Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Csak egyszer mertem megcsinálni.S.Agüero írta:Tapasztalat?
Ja, aztán amint megpillant, írja be az egyest.S.Agüero írta:Amúgy, pont, hogy az lesz a jó, ha nyerünk, vicces lesz, nézem az arcát egész órán majd.![]()
Ha nyerünk tuti mennybe megyek.Viszont azt javaslom, hogy Clásico után ne menny be főleg ha mi nyerünk...
Én is úgy olvastam...Gareth Tello írta:Először úgy olvastam, hogy női focitanár, na mondom, milyen jó iskolába jár ez a Mátyás.![]()
Nem nagy gáz, nekem is volt egy tanárom, aki madridista volt, és ezt előszeretettel hangoztatta is, én persze benyögtem első órán, hogy Visca el Barça, attól a ponttól kezdve nem voltam a kedvence.De egyébként jófej volt, nem szívatott emiatt, sőt, néha-néha le is álltunk beszélgetni a folyosón az aktuális dolgokról a két csapatot illetően.
Ha nem nagyon elvakult, akkor nem probléma, viszont nem tanácsolom, hogy Barça-felállásokat írogass neki a dolgozatokra.
Először úgy olvastam, hogy női focitanár, na mondom, milyen jó iskolába jár ez a Mátyás.S.Agüero írta:Szerintetek az mekkora gáz, hogy a női föcitanárom nagy Real-drukker, és tud róla, hogy Barcás vagyok?
Múltkor le is feleltetett...![]()
Haha, én általában 4-re érek haza, utána csak kikapcsolódás vanS.Agüero írta: Azt mondta nekünk tavaly, hogy 3-ra hazaérünk suliból, 4-ig kikapcsolódunk, aztán 4-től 8-ig tanuljunk, kis szünet belefér
Figyelj, most játszhatjuk ezt a "nem tudom elképzelni, hogyan" játékot (én pl. nem tudom elképzelni, miért kell mindenáron tételeket kidolgozni, sok esetben a tankönyv sokkal jobb és hasznosabb), de szerintem maradjunk annyiban, hogy vannak olyan dolgok, amiket nem tudunk elképzelni.Barcaman1993 írta: Meg nem azért, de az ilyen nokedli infokra, kémiákra, biológiákra és társaikra ki tanul?Ott van az ember suliban és ennyi.
Nálunk az adott tárgy utolsó évében mindig jellemző volt, hogy megpróbálta a tanár azokat is átrugdosni egy jó jeggyel, akiknek semmi közük nem volt a tárgyhoz. Ők is tisztában voltak vele, hogy vannak, akiket ez nem érdekel.bali 15 írta: Sok helyen olvasok ilyet.
Mindenki így áll a reáltárgyakkal? Sajnos nálunk is ez volt.
Sok helyen olvasok ilyet.A kémiát meg a bioszt inkább hagyjuk, olyan tanáraim voltak 9.-10.-ben, hogy vért izzadva szedtem csak össze a 2-es - 3-as osztályzatokat.
A kémiát meg a bioszt inkább hagyjuk, olyan tanáraim voltak 9.-10.-ben, hogy vért izzadva szedtem csak össze a 2-es - 3-as osztályzatokat. Tételek tekintetében most szerencsém lesz, hisz a töri ,az angol és a fizika is ki lesz már dolgozva előre, matekból ugye nincs konkrét tétel, magyarból meg kettőt kell majd csak. Bár, ez egyfelől hátrány is, hisz mire kidolgoztam volna az adott tételt, vlsz. meg is tanulom azt.Barcaman1993 írta: Ezt magyarázom én is. Később már kevesebb órái vannak a diákoknak, de azok már fontosak. Te voltál olyan szerencsés esetben, hogy az utolsó évben 1-1 érettségi tételt dolgoztál ki. Nekem viszont 20 irodalmat, 40 földrajzot (A és B rész 20-20), 30 történelmet (kellett volna, de csak huszonakárhányig jutottam), meg jópár nyelvtan tételt ki kellett dolgoznom. Had ne mondjam mennyi időmet vette el...
Meg nem azért, de az ilyen nokedli infokra, kémiákra, biológiákra és társaikra ki tanul?Ott van az ember suliban és ennyi.
