardiola már, hogy azt a lépcsőfokot nála senki nem hagyhatja ki. Úgyhogy Rafinhát, Delofeut, Fermeniat, Rodrit ne is nagyon várjuk még.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.11.23. 02:12:02

amúgy szerintem is hagyni kellene, mert csak az lesz, hogy a tudatalattimban kialakul a tipikus "nekem legyen igazam" dolog, és nem fogok annyira örülni neki, ha cuenca villog, mert akkor jönnek mások a "na én megmondtam" szöveggel, és én leszek a hozzá nem értő idióta.
ha pedig eltűnik a süllyesztőben, vagy pedig gyengén fog játszani az első csapatban, nekem lesz igazam, de nem fogok neki örülni, mert ki örül annak, ha egy játékosunk gyenge, vagy fék a csapatban....

szóval én ebből semmiképp nem jöhetnék ki jól.

végszóként (hosszú lesz) annyi tőlem, hogy én örülnék neki, ha sztárrá válna (vagy csendes gyilkos lenne belőle, mint pedro)...DE én személy szerint nem érzem úgy, hogy egy, a hátsó zsebből hirtelen előrántott kártya lehetne a srác, mint pedro, vagy busquets...pepnek sem fog minden húzásba bejönni.
csak mondjuk ha tényleg nem jön be, annak ellenére is nyomni fogja, ha van lehetősége, nagyon nehezen látja be, ha téved.

van rengeteg tehetség a mostani utánpótlás csapatainkban is, mint pl. montoya,jds,rafinha,deulofeu,tello,femenía,bartra,sergi roberto vagy éppen rodri.

én cuencát egynek tartom a sok közül, és a rinyám annak szólt, hogy amíg ő megkapja a bizalmat, addig pl. nézzük meg, fontás mennyit játszott...pedig ő első keret tag, és csomó sérülésünk volt a védelemben...

tehát én magam részéről nem értem, miért pont ő, és miért pont ennyi lehetőséget kap, DE(!!!) amíg ez a csapatnak, és az eredményeknek jó, addig nekem is valóban csendben kellene maradnom.

csak ez egy fórum, ahol a szubjektív véleményünket meg lehet osztani, és ez a téma pontosan olyan, amiben nem hülye az, aki nem ért egyet, csak máshogy, más oldalról látja.

vamos cuenca, vamos barca. :wink:
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.11.22. 21:24:41

Lehet hogy nincs sokat játékban, de Villa sem. Valószínűleg azért, mert nem az a dolguk mint Xaviéknak, hanem csak álljanak a vonal mentén, várják a labdát és utána rájuk van bízva (legalábbis én így látom).
Pepnek sosem az volt a fontos, hogy legyen egy ámber akinek játszik a csapat, hanem legyen egy csapat ami játszik a közönségnek. Ibránál is ez volt a gond, "ő egy ferrari volt" :lol:
De szerintem kár ezt a témát tovább pörgetni, Shuitnak más a véleménye mint nekünk. peace.
Tocy
Director del Fútbol

2011.11.22. 21:21:06

Bob_Marley írta:Nem tudom kivel kell egyet érteni :lol:
De páran leírták a fontos dolgokat cucuval kapcsolatban!A csapatért dolgozik, s ez a legfontosabb, s így megmaradhat!Lehet írni Rafinhát Gerard D-t, de őket nem tudom elképzelni, hogy bekerülnek és rögtön beilleszkedjenek!Cucu így tett, s egyáltalán nem lóg ki!Bojan mindig érdekes téma, én is marasztaltam volna, de sajnos sokszor az arcáról is sütött az anomália....Lehet képességekben többen jobbak mint Cuenca, de ez csapatjáték, s a CSPATÉRT jelenleg többet tud hozzáadni, mint akár Rafinha Gerard Soriano stb!És ami még fontos Pepnél nem az számít ki mekkora hegedűművész, hanem a zongoracipelésből is mennyire veszi ki a részét !És én is imádom a "szürke egereket", mert taktikailag ők adják a letöbbet a sikerhez!
Erről van szó.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.11.22. 21:12:59

Nem tudom kivel kell egyet érteni :lol:
De páran leírták a fontos dolgokat cucuval kapcsolatban!A csapatért dolgozik, s ez a legfontosabb, s így megmaradhat!Lehet írni Rafinhát Gerard D-t, de őket nem tudom elképzelni, hogy bekerülnek és rögtön beilleszkedjenek!Cucu így tett, s egyáltalán nem lóg ki!Bojan mindig érdekes téma, én is marasztaltam volna, de sajnos sokszor az arcáról is sütött az anomália....Lehet képességekben többen jobbak mint Cuenca, de ez csapatjáték, s a CSPATÉRT jelenleg többet tud hozzáadni, mint akár Rafinha Gerard Soriano stb!És ami még fontos Pepnél nem az számít ki mekkora hegedűművész, hanem a zongoracipelésből is mennyire veszi ki a részét !És én is imádom a "szürke egereket", mert taktikailag ők adják a letöbbet a sikerhez!
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése