Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2013.03.16. 17:49:47

Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.16. 13:15:23

shutterisland írta:ezt ti onnan nem állapíthatjátok meg, hogy kinek mennyire van ideje edzeni.
nekem kapásból egy edzés 3 és fél óra, az utazgatásokkal együtt.
nyilván ha itt lenne a konditerem a sarkon, nem lettek volna ilyen problémák.

és ugyanez igaz a kajálásra is.
nagyjából betartani be lehet, de vannak olyan helyzetek, mikor rohadtul borul az egész, mert az élet keresztülhúzza.
ide-oda kell menni, nem érek haza eddig-addig, nincs itthon ami kell, bla-bla.

ezek nem kifogások, tények, örülök neki, ha ti tökéletesen be tudjátok ütemezni a kaját meg az edzést is, de van, akiknek ez nem olyan egyszerű, és vannak fontosabb dolgok is az életben, amihez ezt az egészet igazítani kell, és nem fordítva.
Hány kilométerre van az a terem? 200? :D Nekem se a sarkon van, hanem 10 km-el odébb, de azért 2 - 2 és fél órát utazni oda-vissza elég nagy távolság lehet.

Egyébként senkinek sem egyszerű. Mindenki dolgozik/tanul, vagy valamit csinál mellette jobb esetben. Ha reggel 5-kor kell kelni, hogy odaérj? Hát akkor be kell vállalni. Áldozatok nélkül soha nem fog menni.
Nekem ment egyetem mellett/ 12 óra munka mellett, vagy mi jöhet közbe mindig, ami megakadályoz abban, hogy elmenj?

csababarca

A Crossfit meg hasonló okosságok, és a testépítés között elég nagy a különbség.
De érdekességként az összes küzdősportban a kreatin az egyetlen megengedett táplálékkiegészítő.

Egyébként tessék:

http://sportvilag.net/news/show/hogyan- ... geszsegert

Az alulképzett személyi edzőknek meg nem kell mindent elhinni. Minden pelyhesp...ű annak tanul mostanában. Olvass, és ne higgy senkinek, még nekem se. A saját tapasztalat a legmegbízhatóbb.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.03.16. 13:02:21

Zolee23 írta:
csababarca írta:Én csak kérdeztem valamit,arra költitek amire akarjátok,nekem aztán mindegy.
Akkor viszont nem tudom minek írtad az előző hozzászólást, ha ennyire mindegy.
érdekes hogy rajtad kívül mindenki normálisan le tudta írni az érveit ezen szerek mellett, csak te álltál neki kötözködni.

Mondom hogy mindegy, ti tudjátok, mindenesetre erről már egyre inkább lebeszélik az embereket,mintsem ösztönzik őket,hogy porokon éljenek.
Menj el egy Crossfit edzésre egyszer,majd meglátod.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.16. 12:59:05

ezt ti onnan nem állapíthatjátok meg, hogy kinek mennyire van ideje edzeni.
nekem kapásból egy edzés 3 és fél óra, az utazgatásokkal együtt.
nyilván ha itt lenne a konditerem a sarkon, nem lettek volna ilyen problémák.

nem beszélve az olyan sérülésekről, betegségekről, mint az övsömör, vagy a henkelnél kapott vegyszermérgezés, amivel szemben rohadtul nem tud az ember csinálni semmit.

és ugyanez igaz a kajálásra is.
nagyjából betartani be tudom, de vannak olyan helyzetek, mikor rohadtul borul az egész, mert az élet keresztülhúzza.
ide-oda kell menni, nem érek haza eddig-addig, nincs itthon ami kell, bla-bla.

ezek nem kifogások, tények, örülök neki, ha ti tökéletesen be tudjátok ütemezni a kaját meg az edzést is, de van, akiknek ez nem olyan egyszerű, és vannak fontosabb dolgok is az életben, amihez ezt az egészet igazítani kell, és nem fordítva.

