Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Eddig is írtam tudom mire megy ki a szavazás, de nem értek vele egyet.sjd írta:Bob, most már érted, miért szavaztattam meg a társaságot?
Másik filmen lehet, hogy felvágjátok az ereiteket, de ajánlásnak mindenképpen "jó" lett volna, veb defininíciója szerint. (azért nem úsztátok meg, jön majd következő körben) De, mint látod a visszajelzések alapján, az emberek jobban örültek egy ismertebb filmnek, amelyen viszont jól szórakoztak.
Nem lehet mindenki született kritikussjd írta: Na mert amúgy oldalakat szoktál értekezni egy filmről
Na mert amúgy oldalakat szoktál értekezni egy filmrőlsoadroli írta: A zene tré volt, történet érdektelen, egyszerűen nem tudott lekötni. még írni se tudok róla semmit.
Faust írta: Ez viszont megérdemel egy nyolcast nálam. Köszönöm szépen az ajánlást, JÓ ajánlás volt. Mert lehet, hogy sokan ismerik, de szerintem a heroldésmódot, és az ajánlott filmek kb. 70%-át kb. senki nem ismerte, és egyik rosszabb volt eddig, mint a másik, tisztelet az üdítő kivételeknek.
visca el barca írta: ajánlásnak egyrészt rossz volt, mert tul ismert film
messideco írta: Imádom a jó filmeket, amikor nem kell szenvedni a nézésével, és örömként élem meg, nem feladatként mint sok esetben. Szerencsém van, hiszen mind itt, mind odaát jó az aktuális film, így az általános hangulatom is javult egy keveset (nm mintha befolyásolná amúgy).
Bocs, rossz szóhasználat volt, azt akartam kifejezni, hogy "erőfeszítéseid ne legyenek hiába"Bob_Marley írta:Egyáltalán nem erőlködés volt részemről, inkább az hogy értsük meg a filmet az hogy 8ast adsz vagy 2est teljesen lényegtelen a pontozás a legutolsó szempont, a lényeg hogy a film lényegét, filozofikus tartalmát értsük meg.Pont változtatás meg elvileg megbeszéltük ne legyen, úh engedelmeddel vissza is írtam 2esre.
Azért azt tudni kell, hogy elég nehezen sikerült összekalapozni a pénzt rá (némiképp jogosan, hiszen a film végül még a költségeinek felét sem hozta vissza), és az eredeti tervhez képest rengeteg dolgot meg kellett változtatni (elsősorban a vizuális-CGI részéről)Faust írta:
Pofátlanságnak érzem egy ilyen mély, sokrétű, szerteágazó film esetében az alig másfél órás hosszúságot, ennek legalább egy két óra kijárt volna. Az utolsó 20 percen érződik, hogy hirtelen, gyorsba le akarja zárni a filmet, mintha elfogyott volna az ötlet, ill. a forgatókönyv - avagy a stúdió pofázott bele.
Egyáltalán nem erőlködés volt részemről, inkább az hogy értsük meg a filmet az hogy 8ast adsz vagy 2est teljesen lényegtelen a pontozás a legutolsó szempont, a lényeg hogy a film lényegét, filozofikus tartalmát értsük meg.Pont változtatás meg elvileg megbeszéltük ne legyen, úh engedelmeddel vissza is írtam 2esre.sjd írta:Mindenesetre én jobban gyötrődtem, mint a fsz, maradjunk ennyibenBob_Marley írta:
Lásd, h nem erőlködtél feleslegesen, megkapja a film azt az egy pluszpontot.
Kicsit félve is láttam meg az ajánlást, mert nem hagyott bennem akkor mélynyomókat.
