Bundesliga / DFB Pokal

Foci a Barçán kívül
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.08.11. 20:36:10

Alcantara írta:http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... ak-2270277

Jó lesz ez Ádám csak így tovább!

Ahhoz képest, hogy a felkészülési meccseken Huntelaarral ketten voltak többnyire csatárok egyszerre, kicsit visszalépés az egycsatáros játék.
Remélem az edző belátja, hogy Ádám megfér a holland mellett a kezdőben.
Volt ezenkívül is egy nagy helyzete, de azt pont középre fejelte, így Adler kivédte. Egyébként mezőnyben is hasznosan játszott.

Szerintem is elférne a két csatár, talán túl biztosra mennek 2 vkp-val. Meglátjuk, mindenesetre kezdésnek nem volt rossz Szalaitól.

Hosszá kell tenni, hogy Huntelaar egy duplával nyitott. Életveszélyes a kapu előtt, a vérében van a gólszerzés. Sokkal többre is vihette volna...
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Alcantara
Director del Fútbol

2013.08.11. 20:02:34

http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdar ... ak-2270277

Jó lesz ez Ádám csak így tovább!

Ahhoz képest, hogy a felkészülési meccseken Huntelaarral ketten voltak többnyire csatárok egyszerre, kicsit visszalépés az egycsatáros játék.
Remélem az edző belátja, hogy Ádám megfér a holland mellett a kezdőben.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.08.10. 21:03:53

Elnézve a meccset a Dortmund túl nagy megerőltetés nélkül rúgott egy négyest. Igaz egy valószínűleg kiesőjelöltnek, de azért kezdésnek nem rossz.

Aubemayangot meg úgy emlegették a szezon előtt mint Lewandowski alternatívája, miközben a szélről indulva iszonyatosan veszélyes, főleg a sebességét lekövetni. :) Jó lesz ez, egyedül én is amiatt aggódok, hogy bírni fogják-e a kettős terhelést.

Huszti góllal kezdte az idényt a Wolfsburg ellen, méghozzá egy elég szép góllal:
https://www.youtube.com/watch?v=WK1Zxqwy2fg

A Leverkusen is hozta a papírformát, míg a Hertha elég szépen kiütötte a Frankfurtot.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

visca el barca
Presidente del Barça

2013.08.10. 19:44:21

ozsimiki írta:Ő az akinek az első 30métere gyorsabb Bolténál, nem?
jaja, csak ő még pluszban focizni is tud :lol: jó kis játékos én már a szentetyienben felfigyeltem rá... kicsit szeleburdi, de ha megkomolyodik és tartja a formáját nem sokáig lesz a bvb-ben...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.08.10. 19:12:21

Ő az akinek az első 30métere gyorsabb Bolténál, nem? :)

Amúgy már a Bayern ellen is jól kezdett, így tovább!

Bízok benne,h tovább maradhat harcban a salátástálért a BvB mint tavaly! Azt sem bánnám ha visszavennék a bajnoki címet... (de azért ezt nem hiszem sajna,mert a kettős terhelést nem fogják annyira bírni mint a Bayern)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.08.10. 17:22:07

aubameyang benyitott egy triplával dortmundban... nagy vétel volt... :shock:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2013.08.10. 15:51:59

A te érvelésed is lehet helytálló Busi mellett. Viszont az, hogy többet te le nem jelent semmit. A múltból nem lehet megélni te is tudod.

A félidényes megállapítás, amit írtál JM-ről szintén szubjektív.
Martinez már a Bilbaóban is kulcsember volt, remekül játszott, az Európa Liga menetelésben kulcsszerepe volt (ne írd, hogy BL másodosztály, nem ő tehet erről, hogy itt indulhattak).

A Münchenben is remek tavasza volt, arról, hogy ősszel nem jött neki össze a csúcsforma, hát istenem van ilyen. Busi szintén nincs toppon egész szezonban.

Az egyéniek tekintetében a két játékos:

-Fejjátéka sokkal jobb, mint Busié.
-A labdakihozatala, szerelései hasonlóak.
- Védőposzton jobban bevethető, remek középső védő.