és az, hogy ezeket nagyrészt rajtam kívülálló okok miatt nem tudom folyamatosan, minőségben is betartani, az nem jelenti azt, hogy "akkor felesleges a tápkieg"...a tápkieg akkor felesleges, ha valaki az egészbe beleszrik, csak azoktól várja a csodát, amúgy meg 3 péksütit meg egy mekdonáccot eszik egész nap, az edzést meg végigpofázza a spanokkal, minden nap persze mell-bicepsz nap.
viszont nekem így is hasznos lesz, és sokat fog segíteni, hogy összekapjam magam a nyárra.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2013.03.16. 13:05:51-kor.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.03.16. 03:44:54

amugy ez igaz. edzesre barmikor van ido. 1ora barmikor van. ezt en is eljatszottam egy idoszakban, de aztan rajottem,hogy hulyeseg volt ezt mondani hogy nicns idom ra... :)

shutter, a kaja viszont nagyon fontos. nem 3orankent kell enni, en se birok, de egyel. ha nincs normalis kaja, szinte majdhogynem felesleges a feherje meg tomegnovelo.

persze vannak kivetelek, en is ismerek olyat, osztalytarsam volt, szendvicsen elt, meg nem kajalt egyaltalan olyan sokat, aztan hirtelen elkezdett edzeni es nagyon latszott rajta, tobbet fejlodott mint en, pedig jobban kajaltam, sot o meg feherjet sem ivott.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.16. 02:27:31

shutterisland:

Hmm a sok cukor lehet nem jön jól lefekvés előtt. Azzal ilyenkor inkább spórolnék. Én például kőrözöttnek csinálom meg a túrót, és kanállal eszem, esetleg kenyér.. (Amit egyébként vastagon megkensz, akkor nettó 100g túró megy rá. Lemértem... Fanatikus mérő vagyok :D )
Vagy desszertnek zselatinnal édesítővel, vanília aromával, citrommal, meg amivel akarod ízesíteni.
Ha sok a sérülés, és egyéb betegség, mint megfázás, influenza, akkor nem szabad spórolni a vitaminon. Az a pár hét kihagyás sokkal többet árt, mintha mondjuk kettővel kevesebb fehérjét iszol, mert csak úgy jön ki.
Lenmagot iszol az jó, de ha tudod akkor cseréld le halolajjal, mert azon kívül, hogy zsírsav, az ízületeidnek is jót tesz.
Amúgy a tömegnövelőről nem írtál. Azzal mi a gond? Jól kijöhetsz vele, ha okosan választasz.
80 kg? Gondolom, akkor magasabb vagy, mint 180, ha vékony a felkarod volt, vagy van ezzel a súllyal.
Edzést meg időhiányra nem lehet fogni ezt tudod. Reggel/Este, vagy akár éjjel is lehet edzeni. Tegnap például itt felénk 40 autó,busz,kamion volt az árokban/útszélén, de én elmentem edzeni, mert megállíthatatlan vagyok. :lol:
Mindent meg lehet oldani okosan, csak végig kell gondolni, és jól tervezni. Kajálni is lehet megfelelően munka közben.
Egy ebédszünet legyen. Együnk reggel, előtte egy turmix rögtön felkelés után, majd mikor hazaérünk újra eszünk. Már napi négy. Egy 12 órás műszakkal számolva reggel 8-tól estig. Közben valahogy csak el lehet rágni valamit egyszer. Hazaérve, vagy hazaút közben eszel, és lefekvés előtt megint. Lazán elegendő szerintem.

Én például egy vegyes munkát végzek. Néha ülök, néha rohangálok.
De tudok enni eleget.

