2012.06.10. 15:52:12
Nem akarom offolni a topicot, de úgy érzem, ha már betámadtam a kommentátor szidásra, és kaptam reakciót, akkor illik válaszolnom.
Ozsi, Mihu és Visca el Barca (bocs, ha valakit belekevertem, nem kevertem bele, rátok emlékszem, lehet, hogy rosszul)!
Nekem nem a kritikával van bajom, mert igen vannak elviselhetetlen dolgok. Pl. mikor az RTL közvetítette a VB-t tán, Világi péter 90 perc alatt 94-szer mondta ki ugyanazt a szót (talán a ,,bizony" volt az a szó, de már nem vagyok benne biztos) úgy, hogy a 20. percben kezdtük el számolni, na az mondjuk nagyon durva. De azért rengetegszer megy itt a (mondjuk ki) [auto_cenzúra]. Szerintem baromi nehéz lehet közvetíteni egy meccset, ahol Santigrioufiloupoulouszt szereli Dziewertuchinski. És ha azt mondja, hogy Lewandowski lehet a legjobb görög játékos, akkor az annyira egyértelmű hiba, hogy aki néz focit és járatos benne, annak egyértelmű, hogy lengyelt akart mondani, aki meg nem, azt mit érdekli, hogy ki lesz a legjobb görög/lengyel játékos? És attól, hogy ez a munkájuk még fognak hibázni. Ilyen alapon szét lehetne savazni az egész országot, hogy ki milyen hülye, mert ebből vagy abból a tárgyból csak 4-es vagy 3-as, annyi a dolga, hogy megtanulja. Na jó nem a legjobb párhuzam, de remélem értitek.
Én nézem olyanokkal a meccset, akik gyakran néznek futball közvetítéseket, de nem a focival kelnek és fekszenek, és egyáltalán nem találják zavarónak a kommentátort. Fontos a laikusok véleménye is. Nyilván, aki benne van valamiben, azt kisebb hibák is zavarják, de nem esek neki senkinek, aki mondjuk a csillagfejű csavart nem kereszthornyos csavarnak mondja.
Na mindegy. Lényeg, hogy nem a kritikával van bajom, de rengetegszer megy a kákán is csomó keresés, pedig biztos vagyok, hogy mindenki gyakorolhatna mellette önkritikát is. Főleg a stílusból kiindulva (pl. a nyomorékozás...). És az itt leírtakat nem feltétlenül rátok értem, ezzel már egy jó ideje így vagyok, most éreztem elérkezettnek az idejét, hogy beírjam.