EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
soadroli
Llegenda del Barça

2013.10.02. 18:20:04

Szerintem egy laza kört lehetne csinálni. 2 hét 1 filmre, de minden héten új ajánlás. 6-7-en már el lehetne kezdeni. Csak akkor tényleg fejezzük is be. Utána majd hátha csatlakoznak többen is egy újba...Szerintem egy próbát megér :D
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.10.02. 18:16:28

messideco írta:Az jó :D Szerintem még jönne kanty, veb, sjd, azaz az a Boixos nois. :)
Az szerintem mindent elmond, hogy ebből a kemény magból is csak én teljesítettem a legutóbbi kört. (Legalábbis a doc-ban lévő értékelések megléte alapján)
visca el barca
Presidente del Barça

2013.10.02. 18:04:21

sztem ne erőltessük, megpróbáltuk már legalább 3x, vhol mindig kifulladt.

uhogy részemről egy kövér nem :(
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.10.02. 18:02:00

Az jó :D Szerintem még jönne kanty, veb, sjd, azaz az a Boixos nois. :)
Kép
"And my heart will leave you never."
soadroli
Llegenda del Barça

2013.10.02. 17:52:32

messideco írta:Megpróbálunk ismét egy kört?
Én benne vagyok :D
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.10.02. 17:41:23

Megpróbálunk ismét egy kört?
Kép
Faust
Madridista

2013.05.06. 19:09:46

Ahogy elnézem, itt a vége.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.04.22. 20:37:19

Hétvégén az elmaradásomat, vagy elmaradásaimat én is pótlom. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Faust
Madridista

2013.04.22. 14:27:34

Lélekben táncolok

Kakukk? Hol? Mi? Mi az összefüggés? :D

Nem túlzottan mozgatott meg a film, meg kell hogy mondjam. A témája szerethető, a megvalósítás teljesen "alap". de valahogy nekem az egész üresnek tűnt. A belevitt humorral sem tudtam azonosulni, gyakorlatilag fapofával néztem végig az egészet - na jó, a Strangelove-os poénon kacagtam egy jót - a végét meg már tudni a legelején. Randihoz ideális, amúgy felejthető.

5,5/10

Kilenc királynő

Ez meg valami elképesztően tragikusan középszerű film, minden tekintetben. Nem is tudok róla mit írni, pedig nem vagyok Roli. :lol: De abszolút nem maradt meg belőle semmi, csak az, hogy a karakterek nagyon gyengék voltak. 2 hét múlva azt sem fogom tudni, hogy mi volt ez...sajnálom.

5/10

Ezennel ha minden igaz, befejeztem én is. Szerintem minőségi kör volt, összesen három olyan filmet láthattam, amit kihagytam volna az életemből, de ezeken kívül szerintem kifejezetten jó volt a felhozatal, csak gratulálni tudok. Számíthattok rám a kövi turnusban is, legyen bármikor.
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.04.21. 17:49:14

Most nézem eddig négyen fejeztük be a kört. Azért legalább fejezzétek be ezt a kört srácok, ha nincs is nagy kedv hozzá :D
Faust
Madridista

2013.04.16. 23:38:17

Nagyon el vagyok havazva mostanság, de nem felejtettem el a dolgot, csütörtökön jövök mindkét filmmel. :) Köszönöm a türelmet!
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.04.13. 23:53:24

Lélekben táncolok

Vége is a FKnak ezzel a filmmel. Előttem szóló messideco szavait tudom használni, jó kis film szerethető. Ezen kívül többet nekem személy szerint nem adott, de tetszett a film. Azon kevés filmek közé tartozott ebben a körben, amit nem úgy ültem le nézni, h na, tudjuk le az ajánlást, hanem vártam már kicsit, mert kíváncsi is voltam rá. Tetszett a humora a filmnek, a drámaiság mellett. Igazából itt írták többen, h talán kicsit Életrevalókra hajaz, szerintem nem igazán. Annyi, h mindkettőben tolószékesek vannak, de szerintem ezen kívül nem vtak nagy hasonlóságok, akkor már megint az előttem messideco általá felhozott Száll a kakukkhoz lehetne jobban hasonltani, ha ahhoz sem feltétlen. De azért ahhoz jobban hasonlít. A filmben egyszer eszembe jutott a még régebben ajánlott United States of Lelandból a főszereplő azon mondata a kerekes székes kisgyerekkel kapcsolatban, h a srácnak hiába látszik a szemében, h többet szeretne a lánytól, egyszerűen a lány nem fog ránézni úgy sohasem. Akik látták azt a filmet tudjá miről beszélek szerintem, melyik idézetről. Hát itt is ue vt.
Ami kifejezetten nem annyira jött be a filmből, itt a végén mikor elment ehhez a bizottsághoz. Ez nekem kicsit nyálas vt, h úgymondjam, amolyan hollywoodi, bár nyilván ők is tudták, h Rorynak már nincs sok hátra, ezért döntöttek kedvezően.
A Dr. Strangelove-os jelmez ill. megjegyzés jó vt nagyon :D

