Világbajnokság 2014

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.06.20. 19:03:29

visca el barca írta:
LG írta:Costa Rica vezet. Nagy örömömre szolgálna, ha ebből a csoportból az angolok és az olaszok is csatlakoznának a spanyolokhoz a hazafelé vezető úton, na meg a portugálok. 8) Akkor az általam leginkább nem kedvelt 5 csapatból már csak az argentinók maradnának.
olaszok simán jók lesznek 8 közé. ha akarnak azért ők tudnak.

costa rica viszont kellemes meglepetés. de h chiellini feldöntésére h nem fujtak 11-est az rejtély...
Végül is mind1, az olaszokat nem utálom annyira, mint az angolokat, a legfontosabb, hogy ők kiessenek, ahhoz ma már egy x is elég lenne. 8)
hank1ee
Director del Fútbol

2014.06.20. 19:01:57

Nagyon drukkolok most Costa Ricának.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.20. 18:58:45

LG írta:Costa Rica vezet. Nagy örömömre szolgálna, ha ebből a csoportból az angolok és az olaszok is csatlakoznának a spanyolokhoz a hazafelé vezető úton, na meg a portugálok. 8) Akkor az általam leginkább nem kedvelt 5 csapatból már csak az argentinók maradnának.
olaszok simán jók lesznek 8 közé. ha akarnak azért ők tudnak.

costa rica viszont kellemes meglepetés. de h chiellini feldöntésére h nem fujtak 11-est az rejtély...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.06.20. 18:55:41

Costa Rica vezet. Nagy örömömre szolgálna, ha ebből a csoportból az angolok és az olaszok is csatlakoznának a spanyolokhoz a hazafelé vezető úton, na meg a portugálok. 8) Akkor az általam leginkább nem kedvelt 5 csapatból már csak az argentinók maradnának.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.06.20. 18:55:01

Na valaki nézi a Cost Rica meccset? Ismét nagyon szimpatikusan játszanak, eddig nálam egyértelműen a VB meglepetéscsapata. A sors meg kegyes volt hozzájuk, nem kaptak meg egy 11-est a vége felé, de gyorsan lőttek is egy gólt utána! Úgyhogy meglepetés a szünetben, 1-0-ra mennek a costa ricaiak. Remélem továbbmennek a csoportból - az Olaszokkal együtt -, nem kis meglepetés lenne.

Ha Uruguay kiesne, akkor hamarabb lezárhatnánk a Suárez ügyet.. :lol:
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.20. 14:35:55

albicelesteX írta:Sziasztok!

Tegnap az Uru-knál ki játszott 6-os mezben?

http://www.nemzetisport.hu/data/dms/978" target="_blank ... 1_logo.png

És itt a kávésoknál ki a 20-as játékos?
uru6 alvaro perieira
kolumbia20 juan quinterio
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
albicelesteX
A Vadász

2014.06.20. 14:22:24

Sziasztok!

Tegnap az Uru-knál ki játszott 6-os mezben?

http://www.nemzetisport.hu/data/dms/978 ... 1_logo.png" target="_blank

És itt a kávésoknál ki a 20-as játékos?
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.20. 06:53:31

http://forbes.blog.hu/2014/06/19/top_fi ... jobb_edzok" target="_blank

Ma reggel bukkantam erre a cikkre, jót mosolyogtam a tegnap esti meccs után rajta.
Nyilván nincs összefüggés szorosan a mutatott játékkal és eredménnyel, de azért elgondolkodtató.

Hodgson: 5.5 millió kontra Tabarez 600 ezer dollár. #-o

Sabella fizuja is érdekes Scolarihoz képest. :roll:
PCsabi
aka Game90

2014.06.20. 00:24:30

Mario Balotelli @FinallyMario
If we beat Costa Rica i want a kiss,obviously on the cheek, from the UK Queen.

:mrgreen:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.06.19. 22:59:54

Alcantara írta:Suarez!!!! Egy igazi vadállat jó értelemben véve.
Csodálatos játékos! =D>

Ez a különbség az ilyen egyszezonos Costák és közte:hátára vette az egyébként nem túl acélos urukat és megnyerte a meccset. (Nekem meg visszahozta tippmix reményeimet)
Azért Costa nem biztos, hogy egy szezonos játékos marad, és még a válogatottban is lehetnek nagy pillanatai. Nem értem, miért ő lett bűnbaknak kikiáltva, voltak nála sokkal gyengébb emberek a spanyol csapatban szép számmal.
Suareznek viszont jár a gratuláció,klasszis munkát végzett. De Uruguay helyzete még mindig nagyon nehéz, -1-es a gólkülönbségük, és még játszanak a papíron legerősebb ellenféllel.
Alcantara
Director del Fútbol

2014.06.19. 22:51:30

Suarez!!!! Egy igazi vadállat jó értelemben véve.
Csodálatos játékos! =D>

Ez a különbség az ilyen egyszezonos Costák és közte:hátára vette az egyébként nem túl acélos urukat és megnyerte a meccset. (Nekem meg visszahozta tippmix reményeimet)
Leon
Director del Fútbol

2014.06.19. 22:32:51

Rooney! 8)
1-1,maradjon csak ez az eredmény,tökéletes lesz az olaszoknak. :D
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.19. 21:58:40

nálam ez az uru válogatott titkos esélyes volt a vb előtt, de rém gyengék. ha tovább mennek még egy elefántcsontpart/kolumbiát bedarálhatnak, de tovább biztos nem jutnak...
Kép
Leon
Director del Fútbol

2014.06.19. 21:39:33

Suarez gól!Mikor vesszük meg? :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
P.G.D.
Barça B

