roby122 írta:
Itt szerintem jelenleg senki nem tudná pótolni Fabregat és Sanchezt. Ők ismerik ezt a játékrendszert , hiába hoznak ide a neveket , ha az mögött semmi nincs. Elvileg a játékrendszer alapjai megmaradnak. Tiki-taka valamilyen szinten mindig is lesz. Akkor kérdem én , egy frissen igazolt középpályásnak mondjuk Gündogan , neki akarják adni a karmesteri pálcát , akinek fogalma sincs a játék stílusáról ? ...
Ezt azért némiképp túlzásnak érzem. Sanchez nagyon jó szezont hozott le, én is marasztalnám, de azért nem pótolhatatlan kategória. Sok szempontból pont, hogy ő illik legkevésbé a Barca rendszerébe a támadóink közül - gyors kényszerítők pl.
A tiki-taka túlmagasztalását se értem sokaknál. Valaki elnevezte a labdatartós, gyors rövid passzos játékot tiki-takának, és azóta sokan ezt úgy kezelik, mintha ezt csak a La Masia növendékei lennének képesek játszani. Pedig előttünk is volt, és utánunk is lesz olyan csapat, aki hasonló rendszerben játszik.. A München például ugyanúgy képes tartani a labdát, az meg hogy nem olyan hatékonyak mint mi anno, az annak köszönhető, hogy azóta bőven kiismerték ezt a játékot az ellenfelek, nem annak, hogy ők olyan rosszul csinálják.. Aki itt nevelkedett, és ezt tanulta, annak biztos gördülékenyebben megy a beilleszkedés, de azért ne csináljunk úgy, mintha egy kívülről érkezőnek lehetetlen lenne ebbe a játékrendszerbe beilleszkednie.
Ez meg már 5 napos hír, azóta se volt semmi előrelépés.. Kétlem, hogy lenne valóságalapja.
Bár aztán lehet, hogy végül itt fog kikötni.