Így oldottam meg:
Reggel felkelés: Zab+turmix
Utána elindulás előtt: Tojásfehérje + B. Kenyér + C. Sajt
Ebédszünet: Ami van (csirke,hal,marha+rizs/b.rizs/árpa/burgonya+zöldség)
Munka közben betömök mindig egy csirkét/tonhalat két mozdulat között, némi kenyérrel, esetleg rizzsel (időtől függ), vagy legrosszabb esetben marad a turmix.. (mert inni azért mindenhol lehet, és bent a táskában, ha kellene vész esetére :D )
Indulás haza, de előtte edzés és a hozzátartozó italkombináció.
Lefekvés előtt újra kaja. Amit találok. Ez változó.. Kivétel a diéta. Ott csak az változik, hogy eszek, vagy nem, ha igen, akkor nagyon zsírszegény túrót esetleg :D

Most a reggeli edzést is ki akarom próbálni. Hátha jobban megy a dolog.
Egyébként ne aggódj a növekedés miatt. Általánosban nekem is átérték a csuklómat, ma már nem, pedig aztán azt külön nem lehet edzeni.. :D (de csak próbálná valaki megfogni :twisted: )

Sanama:

Én megbírnék enni egy kiló csirkét is ülőhelyembe bármikor napi 3-4-szer :D
(csak ugye nem mindegy, hogy mennyi zsír megy be feleslegesen még a szervezetbe a fehérjén kívül, ezért jobb a koncentrált tápanyag)
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.16. 01:43:56

El lehet érni ezek nélkül is eredményt, csak sokkal nagyobb szenvedés árán
meg kezdjük ott, hogy nem mindenkinek sikerül a kaját rendesen véghez vinni, még akkor sem, ha tudja betűről-betűre, mit kell.
nem mindenki dolgozik irodában, hogy a kis ételhordókból akkor kajcsizzon és azt, amit akar, nem mindenkinek van ideje 3 óránként enni, illetve nem mindenki tud annyit enni (egyszerű : nem mindenki nagy étvágyú ember, pl én sem) amennyit előírnak.

ezzel szemben a kiegészítőket könnyen be lehet iktatni az életünkbe.

nagyon más dolog az, ha valaki leszrja a kaját, az edzést, csak a cuccolás meg tápkiegek sora megy, meg az, hogy ha valaki próbálja a kaját és edzést is rendszeresen, jól végezni, de nagyrészt rajta kívülálló okok miatt ez teljes mértékben nem valósul meg, ezért kiegészítőkkel segít a dolgon.
Zolee23
Capitá del Barça

2013.03.16. 01:42:36

csababarca írta:Én csak kérdeztem valamit,arra költitek amire akarjátok,nekem aztán mindegy.
Akkor viszont nem tudom minek írtad az előző hozzászólást, ha ennyire mindegy.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.03.16. 01:37:23

csababarca írta:Most nem azért,de ennyi pénzt van szívetek (eszetek?) elkölteni ilyen mérgekre?
miért nem esztek inkább normálisan? fehérjét még megértem,de kreatin? megértem,hogy most divat a gyúrás, de lehet csak edzéssel is komoly eredményeket elérni, normális,átgondolt étrenddel.
persze ez az egyszerűbb út.
Érthető persze, bár ez azért semmi, ahhoz képest, amikre lehetne költeni, gondolok itt a kokszra :)
Kreatin meg tényleg van a húsban, szóval az is étrendkiegészítő, nyilván másik lépcső már, mint egy sima tömegnövelő, vagy fehérje.

Nézd úgy, hogy sokkal jobb, mintha 2naponta 700Ft-t(ennyi 1 doboz cigi?) kiadnának ezek az emberek cigire, meg mellé piára heti 2szer:)

És igazad van amúgy. El lehet érni ezek nélkül is eredményt, csak sokkal nagyobb szenvedés árán(itt a kaja leküldésére gondolok, ami még ezek mellett is szenvedés, mi lenne akkor, ha még a turmixok által bevitt fehérjét és ch-t is szilárd kajából kéne...?), és sokkal lassabban. Most nem arról beszélek, hogy szétcuccolod magad és 2hónap alatt felfújod magad, hanem a kiegészítők normális használatáról.
Én ezt magamon is tapasztaltam anno. Edzés után sokkal könnyebb a turmix, mint egy nagy adag rizs csirke. Én le se bírnám nyomni, csak kihánynám :)
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.16. 01:29:35

fú, hol is kezdjem.

