Hattrick.org - Eurobarca Föderáció

Játékok, Hattrick, Fantasy sportok
piton
Capitá del Barça

2012.05.08. 19:36:03

ÉN is részt vennék eurobarcás privát ligában. Bár jelenleg is tagja vagyok egynek, de már csak 1 meccs van hátra, tehát jövőhéttől nekem oké.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.05.07. 22:38:57

Részemről továbbra is benne vagyok a privát ligában, és van 3 kreditem erre a célra:)))
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.05.07. 22:21:48

szszabolcs19 írta:Gratula a bajnoksághoz, én is néztem, hogy nagyon jól állsz!:)
Am, a csapatrészek értékelésekbe belepofázik a felállások tapasztalata?
Am, tényleg támadó edzőm van, ez kimaradt:S
Ha rossz a felállás tapasztalata, akkor ugye előjöhet zavarodottság és a zavarodottság az, ami rontja az értékeléseket. Ez leginkább csak a középpályaértékelésen érhető tetten, ha jól tudom. Tétmeccsen nem nagyon szoktam rossz felállást játszani. :)

szerk.: lenne egyébként igény egy eurobarcás privát liga beindítására? Van elég kredittel rendelkező menedzser?
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.05.07. 21:13:38

Gratula a bajnoksághoz, én is néztem, hogy nagyon jól állsz!:)
Am, a csapatrészek értékelésekbe belepofázik a felállások tapasztalata?
Am, tényleg támadó edzőm van, ez kimaradt:S
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.05.07. 21:10:43

szszabolcs19 írta:Köszi az infót Barcaman!

A segítségeteket kérném.

Sok helyről olvastam már azt, hogy az igazi hattrick-es már a csapatában tudja a leendő edzőjét(ennél nem arra a dologra gondolok, hogy min. 16 hét után konvertálható), hanem arra, hogy aqlacsonyabb tapasztalatú, de neki megfelelő vezetői képességgekkel megáldott edző jelöltet(jelölteket) tart a csapatban.

Kérdés: Ha én megvennék egy megfelelő tapasztalatú játékost, akkro mennyi időbe kerül jó-ra feltornázni a tapasztalatát?
Tegyük fel, hogy olyan gyenge a játékos, hogy csak a bari meccseken vehet részt:S
http://wiki.hattrick.org/wiki/Hu/Tapasztalat

Ez alapján akárhogy is náézem kb 10+ szezon lenne felhúzni a tapasztalatát.

Ez így mennyire fedi a valóságot? Illetve vmi más módszer a megfelelőről jó-ra húzásra?

Üdv: Szab
Teljesen jó elképzelés, sokan csinálják így. Én is, bár én max 1 edzőjelöltet tartok a csapatban, viszont most pl. egy sincs.

A trükk az, hogy nem csak akármilyen megfelelő tapasztalatút kell hozzá venni, hanem olyat, aki közel van már szinten belül a jóhoz. Ezt ki lehet számolni az alapján, hogy hány meccset játszott azóta, hogy elérte a megfelelő tapasztalatot.

Más: elég jól menetelek most, sikerült ismét nyerni idegenben, így most 25 ponttal az első vagyok. 2 ponttal előzöm meg a második helyezettet és 5-tel a harmadikat. A jövőhéten a harmadik tuti legyőzi a másodikat (a második nem olyan erős, csak sok volt a mákos meccse idén), így ha sikerülne megvernem most a negyediket, akkor 5 pont előnyöm lenne 2 fordulóval a vége előtt. De nehéz csörte lesz, nagyon erős az ellenfelem és még nem 100%, hogy bevállalom a normált... Viszont alapvetően jó a helyzet, 3 meccsen kellene 4 pontot hoznom és meglenne a bajnoki cím. :P Arra gyúrok, hogy osztályozós pontszámmal végezzek, nem akarok egyeneságon feljutni a másodba.
H a t t r i c k
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.05.07. 21:03:18

szszabolcs19 írta:
szszabolcs19 írta: Michaabee:
Neked milyen ultraszuper védőjátékosaid vannak, hogy ragyogó-lenyűgöző védelmet tudsz összedobni 3 játékossal???:) Az én majdnem titáni védekezésű 3 védőmmel is csak nagyszerű értékelést tudok kipréselni:S (ez meg magasabb szinten lópikula:D)
Közben rájöttem, hogy úgy, ha egy olyan kapusod van, akinek a védekezése közel világklasszis szintű...:) Jól gondoltam?
Nem jól gondoltad. :) A védekezése csak csapnivaló, a védése pedig titáni. Harmadban ez jó még, de feljebb már kénytelen leszek lecserélni. A védőim védekezése 13-14-15 így szépen sorban és neutral edzővel tolom. Nem lehetséges, hogy nálad támadó edző van és ezért gyenge a védelmed?

