Természetesen igaz, amit írtál, ettől függetlenül tartom a véleményem. Lehet tenni bármit, ez soha nem fog eltűnni sem a focivilágból, sem az élet egyéb területéről. Egyébként még ha fel is háborodunk, az ellen semmit nem lehet tenni, hogy pl. Téged a lilák továbbra is leköcsögfradistáznak, engem meg a debreceniek és a diósgyőriek letirpákoznak (ennek még van is köze a származáshoz, ha nem is rasszról van szó). Azért írom ezeket a példákat, mert alapvetően itt is arról van szó, hogy más emberek szidnak azért, mert valamilyen módon más vagy, mint ők. Az, hogy a fekete bőrűeket vagy a zsidókat a történelem során történt meghurcoltatásaik miatt kiemelten védik az ilyen esetekben, nem változtat azon, hogy a verbális támadásból még senkinek nem származott semmilyen komolyabb baja. Ha meg valaki emiatt idegesíti magát, az az ő dolga. Szerintem nem éri meg.
Az meg a zaragozai szurkolók korlátoltságát jelzi, hogy bár a huhogás Eto'o ellen irányult, az ő színes bőrű játékosuk (Ewerthon, hirtelen nem ugrik be, van-e több is) is magára vehette. Ezért nem értem, miért huhognak olyan csapatok szurkolói fekete bőrű játékosokat, akiknek saját csapatukban is megtalálható egy vagy több...
Egyébként is nincsenek rasszok, csak olyan népek, akiket Chuck Norris más színűre vert