Hopp-hopp valaki ezt is meglátta bennesjd írta:
De mi a helyzet a sráccal? Neki meg volt egy amerikai csaja, akit lelőttek az ellenállók és azért vall szerelmet a zuhany alatt reggel? Ő miért van úgy oda egy éjszaka után? Vagy hogy miért viselte ilyen jól, hogy a nő szerelmének tulajdonképpeni pótléka? (az utolsó mondatoknál megfordult a fejemben, hogy az egész szereplő csak egy metafora, de azt hiszem nem ezt akarta kihozni végül a film)
ez megvolt, még külön ki is hangsúlyozták, ahogy a mesélgetésben a német katona szerepét átveszi a japán srác (átváltanak e/2-be). Nagyon sok igazság van abban, amit írtál, csak mindez a nővel kapcsolatban.Bob_Marley írta: nagyon fontos kép, hogy mikor felébrednek a nőnek bevillan a srác kézmozdulatáról a német szerelme (ott is a hirtelen bevágás ahogy fekszik a vérben a német katona)
persze, persze, nincs ezzel semmi probléma, csak megjegyeztem, hogy nekem jobban tetszett volna. de ugy gondolom h a film vonulatához egyébként teljes mértékben egy ilyen befejezés illett.sjd írta:veb.: direkt olyan filmet akartam ajánlani, ami nem túl szájbarágós (pedgi alapvetően én sem szeretem ezt), így legalább Bob-nak is fog valami benne tetszeni
Nekem pont ez volt a hiteltelen. Volt egy egyéjszakás kalandjuk, amibe valahol reggel tájékán kapcsolódtunk be, amikor már azt láttuk, hogy olyan szerelmesek, mintha éppen most jegyezték volna el egymást. Egyrészről ez teljesen bevezetetlen volt, másrészről sztem még ha be is mutatják, hogy mennyire egymásra találtak, akkor sem lett volna egészen hihető.kanty írta:Sokszor évek sem elegendőek, ahhoz, hogy valakiben tökéletesen megbíz, aztán jön egy szituáció, egy személy, akinek nem tudsz ellenállni, semmilyen tekintetben.
Ez így nekem nem a reménytelen szerelemről szólt, hanem egy (félre)dugásról (tekintve, h mindkettőjükről kiderült, hogy házas, sőt, a nőnek gyerekei is vannak), amit a srác borzalmasan nem tudott feldolgozni, a csaj meg elképesztően határozatlan volt. Ez utóbbiról szólt a film utolsó fél órája, hogy a nő mászkál össze-vissza, a srác meg követi. Arról nem is beszélek, hogy a nő 14 év után nem tudta túltenni magát az első szerelmén, és mindezt a férfival osztotta meg. Akármennyire is szerelmes lehetett szegény fickó, azért engem kicsit idegesített volna, hogy a nő, akiért odavagyok, folyamatosan az első szerelméről sír.Bob_Marley írta:De az hogy a reménytelen szerelem, s annak ábrázolás 3 percnél többet nem ér, azt azért gondoljuk át![]()
Hát tényleg, bocs, de hagyjuk már az ilyeneket. (Ha meg kétszer balra fordulnak a kamerával, az azt jelenti, hogy a főhősnek volt egy múltbeli traumája, amelyen felülemelkedve készül valamilyen hőstettet végrehajtani?) A filmnek az a dolga, hogy bemutasson, átadjon dolgokat, ezt pedig a képek segítségével tudja. Ha ez hiányosan működik, akkor gáz van, bármilyen művészi céllal is történik.Bob_Marley írta:(s akkor abba nem megyek bele, hogy 1-1 hirtelen vágás az agyadban lévő kuszaságot is reprezentálja amikor ilyen lelkiállapotban vagy de gondolom erre azt mondod belemagyarázás)
Az, hogy van két ember. Két teljesen más világ, szinte semmiben sem hasonlítanak. DE mégis társra lelnek a másikban, mégis olyan közel kerülnek egymáshoz, hogy olyan dolgokat is megosztanak a másikkal (egy vadidegennel), amiről csak ők tudnak.sjd írta: Egy bónusz pontot még felajánlok az értékelésbe, ha valaki meg tudja magyarázni elfogadhatóan a következőt: ennek mi értelme volt, és arról biztosan kellett volna-e egy másfél órás filmet csinálni?
Nekem nem, hogy eszembe jutott, hanem konkrétan arra gondoltam, hogy az egy tökéletes 3 perces összefoglalása lett volna az egésznek. (Amennyinél többet egyébként sem érdemelt volna ez a történet)kurdt írta: Időnként eszembe jutott az a Monty Python skeccs a francia feliratos filmről
Hát ez várható volt. Én filmemnél is erre számítottam, látszik is rajta. Jöttek rá 8 körüli pontok, de 3 körüliek is...sjd írta:Jól leírtam, hogy valaki vagy imádni, vagy utálni fogja, erre egyből jött két 7,5 értékeléskéntÉs ráadásul úgy néz ki, mindenki látta már