Egy dologban marad alul:technikai képzettség.
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.08.10. 15:24:53

Alcantara írta:
pep71 írta:
Tényleg nagyon jó játékos, de van egy szűrő, akit úgy hínak, hogy Sergio Busquets.
Ismerem!:) Ennek ellenére nem véletlen írtam, hogy a legjobb JM! (szubjektív) :lol:
mitől lett az? egyetlen nagyon jó idénytől? de inkább tavasztól? Sergio kicsit többet tett le, több ideig, válogatottban is...

értem én,h szubjektív,de ennyi erővel azt is leírhatjuk,h Neymar jobb mint Messi, ha odaírjuk a mondat végére,h szubjektív...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Alcantara
Director del Fútbol

2013.08.10. 12:40:04

pep71 írta:
Tényleg nagyon jó játékos, de van egy szűrő, akit úgy hínak, hogy Sergio Busquets.
Ismerem!:) Ennek ellenére nem véletlen írtam, hogy a legjobb JM! (szubjektív) :lol:
pep71
Entrenador del Barça

2013.08.10. 12:16:44

Alcantara írta:Én ehhez annyit tennék hozzá, hogy egy jó formában levő Javi Martinez akkora dominancia a pályán labdaszerzésben, hogy a Bayern teljesen más játékot fog mutatni, ha játszik.

Biztosan sokan beszólnak emiatt, szubjektív véleményem szerint, jelenleg ő a legjobb szűrő a világon. Ráadásul sokoldalú, védekezni is tud, fejjátéka kiváló, technikailag is képzett.

Én nagyon örültem volna anno, ha ő hozzánk jött volna nem Münchenbe.
Alcantara
Director del Fútbol

2013.08.10. 12:09:43

Én ehhez annyit tennék hozzá, hogy egy jó formában levő Javi Martinez akkora dominancia a pályán labdaszerzésben, hogy a Bayern teljesen más játékot fog mutatni, ha játszik.

Biztosan sokan beszólnak emiatt, szubjektív véleményem szerint, jelenleg ő a legjobb szűrő a világon. Ráadásul sokoldalú, védekezni is tud, fejjátéka kiváló, technikailag is képzett.

Én nagyon örültem volna anno, ha ő hozzánk jött volna nem Münchenbe.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.08.10. 11:38:54

Barcaman1993 írta: Én még 1 dologra kíváncsi leszek. Szemmel látható, hogy a védelmük sebezhető. Én ezt nagyban betudom annak, hogy nem mindegy, hogy Javi Martinez ott van-e a pályán, vagy nincs. Természetesen egy támadó felfogású kp- helyett (Kroos). Viszont, ha találkoznak egy olyan csapattal, aki ellen nyomozzák a labdát (mi), akkor ez a védekezés elég hézagos lehet. Mondjuk sok ilyen csapattal nem hiszem, hogy találkoznak a közeljövőben.
Tegnap is ugye Schweinsteiger volt egy kicsit visszább és előtte középen Kroos és Müller. Igen ám, de ő védekezésben szerintem sem képes annyit nyújtani, mint Javi Martinez. Így tegnap is volt egy két szituáció, amikor nagyon könnyedén átrohantak a középpályájukon a két szélső védő pedig fent maradt. Ha ezt ki tudják használni az ellenfelek, akkor bizony verhető ez a Bayern.
Kép

Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.08.10. 11:29:49

Barcaman14 írta:
Az első félidő jó volt, a másodikban talán egy kicsit visszavettek. A Bayern gyengéje a feltolt védelem miatt egyértelműen a kontrák. Ezt a szuperkupán is láthattuk, hogy egy gyorsabb, képzettebb csapat mint pl. a Dortmund vagy a Real simán meg tudja őket így verni.
Én még 1 dologra kíváncsi leszek. Szemmel látható, hogy a védelmük sebezhető. Én ezt nagyban betudom annak, hogy nem mindegy, hogy Javi Martinez ott van-e a pályán, vagy nincs. Természetesen egy támadó felfogású kp- helyett (Kroos). Viszont, ha találkoznak egy olyan csapattal, aki ellen nyomozzák a labdát (mi), akkor ez a védekezés elég hézagos lehet. Mondjuk sok ilyen csapattal nem hiszem, hogy találkoznak a közeljövőben.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.08.10. 11:07:25

Gareth Tello írta: De a meccs fénypontja: DANTE!!! :mrgreen:
Nálam a 2 tizenegyes 1 percen belül. Ilyet is ritkán látni. Az lett volna a poén, ha másodjára is védi Ter Stegen. :lol:

