sjd írta:
Illetve másik kérdés, h szerintetek mennyire fegyverviselés kérdése az, hogy fél évente egy őrült nekiáll lövöldözni iskolában/egyetemen/moziban?
A fegyver az csak egy eszköz, az igaz, hogy hatékony. Örültek viszont fegyverek nélkül is vannak és lesznek. Ha nem lenne fegyver, akkor nem lövöldözne, hanem agyon szúrna valakit, felrobbantana stb., valahogy megtalálná a módját pusztításnak.
A bácsi, aki árammal védte meg a kertjét. A sztorit nem ismerem teljesen. Viszont ez nagyon kétoldalú. Lehet az egyik oldalon azzal érvelni, hogy az övé, magántulajdon, lehet, hogy már nem egyszer betörtek hozzá stb., így joggal készül fel a legrosszabbra. Viszont ott a másik oldal, hogy ezzel ártatlanokat is veszélybe sodor. Számtalan példát lehet erre is mondani, mert mi van, ha egy ártatlan gyerek lesz az áldozat vagy hasonló. Mondom még egyszer a konkrét sztorit nem ismerem, éppen ezért általánosságban beszéltem a dologról.
A fegyverviselésre jó megoldás nincs, ezt is bizonyítja, hogy ennyi tragédia történik. Nem tudod semmivel sem mérni, hogy az a személy alkalmas vagy sem arra, hogy fegyvere legyen. Az is lehet, hogy hosszú ideig az, aztán egyszer elgurul a gyógyszere és kinyír egy fél falut.
Összegezve. Ha egyáltalán nem lenne fegyver, akkor természetesen kevesebb baleset/ gyilkosság lenne. De az igazán örültek egy fogpiszkálóval is képesek embereket ölni.
Szerk:
Tim örülök, hogy segíthettem. Ma sem keltem fel hiába. Kisebb változtatások, ha szükségesek tárgyalhatunk. Persze ingyen, hiszen közeleg a karácsony. Szívesen.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.