@csaboo: lentebb írtad, hogy hogyan tudnál 6 defcsatinak valót beszerezni. SEHOGY! :D Nincs szerintem olyan csapat, amelyik 6 defcsatit tudna edzeni, ezért nincs is olyan konkrétan, hogy defcsati edzés. Átadás edzés van, amiben 16 különböző posztú játékosnak tolod az átadást más és más célra. 1-2-nél több defcsati nem kell, de 3 a nagyon max...
H a t t r i c k
szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.05.07. 21:01:44

Michabee:
És a védőidnek mekkora a védekezés készsége? Csak mert az enyémeim most lépnek titánira.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2012.05.07. 20:55:44

@Michabee: Köszi szépen az infót, még átgondolom, mert ez nehéz és fontos dönTés lesz! Gondolkozok még erősen a kapus edzésen is, bár arról nem igazán tudok semmit:S
Am te hogy oldod meg azt, hogy ha a védelem közepére kellene édő, mert erős az ellenfél középső támadása, iszont a helyzet miatt CSAK 3 édővel állhatsz fel? Előfordult már ilyen? Csak mert ilyenkor edzést buksz:S
Régi kérdés, de rég voltam fórumon. :)

Attól függ, hogy mennyi az a nagyon erős. A csapatomról azt kell tudni, hogy alapból 3 védővel, amiből 1 a középső, egyenlő eloszlású tripla-ragyogó védelmet tudok. Ha az ellenfél középső támadása ennél gyengébb, akkor nyilván nincs para, ha picivel erősebb, akkor vagy beteszem az egyik szélsővédőt középre és akkor bukta egy 50%-os edzéshely (nekem nem probléma, amúgy is csak 3 szélsőhátvédet edzek, nem 4-et), vagy ha olyan a helyzet, akkor beállok 451-be és akkor egy kicsit bukok a szélsőtámadásból. Ha maradni akarsz a 352-nél, akkor simán hagyd meg a 2 szélsőhátvédet, csak nyilazd őket középre.
Ha pedig az a nagyon erős középső támadása mondjuk titáni felett van, akkor nem foglalkozom vele és inkább rágyúrok jobban a birtoklásra, bár ilyen még nem fordult elő. :)
H a t t r i c k
szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.05.07. 20:34:36

Köszi az infót Barcaman!

A segítségeteket kérném.

Sok helyről olvastam már azt, hogy az igazi hattrick-es már a csapatában tudja a leendő edzőjét(ennél nem arra a dologra gondolok, hogy min. 16 hét után konvertálható), hanem arra, hogy aqlacsonyabb tapasztalatú, de neki megfelelő vezetői képességgekkel megáldott edző jelöltet(jelölteket) tart a csapatban.

Kérdés: Ha én megvennék egy megfelelő tapasztalatú játékost, akkro mennyi időbe kerül jó-ra feltornázni a tapasztalatát?
Tegyük fel, hogy olyan gyenge a játékos, hogy csak a bari meccseken vehet részt:S
http://wiki.hattrick.org/wiki/Hu/Tapasztalat

Ez alapján akárhogy is náézem kb 10+ szezon lenne felhúzni a tapasztalatát.

Ez így mennyire fedi a valóságot? Illetve vmi más módszer a megfelelőről jó-ra húzásra?

Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.05.06. 08:54:52

szszabolcs19 írta:Röviden az van benne, hogy az ember egy szezonban 10 hétig edzel játékszervezést, és utána 6 hétig meg átadást a KP-nak! Sztem érdekes és hasznos dolog lehet ez!

Részvétem Barcaman! Am ifiknek melyik edzést érdemes választani? (értelemszerűen ehhez a kérdéshez hozzátartozik, hogy mikor felhívom a játékosmegfigyelőt mit állítok be neki.) (gazdaságilag mit érdemes) :D
Nálam nincs beállítva, hogy milyent hozzon. Egyszerűen bármilyen játékost hozhat. 1x volt beállítva, akkor csatárra állítottam. És kaptam egy megfelelő védőt. Erről ennyit... Vagy ha mondjuk van egy poszt, ahol van egy jó játékosod (tegyünk fel csatár), és huzamosabb ideig akarod fejleszteni, akkor érdemes ráállítani, hogy csatárt keressen. Mert ugye, ha kapsz 1 védőt, akkor egyszerre a 2 edzése nem igazán működik.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.05.05. 20:48:10

Kezdő játékosoknak ajánlom ezt a cikket, illetve nem kezdőknek is!!!:)))

http://www91.hattrick.org/Community/Pre ... leID=13781

Röviden az van benne, hogy az ember egy szezonban 10 hétig edzel játékszervezést, és utána 6 hétig meg átadást a KP-nak! Sztem érdekes és hasznos dolog lehet ez!

