Léfe írta:Ne érzelmi oldalról közelitsük meg a dolgot. Többet kellett volna jászatni, igy felődni sem tud, és nem szerepel. Nagy lehetőséget kinál a MU. majd meglátjuk mire jut vele. Sajnálom, ha megy, de megértem. Xavi de Cesh helyén bőven játszhatott volna. Ebben a korban nincs mire várni. Igy ment el Pique, Cesh, és Alba is, de visszajöttek. Szóval nem egyedi a példa.
Azért Cesc (16), Piqué (17) és Alba (17) is jóval fiatalabban hagyta ott az
akadémiát, nem a felnőtt csapatot. Nekik a helyzetük is teljesen más volt, nem játszottak rendszeresen az aktuális felnőtt keretben, nem volt meg a kétségtelenül fennálló lehetőségük arra, hogy 1-2 éven belül stabil játékossá váljanak a felnőtt keretben is akár, nemhogy a kezdőben.
Thiago már 22 éves, jó néhány meccsen túl van a nagy csapatban, szerintem egyáltalán nem is játszott keveset (annak tekintetében hány éves, és kik vannak előtte a sorban... Xavi és Iniesta előtt sem friss világ- és európabajnok, többszörös bl-győztes, egyénileg is a legjobbakként elismert világsztárok játszottak, akik ráadásul saját nevelések...).
Szóval ne hasonlítsuk össze a fenti 3 játékossal, más a szitu teljesen. Neki csak egy kicsit kéne még türelmesnek lennie, csak 1-2 évet kéne várnia, ráadásul úgy, hogy nem arról beszélünk, hogy vízhordófiút játszik, hanem azért szerepet kap a bajnokságban és a BL-ben is, az meg ne legyen már elvárás, hogy a top meccseken ő kezdjen úgy, hogy nem volt azért annyira hűde brutálisan jó idén sem, az egész szezont figyelve. Azért mert néha csinál 2 flikk-flakkot, és mert sokaknak bejön a stílusa (nekem is), még korántsem biztos, hogy képes stabilan jó teljesítményre a csapat talán leghangsúlyosabb posztján. Tito-t abszolút megértem, hogy nem ígérget neki felelőtlenül. Ő látja az edzésmunkáját, a meccseken a mezőnymunkáját. Nem egy panasz volt itt is a sokszor felelőtlen és flegma játékára, a rengeteg eladott labdára, és a túlzásba vitt trükközésre. Ezen a poszton a rutin sokat számít, ő meg minden csak nem rutinos egyelőre.
Ha megy, szerintem akkor is hibázik, ha robbant Manchasterben, és kiviszi Bosque a vb-re, mert azért az a klub nem ez a klub. Csak ez a nevelőegyüttese stb...