6.5/10

Na, viszont akkor én is végeztem eme körrel!
Most nem bontanám itt le külön-külön pontokra, amelyik filmet kitudom emelni, az lui filmje, "A világ nagy és a megváltás a sarkon ólálkodik". Ez az a film, ami legjobban meg fog maradni bennem a körből.
Viszont ahogy már emltettem korábban, nem valószínű, h visszafogok térni a következő körben. Ez a kör nem vt nekem olyan maradandó, 6.50-es átlagpontszámommal rendelkezve. Semmi extrát nem adott, de azért persze jó vt olyan filmeket látni, amiket nagy valószínűséggel nem nagyon néztem volna meg.
messideco
Presidente del Barça

2013.04.12. 18:49:43

Lélekben táncolok

McAvoy nagyon jó színész lett, ebben a korai filmjében is jól teljesít. Gondoltam, hogy a Száll a kakukk fészkére c. regény/film újabb átdolgozása lesz, de aztán jól megoldották a hasonló alapkoncepció ellenére is. A rendezés oké, nem vállalja túl magát a film, egyszerű szerethető a története.

7/10

Jó ajánlás Máté, már-már tökéletes. Jót tett a klubnak egy új, aktív, lelkes tag :)

Akkor csak szerkeszteni kell:

A nyomozó
Amint már említettem, valamikor hozzáfogtam a film nézéséhez, de nem fogott meg hirtelen, így hagytam. Most azonban kötelező volt megnézni, így új lelkesedéssel kezdtem nézni.
Nagyon tetszett, hogy remekül ki volt dolgozva, gondolok itt a mozis jelenetekre, a tv-re, az angol szövegekre stb. Érdekes film, tele sötét humorral, és van egy olyan dolog benne ami megfogja az embert. Jó nézni magyar filmeket is, legalább minden ötödik film legyen magyar termés :)

7/10

Na én asszem ezzel a körrel végeztem is, sajnos a tervezett határidő után, köszönöm mindenkinek a társaságot :) Ismét érdekes és egyedi filmeket néztünk együtt :)

Az ajánlásomról: bár még kevesen nézték meg, egyeseknek nagyon tetszett, mások meg unták, sejtettem hogy ez lesz, de remélem a többieknek fog tetszeni.

A körről: Legjobb film: Az ötödik pecsét, kilencest pontot adtam rá, nagyon jó szórakozás volt, minőségi, elgondolkodtató, magyar :) Nagyon jó ajánlás volt, Faust

Legrosszabb film: Született gyilkosok. Érdeklődéssel vártam a filmet, de sajnos teljesen lelombozott. Nem személyes döntés, nagyon jóban vagyok soadrolival, de a film mellément nálam. (amúgy ő is viszonozta ezt a Kilenc királynővel :evil: :mrgreen: )

Legjobb ajánlás: Crazy, Szesztolvajok, Lélekben táncolok. Jó filmek, tökéletes ajánlások, gratulálok Bence, Andris és Máté!

Legrosszabb ajánlás: ilyen kvázi nem is volt asszem, mindegyik a filmklub faktort magában hordozza :)

Nagyon jó kör volt számomra, bár egyes helyeken beleuntam a dologba, de megérte végigvinni.

Ha folytatjátok, akkor jó filmezést, ha nem akkor a szünet után találkozunk :)
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.04.12. 14:07:45

messideco írta:Szerintem legyen szünet nem? Belefásult mindenki egy kissé :cry:
Szünet mindenképpen lesz, kérdés mekkora ill. kik jönnek vissza.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.04.12. 01:31:39

Én nem fásultam még bele. Ne hagyjatok magamra... :D
Most is muszáj volt megismételnem a Sopranos-t egyben, mert nincs új ajánlás. :D

Na és havi 1 film az idén megjelenőkből? Ilyen vegetatív időszakban nem lehetséges? Pár cím, megszavazás, és értékelés. Az új filmek úgyis érdekelnek mindenkit.
messideco
Presidente del Barça

