EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
kanty
Llegenda del Barça

2013.04.03. 18:02:55

A kilenc királynő

Tíz perc után leesett, hogy láttam már valamikor, viszont sokra nem emlékeztem, ezért újra néztem. Nem volt rossz, csak olyan sótlan. Egy ilyen filmben a karakterek nagyon fontosak. Itt véleményem szerint nem voltak eléggé kidolgozva. Valahogy nem fogott meg bennük semmi, nem voltak elég csibészesek, vagy elég nagymenők. Két mezei tolvaj, akinek a sorsa egyáltalán nem érdekes.
A vége kicsit összecsapott és sok lett. Egyszerre minden a nyakunkba zúdult, nekem kicsit sok volt. Persze lehet, hogy az egész kikövetkeztethető, ha nagyon figyelsz, én nem tettem. :)
Unalmasnak nem mondanám, sokkal inkább monotonnak, egy olyan filmnek, amire egy hónap múlva nem nagyon fogok emlékezni.
5.5/10
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Faust
Madridista

2013.04.03. 03:38:45

kitartás gyerekek, nem sok van már hátra.
:(

A nyomozó

Magyar viszonylatban, pláne az elmúlt évek termését tekintve szerintem kifejezetten korrekt film. Elég jó hangulattal rendelkezik, és van benne pár vizuálisan igencsak megfogó részlet. Külön érdekesség, hogy a gyilkosság, és még pár jelenet egy gyerekkorom óta nagy cimborám lakhelyén történik. :)

Az egyetlen dolog, amivel Malkáv nőjén kívül bajom volt, az a tempó. Eléggé elnyújtott az egész, ami kölcsönöz a filmnek egy kissé melankólikus, "reménytelen" atmoszférát, amihez a főszereplő karaktere csak még jobban hozzájárul. Azonosulni nem nagyon lehet vele (ahogy ő is képtelen azonosulni az őt körülvevő világgal), ami eléggé megnehezíti a film átélését, konkrétan engem egy percig sem érdekelt, hogy most lebukik-e, vagy sem, ami egy ilyesfajta kriminél nem mondható pozitív dolognak. A végkifejletet kicsit bullshitnek éreztem, megmondom őszintén.

Szóval azontúl, hogy tényleg egy korrekt film szerintem, felemásak az érzéseim. Azontúl, hogy nem szórakoztam rosszul, a film semmi pluszt nem adott, de legalább a "kötelezőt" hozta. Az ajánlást köszönöm, veb. Megkérdezhetem, mi volt az eredeti, megvétózott ötleted? Akár PÜ-ben is jöhet.

6,5/10

Nemsokára jövök Előd filmjével is, de hosszú idő után az első film volt, amit negyed óra után kinyomtam, annyira idegesített valamiért.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.04.01. 17:46:12

Egykoron harcosok voltak

Ez most nem igazán tetszett, bár nem volt annyira rossz. Az öngyilkosság 'dobta fel' a filmet, addig én azért untam magam, nem igazán értettem, h egyes gyerekeknek mindig odadobtak eg érdekes szálat, de azzal nem kezdtek semmit, mintha nem igazán lenne története. Elején sehova nem vitt a történet igazán, de aztán mégiscsak megtalálta az irányt, de ehhez is kellett, h teljen idő, mert végül a lányból kezdett úgy kiindulni egy főbb szál. Ugye a középső fiú nevelőintézete vagy a nagyobbik 'bandázó' élete az, ami úgy abbamaradt. Az öngyilkosság után viszont már tetszett a film azért, de csak a vége miatt, nem fogja megkapni a jobb osztályzatot, mert gondoltam, h feljebb menjen-e, de azért ahhoz nem csak a végének kellett volna lekötnie.
A színészek játéka nem igazán tetszett nekem, apuka-anyuka nem volt rossz, megfelelő játékot hoztak, néha kicsit azért többet, de többször (főleg elején) volt, h fogtam a fejem egyes produkcióktól.

szerk.: UI : az akcentus rémes volt :D

5.5/10

Na, végre már beértem magam abból kiindulva, h most már csak a soron következő filmet kell megnéznem, mintha eddig nem is lett volna elmaradásom.

