2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Tévedni emberi dolog.B. Tamás írta:
Hmm, érdekes, a MARCA anyagából dolgoztam ezúttal, de úgy néz ki, valamit elnéztek.
Köszi, javítom is!
Hmm, érdekes, a MARCA anyagából dolgoztam ezúttal, de úgy néz ki, valamit elnéztek.Primitive írta:A Murcia tartományban található üdülőváros csapata jelenleg a harmadik vonalban játszik, és az önbizalommal nem lehet gond, legutóbbi három mérkőzését megnyerve a tabella harmadik helyén áll.
Kis kiigazítás:
Legutóbbi 3 meccséből 2 győzelem 1 vereség. (+ugye ma kikapnak, de ez nem érdekes)
KATT
Azt már megtettem pár hete, arany barátomGareth Tello írta:
Az Év Fórumozója voksolás kampányidőszakát mikor nyitod meg hivatalosan is?![]()
(Nem mellékesen köszi, hogy írtál erről egy posztot, így erre reagálva én is növelhetem hsz-eim számát.)
Nagyon helyes.miihii írta:Tisztelt nagyérdemű!
Gondoltam jelzem, h idén is a tervek között szerepel az Év szavazása
Nagyjából november végén kezdődik az előjáték, azaz a jelöltállítás, de majd a részletekkel időben fogunk jelentkezni.
Egyelőre mondom szólok róla, h tudjátok és persze nem mellékesen +1 hsz nekem
Szerintem teljesen egyértelmű, hogy az utolsó passz az "utolsónak szánt passz" kifejezést fedi le. Mintha lenne egy x elemű mozgássorod, ahol az x. (utolsó) elembe hiba csúszik. Nyilván kicsit erőltetett a passzjátékot egy ilyen előre meghatározott rutinként felfogni, de az analógia ez, és így nézve teljesen értelmes az utolsó passz fogalma.Rumig írta:Bár kb. eltiltanám az újságírástól és a tévés szakértéstől azt, aki használja, alap esetben mégsem tenném szóvá az "utolsó passzokba hiba csúszott" fordulatot, mert sajnos eléggé elterjedt és megszokott, ezáltal elfogadott is.
Attól még persze marhaság, hisz nyilván mindig az utolsó passzba csúszik a hiba, azért az az utolsó (tehát ebben az is benne van, amikor Piqué telibe lövi a csatárt), de ez nem mond semmit és teljesen szakmaiatlan.
A derbiről tudósító cikkben viszont különböző formában 4-szer is szerepel, így most mégiscsak felvetném a kérdést: nem lehetne esetleg kulcspasszt írni utolsó passz helyettHisz lényegében erről lenne itt szó.
Köszönöm
Jó is a példád, ha Piqué elszúrja az ilyen passzt (mondjuk kimegy oldalt, túl hosszú vagy megszerzi az ellenfél), akkor ott bizony az utolsó passzba csúszott hiba, hisz onnantól nem miénk a labda, ergo abban a támadásban az volt az utolsó passz.B. Tamás írta:...
Ha már ténylegesen ennyire mélyen értelmezünk egy ilyen kifejezést, akkor megjegyezném, hogy egyrészt vannak olyan kifejezések, amikhez kell a szövegkörnyezet, ebben semmi kivetnivaló nincs. Másrészt, ha már kulcspassz, akkor Piqué egy támadás során, mely gólt eredményez, adhat egy olyan kulcspasszt a saját tizenhatosa előterében egy, a félpályára visszalépő támadónak, amit - a szó szerinti utolsó passz helyet - jogosan nevezhetünk kulcspassznak.Rumig írta:..