Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Képzeld el magadat a helyükben. Ezek a játékosok, akiket említesz (itt csak Puyolt említed, de Xavi, Vitya, Busq...ugyan ez), SZERINTEM olyan közegben nőttek föl, ahol átadták nekik a régi sérelmeket. (volt ilyen, nem lehet tagadni) Ezt simán félre teszik.B. írta:Sziasztok!
egy olyan kérdéssel jövök, ami miatt mindenki le fog köpni...az érdekel, hogy a spanyol labdarúgó válogatott katalán tagjai (nevezetesen Puyol, mert ő rá emlékszem pontosan) miért lobogtatják, csókolgatják a katalán zászlót, holott spanyol címer van rajtuk?értem én, hogy nincs önálló válogatottjuk, de ha ekkora patrióták miért fogadják el a spanyolok felkérését?azért érdekel, mert máshol ilyet nem láttam még..
mégegyszer mondom nem akarom kelteni a feszkót csak nem értem és szúrja a szemem
üdv
Elfogadják a spanyol felkérést, ha nem tennék, akkor nem játszanának a spanyol válogatottban. Egyszerűen ez egy gesztus a részükről, amellyel üzennek, hogy bár egy nemzetet képviselnek, de ők kisebbségben élnek.B. írta:Sziasztok!
egy olyan kérdéssel jövök, ami miatt mindenki le fog köpni...az érdekel, hogy a spanyol labdarúgó válogatott katalán tagjai (nevezetesen Puyol, mert ő rá emlékszem pontosan) miért lobogtatják, csókolgatják a katalán zászlót, holott spanyol címer van rajtuk?értem én, hogy nincs önálló válogatottjuk, de ha ekkora patrióták miért fogadják el a spanyolok felkérését?azért érdekel, mert máshol ilyet nem láttam még..
mégegyszer mondom nem akarom kelteni a feszkót csak nem értem és szúrja a szemem
üdv
Mert csak így juthatnak ki EB-re, VB-re, Katalán válogatott meg csak bulimeccseket játszik.meg ezzel akarnak gondolom üzenni h eddig elnyomtatok minket (Franco korában, nézz utána ebbe nem nagyon akarok belemenni) most pedig mindent megnyerünk nektek spanyoloknak mi katalánok.B. írta:Sziasztok!
üdv
Kultúrára gondolsz?lui1698 írta:Úgy látom, hogy nem nagyon van ellenvetés.
Elkezdhetjük a témák összeszedését a másik topicban?
(ugye 10-en jelentkeztünk, ebből Forcabarca8 jelezte, hogy pár napig nem lesz, úgyhogy 9-en vagyunk, szóval szerintem 2-2 téma jöhetne, hogy legyen miből sorsolni aztán.)
Mondjuk ezt úgy gondoltam én, hogy előtte bedobunk pár témát, mondjuk 10-15. Aztán minden kör előtt kisorsoljuk, hogy melyik téma lenne. Így nem lehetne azzal jönni, hogy Te ezt a témát ajánlottad, ezért Te előnyben voltál.lui1698 írta: Ez is jó ötlet. És akkor azt, hogy ki ajánl témát mondjuk kisorsoljuk majd.
Én is azért írtam, hogy ne legyenek 2 soros művek, se 2 oldalasak.kanty írta:2. Konkrétan szerintem nem kell meghatározni, hogy pl. 5 szakasz legyen. Ez lehetne kicsit rugalmasabb, csak annyit kellene, hogy ne nagyon legyenek végletek. Ha túl hosszú az már unalmas, ha túl rövid, akkor pedig azért nem jó, mert azt könnyebb öszehozni.
Én ezt a pontozási rendszert támogatnám.kanty írta:.1. 10p
2. 8p
3. 5p
4. 3p
5. 1p
Ez is jó ötlet. És akkor azt, hogy ki ajánl témát mondjuk kisorsoljuk majd.kanty írta:5 nap lenne megírni és a maradék 2 nap alatt kellene egymás műveit lepontozni. Így pedig egy kör egy hétig tartana5 hét alatt az egész lejárna.
hát ez egy lakóház övezet-szerűség, ahol elvileg csak a lakók állhatnak meg, gyakorlatilag viszont mindenki, volt már hogy egész nap ott tettem le a kocsit, most tíz percre, pechem volt.sjd írta: Elvileg 30k a minimum, én is annyit kaptam egyszer, amikor tilosban álltam.