Bocsi a dupláért, azt hiszem ez most bocsánatos bűn a részemről, megérti a vezetőség :D
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.04.01. 01:03:43

A kilenc királynő

Őszintén szólva ez a film most nekem olyan semmilyen volt. Nem vmi nagy lelkesedéssel ültem le elé, végignéztem, de közben azért magamban sokszor vt üresjárat, amikor úgy elkalandoztak a gondolotaim a filmtől. Nem azt mondom, h rossz film vt, mert nem szenvedtem a film közben, de nem is kötött le, így estére pont elment 'háttérzajnak'. Semmi több. A színészek nem igazán alkottak maradandót, a film végén meg vártam, h mi lesz a csattanó. Bár ez kicsit nekem abszurd, h ennyi mindenkivel szövetkezett a srác, de hát filmről van szó. Meg ahogy az elején mondta Marcos, szerencse is kell hozzá. Nem igazán fogott meg ez a műfaj. Imdnb krimihez van ez becímkézve, de azokért sosem rajongtam olyan szinten. Nem mondom, h nem szeretem őket,de ugyanígy, mint ennél a filmnél nem igazán tudnak magukkal ragadni a hangulatukkal. Legalábbis nem sok, mert persze vannak. Még az előző félkörben plédául a Sting kifejezetten tetszett. Igazából ez most olyan film, amit nem abban az értelemben pontozok le, ahogy más filmeket, hanem a semlegessége miatt állapítottam meg egy közepesben a pontszámát.

5/10
soadroli
Llegenda del Barça

2013.03.30. 14:16:25

sjd írta: Igazából ahelyett, h ezt minden héten beírod, egyszer jöhetnél időben a filmekkel, már persze csak ha futja az idődből a Joaquin Phoenix-maratonok között. :P
:lol: Már ledaráltam a nagyját. Következő filmklubba talán be is ajánlok egyet :P
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.03.30. 13:44:47

Egykoron harcosok voltak

Érződik a filmen... Kb. a 20. percnél éreztem, hogy vége, elúszott a film, de még sem, nem volt ez rémes.

Watchlistemen volt egy ideje, de az általában csak nő. Érdekes film, előre indiánoknak gondoltam :oops: , aztán nézem, hogy maorik és új-zélandi film.

Különleges ajánlás Anti, értesz hozzá :wink:

6.5

szerk:

Faust drága, már szombat van :P
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.29. 22:19:22

Az ötödik pecsét
Nagyon régen láttam, de akkor még valószínűleg elég fiatal is voltam hozzá. A lényeg, hogy ez nagyon rendben van, a forgatókönyvben remekül van minden felépítve. Tényleg ritkán látni ilyen jól felépített motivációkat, fordulatokat. Kicsit talán szájbarágós néhány szöveg, de meg tudom bocsátani neki. 1976, úgyhogy a technikai problémákat nem tudom nem megemlíteni, sokszor a hangvágás rossz volt, egy helyen a szereplő látványosan nem azt mondta, amit hallottunk. Az operatőri munka tényleg jó volt viszont, a zárójelenet pedig különösen is impresszív, ha valaki tudja azt hogy oldották meg technikailag, engem nagyon érdekelne.
A színészi játékoknál nekem a 28 éves bölcsész borzalmasan mesterkélt és sztem kifejezetten rossz is volt, a többiek rendben voltak.
A középrész viszont nagyon kellett a sztoriba, de tényleg megoldhatták volna kicsit simább átmenetekkel is, Nolan pl. zseniálisan össze tud rakni egy-egy ilyen szekvenciát.
Amúgy nekem egyértelmű, h a fényképész azért nyomta fel őket, mert nem hitték el, h ő Gyugyu lenne, és így akarta tesztelni őket, h vajon ők is a tiszta lelkiismeretet választanák-e. Paradox módon viszont így fordult visszájára az egész, ugye ezzel ő lett a gonosz, és mindenki más, aki előző este Tomóceusznak vallotta magát, maradt ott tiszta lelkiismerettel.
Szóval egy-két dolgot leszámítva nagyon is jó ez a film.
9/10