2013.04.11. 23:38:28

Szerintem legyen szünet nem? Belefásult mindenki egy kissé :cry:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.04.11. 23:31:22

csatlakozom. mostanaban sajnos nem nézek semmi filmet (kb 2 hete) asszem' még kettő elmaradás van azt potolom mielobb, de kövi körre már nem jövök.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.04.11. 23:22:51

sjd írta: 2. az egész koncepció működésképtelen. Én egyre inkább ezt érzem, egyszerűen az emberek (köztük saját magam is) napról-napra motiválatlanabbul, kényszerből, szenvedve állnak hozzá a klubhoz. Ez esetben én viszont nem szeretném folytatni, semmilyen körülmények között.
Szerintem ez, legalábbis nálam. Még egy filmem van, azt megnézem, de a következő körben én már nem leszek.
Nekem sajnos őszintén ez játszott be, h becsülettel ugyan megnéztem a filmeket, de semmi kedvvel, 1-2 film vt az, amit kicsit azért vártam. De egyszerűen nem volt nagy kedvem a filmezéshez manapság, főleg így azokhoz, amit nem is én választok. Az előző (még nyári) körnél nagyobb vt a lelkesedésem.
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.11. 23:09:20

A nyomozó
Eleinte még érdekes volt ez a bizarr, néhol fekete humorba hajló világ és karakterek, de végső soron inkább csak kilógtak a filmből, és rontottak rajta. A sztori amúgy nem egy komplex dolog, éppen ezért számomra eléggé vontatott és elnyújtott lett a történet folyása. Úgyhogy megszenvedtem vele, mire végignéztem, de legalább a vége tetszett, az húzza fel egy kicsit.

5.5/10

Amúgy jó lenne, ha egy héten belül jönne mindenki az elmaradásával, főleg kurdt (akit már lassan egy hónapja nem ad életjelet magáról), ill. Forcabarca8 is jelezhetne valamit, hogy végül tud-e pótolni valamikorra.
A többieknek ahogy nézem, 1-2 film elmaradásuk van, egy hét alatt azt hiszem ez nem lehetetlen feladat.

Na és akkor a körről: jó politikusként mi mást mondhatnék, mint h bejött az általam javasolt és működtetett rendszer :D , sztem színvonalasabb kör lett, mint eddig bármelyik. (a pontszámok is erről árulkodnak: idáig nincs 6.0 alatti átlagú filmünk) Mondjuk ahogy nézem, idáig nekem tetszett a legjobban ezzel a 7.55-ös átlaggal, de azért mostanában hajlamos vagyok kicsit felül pontozni a filmeket.

Viszont ennek fényében a hozzáállás számomra nagyon aggasztó, 15-en indultunk, ebből +1 új taggal leszünk sztem 8-an kör végére (ha a fenti két ember nem tudja utolérni magát), de az már biztos, h az eredeti tagok több, mint fele képtelen volt tartani azt a vállalását, hogy 3 hónapon át megnéz heti egy filmet. (Újoncoknál ezt jó érzékkel megsejtettem, azért is raktam őket a végére) Szóval ezen az sem változtatott, hogy esetleg a színvonal is jobb lett, úgyhogy el kéne dönteni mi a probléma:
1. nem igazán vagyunk képesek betartani az ígéreteket (amellett, hogy persze közbejönnek dolgok mindenkinek, de azt azért nem hiszem, hogy 15ből 8 ember nem lett volna tisztában azzal, hogy 2 hónap múlva már filmet nézni sem lesz ideje). Ez esetben én nagyon szívesen csinálom 6-7 emberrel is a dolgot, csak akkor legalább ezzel legyünk tisztában, mind régiek, mind újak, ne legyen az 1 hét után, h "hát nekem ehhez még sincs kedvem"
2. az egész koncepció működésképtelen. Én egyre inkább ezt érzem, egyszerűen az emberek (köztük saját magam is) napról-napra motiválatlanabbul, kényszerből, szenvedve állnak hozzá a klubhoz. Ez esetben én viszont nem szeretném folytatni, semmilyen körülmények között.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.04.08. 19:11:40

A nyomozó

Korrekt film, semmi gond nincs vele, de olyan különös filmélménnyel sem gazdagodtam. A színészekkel nem vt semmi gond, Küklopsz karaktere kifejezetten tetszett. Tetszett benne a fekete humor, azt mindig is szerettem.
Ennek kapcsán is írom neked VEB, h már az első jelentnél mikor a hölgy kiesett az ablakon is egyből a Sírhant művek jutott eszembe és ugyanúgy a többi halálesetnél is a filmben, mindig 'megmosolyogtattak' ezek a szerencsétlenek, ugye Sírhantból már hozzászoktam ezekhez.
Nem igazán nézek magyar filmeket, így nem tudom hasonlítgatni, de szerintem ez a film nem rossz a többihez képest, sőt, nekem kellemes meglepetés vt. Végül így állapodtam meg magamban a pontszámot illetően:

6/10

Na, és akkor már csak 1 film van hátra, héten megnézem majd valamikor!
soadroli
Llegenda del Barça

