2013.01.13. 22:11:52
Django Unchained
Kedvenc rendezőm és kedvenc színészem egyszerre terítéken. Nem csoda, hogy nem vártam meg a HD verziót.
Mit mondjak? Tarantino ismét hozta a szintet. Én általában két dolgot várok el egy filmtől, ha valamelyik abszolút megvan, akkor megy a 10 pont. Az egyik az, hogy olyant kapjak tőle, ami annyira elgondolkodtat, hogy talán az egész életemet teljesen másképp lássam, a másik pedig az, hogy minőségi szórakoztatást nyújtson. Ez utóbbi kategóriát képviseli nálam Tarantino. Persze az összes filmje nálam sem 10-es, de azt hiszem 7 pontnál kevesebbet még nem adtam Tarantino rendezte filmre.
Én sem szeretem annyira a westernt, valahogy nem mozgat meg, valahogy hiányzik a plusz. Ezt viszont szerettem, talán egy 15 perc volt, amit laposnak éreztem, de a többi nagyon hamar elrepült. Fel se tűnt, hogy majdnem három órás az egész film.
Hatalmas szövegek, remek zenék, minőségi színészi játékok.
Így hirtelen nem is tudom eldönteni, hogy ki tetszett a legjobban. Fox, Waltz és DiCaprio is nagyon odatette magát. Jamie ox-tól nekem igazán a Ray tetszett, ott mutatta meg többek között, hogy piszok jó színész. Ja és persze itt is. Nagyon illet rá a szerep.
Waltz kb. hozza azt, amit a Becstelen Brigantykban, ezzel azt hiszem elmondtam mindent.
DiCaprio idén sem kap Oscart, de engem ez nem igazán érdekel. Szerintem ő a Titanicot már nagyon-nagyon rég levetkőzte. Aviátor, Véres Gyémánt, Tégla, Viharsziget, Eredet, J. Edgar, mind nagyon komoly filmek és ezekben a filmekben nagyon komoly alakítást tett be a közösbe. És ezeket egytől-egyig komoly szerepeknek mondanám, mert pl. A kapj el, ha tudsz-ra még én is azt mondom, hogy ott még kicsit a Titanicos DiCaprio volt jelen.
Tarantinoról is kb. az a véleményem, hogy nem érdekel, hogy kap vagy nem Oscar-t. Neki igazán már nincs mit bizonyítania.
Volt itt Nolan-ről szó. Őt is bírom, csak én az ő filmjeit egyszer nézőseknek tartom. Tudom, hogy ez sokaknak furán hangzik, de ott van az Eredet példának, van benne egy hatalmas csavar/kétely az számomra egyszer volt igazán hatásos. Míg Tarantino filmjeit akármikor elő tudom venni kb. ugyanannyira lekötnek.
Ja és Django.
9/10.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.