Más:
-kurdt még mindig jól lenne ha életjelet adna magáról, lassan már azon vagyok h hívom a mentőket :wink:
- visca el barca ne legyen lusta beírni a doc-ba a filmet (ha már az ajánlás miatt is én szóltam) :wink:
soadroli írta:Én a szünet végéig (keddig) megnézem a múvikat, keep calm. :D
Igazából ahelyett, h ezt minden héten beírod, egyszer jöhetnél időben a filmekkel, már persze csak ha futja az idődből a Joaquin Phoenix-maratonok között. :P
messideco
Presidente del Barça

2013.03.28. 15:52:59

Egyszer már elkezdtem nézni, de rendszercsere miatt hanyagoltam, de hétvégén megnézem, talán már holnap :)

Jó ajánlásnak tűnik, átlagos ismertséggel.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.28. 15:35:59

na akkor.

sajnos túlzottan nem hozott lázba h ajánlhatok, találomra kiválasztottam egy filmet és annyi. a főnök megvétózta, mire én rákontráztam egy húszas listával, amit ő ötre redukált, és abból ő lett a győztes:

A NYOMOZÓ

http://www.port.hu/a_nyomozo/pls/w/film ... m_id=91687
http://www.imdb.com/title/tt1092021/

kitartás gyerekek, nem sok van már hátra.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.28. 15:12:39

visca el barca írta:ma kell ajanlanom? :D
Kellene. Ha jövőhéten ajánlsz, akkor is lesznek elmaradások. Valahogy már húzzuk ki ennek a körnek a végét.
messideco
Presidente del Barça

2013.03.28. 15:12:03

Igen, készen állsz rá? :P :D
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.28. 14:06:36

ma kell ajanlanom? :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.28. 00:24:45

Egykoron harcosok voltak

5.5/10

Brutális, erőszakos apa szerepe jól el lett találva, nem volt túlbonyolítva a film szerkezetileg sem. Hogy a nő, és a gyereke mire jutott már csak a folytatásból derülne ki. De így lezáratlanul jobb. A következő része nem sikerült fényesen.
A film úgy összességében elment, de néhol már nagyon untam. (Nem kapott el a hangulata...)
Ez sem tartozott a könnyed filmek közé, és bocs, hogy nem írok hosszabban, de már napok óta fáj a fejem a kiváló tavaszi időjárás miatt, azért tartott a filmet is eddig megnézni.
soadroli
Llegenda del Barça

2013.03.27. 18:57:27

Én a szünet végéig (keddig) megnézem a múvikat, keep calm. :D
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.03.27. 18:46:14

Ezúton jelzem most feléd sjd, h a Kilenc királynővel bizony csúszni fogok. Ma nem fogom tudni megnézni és ezzel le is jár a rászánt 2 hét. Illetve a következő napokban sem fogom tudni, mert nem leszek itthon egészen hétfőig. Valahogy nagyon nehezen veszem most rá magam, sry.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.25. 23:37:14

azért lehet találni drámákat leszámítva is (relative) jo filmeket. odáát pl egy régi james bond volt, tök élveztem, eszembe nem jutott volna ajánlani.

nem arról van itt szó h ne legyen dráma, csak csak ha 10 filmbol 10 az, akkor már nem jó. 2-3 töltelék belefér és jót is tesz.

ahogy nézem most pl a 9-ből 3 nem dráma volt, ez jó arány. és nagyjabol jo is volt mind3 film (9 kiralyno, született gyilkosok, szesztolvajok)

én pedig követve faustot, magyar filmet fogok ajánlani, méghozzá egy hamisithatatlan magyar szatírát. és csak 50 perc :D

dani, el is küldöm privátba, okézd le (más lehetoseged ugy sincs :D)
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.25. 23:16:44

