recrea írta:Kicsit el van szerintem túlozva ez a madridi válság, volt már ilyen a történelmükben, h kifütyülték az edzőt, nálunk sem volt szebb a helyzet Gaspart idején, aztán jött Laporta és ráncba szedte a klubot. Az elnökválasztás biztosan jót fog tenni nekik. Ennek ellenére nem vagyok álszent, és - ahogy írod - imádom a vergődésüket az aranylabda, Mou, a bajnokság, a kupa kapcsán.
A Realban mindig is benne volt ez a nagyképűség, felsőbb rendű érzés, nehogy azt gondoljuk, h jött - az egyébként ugyanilyen - Mourinho, és a fair play, a szerénység, a "mi vagyunk a Real Madrid" klubjánál pálfordulás következett be...ugyan.
Volt, persze. Ugyan a történelmet nem ismerem, nem tudom, hogy eddig milyen edzők voltak a Madridnál, de azért mégis az atyakutyaúristennumberonespecialoneüberalleskihaénnem José "HighFive" Mourinhoról van szó, aki történetesen azt hiszi, hogy ő maga szrta a spanyol viaszt, pont ez a "félisteni származék" vergődik a saját dagonyájában. Úgy várták a jövetelét, mint a flancos megváltóét, nem kell bemutatni, hogy milyen arroganciával vegyített irigység, és undor burjánzott el Madrid fehérebbik részén, amikor leszállt a géppel, mind jól tudjuk. Válság van. Amikor egy ilyen kezdetben imádott személyt így gyaláznak, akkor már nincs rendben semmi.
És nem kérek elnézést, jó nézni. Ahogy írtam is, elégtétel. Persze belekötni nem akarok a hozzászólásodba, mert a véleményünk csak nüanszokban tért el egymástól, csak a fentiek alapján szerintem válság van.

Vagy ha mág nincs is válság, a küszöbén van a Madrid, és időzített bomba ketyeg a Bernabeu fölött.
recrea írta:Az tényleg kezd egyértelművé válni, h szakítás lesz a dologból, de kétlem, h ez anyagilag megrendíteni a klubot, szerintem Európában az összes 3 "A"-s bank vidáman tapsolva ad kölcsönt Florentino Pereznek és/vagy a Real Madridnak. Azt sem gondolom, h azt a hatalmas lelépési díjat ki kell majd fizetnie, szerintem mindketten belátják, h ez fenntarthatatlan és megegyeznek valami köztes összegben. A tapasztalat azt mutatja, h Pereznek a legritkább esetben számít a pénz, ha el akar érni valamit. A következő pedig, h Jose összességében nem volt drága, hiszen az eladott Mourinho mezek és a szerződése a Nike-kal.....oh wait.
Persze, szívesen adnak a Madridnak pénzt, névértékileg és jövedelmileg a világ top3-s klubjainak egyike, biztos fedezeti forrás. Tegyük fel, hogy a 120 milliót, de ha nem is 120-t, olyan 90-100-t feláldoz a vezetőség. Valós fenyegetettségként ugyan nem fog jelentkezni az összeg, hogy mondjuk kényszeresen játékosokat kell eladni, vagy a Ronaldo fejével hímzett alsónadrágok ára a másfélszeresére ugrik, de 90-100 millió nem kevés összeg, nemhogy 120, azért ezzel Madridban is több mint tisztábban vannak. Olyannyira, hogy csak ezért nem küldik el, túlságosan nagy ez a méregfog, hogy kihúzzák, ennyire nem éri meg. Vagy talán mégis? Ki tudja.
Majd a jövő megadja a választ, csak az a biztos, ami már elmúlt. Mindenesetre ha így marad minden, a Barca fénye még nagyobbra emelkedhet, mert kifelé és befelé nem lehet háborúzni ugye, "Hogyan csatározzunk?" zsebköny 1. fejezet 2. bekezdés.

Mielőbb szünteti meg a Madrid ezen problémáját, annál előbb konszolidálódhat a helyzet, a szakítás szvsz elkerülhetetlen. Viszont hogy az áldozatok, károk mekkorák lesznek, na arra vagyok én borzasztóan kíváncsi.