Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Szerintem elég sok focista megpróbálja mindig maximálisan megoldani a feladatát, mégse találják magukat bérelten a Barca kezdőjében.Most igy megy a harakiri, mert jaj Istenem Pedro ott van, ellehet fogadni ott van és ott is lesz, mert, ami az ő feladata mindig maximálisan megpróbálja megoldani, s ilyen emberekre mindig is szükség van.
Nem is sztárokra van szükség, hanem egy felépített csapatra. Főleg egy olyan szituban, amikor a saját nevelésű emberek elég "pengék".visca el barca írta:Bob, ha rajtad mulna simán összedobnál egy középcsapatot
griezmann és muniain is teljesen felesleges, cuenca, tello nem sokkal vannak elmaradva tőlük, deulofeu pedig tehetségesebb is, mint ők.Ez a ki Barca szint dolog mindig adufegyver. Griezmann és Muniain mind-mind nagyon jó játékosok, ráadásul spanyol ligában edződtek, s sokkal inkább integrálhatónak érzem őket, akárcsak játékfelfogásra gondolok.
ezt meg azért erőltetem, mert nem vagy képes felfogni, hogy a marketing érték is meghatározza az árat.csak mert valakinek nagyobb a marketingje, nem lesz jobb játékos.
írod, hogy okosabban el lehetett volna költeni az 57 millát, erre bedobsz ilyen neveket.Muniain, Griezmann
eddig is tudtuk, hogy faragni fogják, ahogy messit és cr-t, úgy őt is nagyjából így lehet megállítani az esetek többségében.A Lechia meccsből viszont annyi látszik, hogy ezt a gyereket konkrétan meg fogják ölni.
Oké. Vegyük elő ezt a hozzászólást fél-egy év múlva. Hátha változik a véleményed addig.sjd írta:Maradjunk annyiban, hogy amíg ez komoly érvként előkerül, addig nem érzem olyan nagy gondnak 10 perc alapján következtetéseket levonni.kanty írta:Már csupán azzal is, hogy jelenlétével megosztja a védők figyelmét.
Maradjunk annyiban, hogy amíg ez komoly érvként előkerül, addig nem érzem olyan nagy gondnak 10 perc alapján következtetéseket levonni.kanty írta:Már csupán azzal is, hogy jelenlétével megosztja a védők figyelmét.
Én azért messzemenő következtetéseket nem vonnék le az első barátságos meccs után, ahol játszott 10 percet.sjd írta:
A Lechia meccsből viszont annyi látszik, hogy ezt a gyereket konkrétan meg fogják ölni. Pont ugyanúgy levették a pályáról, mint Messit, csak őt azzal, hogy amint labdához ért, faltolták. (Igaz, hogy így a 90 perc alatt kb. 3 embert szórtak volna ki róla, de teljesen igazuk volt azoknak, akik azt mondták, hogy az európai védők mellett nem fog sokat ugrálni, mert a 10. percben eltörik a lábát.) Szóval fognak még itt nagy csalódások érni embereket, akik azt gondolják, hogy egy csapásra megoldja majd minden problémánkat. (pl. olyanokat is, hogy tudatosan Messire épül a góllövés, nincs középcsatár a szélsőjáték ellenére sem stb.)
Nem vagyok azért ebben annyira biztos. Ezen a meccsen osztották rendesen, és biztos hogy a többin is fogják, de ettől nem veszik el a gyorsaságát például, az pedig már nehezen megoldható hogy Messire, Iniestára és Neymarra is 1-1 védő külön figyeljen, mert ez egyszerűen túl sok. Ha pedig át tudja venni a labdát, akkor már meg is van a lehetősége hogy megtolja, megcsinálja a cselt, amikor szintén fel lehet rúgni, de ahogy írtad is ez véges számban csinálható csak, gyorsan röpködnének a sárgák-pirosak. És a mai fociban sokszor elég 1 emberen átvinni a labdát, onnantól megfelelő csapatmozgással már létszámfölényt lehet kialakítani. Erre pedig alkalmas lehet. És azt se feledjük, hogy nem rúgják kevesebbet Messit és Ronaldot sem, mégis a világ 1-2. legjobb játékosáról beszélünk, akik eszméletlenül a hátukon cipelik a saját csapatukat. Neymar nincs ezen a szinten, de a tehetsége meg van hozzá, hogy egyszer hasonlóan beszéljünk róla, ráadásul ami miatt kiemelkedő tehetség az nála is taníthatatlan (gyorsaság, váratlan, ütemtelen mozdulatok).sjd írta: A Lechia meccsből viszont annyi látszik, hogy ezt a gyereket konkrétan meg fogják ölni. Pont ugyanúgy levették a pályáról, mint Messit, csak őt azzal, hogy amint labdához ért, faltolták. (Igaz, hogy így a 90 perc alatt kb. 3 embert szórtak volna ki róla, de teljesen igazuk volt azoknak, akik azt mondták, hogy az európai védők mellett nem fog sokat ugrálni, mert a 10. percben eltörik a lábát.) Szóval fognak még itt nagy csalódások érni embereket, akik azt gondolják, hogy egy csapásra megoldja majd minden problémánkat. (pl. olyanokat is, hogy tudatosan Messire épül a góllövés, nincs középcsatár a szélsőjáték ellenére sem stb.)