szóval 80 kg körül mozgok, sportos testalkatom van, de sz.r genetikám, nehezen fejlődtem mindig is.
általánosban azon bohóckodtak, hogy átérik a felkaromat a hüvelyk és mutatóujjukkal...

régóta edzek, csak sajnos az élet mindig keresztülhúzta magánéleti gondokkal, sérülésekkel, különböző betegségekkel vagy a suli+meló kombó miatti időhiánnyal.
nagyon sokszor kellett 1,2 vagy több hetet kihagynom, és ez hosszútávon nagyon gátolt abban, hogy egyről a kettőre lépjek.
sajnos az étrend is olyan dolog, hogy tudom, mit kell enni, össze is van írva, de ezt sem egyszerű betartani, folyamatosan törekszem rá, most is a lefekvés előtti túrómat eszem gyümölccsel.

tudom, hogy a testsúlyommal kalkulálva egy szabályos kreatin kúra nem jön ki fél kilóból, de lájtosabb adagokkal már csináltam így egyet, és nekem bejött, mind erő, mind izomnövekedést is tapasztaltam.

a szénhidrátot elírtam, 1kg-t akartam írni.

a focizást nem úgy kell érteni, ahogy értetted.
heti 2x járok el terembe 50-60 perc, öregfiúk jellegű foci, szóval sem a színvonal, sem az iram nem magas.
de azért szeretnék valamit (aminokat ajánlják) előtte-utána fogyasztani, hogy az izomvesztést minimalizáljam ezáltal is.

a vitaminnal meg rohadtul úgy vagyok, hogy nem fogok multi prokra 5-6 ezer forintot kiadni, mert azt vallom, hogy ha egészségesen élek, sportolok, mozgok, próbálom a testépítő, egészséges ételeket preferálni (étrendem is van, amit sajnos nem mindig, de nagyjából követni tudtam) és nem iszok, nem dohányzom, már sokkal többet tettem az egészségemért, mint az átlagember.
ezen felül c-vitaminom (1000mg) van, e mellé már elégnek tartok egy lájtosabb daily one vitamint.

omegát meg azért nem akarok venni, mert lenmagolajat használok, nem tudom, hogy azon felül kellene e költenem omega tablettákra.

csababarca : én nem így gondolkodom.
én úgy vagyok vele, hogy most jutottam plusz pénzhez, és erre akarom fordítani.
ezek mind, amit írtam, alapok a kreatin és bcaa kivételével, viszont a kreatin nekem nagyon bejött, és hasznosnak tartom, a bcaa-t pedig focihoz ajánlották.
ki lehet oktatni, hogy jajj, más sajtos kiflitől meg edzéstől is nő, minek ezek a cuccok, csak egyrészt minden ember más, és van, akinek szüksége van segítségre, másrészt még mindig ezerszer jobb, mint ha kokszolnék, mint kb ötből egy 15-25 éves kondis gyerek manapság.

a pénzhez meg annyit, hogy 2 havonta iszok kb, nem dohányzom, nem drogozom, nem bulizom el a pénzemet.
pedig ezt a 30k-t ilyen életmóddal 2 hét alatt kacagva fel lehetne élni, így nem sajnálom élelmiszerekre és a "sikereimhez" való segítségre költeni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2013.03.16. 01:37:47-kor.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.16. 00:42:51

shutterisland írta:persze, de ez anyagi helyzet függvénye, meg a körülményeké.