Nem arról van szó, hogy fizetős parkolóban álltál meg jegy nélkül? Mert akkor érthető az 5k, viszont a KRESZ megsértése esetén már 30k-t adnak.
Igen, ezt valahogy én is így gondoltam, csak teljesen másként írtam le.miihii írta:És mi lenne,ha a sajátunkat nem vennénk bele?Mindenki csak a többiekére állítana fel egy sorrendet.kanty írta: Mindenki lepontozná, hogy ki hányadik szerinte(rendesen 1-től 10-ig) majd összesítenénk és utána kapna meg az első a 10 pontot, a második a 8-at és így tovább.
És mi lenne,ha a sajátunkat nem vennénk bele?Mindenki csak a többiekére állítana fel egy sorrendet.kanty írta: Mindenki lepontozná, hogy ki hányadik szerinte(rendesen 1-től 10-ig) majd összesítenénk és utána kapna meg az első a 10 pontot, a második a 8-at és így tovább.
Elvileg 30k a minimum, én is annyit kaptam egyszer, amikor tilosban álltam.bence-barca írta:Hát akkor szerencséd van.socio66 írta:közben felhívtam közterület felügyeletet, azt mondták a minimum lesz, 5k.
megkönnyebbülés azért, bár így is drága parkolójegy volt.
Velünk viszont akkor vki nagyon ki akart tolni...
Hát akkor szerencséd van.socio66 írta:közben felhívtam közterület felügyeletet, azt mondták a minimum lesz, 5k.
megkönnyebbülés azért, bár így is drága parkolójegy volt.
1. Szerintem 4-5 nap minimum kell. Szerencsére mindenkinek van fórumon kívüli élete is, most nyár is van, tehát gyakori lehet, hogy valaki pár napig nem ér rá. Vagy csak szimplán nincs kedve, éppen ezért kell szerintem több idő.lui1698 írta:Na, úgy látom, hogy egy csapatra való ember összegyűlt, úgyhogy szerintem az alapszabályokat elkezdhetjük megalkotni.
- Mennyi idő legyen egy adott témában a vers megalkotására?
- Hogy határozzuk meg a vers hosszát?
- Hogy pontozzuk azokat amik elkészültek?
Most ezek jutottak eszembe, amiket meg kéne tárgyalni.
30k is lehet. Minket nemrég annyira büntettek meg. (nem mellesleg egy olyan helyen, ahol már 20 éve parkol apukám...socio66 írta:tilosban parkolásért mennyi lehet a helyszíni bírság?
közterület felügyelők dobták tették rá a cédulát.
A haiku a japán költészet egyik jellegzetes versformája, mely a 20. század elejétől egyre több nyelv irodalmában megjelent. Három sorból áll, melyek rendre 5, 7 és 5 morásak (a fordításokban szótagosak). Egyebekben formailag kötetlen, a sorvégek – mintegy mellékesen – rímelhetnek, de ez nem előírás. (Az összecsengő sorvégek sokszor csak a fordítók leleményei.) A haikut ugyanakkor nagyon erős zeneiség jellemzi, részben a szimmetrikus forma ritmusa, részben a magán- és mássalhangzók hangulati értéke miatt, melyekre a vers rövidsége miatt a befogadó is nagyobb figyelemmel van.lui1698 írta:Az micsoda?kanty írta:Rímfaragásba valamelyik kör lehetne haiku is. Azt elég egyszerű összehozni, s nem is időigényes, plusz szerintem nagyon érdekes műfaj.
Az micsoda?kanty írta:Rímfaragásba valamelyik kör lehetne haiku is. Azt elég egyszerű összehozni, s nem is időigényes, plusz szerintem nagyon érdekes műfaj.
Haikus can be funkanty írta:Rímfaragásba valamelyik kör lehetne haiku is. Azt elég egyszerű összehozni, s nem is időigényes, plusz szerintem nagyon érdekes műfaj.