Hú, srácok, most olyat fogok csinálni, amit már rég nem: írok egy kicsit a csapatról!
De nyugi, nem sokat, még a végén azt hinnétek, hogy valami bajom van...
Azért ide, mert Martino személye számomra kardinális tényező a dolgok megítélésében.
Tény, hogy nem egy Guardiola az emberünk, de senki sem az, úgyhogy a dolog ezen részét szerintem felejtsük is el gyorsan.
Én még mindig eléggé bírom Tatát. Szerintem alkalmas arra, hogy a Barça edzője legyen az elkövetkező években és az ez idő alatt növekvő európai rutinja is meg fog látszódni előbb-utóbb.
Igazából két észrevétel miatt írok, az egyik a jelenhez kapcsolódik, a másik a jövőhöz, amit én egyelőre még mindig Martinóval képzelek el:
1) A csapat jelenleg nem hogy nem képes felpörögni kiscsapatok ellen, de majdhogynem teljes egészében beleszarnak azokba a meccsekbe. Ez közel sem cool, de segíteni sem nagyon lehet rajta...
Ezért gondolom én is azt, hogy nagyobb esélyünk van idén BL-t és kupát nyerni, mint bajnokságot. A BL-ben ugye mindig megtörténhet bármi, de ha a döntőig elkerüljük a Bayernt, akkor jelenleg nem látok olyan csapatot, akit a tegnapi és a manchesteri koncentrációval ne tudnánk két meccsen legyőzni. Pontosan: se a Chelsea, se a Real, se senki, csak a Bayern. Ott sem lenne akkor zakó, mint tavaly, de azért mégiscsak toronymagasan ők most a legjobbak (szerintem még jobbak is, mint tavaly), tehát óriási szerencse kéne ahhoz, hogy komoly esélyünk legyen továbbmenni.
Egy meccsen ugyan bármi megtörténhet, de ott sem mi vagyunk az esélyesek. Mindegy, a lényeg az, hogy akár két trófeával is zárhatjuk az évet. Még a bajnokságról sem mondtam le teljesen, de a triplázás most gyakorlatilag esélytelen...
Erről ennyit, másik dolog.
2) Taktikai szempontból két formáció variálásában látom a jövőt. Ez már megvan idén is. Az egyik a megszokott 4-3-3, a másik ez a 4-4-2/4-4-1-1-szerűség, amit tegnap és az odavágón is láthattunk.
És komoly személyi változtatások sem kellenek. Az esetleges távozókat kell pótolni és legalább egy középhátvédet is kell igazolni, ha nem kettőt. Emellett Rafinha-nak nagyon sok lehetőséget kell adni, mindkét formációban. És mindezt leginkább Xavi kárára...
Aztán 2015-ben majd jöhet Halilovic...
asszem ennyit akartam