CsacsMate írta:Mondjuk legyen, de mivel nem tudjuk ki mit nem látott, ezért lehetne szavazni, és aktívan használni az itteni szavazást.
Na ez a másik, amit elvetettünk, hogy közösségi szavazás legyen az egyes ajánlásokról :D
De ez tényleg lefutott vita, több jó dráma van, mint jó vígjáték, evidens, hogy előbbiből lesz több, még ha ez nem is esik jól az embereknek (heti egyszer azért elviselik talán). Mondjuk nálam volt a tarsolyban akció, meg vígjáték is (The Raid, Safety Not Guaranteed), de végül is az a film lett az ajánlásom, amit mindenképpen meg akartam nézetni a társasággal.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.25. 23:01:51

sjd írta:
CsacsMate írta:
Pont lemaradtál arról, amikor a kör elején ezt szisztematikusan elvetettük, csak rontana a helyzeten.
Először mondj 5 jó animációs filmet és 5 jó vígjátékot az elmúlt 5 évből, és ezekből legalább egyet, amit nem látott a tagok fele, és visszatérhetünk a témára :wink:

Mondjuk legyen, de mivel nem tudjuk ki mit nem látott, ezért lehetne szavazni, és aktívan használni az itteni szavazást. Értelemszerűen arra nyomni, amit szívesen néznének, vagyis nem láttak.
Példaként szerintem nem sokan látták a Chico & Rita animációst filmet. Pedig nem régi darab. Vagy igen?
Bár nem ismerek még itt nagyon senkit. Nem tudom mennyire szokása bárkinek és végignézni az Oscar jelölteket az összes évből.
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.25. 22:09:11

[quote="CsacsMate"][/quote]
Pont lemaradtál arról, amikor a kör elején ezt szisztematikusan elvetettük, csak rontana a helyzeten.
Először mondj 5 jó animációs filmet és 5 jó vígjátékot az elmúlt 5 évből, és ezekből legalább egyet, amit nem látott a tagok fele, és visszatérhetünk a témára :wink:
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.25. 22:08:04

Faust írta:Előbb menjen végig legalább egy turnus, aztán lehet reformálni. :lol:
Úgy-úgy :D
Csak itt sokan szerintem, azért húzzák, mert elég hangulatfüggő filmek vannak. Lenyomnak négy-öt drámát, aztán a végére itt miattunk lesznek depressziósak :D
Változatossággal talán kiküszöbölhető lenne. Aki meg úgyis lelépne, annak csak a szája volt nagy. :twisted:
Faust
Madridista

2013.03.25. 21:51:06

Előbb menjen végig legalább egy turnus, aztán lehet reformálni. :lol:
Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.25. 21:20:14

Szerintem reformáljátok meg az ajánlást teljesen, mert látom, hogy szinte csak drámák jutnak át a rostán...
Legyen kategóriákra osztva, és jelentkezőktől függően minden kategóriában 1-1, vagy akár 2-2 film lenne ajánlva, kisorsolva, hogy ki melyik kategóriát kapja. Akár versenyszerűen is lebonyolíthatjátok, ha egynél több ember van kategóriánként, aki pedig megnyeri az egy bónusz filmet ajánlhat tetszőlegesen.
Dráma, vígjáték, animáció stb...
Az utolsó filmmel pedig ma éjjel szerintem jövök.
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.25. 21:13:31

veb: ajánlással kapcsolatban nem akarsz PÜzni? :wink:

Ötödik pecséttel én is jövök ma v hnap, nálam kicsit fel van borulva a sorrend, hogy előre nézegetem az ajánlásokat. Amúgy sztem brutális elmaradások nincsenek, forcabarca8 jelezte, h neki most nincs annyira ideje, kurdttal nemtom h mi van :?
Faust
Madridista

2013.03.25. 20:05:39

messideco írta:Ahogy elnézem a Kilenc királynőre nem fáj az emberek foga, de még az Ötödik pecséttel is sok elmaradás van :(
Ne lepődj meg, hatan, ha befejezzük a turnust. :mrgreen:

Én eléggé elhavazódtam mostanság, de csütörtökig jövök mindenképpen a filmeddel.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.03.24. 20:44:57

bence-barca írta:
kanty írta: Túloldalon egy Haneke filmet ajánlok, itt nem mertem meghúzni. 8)
Most láttam, mit ajánlottál oda.
Jöhetett volna az inkább ide! :D Azt már látta, tetszett is és nem lennék elmaradva még jobban.
Jó ez így. Túloldalon finoman szólva is vegyes a megítélése, itt még nagyobb gondok lettek volna szerintem. :P
Válasz küldése