Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
ld. fentMihu írta:És abban a néző szempontjából mi izgalmas lenne, hogy Dex kinéz magának valakit, majd felkeresi, lefóliázza, feldarabolja, és kidobja a hajóról?sjd írta: Pont az előző részben látszott, hogy tele van egy fiókja a jelöltekkel, azért ha így bármikor elő tud húzni egy gyilkost, annyira nincs rászorulva arra, hogy a kollégái félrevezetésével szerezzen áldozatokat.
Egyre több esetnél látszik az, hogy inkább kihívásnak tekinti a meccset, nem a "szemét eltakarításának"
(Persze elég sok esetben szükségszerű volt az íróknak ehhez a módszerhez nyúlni, mert különben miről szólna a sorozat, de számomra a karakter megítélésnek nem tesz jót)
Nem evidens, mert pl. s07e03-ban a Skyrim-jelmezes csávó után sem nyomozott már a rendőrség.Mihu írta:A rendőrségnél dolgozik. Evidens, hogy ha egy gyilkost akar megölni, akkor azt a rendőrség is körözi és nyomoz utána.
Pedig pont a saját elve, hogy nem öl ártatlanokat, viszont a nyomozás hátráltatásának már nem egy ártatlan áldozata volt. Ez így számomra kicsit szembe megy azzal az elvvel, hogy azért vonja ki a forgalomból ezeket a gyilkosokat, hogy ne ölhessen többet, miközben pedig sokszor direkt forgalomban tartja őket, gyakran úgy, hogy még ölhetnek is.Mihu írta: Én semmi kivetnivalót nem látok benne. És kicsit vicces is, hogy egy pszichopata sorozatgyilkos megítélésében az okoz neked sötét foltot, hogy félrevezeti a kollégáit
Ha az első rész még nem is jön be (ahogy pl nekem se jött be annyira), akkor is mindenképpen adj neki esélyt a 2. évad végéig. Én megmondom őszintén, hogy soha nem voltam sorozat fan. Egyetlen egy sorozatot nem követtem, mert unalmas volt, hogy hetente van egy rész, és ha elkaptam éppen a tvben akkor megnéztem, de hogy én leüljek a tv elé minden héten kedden 21.30kor....annyira azért nem érdekelt. Mondjuk a Dexternél hendikeppel indultam, mert én a 6. évad utolsó része után kezdtem el az első évadot, tehát nem kellett 1 hetet várnom minden részre. Ezért történhetett meg az, hogy a 2. évadot úgy néztem, hogy elkezdtem este fél7kor, és másnap reggel fél7ig néztem, a 12ből 11 részt. A 12. részt azért nem néztem meg, mert délelőtt mentünk születésnapra, és gondoltam alszok előtte 3 órát, nehogy egyszercsak belenézzek a levesbeInitom írta:Hát ,szerintem az első résznél eldől ,hogy szeretni fogom e...
És abban a néző szempontjából mi izgalmas lenne, hogy Dex kinéz magának valakit, majd felkeresi, lefóliázza, feladarabolja, és kidobja a hajóról? A rendőrségnél dolgozik. Evidens, hogy ha egy gyilkost akar megölni, akkor azt a rendőrség is körözi és nyomoz utána.sjd írta: Pont az előző részben látszott, hogy tele van egy fiókja a jelöltekkel, azért ha így bármikor elő tud húzni egy gyilkost, annyira nincs rászorulva arra, hogy a kollégái félrevezetésével szerezzen áldozatokat.
Egyre több esetnél látszik az, hogy inkább kihívásnak tekinti a meccset, nem a "szemét eltakarításának"
(Persze elég sok esetben szükségszerű volt az íróknak ehhez a módszerhez nyúlni, mert különben miről szólna a sorozat, de számomra a karakter megítélésnek nem tesz jót)
Pont az előző részben látszott, hogy tele van egy fiókja a jelöltekkel, azért ha így bármikor elő tud húzni egy gyilkost, annyira nincs rászorulva arra, hogy a kollégái félrevezetésével szerezzen áldozatokat.Deus írta: Azért mert ölnie kell! Ha leadja a bizonyítékot, akkor kit tudjon megölni?
remélem tudod,hogy szavadon foglakDeus írta:Szeretni fogod, semmi kétségem efelőlInitom írta:Hát ,szerintem az első résznél eldől ,hogy szeretni fogom e...