Az első félidő jó volt, a másodikban talán egy kicsit visszavettek. A Bayern gyengéje a feltolt védelem miatt egyértelműen a kontrák. Ezt a szuperkupán is láthattuk, hogy egy gyorsabb, képzettebb csapat mint pl. a Dortmund vagy a Real simán meg tudja őket így verni.
Kép

mess2009
Director del Fútbol

2013.08.10. 08:04:28

Alcantara írta:
Gareth Tello írta:

De a meccs fénypontja: DANTE!!! :mrgreen:

A mikrofonfejűnek tényleg "pazar" öngólja volt! :lol:
jószerével az "ominózus" 7:0 miatt valószínű nézni fogom a Bayern meccseit(is) amolyan ellendrukkerként. valóban látszik néhány Guardiola elem, elsősorban a feltolt védekezés, és a(szerintem máris) lassúbb támadás építés. azt azonban hogy Alaba kényszerítőzik Ribéryvel inkább nevezném egy klasszikusan tavalyi (meglévő-megmaradt) elmnek, sem mint Guardiola újításnak. az tény hogy baromi erős a játékos állomány, van hajtás és iram, és hogy a M.gladbach egy ígéretesen mozgó lendületes bátor focit mutatott be, csak a támadósorába kellene a falábúakat kicserélni két gólerős emberre.
Alcantara
Director del Fútbol

2013.08.10. 07:23:20

Gareth Tello írta:

A mikrofonfejűnek tényleg "pazar" öngólja volt! :lol:
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.09. 22:31:37

Alcantara írta:Nézi valaki a Bayern-Gladbach meccset?

Ajánlom mindenkinek az első félidő nagyon jó volt. Ter Stegen valami pazar védéseket mutat be!!!!

Hozzáteszem csak kirúgnia ne kellene! :lol:
Én néztem, nem volt valami fenomenális meccs, pláne, hogy Thiago sem játszott, de legalább az látszott, hogy Pep tényleg próbál új elemeket vinni a Bayern játékába, példának okáért volt egy gyönyörű kényszerítőzgetés Ribéry és Alaba (?) között a bal szélen.
Az a két tizi egymás után meg mókás volt. :lol:

Ter Stegen tetszett amúgy, jöhet jövőre.
Alcantara
Director del Fútbol

2013.08.09. 21:28:56

Nézi valaki a Bayern-Gladbach meccset?

Ajánlom mindenkinek az első félidő nagyon jó volt. Ter Stegen valami pazar védéseket mutat be!!!!

Hozzáteszem csak kirúgnia ne kellene! :lol:
Castiel
Capitá del Barça

2013.07.28. 17:59:47

Sanama írta:A szuperkupa 2 meccses a németeknél, vagy már a Dortmund meg is nyerte?
1 meccses...amennyire tudom
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Sanama
Llegenda del Barça

2013.07.28. 17:54:35

A szuperkupa 2 meccses a németeknél, vagy már a Dortmund meg is nyerte?
Varatrix
Director del Fútbol

2013.07.28. 13:12:57

Barcaman14 írta:A tegnapi meccset remélem azok is nézték, akik eddig nem igazán szerették a Bundesligát. Minden benne volt, ami jellemzi a bajnokságot évről évre. A Barca meccseit kivéve(!) számomra a legnagyobb élvezetet a német foci nyújtja szőröstül-bőröstül .
Nem vagyok rajongója a budes ligának, most szép meg jó a foci, de azért szerintem ez nem olyan régen alakult ki. Régebben én nézhetetlennek tartottam, és még az eredményesség is távol állt tőlük. Persze a Bayern meg Dortmund azóta nagyon összeszedték magukat, és az eredmények mellett látványosan is fociznak.

Rendkívüli utánpótlás képzés megy a németeknél is. Szóval a németek mindíg is jók voltak a világversenyeken. Minden évben vártam, hogy mikor nyerik már meg. Szerintem mostanában fog kijönni nekik a lépés.

A Spanyol válogatott egyik legnagyobb erénye, hogy két csapatból áll, majdnem. Most lesz ez igaz a Németekre is. Egy jó Dortmund Bayern gerinc kijön, és nemzetközi szinten is tarolhatnak a Germánok.