én pl most fogok kapni egy 30.000 forintos diákmelós fizetést április elején, és inkább úgy akarok vásárolni, hogy több mindent.

egy 4kg-s kevert fehérjét, 1kg tejsavót, 500 g kreatint és 500g bcaa-t, 2kg szénhidrát mátrix, meg valami egyszerűbb vitamin.

a kevert reggelire, a tejsavó és szénhidrát csak edzés után, kreatin kúraszerűen, bcaa focihoz, a vitamin meg napi szinten.

szerintem ez többet fog hozni, dobni rajtam, mint ha vennék egy nagy vödrös tejsavót, meg hozzá még pár ezerért valamit a listából.
A 2 kiló nagy vödör?
Kreatinból 500g szerintem nem lesz elég. Nem tudom mennyi a testsúlyod. Bár kb. 60 kilóhoz elegendő lehet.
A szénhidrát sok. 1 kiló fehérjéhez minek 2 kiló CH? Vagy tömeget akarsz növelni valami extra magas ch bevitellel? Mert akkor vegyél tömegnövelőt. Olcsóbban kijön, mivel azokat jól árasítják.

Nem tudom mióta edzel, de ha focizol, akkor normális kajával többre mész az elején. A kreatin nem is ajánlott egy-két év edzésmúlt előtt. Izomtömeget nagyon nem illik a fociban magadra pakolni, mert lassulsz egy bizonyos szinttől. Főleg, ha betartod a kreatin+szénhidrát kombót szorosan. Mert te leszel a helyi Ronaldo, és a tizenötödik percben cserét kell kérned, nehogy elfulladj, akkor súlyt köt meg... :D (és a javát nem izomban)
A másik, hogy fehérjét minden testmozgás után illik inni. Ez a focira is értendő. Egy 90 perc után baromira fontos a fehérje, és szénhidrát visszatöltés.
Vagy a focihoz mire akarod használni a leucin, valin, izoleucin hármast? (Ami egyébként a fehérjében, így az ételekben is megvan, mivel ugye aminosavakká bomlik a fehérje, így ezt is megúszhatod, ha mondjuk eszel egy órával edzés előtt)
De végül is mindegy, csak spórolásról írsz, amikor pont nem azt csinálod, és pont a vitamint hagytad a legvégére, a legfontosabbat. Na azon nem szabad spórolni.
Bár konkrét tanácsot nem tudok mondani, mert nem ismerem a célodat, és a jelenlegi állapotodat sem, így próbáltam általános jelleggel körülírni.

Én pl. ezt venném 30-ért:
C-vitamin 1000 mg - 1500 Ft/100 db - 2 db/nap -> 50 napra elegendő
Multivitamin 2600 Ft/60 db - 2 db/nap -> 30 napra elegendő
Omega 3 - 1300 Ft/100 db - 3 db/nap -> 33 napra elegendő
Tejsavó - 9800 Ft/2.4 kg - 180 g/hét? -> 91 napra elegendő | 420 g/hét -> 42 napra elegendő
Szénhidrát (gyors, csak edzés utánra) - 4500 Ft/3 kg - 1 adag/edzés -> 60 edzés (mindenféle

Na és ezután jöhetnek az extrák. Az más kérdés, hogy én 10 kiló csirkével egészíteném ki. :D

Kreatin (csakis kizárólag mikronizált!) - 2600 Ft/500 g - Első hét ~ 200-250 g, majd 33x5 g.

Még mindig van 6-8 kiló csirkére pénzed.

BCAA - Glutamin - Ízületvédő vagy bármi más is belefér.