2013.04.06. 18:26:42

Lélekben táncolok

Nagyon jó volt, és nagyon nyomasztó. A 2 főszereplő hatalmasat játszik, McAvoyt alig ismertem fel az elején, Steven Robertsonról még nem hallottam, de ahogy látom ez volt az első filmje. A kis szöszi is jó volt, pont az esetem :)
Az utolsó pár perc nagyon szívszorító lett, és ami az én kis szívemet megszorongatja, az megérdemel egy 9/10-et. Nagyon pöpec ajánlás volt, köszöntem :D
Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.04.04. 20:53:13

Igaz én csak a hangulatában hasonlítottam hozzá nagy vonalakban, hogy tudják a többiek mire számíthatnak, de több hasonlóság is van benne más szempontból.

Közben én lemaradtam egy értékeléssel, de nem akartam összekavarni az ajánlással így most következik.

A nyomozó

6/10

A film maga műfajában jó, főleg, hogy magyar, de én az első perctől az utolsóig azt vártam, hogy mikor mosolyog egyet a főszereplőnk. Baromi nagy eszköz maradt a rendező tarsolyában kihasználatlanul, kár volt, hogy nem szúrta be valamelyik keményebb jelenethez. Gondolom párszor volt vágva a kórházas psp-s jeleneteknél... Az nagyon komoly volt :D Az ilyen poénok miatt is vártam egy sátáni kacajt valami ilyet: :twisted: , de ez sajnos elmaradt. Így mondhatjuk, hogy Malkáv Tiborunk nem ment át semmilyen jellemfejlődésen, pedig történt vele pár dolog.
sjd
Llegenda del Barça

2013.04.04. 20:04:15

Lélekben táncolok
Jogos volt a hasonlat, tényleg egy kicsit az Életrevalókra hasonlít, de szerintem sok szempontból jobb annál. (Ugyanakkor talán nem olyan átütő erejű). Viszont a dramedy besorolásnak tökéletesen megfelel, remekül váltogat a humoros és a komoly pillanatok között. A két alakítás zseniális volt, McAvoy-t még szerintem ilyen szerepben nem is láttam. Sok mindent nem tudok mondani, szinte tökéletes film, kiváló szórakozás, remek történet.
9.5/10
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.04.04. 17:16:40

Na akkor eljött az én (első) ajánlásom, és ahogy látom egyben az utolsó ebben a körben, úgyhogy remélem megfelelő módon lezárja.

Lélekben táncolok

IMDB

Egy ír filmdráma (részben komédia), ami nekünk kevésbé ismert. (Ott rengeteg díjat nyert) Ha hasonlítani akarnám valamihez, akkor az Életrevalókhoz (Intouchables) hasonlóan közelíti meg a az adott témát. Szóval nem lesz másfél óra depresszió. A főszerepben két fiatal Rory, és Michael, akik a szerencsétlen sorsuk ellenére is élni akarnak, mint egy átlag ember.
Még annak idején a tv-ben láttam egy éjjel, és a várakozásaimat felül múlva kifejezetten lekötött, és tetszett.
Nem mondanám nehéz filmnek, úgyhogy ne ijedjetek meg már az elején. Nagyon tanulságos történet.
A szereplőket sem monadnám teljesen ismeretlennek, az ő játékukra nem lehet panasz, mert kiváló.
A szemrevaló női szereplő Romola Garai, ha ismerős valakinek, akkor a Dirty Dancing 2-t túl sokszor látta. :D De ott van James McAvoy jelen esetben Rory, vagy akár Steven Robertson is, mint Michael. Előbbi megfordult jó pár ismert filmben, de inkább nem írom le melyikekben. Előbb nézzétek meg és utána keressetek rá. Nehogy rányomja a bélyegét a filmre egy régebbi szerepe valakinél.

Jó szórakozást hozzá! :wink:

Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.04.03. 19:42:06

A kilenc királynő
Hát ez elég gyenge volt. Nem mondom hogy borzalmas, mert azért na, de ennél többet vártam. Nem szívott be, nagyon untam. A színészek hozzák amit kell. A vége nem tetszett, jól összecsapták szerintem. Bocs Előd, de nálam ez most mellélőtt. Azért köszi az ajánlást, magamtól 100 h nem nézem meg.
5,5/10

Az ötödik pecsét
Itt viszont pozitívan csalódtam, mert nem nézek magyar filmeket, főleg nem régi magyar filmeket :D
A színészek hihetetlen jók, miattuk már érdemes megnézni. Néha ezt is untam, de annyi baj legyen. A regényt nem olvastam, a színdarabot se láttam, nem is fogom, maradok a filmeknél :mrgreen:
Nagyon nem elemezgetném, azt az okosabbak megtették/megteszik :P
8/10
Kép
Válasz küldése