OFF: Én ettől még mindig előbb kapok agyvérzést, mint a kisbetűzéstől, legalább Te használd helyesen, ha már a fórum 90%-a nem képes rá.Bob_Marley írta:egyenlőre
A jatekrendszeretek olyan szinten messire van kielezve, hogy ha esetleg serult vagy raallitanak 3 embert es nem megy neki, az egesz csapatnal megall a tudomany. Ilyenkor jo ha van a csapatba egy masik ember is, aki villan egyet es eldonti a meccset. Szerintem erre a feladatra szanjak Neymart.B. Tamás írta:Vannak most is jó támadóink, akik klasszis teljesítményre képesek bárki ellen, Pedro, Sánchez és Tello is ilyen játékos már, ám ők nem azok a játékosok, akik húzni tudják a csapatot. Ők akkor tudnak többnyire dönteni, ha jól megy a többieknek is. Ha nem megy jól a többieknek, akkor Messi és Iniesta, és kifúlt a mutatvány. Ezért kellett Neymar.
Muniain alsó hangon lett volna 40 millió euró, és a Sociedad sem arról híres, hogy 2 milliókért eladogatja a tehetségeit, lásd Illarramendi. Szóval az 57 millió euróból itt már bőven kicsúszott volna a vezetés.Bob_Marley írta:Muniain, Griezmann mindkettő olyan szélső, aki nagyon illett volna ide, ráadásul tökéletesen ismerik a spanyol bajnokságot, "akklimatizálódni" sem kellett volna.
Én nem hiszek ebben a megosztom a figyelmet kijelentésekben, főleg annak tudatában, hogy a játékunk a tökéletes csapatjátékra összpontosul mind védekezésben, mind támadásban, ha minden puzzle darab a helyén van, működik a dolog.
Én továbbra sem Neymar ellen vagyok, csak nem látom magam előtt, hogy ő melyik puzzle darab is lenne.
Messi központúság?Ezzel sem értek egyet, az igaz, neki a feladata a góllövés, de mások is képesek betalálni, de a fő Messi feladata, de mentesül más kötelességek alól.
Most lehet írni, hogy majd akkor most Neymar is, csak továbbra is úgy vélem akár tavaly, vagy előtte, nem a támadójátékkal volt a gond, idén is a valaha volt legtöbb gólt rúgtuk, lehet Messi rúgta ennek a 80%át de működött a dolog.Csapatszinten voltak, vannak a gondok, s ebben pont nem Neymar a segítség nálam, de ez egyenlőre talán egy félsz bennem.Könnyen megváltozhat ha beáll a sorba, s maximálisan betartja az utasításokat, olyan gyereknek tűnik, aki tényleg tanulni jött hozzánk, ez abszolút jó előjel.
en nem ereztem benne olyan nagy erotmess2009 írta:bírom az ilyen erőtől duzzadó kinyilatkoztatásokat....! Di Maria nyesett precíz passzai számomra máig emlékezetesek, ahhoz pedig igencsak jó szem és némi agy is kell. láttunk már ilyen Bale féle lufikat hamar kipukkanni, amúgy pedig nem állítottam, hogy az Argentín jobb lenne, csak azt hogy hasonló lehet az eladása Robbenéhoz, aki egyébként elég jól tartja magát a Bayernnél....
Melyik szélsőkre gondolsz? Természetesen nem értek egyet a kijelentéseddel, de ha felsorolsz néhány nevet, lehet, meggyőzöl, de jelenleg nem látom, ki az a játékos, aki olyan nagy erősítés lenne nagyon olcsón.bob írta:Abból a pénzből bőven lehetett volna hozni védőt+szélsőt.
Ráadásul szélsőnek is olyat, aki jobban beleillene a rendszerbe, ez nyilván Neymaron is múlik, hogy milyen hamar illeszkedik be, s tanulja meg a játékot, de tartom, hogy 57 milliót jobban lekölthettünk volna.
Marketing érték pedig fontos is lehet, de egy kiforrott csapatnál a szakmai döntések az elsődlegesek, ebben pedig nem Neymart érzem, hogy nekünk kellett volna.
szerintem meg jól elköltöttétek... Messi mellé kellett már valaki, aki képes megzavarni a védelmet és gólokat szerezni, mert ha Messi-t kikapcsolták, akkor gólt se nagyon szereztetek, mert a többi támadó helyzetkihasználása... tudjátok miről beszélek... és ez azért elég égető probléma volt...Bob_Marley írta:Abból a pénzből bőven lehetett volna hozni védőt+szélsőt.shutterisland írta: elhoztuk a korosztályának legnagyobb ígéretét (sőt, a konföderációs után kimondható, hogy játékosát), aki nem mellesleg ide is vágyott.
e mellett hónapokon belül (de talán már most is) a világ 5 legnépszerűbb játékosa között van, ami a marketingértéket illeti.
szinte biztos vagyok benne, hogy okosan költöttük el, de semmi esetre sem bután.
Ráadásul szélsőnek is olyat, aki jobban beleillene a rendszerbe, ez nyilván Neymaron is múlik, hogy milyen hamar illeszkedik be, s tanulja meg a játékot, de tartom, hogy 57 milliót jobban lekölthettünk volna.
Marketing érték pedig fontos is lehet, de egy kiforrott csapatnál a szakmai döntések az elsődlegesek, ebben pedig nem Neymart érzem, hogy nekünk kellett volna.
off:Elhoztuk, E, Szintén