Hát ,szerintem az első résznél eldől ,hogy szeretni fogom e...De nyilván ha már leszedem,végig tolom az évadot. Viszont,ahány ember rajong itt érte ,rossz nem lehet.Deus írta:
Nincs mit! Mellesleg, első évadon kívül is vannak ultrazsír évadok is! Tehát olyan sorozat ez, amely nem gyengül évadonként. Viszont! Van egy olyan évad, azt hiszem a 3. (Dexter fanoknak: Miguel -es évadra gondolok), ami kifejezetten gyenge volt szerintem.
"úgyis csak itthon fekszem csípőgyulladással"
Jobbulást kívánok kollega
Azért mert ölnie kell! Ha leadja a bizonyítékot, akkor kit tudjon megölni? Épp ez a lényeg ebben az egészben. Elmebeteg emberről van szó. Az hogy most megszívta itt-ott, az függőségével jár vele együtt, aminek el kell fogadnia, mert különben nem ölhet.sjd írta:Na ezt az, ami most már egyre inkább zavar.Deus írta:Inkább nem mutatja meg az összegyűjtött bizonyítékait a Miami Rendőrségnek, hanem megkeresi, legyilkolja és feldarabolja.
Egyszer még Trinitynél elment, mert a történet megkívánta, de azóta rendre előfordul, hogy teljesen feleslegesen tart vissza bizonyítékokat, csak hogy övé lehessen a préda. Travis-szel is eljátszották ugyanezt, majdnem meg is szívta ugyanúgy, most Viktor ujjlenyomatát titkolta el...
Ráadásul mindig olyan embereknél tette, akik amúgy is méreginjekciót kaptak volna a törvények értelmében, tehát sok haszna nem volt azon kívül, hogy az egoját fényezte vele.
Jah emlékszem erre a jelenetre, oltári nagyEazzy írta:Még hozzátenném, hogy egyébként egy nulla érzelemmel megáldott ember. Semmi nem vált ki benne semmilyen érzelmet. Ez inkább az igazán kemény benne![]()
Legjobb jelenet, amikor ül temetésen, és mondja magában, hogy talán ha elég ideig hagyom nyitva a szeme, akkor tudok majd könnyezni
Nincs mit! Mellesleg, első évadon kívül is vannak ultrazsír évadok is! Tehát olyan sorozat ez, amely nem gyengül évadonként. Viszont! Van egy olyan évad, azt hiszem a 3. (Dexter fanoknak: Miguel -es évadra gondolok), ami kifejezetten gyenge volt szerintem.Initom írta:
nagyon szépen köszönöm!
Felkeltette az érdeklődésem! Mi előbb sort kerítek az első évadra.
úgyis csak itthon fekszem csípőgyulladással
nagyon szépen köszönöm!Deus írta:...
Még hozzátenném, hogy egyébként egy nulla érzelemmel megáldott ember. Semmi nem vált ki benne semmilyen érzelmet. Ez inkább az igazán kemény benneDeus írta:Tömören arról van szó, hogy van ez a Dexter nevezetű csóka, aki csecsemőkorában valamilyen komoly trauma érte (ez majd az első évadban derül ki, hogy micsoda), és emiatt vérre szomjazik. Eleinte állatokat gyilkolt le, illetve kínzott meg kamaszkorában, s lebukott apja által. Apja rájön, hogy nem lehet kigyógyítani ebből, ezért inkább megtanítja hogy hogyan kell ölni, úgy hogy ne bukjon le. Egyetlen egy aranyszabályt állított fel Dexternek: ártatlanokat SOHA. Tehát, be kell bizonyítania saját magának, hogy a kiszemelt áldozat az valamilyen komoly bűnöző, pl. gyilkos vagy sorozatgyilkos, tehát akinek vér tapad a kezéhez. Ezek az emberek mindig kicsúsznak a törvény alól, mert nem tökéletes a rendszer. Vagy nem is tudnak róla, mert ügyesen titkolják, de ofkorsz Dexter mindig rájön, mert ő is sorozatgyilkos, illetve zseniális helyszínlelő. Ja azt nem említettem meg, hogy Dexter Miami Rendőrségnek dolgozik vérkép elemzőnek és helyszínlelőnek. Tehát könnyű dolga van gyilkosokat találni magának. Inkább nem mutatja meg az összegyűjtött bizonyítékait a Miami Rendőrségnek, hanem megkeresi, legyilkolja és feldarabolja.Initom írta: nyitott vagyok mindenre
mi a sorozat lényege,miről szól végül is..?
