2012.11.25. 19:50:15
Először is Vettel megérdemli a gratulációt, egész szezonban nagyszerűen teljesített, a legjobb autóval az egyik legjobb pilóta nyert.
Futamról:
Izgalmas, remek volt, és megint ki szívta meg legjobban? Persze! Azért hihetetlen, hogy mindig történik vele valami, Buttont 2 ponttal előzte meg összesítettben, miközben az egész szezonban nem picit "alázta" csapattársát.
Hülkenberg remekül vezetett, de két nagy hibát elkövetett, másodikért vagyok inkább ideges...
Button megint behúzott egy esős futamot, pedig ezen sem ő volt a leggyorsabb, de az elején a döntés, hogy nem jön ki interért, miközben a többiek igen, ebben ő a legjobb pilóta, ezekből mindig ő jön ki legjobban.
Alonso fantasztikusan teljesített a rajtnál és utána is remek versenyt futott, de ha nincs Hülkenberg hibája, dobogón sincs, akit nagyon nagy dicséret illet ő Massa, hatalmasat segítséget nyújtott, miközben Webber néha még hátráltatta is csapattársát, összesen egyszer segítette, amikor lehúzódott előle, de más bepótolta Webber munkáját.
Vettel az elején hasonló hibát vétett, mint Alonso néhány versennyel ezelőtt, csak míg Alonso kiesett, Vettel valami hihetetlen, hogy azt megúszta, még csak a boxba se kellett kijönni, igaz utána nagyszerűen jött előre, mondhatni könnyedén visszatértek az elejébe Webberrel karöltve, ott is látszott mennyire jó ez az RB.
Vb-ről:
Utóbbi évek egyik legjobb szezonja volt, csak ismét a végeredménnyel van problémám.
Vettelről már írtam, hogy egész szezonban jól vezetett, amíg nagy fölénye nem volt az RB-nek addig csak gyűjtögette a pontokat, de utána kihasználta az adódó alkalmat és ellenállhatatlanul versenyzett. Neki is voltak szerencsésebb futamai, kevésbé szerencsések, de elég volt az autó fölénye megnyerni a címet. Nem lehet mondani, hogy nem érdemli meg. Tavaly év végén mondtam, hogy jövőre is ő lesz a világbajnok, csak nem ekkora fölénnyel, azt azért nem gondoltam volna, hogy ennyire kicsi különbség alakul ki.
Alonso: semmit nem von le az érdemeiből, hogy nem ő nyerte a vb-t, hihetetlen, hogy csak 3 ponttal maradt le, miközben időmérőkön iszonyat gyenge volt a gépe, versenyeken már egész jó tempót tudtak, de legalább annyira jól produkált, mint Seb. Többször nagyon kedvezett neki pár dolog, de nem olyan hatalmas mértékben, mint ahogy sokan hiszik, pár futamon ő is rosszul jött ki a dolgokból.
Kimi: két év szünet után ez kiváló eredmény, minden futamon célba ért, egyszer nem lett csak pontszerző, az időmérőkön kellett volna csak javítani.
Hamilton: ő is legalább annyira jól teljesített, mint Vettel és Alonso. Csak vannak olyan versenyzők, akiknek minden összejön, meg olyan is, akinek semmi... Legalább jövőre lett volna ez a peches idény (habár eltudom képzelni, az is ilyen lesz, mert Lewis kb. minden szezonja ilyen, de ez a legdurvábban), amikor gyengébb gépe van, mert idén sajnos annyi pontot bukott, amivel megnyerte volna a vb-t, de itt nincs volna.
Schumacher búcsúzása nem sikerült olyan rosszra, azért én még örültem volna marad 1-2 szezont, főleg úgy, hogy Hamilton a csapattársa.
A végére még egyszer gratulálok Vettelnek, nagy rekordokat döntött meg eddig, és sajnos még fog is. 2013-ban sem látom, ki tudná megfogni, ha McLaren javít a megbízhatóságon esetleg Button, Ferrarinak jóval gyorsabbnak kellene lenni, de Newey úgyis mindig kitalál valamit.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."