------------

Akinek ezek mérgek, annak mi lehet a Winstrol, GHRP, Stanazol, Danabol és társai? :D A Kaszás? :lol:
Egyébként okozhat gondot még a fehérje is természetesen, mint minden más. Leggyakrabban veseelégtelenséget, de azt sem ezek okozzák, csak kiváltják. Az ok már régebbről az emberben van, akár születéssel is megkaphatja, és akár nagyobb mértékű húsban gazdag táplálkozástól is előjöhet huzamosabb időn át.
Vagy a kreatinnal van a gond? Disznóhúsban 5g/kg van, (pont egy adagoló kanál) de halakban, és másban több is lehet. Akkor a disznó méreg? Remélem érthető volt a párhuzam.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.03.15. 23:14:36

Én csak kérdeztem valamit,arra költitek amire akarjátok,nekem aztán mindegy.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Zolee23
Capitá del Barça

2013.03.15. 22:55:57

Mérgek? Ezek táplálékkiegészítők. Sokan alkoholra, cigire vagy hulladék mekis kajára költik annak a sokszorosát amit én a testépítésre.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.03.15. 22:51:49

Most nem azért,de ennyi pénzt van szívetek (eszetek?) elkölteni ilyen mérgekre?
miért nem esztek inkább normálisan? fehérjét még megértem,de kreatin? megértem,hogy most divat a gyúrás, de lehet csak edzéssel is komoly eredményeket elérni, normális,átgondolt étrenddel.
persze ez az egyszerűbb út.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.15. 22:39:56

persze, de ez anyagi helyzet függvénye, meg a körülményeké.

én pl most fogok kapni egy 30.000 forintos diákmelós fizetést április elején, és inkább úgy akarok vásárolni, hogy több mindent.

egy 4kg-s kevert fehérjét, 1kg tejsavót, 500 g kreatint és 500g bcaa-t, 2kg szénhidrát mátrix, meg valami egyszerűbb vitamin.

a kevert reggelire, a tejsavó és szénhidrát csak edzés után, kreatin kúraszerűen, bcaa focihoz, a vitamin meg napi szinten.

szerintem ez többet fog hozni, dobni rajtam, mint ha vennék egy nagy vödrös tejsavót, meg hozzá még pár ezerért valamit a listából.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.15. 17:32:25

shutterisland írta:most én is 4kg-s power proteint fogok venni (11k) ilyen reggeli fehérjének, nem mindenkinek van pénze whey proteinekre.
elég költség az is, hogy edzés után azt issza az ember.
Csak ott van értelme meginni. Este nem alkalmas, reggel meg lassítani kell a tejsavót.
A szója, és az ösztrogén nem mindenkinek vált ki pozitív hatást. Volt, aki már kicsecsesedett tőle... Ritka, de előfordulhat a túlérzékenység, és így a női hormon túltermelése.
Meg amúgy se már a legrosszabb ízű/állagú dolgokkal kezdjen. Hátha elmegy tőle a kedve. :lol:

Tejsavó árak (messze nem mondanám vészesnek):

Syngex 2,4 kg - 9.800
Elite XT 2 kg - 8.100
Mutant Whey 2,3 kg - 9.800
FA Whey Protein 4,5 kg - 16.900
Mutant Whey 4,5 - 17.800

Ebből legyen 30g/kanál. Igyunk minden edzés után 2x30-at. Heti 3 edzés, ha kezdőről van szó. Az azt jelentené, hogy 3-4 hónapig bőven kitart egy 2,4 kilós fehérjével. Így havi 2-2.500 Ft-ból megvan az edzés utáni adagja. Közben meg spórolgathat egyebekre. De ha mindennap iszik belőle, akkor is másfél hónap a minimum, ameddig kitart.
Egy kezdő havi költsége 7-10.000 Ft körül jön ki vitaminokkal, és itallal együtt. Amiből a fehérjeturmix abszolút de kihagyható az elején, mert a táplálkozás sokkal többet dob. :)
shutterisland
Director del Fútbol

2013.03.15. 16:27:13

most én is 4kg-s power proteint fogok venni (11k) ilyen reggeli fehérjének, nem mindenkinek van pénze whey proteinekre.
elég költség az is, hogy edzés után azt issza az ember.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.15. 16:23:30

rivaldo94-barca írta:Erről a fehérjéről mi a véleményetek? http://shop.biotechusashop.hu/feherjek/ ... 1000_g_656
Kezdőknek megfelelne?
Nem, mert nagy részben szója. Ez csak diétában tud hasznos lenni étkezés helyett este. Máshol szerintem semmit sem ér a gyenge minősége miatt..