Nos, ez nem is volt olyan tömör, de lényegében leírtam mindent, hogy miről szól ez a Dexter sorozatElső évadot mindenképpen megéri megnézni, s ha tetszik, akkor hajrá, pótoljad a lemaradásodat
Jó kis sorozat, vannak csattanók is.
Az egész sorozat érdekes kérdést állít fel: Dexter akkor most jó ember, vagy gonosz? Hiszen igyekszik megmenteni az ártatlanokat a gonosztevőktől, "megtisztítja" Miamit, de viszont vérengző kegyetlen pszichopata. Ha ő nem lenne, akkor csomó gyilkos rohangászna Miamiban...
Na ezt az, ami most már egyre inkább zavar.Deus írta:Inkább nem mutatja meg az összegyűjtött bizonyítékait a Miami Rendőrségnek, hanem megkeresi, legyilkolja és feldarabolja.
Tömören arról van szó, hogy van ez a Dexter nevezetű csóka, aki csecsemőkorában valamilyen komoly trauma érte (ez majd az első évadban derül ki, hogy micsoda), és emiatt vérre szomjazik. Eleinte állatokat gyilkolt le, illetve kínzott meg kamaszkorában, s lebukott apja által. Apja rájön, hogy nem lehet kigyógyítani ebből, ezért inkább megtanítja hogy hogyan kell ölni, úgy hogy ne bukjon le. Egyetlen egy aranyszabályt állított fel Dexternek: ártatlanokat SOHA. Tehát, be kell bizonyítania saját magának, hogy a kiszemelt áldozat az valamilyen komoly bűnöző, pl. gyilkos vagy sorozatgyilkos, tehát akinek vér tapad a kezéhez. Ezek az emberek mindig kicsúsznak a törvény alól, mert nem tökéletes a rendszer. Vagy nem is tudnak róla, mert ügyesen titkolják, de ofkorsz Dexter mindig rájön, mert ő is sorozatgyilkos, illetve zseniális helyszínlelő. Ja azt nem említettem meg, hogy Dexter Miami Rendőrségnek dolgozik vérkép elemzőnek és helyszínlelőnek. Tehát könnyű dolga van gyilkosokat találni magának. Inkább nem mutatja meg az összegyűjtött bizonyítékait a Miami Rendőrségnek, hanem megkeresi, legyilkolja és feldarabolja.Initom írta: nyitott vagyok mindenre
mi a sorozat lényege,miről szól végül is..?
Pont ez teszi különlegessé.Initom írta:
ooh az aranyom,biztos aranyos mikor öl. kicsit ellentmondó a pozitív<-> sorozatgyilkos.
ooh az aranyom,biztos aranyos mikor ölkanty írta:Egy pozitív, filozófus vénával is megáldott sorozatgyilkosról.Initom írta: mi a sorozat lényege,miről szól végül is..?
Egy pozitív, filozófus vénával is megáldott sorozatgyilkosról.Initom írta: mi a sorozat lényege,miről szól végül is..?
épp ezért nem fogod tudni, nem lesz olyan neked,hogy "jaaa bakker ez benne volt az első könyvben"Az első könyvből elolvastam egy 150-200 oldalt, de azt tapasztaltam, hogy szinte szó szerint átvette a sorozat. Így aztán elég unalmas is volt, meg sok értelmét nem is láttam. És őszintén szólva Te vagy az első, aki azt mondja, hogy bármit is vesztettem vele.
A másodikban viszont rengeteg háttérinfo van, ami nekem nagyon hiányzott a sorozatból, (valamint egy csomó eltérés) és egyelőre nem is tűnik úgy, hogy bármiről is lemaradtam volna az első rész kapcsán.
nyitott vagyok mindenrekanty írta:Persze.Initom írta:
Dextert érdemes elkezdenem?