Oké, hamarosan megteszem én is.Barcaman1993 írta:Akkor vedd föl a futsalon belül a csütörtök 14-15 MŰFŰ2-őt.Én megtettem. Ezzel együtt egyébként 33 kredit. Egyébként jó lesz, mert nekem délben lesz vége az utsó órámnak, tehát kaja időben. Shake that!
![]()
Ez mondjuk érdekes, mert 2 félév nálunk is kötelező, ennek ellenére kredit is jár érte.sjd írta:Nekünk is, csak nekünk a tesi kritériumtárgy, úgyhogy 0 kredit, és 2 félév kötelező. De hát a bölcsészeknél úgy látszik már ezért is jutalom jár.
Akkor vedd föl a futsalon belül a csütörtök 14-15 MŰFŰ2-őt.Gareth Tello írta: Igen, én is azt néztem, hogy van még hely bőven.![]()
Most már úgy tűnik, végleges az órarendem, és a csütörtöki 2-től 3-ig időpont megfelelne nekem is, annyi csak a probléma, hogy Az irodalomtudomány alapjai blokkosítva lesz, összesen öt óra a félévben, de az egyik pont jövő csütörtökön kettőkor kezdődik... Nem tudom, mennyire gázos, ha pont az elsőt hagyom ki.
Ettől függetlenül mehet a buli szerintem.
Amúgy csak a kötelezőket vettem fel, így 29 kredit, ha jól emlékszem, a nyílt napon azt mondták, hogy 30 kredit körül lenne optimális.Te?
Ezt magyarázom én is. Később már kevesebb órái vannak a diákoknak, de azok már fontosak. Te voltál olyan szerencsés esetben, hogy az utolsó évben 1-1 érettségi tételt dolgoztál ki. Nekem viszont 20 irodalmat, 40 földrajzot (A és B rész 20-20), 30 történelmet (kellett volna, de csak huszonakárhányig jutottam), meg jópár nyelvtan tételt ki kellett dolgoznom. Had ne mondjam mennyi időmet vette el...sjd írta:Feleannyi tárgyam lett hirtelen, többet meg ettől nem kellett tanulni, éppen hogy kevesebbet. Magyar, töri, és kész. Nincs fizika házidolgozat, kémia képletek magolása, föci vaktérkép, rajzra valami beadandó, ECDL-vizsga stb. stb. (Amúgy nekem pont hogy kevesebb órám volt 11-12.ben, legalább 4-5tel, mint 9-10.ben.) Én az érettségire az utolsó hónapig egy szót nem tanultam (leszámítva próbaérettségi), akkor is csak a törit. A maradékot elintéztem érettségi szünetben.
Mondjuk ez attól is függ, hogy milyen faktokat választasz majd. Én most vagyok 11.-es, és átlagosan kevesebb órám van a héten, mint tavaly, mivel matek-fizika faktosként sok tantárgy kiesett (földrajz, kémia, ének, művtöri és hasonló marhaságok). Így pedig kétszer is 5 órám van egy héten (igaz, egyik nap két matek fakt is van), illetve egyszer 6 és egyszer 7. Mondjuk ha infó faktos leszel, akkor más a helyzet, mert ezek rendre délután a 7-8-9. órában vannak, szóval mint mondtam, függ attól, hogy merrefelé haladsz tovább. Az is igaz, hogy nekem már tavaly sem volt 7 óránál több egy nap, és az is csak 2-3szor ha jól emlékszem, többi 6 vagy 5. De elképzelhető, hogy csak én jártam jó helyre, mert ismerőseimtől, akik más sulikba jártak, hallottam hasonló förmedvényeket napi 8 órákról.herkulesxd írta:
Mondjuk annyi, hogy jövőre jönnek be a fakultációk, az alapesetben + 8-9 óra, az durva lesz...
Én is most lettem tizedikes, napi 7 órám van (Csütörtökön 0.-ban tesi, s akkor 2-kor végzek), ez így elfogadható, 4-re mindennap otthon vagyok, tudok menni zenekarra, edzeni, különórákra (angol, matek), és így is hozom a 4,8-as átlagot a Karinthy-ban...S.Agüero írta:Nevetségesnek tartom, hogy egy tizedikes gyereknek egy héten kétszer is 8 órája van. Majd ettől sokkal okosabbak leszünk, hogyne. És akkor elvárják, hogy miután 3 óra után hazaérek, még tanuljak több óra hosszát, persze. Egyébként is lehetetlen 8 órát végig odakoncentrálva figyelni, bele is őrülnék.
Másnak is ilyen [auto_cenzúra] lett az órarend?