Részvétem Barcaman! Am ifiknek melyik edzést érdemes választani? (értelemszerűen ehhez a kérdéshez hozzátartozik, hogy mikor felhívom a játékosmegfigyelőt mit állítok be neki.) (gazdaságilag mit érdemes) :D

Am ma én is csak 1-2-őt játszottam idegenben, pedig 70-os volt a birtoklásom, ám az ő védelme is elég jó volt, illetve ellentámadás taktikát játszott.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.05.05. 20:25:32

Hát ez a hattrick megint engem szívatott meg: 368464927
Ezzel el is úszott a 2. és a 3. hely reménye is, talán a 3. meg lehet nagy szerencsével. Muszáj volt lazáznom, de az értékelés 60% ad a győzelmemre és 21-et az x-re. Kár érte, de már meg sem lepődöm.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
streho87
Jugador del Barça

2012.05.05. 17:16:36

1-0-ás vereség...amikor nem elég a 70%-os labdabirtoklás...
FC BARCELONA!FERENCVÁROS!
FRADISTÁNAK LENNI FELELŐSSÉG!!!
FRADISTA VAGYOK NEM TERRORISTA!!
Hattrick: Bokafogó SC (580760)
Bajnokság: V.114 (19386)
IFI:Bokafogó SC (1243476)
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.05.05. 11:17:13

szszabolcs19 írta:Tudnátok adni vmi jó tanácsot arra, hogy mi a fenét kezdjek az ificsapatommal, hogy gazdaságosan működjön? Mostmár nem áll szándékomban az ifiből felhozott játékosokat edzetni, mindössze egy kis profitra szeretnék szert tenni.

Vmi tipp, vmi jó tanács, vmi...
Barcamen--> neked nagyon fut a szekér;)

ÁÁÁ te ne is mondd. Hihetetlen, hogy milyen hullámzó ez az ifiakadémia dolog. Volt olyan, amikor hetente jöttek a 15-16 éves megfelelő összességű, esetleg jó max-os játékosok. Most még van 1 védőm, aki jó védekezést elérhet, de a többi ritka gyengék. Már vagy 1 szezon óta nem kapta normális játékost és ezzel nem viccelek. Ha már 15 éves már az élményszámba megy, anélkül, hogy bármilyen képzettsége lenne. Szóval eddig aranybánya volt, most meg mihelyt kiengedem ezt az utolsó srácot a kezemből egy nagy rakás végtermék lesz. Szóval nem vmi biztató a helyzet. Viszont, ha tényleg nem építed be őket, akkor add el. Ennél okosabbat nem tudok mondani. Elég sok pénzt szereztem így velük, ha vannak jó játékosaid, akkor visszahozzák a beléjük fektetett időt.
szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.05.05. 01:12:34

szszabolcs19 írta: Michaabee:
Neked milyen ultraszuper védőjátékosaid vannak, hogy ragyogó-lenyűgöző védelmet tudsz összedobni 3 játékossal???:) Az én majdnem titáni védekezésű 3 védőmmel is csak nagyszerű értékelést tudok kipréselni:S (ez meg magasabb szinten lópikula:D)
Közben rájöttem, hogy úgy, ha egy olyan kapusod van, akinek a védekezése közel világklasszis szintű...:) Jól gondoltam?
szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.05.03. 23:59:32

Most, hogy már megvan a tervem arra, hogy hogyan jussak magasabb szintekre, így azért nem annyira elképzelhetetlen egy hattrick masters indulás sem. 8)
Régebben annyira elérhetetlennek tűnt az a szint, amit most képviselek, de mégis sikerült eljutnom ide, néha szerencsével, néha tudással, sokszor a ti válaszaitok miatt is :!: , a lényeg, hogy eddig sikerült.