Jelenleg az egyik legmenőbb és egyben legkülönlegesebb sorozat. Általában a nagy többségnek bejön (na, most tuti jön 2-3 hozzászólás, hogy nem is akkora cucc).
Persze.Initom írta:
Dextert érdemes elkezdenem?
Az első könyvből elolvastam egy 150-200 oldalt, de azt tapasztaltam, hogy szinte szó szerint átvette a sorozat. Így aztán elég unalmas is volt, meg sok értelmét nem is láttam. És őszintén szólva Te vagy az első, aki azt mondja, hogy bármit is vesztettem vele.palesz77 írta: Jobban tetted volna ha az elsővel kezded, ugyan így egy szinte új sztorit ismertél volna meg.. Sőt, lehetséges hogy apróbb részleteket így nem fogsz tudni.
Erre mondta azt talán Tim, hogy "olyan aranyosak vagytok, ahogy kombináltok"Initom írta: így az 5 rész után,ami megfogalmazódott bennem...röviden:
Nekem állandóan ez jár a fejemben, és ha rápillantasz egy Westeros térképre, akkor még inkább ez lesz az érzésed.Initom írta: Az északi falos dolog is jó ötlet,kissé Britanniához tudom hasonlítani az egész trónok harcát.
a keskeny tenger a csatorna,az északi fal , hadrianus fala az északi gonoszok a piktek eddardék meg a britek
<- csak nekem jutott ez eszembe ?![]()
Sanama írta:aranyosInitom írta:[...![]()
aranyosInitom írta:[...
nem nagyon olvasom ezt a topicot így nem vagyok tisztában ,hogy ki mit néz.sjd írta: Dehogy, senki, mint ahogy a Dextert sem nézi senki a fórumról.![]()
Egyébként nagyon jól döntöttem, hogy elkezdtem olvasni a második könyvet, ez már néhol teljesen új sztori, meg tényleg rengeteg meg lehet tudni a szereplőkről, köztük olyanokról is, akiket csak fél percig láttunk a képernyőn.
(vagy végre megértjük a hadműveleteket)
Szóval sztem mindenképpen essen neki az, aki csak nézte és nem olvasta idáig.
miihii írta:Elég sokan néztük, amikor nyomták és emlékeim szerint tkp mindenkinek nagyon bejött és piszkosul várjuk az új évadot (még fél év...).
Nem csodálom, h így pörgeted, ha nem "élőben" néztem volna, akkor tuti hasonlóan falnám
S. B. meg tényleg jól adja Eddard Stark szerepében. Csak kár, h ilyen ideges típus, bajba fog kerülni, ha elveszíti a fejét...
Jobban tetted volna ha az elsővel kezded, ugyan így egy szinte új sztorit ismertél volna meg.. Sőt, lehetséges hogy apróbb részleteket így nem fogsz tudni.sjd írta: Egyébként nagyon jól döntöttem, hogy elkezdtem olvasni a második könyvet, ez már néhol teljesen új sztori, meg tényleg rengeteg meg lehet tudni a szereplőkről, köztük olyanokról is, akiket csak fél percig láttunk a képernyőn.
(vagy végre megértjük a hadműveleteket)
Szóval sztem mindenképpen essen neki az, aki csak nézte és nem olvasta idáig.
Ó igen, érdemes elkezdeni! Sőt, érdemesebb inkább olvasni szerintem, bár a sorozat is remekmű, de a könyvek.. Hát rég olvastam ilyen jókat, bár van néhány fejezet ami kevésbé izgalmas és érdekes, de eszméletlen ahogy összekapcsolódnak a szálak, és a legkisebb részletek is pár fejezettel később milyen fontossággal bírnak..Initom írta: nem nagyon olvasom ezt a topicot így nem vagyok tisztában ,hogy ki mit néz.
bár egy két avából,sig ből rájöttem ,hogy sok a Dexteres.
kicsit mesélhetnél,Dexterről,meg a Trónok harca könyv(ek?) ről
(persze más is írhat,kíváncsi vagyok megéri e elkezdeni)
Dehogy, senki, mint ahogy a Dextert sem nézi senki a fórumról.Initom írta:nézi még valaki rajtam kívül a Trónok harcát?![]()