Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez nekem is kicsit furcsa, hogy:bowlinggolyo írta:Pont hogy nem szívták meg a mostani felvételizők. Akkor szívták volna meg, ha úgy lett volna a rendszer, hogy 460 pont alatt nem veszünk fel senkit közgazdasági képzésre, de ettől magasabb határ lehet. Így nevetségesnek nevezem ezt a ponthatárt, mert amikor én jelentkeztem, akkor kellett az én szakomra a 480-ból 451 valamint tavaly is az 500-ból 480 körül amit a Corvinushoz reálisabbnak érzek, ha a legjobb közgazdasági képzésről beszélünk.sjd írta:Amúgy a legszebb az, hogy az én szakomon most 460 volt az állami (egyébként nálunk a fél szak újrafelvételizett, úgyhogy jól megszívták az idei végzősök)
Pont hogy nem szívták meg a mostani felvételizők. Akkor szívták volna meg, ha úgy lett volna a rendszer, hogy 460 pont alatt nem veszünk fel senkit közgazdasági képzésre, de ettől magasabb határ lehet. Így nevetségesnek nevezem ezt a ponthatárt, mert amikor én jelentkeztem, akkor kellett az én szakomra a 480-ból 451 valamint tavaly is az 500-ból 480 körül amit a Corvinushoz reálisabbnak érzek, ha a legjobb közgazdasági képzésről beszélünk.sjd írta:Amúgy a legszebb az, hogy az én szakomon most 460 volt az állami (egyébként nálunk a fél szak újrafelvételizett, úgyhogy jól megszívták az idei végzősök)
Én is csak néztem, olyan emberrel még nem találkoztam, akit nem vettek volna fel oda ahova menni akart.bali 15 írta:Mindenhol ekkora pontesés van?
Az egyik munkatársam itt dühöngött, mert az általa kívánt szak a tavalyi 420 helyett 360...
Nem úgy volt, hogy minden kumma szigorú lesz ezentúl?
ELTE-germanisztika hasonló, bár nem ennyire durva, ott tavaly 419 volt, ha jól emlékszem, most 366. Osztálytársamnak 412 pontja van, mondta nekem pár hete, hogy már fel is adta, úgyis esélytelen, hogy bekerüljön, erre nagyon simán lett meg neki.Barcaman1993 írta:ELTE BTK történelmen tavaly 422 pont az állami ponthatár. Idén 300. wtf?
Szerintem sok diplomás jelentkezett. Akinek már van egy diplomája, az már csak a fizetősre mehet, mert csak az első diploma ingyenes, ha jól tudom.bence-barca írta:Germanisztika - német/ skandinavisztika, mindkettőnél az önköltségesnél van magasabb pontszám.
Aki erre mihamarabb fényt derít, hálás köszönömöt adok érte!
http://www.felvi.hu/bin/content/vonal13 ... r_243.htmlMQuC írta:Semmi logikát nem látok benne, mert ha megütöttem a költséges ponthatárát, akkor nem választhatok, hanem [auto_cenzúra] kell a fizetősön?Biztos nem néztél el semmit?
Sok hülye van, sok pénzzel. Amilyen emberek járna néha egyes intézményekbe... Még el is képzelem, hogy fényezné magát, hogy nekem több pontom volt, én fizetek is érte, nézd itt a csekk...bence-barca írta:Srácok, én ezt nem értem...
az mi, hogy van ahova a költségtérítéseshez magasabb pontszám kellett, mint az államira? Ez miként múködik? Ha jó voltál ingyen tanulsz, ha nagyon jó pénzért?![]()
PL skandinavisztika vagy germanisztika.
Csak most látomGareth Tello írta:Barcaman, Roli, hogy sikerültek a szóbelik?
S.Agüero írta:Évvégi bizi milyen lett?![]()
Nekem egy hármas, tíz négyes és három ötös.
442 pontom lett, ahova szeretnék menni (ELTE, skandinavisztika), oda az utóbbi években 435-440 körül volt a ponthatár, úgyhogy necces lesz.Initom írta:Vannak frissen érettségizők?
Hogy alakul a dolgotok? Aki fősulira,egyetemre akart menni teljesül a vágya?
2 hármas, 1 négyes, többi ötös.S.Agüero írta:Évvégi bizi milyen lett?![]()
Nekem egy hármas, tíz négyes és három ötös.
A töri azt hittem jó lett (emelt), erre 60-ból 41 pontom lett. Összesen 70%, októberben sztem újra. Angol egész jó lett 33/31, így össz. 85%. Magyarnál pontos pontszámot nem tudok, de nagyon jól sikerült és összesen 81% lett. A földrajzom 100%-os szóbelit hozott, így 88%.Gareth Tello írta:Barcaman, Roli, hogy sikerültek a szóbelik?