A kérdés, hogy miért is ne sikerülhetne ennél is magasabb szintre jutnom?:P:P:P Úgy érzem, hogy minden adott hozzá:)))

/Mi a fenét keres egy hangya a képernyőmön :?: :shock: / :x

A lényeg, hogy a célok adottak, a lehetőségek megvannak, innentől csak dolgozni kell rajta! Illetve jó példa lehet mindenki számára, hogy simán lehet az ember sikeres ebben a játékban!:) :roll:

u.i.: Jóvanna...éjféli mélyenszántó gondolatok:DDD

csabooo
Capitá del Barça

2012.05.03. 23:42:52

tudtommal az ifi akadémiát nem lehet gazdaságossá tenni, max úgy ha a kinevelt játékosokat, akik télleg jók és pénzt érnek azokat eladod majd jó pénzért ;) én így csinálgatom, bár nem mondom hogy ebből élek, lehetne jobb is viszont nem panaszkodom :!: :P

én jsz edzek, és eddig a kpm naggyából mind sajátnevelés.. és elég jók is :)
Barça,Barça,Baaarça!!!
szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.05.03. 23:37:07

Tudnátok adni vmi jó tanácsot arra, hogy mi a fenét kezdjek az ificsapatommal, hogy gazdaságosan működjön? Mostmár nem áll szándékomban az ifiből felhozott játékosokat edzetni, mindössze egy kis profitra szeretnék szert tenni.

Vmi tipp, vmi jó tanács, vmi...
Barcamen--> neked nagyon fut a szekér;)

szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.04.30. 19:28:13

csabooo írta:
csabooo írta:igen értem, köszi a gyors válaszokat :!:

ha eladnák mindenkit és egy új csapatépítést kezdenék akkor sem tudom, hogy mennyi pénz jönne a házhoz, csak kb, és nem tudom, hogy abból futnae 4 kp-ra és 2 szélsőre. szerintem az lesz, hogy eladok 2-3 kpomat, amik csak cserék, de hozhatnak egy kevés pénzt még a házhoz, és akkor esetleg azokból beszerezhetek néhány játékost. a kérdés hogy milyen legyen, mert 352t játszok, a 2 szélső védőm azok korban is még jók(25 évesek), és a kpaim is jók.talán elkezdek edzeni szélső játékot, és akkor vennék még 2 szélsőt akivel tudom váltogatni a másik 2-t. még annyi kérdésem lenne, hogy a szélsőjátékkal csak a kpt, vagy a hátvédeket is edzem ?
valaki valami tanács ?
http://wiki.hattrick.org/wiki/Hu/Edz%C3%A9s
csabooo
Capitá del Barça

2012.04.30. 15:34:44

csabooo írta:igen értem, köszi a gyors válaszokat :!:

ha eladnák mindenkit és egy új csapatépítést kezdenék akkor sem tudom, hogy mennyi pénz jönne a házhoz, csak kb, és nem tudom, hogy abból futnae 4 kp-ra és 2 szélsőre. szerintem az lesz, hogy eladok 2-3 kpomat, amik csak cserék, de hozhatnak egy kevés pénzt még a házhoz, és akkor esetleg azokból beszerezhetek néhány játékost. a kérdés hogy milyen legyen, mert 352t játszok, a 2 szélső védőm azok korban is még jók(25 évesek), és a kpaim is jók.talán elkezdek edzeni szélső játékot, és akkor vennék még 2 szélsőt akivel tudom váltogatni a másik 2-t. még annyi kérdésem lenne, hogy a szélsőjátékkal csak a kpt, vagy a hátvédeket is edzem ?
valaki valami tanács ?
Barça,Barça,Baaarça!!!
streho87
Jugador del Barça

2012.04.30. 15:23:21

szszabolcs19 írta:
streho87 írta:én ebben a fordulóban nagyon nagy lépést tettem a bajnoki cím felé, bár ehhez kellett, hogy az eredmények úgy alakuljanak, és szerencsére úgy is alakultak :D a meccsem sima volt, az utolsóhoz látogattam, egy laza 5-1-el jöttem el. Viszont ebben a fordulóban a 3. helyezett fogadta a 2.-at, sokáig vezetett a második, de a 88. percben egyenlített a hazai csapat, ami azt jelenti számomra, hogy 4 fordulóval a vége előtt 7 pontos előnyöm van a 2-kal szemben :) :) és még látogat hozzám is. Nem hittem volna a szezon előtt, hogy a 10. fordulóban még veretlen leszek! :) bár a következő meccshez nem fűzök sok reményt még első helyezettként sem, mert az ellenfél hiába van a 7. helyen de földöntúli(!) a védekezése, és ez az összesített átlagban sokat dob neki a gyenge támadás és középpálya mellé...ha elhozok 1 pontot akkor boldog leszek :D
1 tipp: a 7. helyen lévő ellenfeled ellen: Ha jól értelmezem, akkro neki bika a védelme, de gyenge a kp-ja és a támadása? Ha így van,. akkor birtokold le őt(elég rendesen!), és így minimum egy X-re jó lesz a csapatod!!!!