Példának okáért Khedira mehetne a sunyiba, és Bender, vagy Gündogan (de nagy német) játszhatnának végre.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Alcantara
Director del Fútbol

2013.07.28. 12:35:06

Barcaman14 írta:

Amiben reméljük, hogy fejlődés mutatkozik tavalyhoz képest, az hogy bírják a kétfrontos harcot is. Mert tavaly eljutottak a BL döntőig, de a bajnokságban igen vaskos lett a lemaradás.

A tegnapi meccset remélem azok is nézték, akik eddig nem igazán szerették a Bundesligát. Minden benne volt, ami jellemzi a bajnokságot évről évre. A Barca meccseit kivéve(!) számomra a legnagyobb élvezetet a német foci nyújtja szőröstül-bőröstül .
A Dortmund teljesítménye nagyban függeni fog attól, mi az elsődleges prioritás:Bajnokság vagy BL? Szerintem nem olyan mélységű a keretük, hogy mindkét fronton ott legyenek a végelszámolásnál.
Amennyiben a bajnokságra koncentrálnak, akkor van esélyük visszahódítani a salátástálat. A BL inkább kicsit lutri hosszútávon nekik.

Egyetértek abban veled, hogy a Bundesliga egy nagyon jó bajnokság, én is régóta rajongója vagyok, érdemtelenül alábecsülik sokan a fórumon a színvonalát.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.07.28. 10:49:23

ZBarca írta:Jól játszott a Bayern is, inkább a BVB-nek volt szerencséje. Talán jó is, hogy győzött a Dortmund, legalább nem fogják azt hinni, Pep-el verhetetlenek lesznek! Amúgy grat a Dortmundnak! =D> =D>
Ez minden volt csak nem szerencse. A Dortmund gyakorlatilag mindenben jobb volt. Sokkal magabiztosabbak, hatékonyabbak és elsősorban minimum 1 fokozattal gyorsabbak voltak. Szinte átrohantak a bajorokon sokszor.
Sikerült egyben tartaniuk a csapatot plusz még érkezett egy két erősítés is, úgyhogy jövőre is komolyan számolni kell velük, mert Kloppal most már beton biztosan eljutottak arra a szinte, hogy bárkin át tudnak rohanni. Szó szerint. :)
Amiben reméljük, hogy fejlődés mutatkozik tavalyhoz képest, az hogy bírják a kétfrontos harcot is. Mert tavaly eljutottak a BL döntőig, de a bajnokságban igen vaskos lett a lemaradás.

A Bayernnél pedig gondoltam, hogy máris előveszik a Pepet. De könyörgöm nálunk sem ment neki elsőre pikk pakk minden, akkor náluk pláne nem fog. Ha hagyják dolgozni és türelmesek lesznek, akkor hamarosan meg lesz a gyümölcse.

Thiago pedig már most az egyik legjobb középpályás lehetne, ha nem lenne ennyi eladott labdája, amikből ráadásul rendre baj származik.

A tegnapi meccset remélem azok is nézték, akik eddig nem igazán szerették a Bundesligát. Minden benne volt, ami jellemzi a bajnokságot évről évre. A Barca meccseit kivéve(!) számomra a legnagyobb élvezetet a német foci nyújtja szőröstül-bőröstül .
Kép

ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2013.07.28. 09:37:54

Jól játszott a Bayern is, inkább a BVB-nek volt szerencséje. Talán jó is, hogy győzött a Dortmund, legalább nem fogják azt hinni, Pep-el verhetetlenek lesznek! Amúgy grat a Dortmundnak! =D> =D>
Hát ez a hála? Biztos nagyon jóban vannak! :lol:
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2013.07.28. 08:15:08

számomra nagy öröm a Dortmund győzelme és Guardiola veresége(így külön is!) tudom sokan nem így vannak, de képtelen lennék a Bajoroknak szurkolni a 7:0 után. az pedig amit gondoltam, hogy Guardiola bajban lesz a...."szertem ha nálunk van a labda ...."filozófiával szerintem borítékolható volt! ez ugyanis azzal jár, hogy elveszi a Bayern lendületét, lelassítja a támadásaikat (labdabirtoklás szent oltára!!!) és ezzel oda az a + ami kiemelte őket az európai mezőnyből. OK. tudom...ez még csak egy meccs(egy kupa) de szerintem volt benne a fentiekből....
Válasz küldése