Hétfőn 7, kedden 8, szerdán 8, csütörtökön 6, pénteken 7 órám van...
Feleannyi tárgyam lett hirtelen, többet meg ettől nem kellett tanulni, éppen hogy kevesebbet. Magyar, töri, és kész. Nincs fizika házidolgozat, kémia képletek magolása, föci vaktérkép, rajzra valami beadandó, ECDL-vizsga stb. stb. (Amúgy nekem pont hogy kevesebb órám volt 11-12.ben, legalább 4-5tel, mint 9-10.ben.) Én az érettségire az utolsó hónapig egy szót nem tanultam (leszámítva próbaérettségi), akkor is csak a törit. A maradékot elintéztem érettségi szünetben.Barcaman1993 írta: Ezt a végét egyáltalán nem értem.11-12 röhejesen egyszerű a 9-10-hez képest? Nincs ebben semmi logika.
Nekünk is, csak nekünk a tesi kritériumtárgy, úgyhogy 0 kredit, és 2 félév kötelező. De hát a bölcsészeknél úgy látszik már ezért is jutalom jár.Gareth Tello írta: (Amúgy összesen 28 sportág közül lehet választani, ha jól tudom.![]()
Ez amúgy tényleg így van, nálunk volt egy gyerek, aki eleinte mindig hozott dezodort, aztán, miután brutális mennyiségben fogyott a cucc, már nem hozott, vagy igen, csak rejtegette.S.Agüero írta:Dezodor...
Nem jó, mert elcsórják a többiek.
Minden az van, hogy aki hoz a fiúk közül sprayt, vagy valami ilyesmit, mindenki kér belőle, nap végére szegény gyereknek nem marad belőle semmi.
Tavaly ezt egyszer eljátszottam, azóta nem viszek, inkább cápázok mástól, de ha senki sem hoz, akkor baj van.
Igen, én is azt néztem, hogy van még hely bőven.Barcaman1993 írta:GT akkor időben le kell rendezni, mert holnap 4-ig van várólistás jelentkezés. Mondjuk sztem a futsalt verseny jelentkezéssel is föl lehet venni, mert annyira nem tolonganak, de fő a biztonság. Egyébként mennyi kreditért vettél fel tárgyakat?
Hát meglátjuk, a nyelvet (svédsjd írta:Bölcsészkaron?![]()
Egyébként tényleg szakfüggő valamennyire, hogy mennyit követelnek félév közben (én 2 félév alatt nem találkoztam a "megajánlott jegy" fogalmával, úgyhogy pl. most januárban szórakoztató lesz 8 tárgyból vizsgázni), de szerintem általánosságban jellemző, hogy nincs az a rövid határidős, folyamatos számonkérés. Ha valamit meg kell csinálni, arról tudsz jó előre (nekünk első órán mindig elmondják, milyen rendszerben lesznek zh-k, projektek stb.), eleve kevesebb tárggyal kell foglalkozni, szóval ez szerintem mindenképpen könnyebb.
(Ez az 1 kredites futsal viszont kicsit nevetséges. Mondjuk nálunk meg van olyan, hogy "szabadidő- és élménymenedzsment 3 kreditért. Vagy át lehet menni "söripari technológiák"-at látogatni az élelmiszerkarra.)
Ja amúgy ezt meg küldeném szeretettel:![]()
http://www.bmeme.hu/post/2969/sulikezde" target="_blank ... cseszkaron
Na igen, ez eléggé tanárfüggő. Nekünk sosem volt házink matekból, csak utolsó évben, de akkor új tanárunk volt, akinél annyi volt a háziellenőrzés, hogyS.Agüero írta:Jó neked, nekünk olyan matektanárunk van, hogy nincs olyan nap, hogy ne kellene minimum fél órát rááldozni a matekházira, és akkor még ott van a többi tantárgy is, legyen akkor 1 óra hossza csak a házi, és még nem is tanultam.Mondjuk nem is szoktam, látszik a jegyeimen, de azért nem fogok beleszakadni a tanulásba, azért, hogy ne 4-es, hanem 5-ös szám legyen a bizonyítványomon.
Sajnálom azokat, akik annyira komolyan veszik az egészet, hogy 3-4 órát tanulnak naponta.
Aztán most lehet hülyének néztek, de ez a véleményem az egészről.
Dezodor, Matyi. Dezodor.S.Agüero írta:egész nap büdösödök a suliban