Am grat!:)
Köszi :)

itt van a hétvégi összesítése (idegenben volt):
Kp: pocsék (Átlag felett)
Jobb o.v.: világklasszis (Átlag felett)
Középső v: isteni (Átlag felett)
Bal o.v: világklasszis (Átlag felett)
Jobb o.t. csapnivaló (Éppen)
Középső t.: megfelelő (Átlag alatt)
Bal o.t.: csapnivaló (Éppen)
Védekezés jó (Éppen)
támadás: gyenge (Átlagos)

Taktika: Ellentámadás
szintje: világklasszis
átl. kp: pocsék (Átlag felett)
átl. véd. földöntúli (Éppen)
átl. tám. gyenge (Éppen)
Összesített: jó (Átlag felett)
szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.04.30. 14:24:07

Köszi szépen a hasznos tanácsokat Michabee!!! Megfogadom és élek vele, mert így bitang egy csapatot lehet építeni!:)
Kiszámoltam, hogy nekem ez az átalakítás legalább 2-2,5 milliárd Ft-ba fog kerülni. Ha most hagynék csapot-papot, akkor lenne majdnem 2 milliárdam erre a projectre.

@Michabee (Fogunk mi még 1 bajnokságban egymás ellen harcolni!:))

Am bődületesen jó taktikai repertoárt tud majd nekem hozni a szélsőjáték edzés, illetve majd nagyon soká átállok az átadás edzésre(pár ezer szezon múlva:D)

U.i.: Kíváncsiságból megnéztem, hogy 3-5-2-es felállásban, ahol van egy def-csati, ott ha a másik csatárt be tudnál szerezni(világklasszis gólszerzés+ragyogó átadással), az a középső és a szélső támadásodat is elég rendesen megdobná. Ha jól emlékszek, akkro a középsőt majdnem 2-3 szinttel. (de am gondolom te is gondoltál már erre)

Mindenkinek grat az eredményekhez! Elég jól tolja ez a csapat!:)

szszabolcs19
Jugador del Barça

2012.04.30. 14:14:26

streho87 írta:én ebben a fordulóban nagyon nagy lépést tettem a bajnoki cím felé, bár ehhez kellett, hogy az eredmények úgy alakuljanak, és szerencsére úgy is alakultak :D a meccsem sima volt, az utolsóhoz látogattam, egy laza 5-1-el jöttem el. Viszont ebben a fordulóban a 3. helyezett fogadta a 2.-at, sokáig vezetett a második, de a 88. percben egyenlített a hazai csapat, ami azt jelenti számomra, hogy 4 fordulóval a vége előtt 7 pontos előnyöm van a 2-kal szemben :) :) és még látogat hozzám is. Nem hittem volna a szezon előtt, hogy a 10. fordulóban még veretlen leszek! :) bár a következő meccshez nem fűzök sok reményt még első helyezettként sem, mert az ellenfél hiába van a 7. helyen de földöntúli(!) a védekezése, és ez az összesített átlagban sokat dob neki a gyenge támadás és középpálya mellé...ha elhozok 1 pontot akkor boldog leszek :D
1 tipp: a 7. helyen lévő ellenfeled ellen: Ha jól értelmezem, akkro neki bika a védelme, de gyenge a kp-ja és a támadása? Ha így van,. akkor birtokold le őt(elég rendesen!), és így minimum egy X-re jó lesz a csapatod!!!!

Am grat!:)
streho87
Jugador del Barça

2012.04.29. 18:55:36

én ebben a fordulóban nagyon nagy lépést tettem a bajnoki cím felé, bár ehhez kellett, hogy az eredmények úgy alakuljanak, és szerencsére úgy is alakultak :D a meccsem sima volt, az utolsóhoz látogattam, egy laza 5-1-el jöttem el. Viszont ebben a fordulóban a 3. helyezett fogadta a 2.-at, sokáig vezetett a második, de a 88. percben egyenlített a hazai csapat, ami azt jelenti számomra, hogy 4 fordulóval a vége előtt 7 pontos előnyöm van a 2-kal szemben :) :) és még látogat hozzám is. Nem hittem volna a szezon előtt, hogy a 10. fordulóban még veretlen leszek! :) bár a következő meccshez nem fűzök sok reményt még első helyezettként sem, mert az ellenfél hiába van a 7. helyen de földöntúli(!) a védekezése, és ez az összesített átlagban sokat dob neki a gyenge támadás és középpálya mellé...ha elhozok 1 pontot akkor boldog leszek :D
csabooo
Capitá del Barça

2012.04.29. 15:11:33

igen értem, köszi a gyors válaszokat :!:

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára csabooo 2012.04.30. 15:34:12-kor.
Barça,Barça,Baaarça!!!
Válasz küldése