Állati eredetű, tejsavó fehérjét keress.
rivaldo94-barca
Jugador del Barça

2013.03.15. 16:10:27

Erről a fehérjéről mi a véleményetek? http://shop.biotechusashop.hu/feherjek/ ... 1000_g_656
Kezdőknek megfelelne?
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.03.08. 23:48:07

Rinku ment a pű
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2013.03.06. 21:06:59

Zaen írta:Sziasztok!

Szeretnék elkezdeni futni, csak az a problémám, hogy amikor legutóbb rendszeresen futottam, minden alkalommal 15-20-25 perc után fájt a sípcsontom környékén a lábam (lényegében emiatt hagytam anno abba.
Ez csonthártya. Akkor szokott fájni, ha el van szokva a terheléstől, fokozatosan kell terhelni, de szerintem 5-10 alkalom után elmúlik. Gondolom, mire hazaértél már nem fájt, de másnap semmiképp. Ha igen, az gáz, mert akkor begyulladt, az pedig lassan gyógyul és pihentetni, szakaszosan jegelni kell. Cipő, talaj sokat számít.
Rinku
Director del Fútbol

2013.03.06. 20:41:19

Valaki tud ajánlani reflexjavító dolgokat? :) Pl. ma hallottam olyanról, hogy be kell ülni a tévé elé, egyik kéz ökölbe zárva, másik nyitva, és akárhányszor változik a kép, cserélődik, a másikat zárod, a zártat nyitod. Valakinek vannak még ötletei, módszerei, amivel tudnék gyakorolni? Köszi! :wink:

@MQuC: ha nem titkos és nem kérek nagyot, egy privát üzenetben el tudnád küldeni a diétádat? :) Ha az lenne, megértem, csak kíváncsivá tettél. :) Hálásan köszönöm! :)
Football, bloody hell. /SAF/
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.03.03. 15:19:30

Daffy!

Kicsit átreformáltam. Mégsem hagyom abba a focit :) (jó döntés :P )
Hanem foci marad, és a konditermi edzést függesztem fel kicsit, egy két hónapra. Itthon van elegendő súlyom, hogy köredzésekkel pótoljam a súlyzós edzést, emellett pedig ma elkezdtem a HIIt-et. Mint ne mondjak, gyilkos volt. Pár kör bemelegítő kör után 4 intervallumot bírtam teljes erőbedobással csinálni, de nagyon pörgetett.

Szóval a következő két hónapban ez lesz a mozgásom biztosan. Emellett a köredzések mellett hangsúlyt fektetek a saját testsúlyos gyakorlatok feltúrbózására.
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.02.26. 09:20:59

Zaen!
Kiiktattam a cukrot, lisztet az etrendből.

Húst eszem, zöldséggel, általában grillezve és párolva. Emellé tojást, túrót, fehérjeturmixot. Néha még igy is belecsaltam egy egy gyrossal stb. Tehát nem 100% ban tiszta
Emellett van heti négy-öt edzés, amiből egyik két órás foci

Daffy!
HIIT-et még nem próbáltam. Ma még van egy focim, aztán márciusban azt elhagyom, mert igy sincs egy szabad napom sem, aztán kitalálom , melyik nap csinálom azt. Valoszinu, hogy szombat reggelre teszem.
Kép
daffy
Madridista

2013.02.26. 08:20:43

MQuC írta:A diétám 8. hetét kezdtem. 7. kiló minuszban vagyok.
Tudja valaki, hogy épülnek e újabb szabadtéri "felnőtt játszóterek" és egyébként használjátok ezeket? :)
hiit edzést próbáltad?
Válasz küldése