Azért én egy kicsit más reakciókra számítottam, így leírom, hogy én mit láttam.
Az első pillanattól látszódott, hogy a Barca most nem a tili-tolit akarja játszani, hanem a "normál" focit. Én személy szerint ilyet még nem láttam a Guardiola érában (bár mostanában sajnos több meccset nem láttam, mint amennyit igen, így lehet, nekem ezért tűnt ki ez a dolog). Így aztán szerintem egy roppant érdekes mérkőzést láthattunk. Ez félig-meddig idegen terep volt. De úgy is mondhatnám, a Valencia játéka érvényesült, mi meg, meg sem próbáltuk a sajátunkat játszani. Ha ezt vesszük alapul, szerintem jól helytálltak a srácok.
A játékvezetés sajnos megint túl nagy szerepet vállalt magára. Az érthetetlenül ki nem állított Pinto eset után azt lehetne mondani látatlanban, hogy a katalánoknak fújt, de ez messze áll az igazságtól. Ilyen inkonzekvens játékvezetést még a spanyoloknál is ritkán látni. Össze-vissza fújkált, ugyanolyan helyzetnél egyszer megadta, fél perccel később nem.
Tulajdonképpen mindegy is, mert ennek ellenére egy jó elődöntő meccs volt, szerintem mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet. A Valencia többet gürizett, viszont kevesebb ziccere volt, a Barca meg ebben a játékban perpillanat ennyit tudott hozni.
Azért a végére egy-két momentum amiért megérheti megnézni annak aki nem látta:
- Puyol übermegakirály gólja
- Puyol különdíjat érdemlő dupla Zizu-s csele (a meccs legszebb pillanata)
- Fabrembó feje, bekötve messziről olyan volt, mint ha egy cserepes növénnyel a fején szaladozna
- Mr. Shakira a meccs legnagyobb lúzere megmozdulása, ráadásul duplán, amikor a második félidőben Valencia kontránál kétszer is elcsúszott a fűben. (kabaré jelenet, valaki majd igazán benyomhatná, ilyen GIF-ben

)
- Messi ideges feje a tizi előtt (már akkor lehetett látni, hogy ez nem lesz így okés), majd az idióta nekifutása, s a megérdemelt eredménye
- a végére a Valencia lelkes játéka is szembe kell hogy tűnjön, a nem teljesen elvakultaknak, jól teljesítettek, annak tükrében, hogy ki volt az ellenfél
Remélem a visszavágó is legalább ilyen látványos és érdekes lesz, Barcelona továbbjutással.