2014.06.19. 21:37:52

Tim írta:
Szögezzük le az elején,nem szeretem a spanyolokat. DE:"A spanyolok 2010-ben az egyenes kieséses szakaszban gólt sem kaptak, ezt megismételték két év múlva az Európa-bajnokságon. A három győztes tornán, tehát a 2008-as Eb-vel együtt összesen hat gólt kaptak 19 meccsen, most kettőn sikerült hetet." Tehát nem túlzás ha azt mondom hogy nem nagyon vált be a terv :D
Egy szóval nem mondtam, hogy bevált, én arról beszéltem, hogy 4 éve meg 2 éve volt ez a taktika és akkor jött be. A kép pedig hatalmas :D . Mondom ezt spanyol drukkerként.
Magamat nyugodt embernek tartom, félénk típus vagyok - Luis Suárez. :)
No Bajner,No Party!
Tim
Mezei fórumozó

2014.06.19. 21:25:58

P.G.D. írta:Az véletlenül sem jutott senkinek sem az eszébe,hogy esetleg Del Bosque azért játszatta őket 4-2-3-1-ben, hogy kevesebb gólt kapjanak?
Szögezzük le az elején,nem szeretem a spanyolokat. DE:"A spanyolok 2010-ben az egyenes kieséses szakaszban gólt sem kaptak, ezt megismételték két év múlva az Európa-bajnokságon. A három győztes tornán, tehát a 2008-as Eb-vel együtt összesen hat gólt kaptak 19 meccsen, most kettőn sikerült hetet." Tehát nem túlzás ha azt mondom hogy nem nagyon vált be a terv :D
De mindegy is,mert ez a lényeg:

Kép
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2014.06.19. 20:54:00

Barcaman14 írta:
visca el barca írta:
Barcaman14 írta:láthatóan inkább elől szeret kalandozni
:lol: hát ha pekreman beteszi előre minek kalandozzon hátul?
Nekem is feltűnt, hogy nem jobb hátvédet játszik. :D Úgy értettem, hogy amekkora játékkedvvel játszik, vétek lenne hátra vezényelni.

Az Uruguay-Anglia meccsen én angol sikert várok. Már Campbellék is elég rendesen megkavarták az uruk védelmét, az olaszok ellen pedig volt potenciál bőven az angol támadósorban.
Suárezre kíváncsi leszek, nem tudom mennyire lesz éles. Sok múlhat rajta.
nem ismertem ezt a srácot, csak onnan rémlik a neve, hogy az "igazolások" topikban rendre a porba alázták jó néhányan....az hogy milyen védő , vagy védő e egyáltalán itt nem látszott, mivel nem ott játszatták. cca. Alves-Sanchez-Pedro posztot fedett le azt kijelenthetem mindegyiknél jobban. amúgy leginkább a chileihez hasonlítanám a képességeit.
P.G.D.
Barça B

2014.06.19. 20:49:01

Látom sokan Del Bosque-t hibáztatjátok azért a szégyenért amit elszenvedett a Vörös Fúria.Szerintem nem hibáztatható az öreg (annyira) mint azt itt sokan leírjátok. Kezdjük ott, hogy sokan azon a véleményen vagytok, hogy Del Bosque alapból rossz taktikával dolgozott,már anno 4 éve is, és csak azért nyertek mert volt egy jó gerince a válogatottnak. Ennyi erővel akkor Pintér Attila is lehetett volna az edző, gondolom vele is megnyerték volna. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy annak a fene nagy keretnek és gerincnek az alapja a barca volt, akik az előző évben kiestek a Sevillával és az Interrel vívott párharcban. Ha azok a csapatok megállították őket, akkor gondoljuk, hogy az egyéniségek elegek voltak Németország meg Hollandia ellen? #-o na mindegy. Aztán jött az eb, és ott is nyertek. itt is azt mondtátok,hogy a 4-2-3-1 fölösleges, túl sok a passz és megint csak az egyéniségek voltak azok akik megnyerték a tornát,ezúttal is "egyedül" lealázva a németeket vert olaszokat a fináléban. Aha persze :lol: .Az egy dolog, hogy a válogatott épített az egyéniségekre, de ez természetes is volt. DE nem ők nyerték meg egyedül a tornákat.Az véletlenül sem jutott senkinek sem az eszébe,hogy esetleg Del Bosque azért játszatta őket 4-2-3-1-ben, hogy kevesebb gólt kapjanak? Hogy azért passzolgattak annyit,hogy felőröljék az ellenfelet, mert nincs elöl egy Messi aki rúg 2t és el van intézve? nem lehet, hogy ő volt úgy, hogy ha erős a védelem, akkor az egyéniségek és az összeszokottság elég lesz annyi gólhoz amellyel nyernek? és nem 3-t meg 4-t kell rúgni, ha nem gyakran csak 1-t. na ezek után le vezetem az én elképzelésemet a vb készületekről, szigorúan csak Del Bosque szemszögéből nézve.
A nyáron a konf.kupa nem sikerült jól. Ennek egyik oka, hogy a 12-13-as szezon a Barca szemszögéből,többek között Tito távol léte miatt, nem sikerült jól. Az a csapat akkor már 3 éve épült a Barcelona futtbaljára, és amíg Pep újított, addig Bosquénak csak a saját kis elképzelését kellett hozzá tenni a gépezethez, ráadásul ott voltak a barcán kívüli játékosok, akik nyilván kínáltak erre még alternatívát.Így működött is az egész. Tito szezonjából azonban nem, vagy csak minimális új dolgot tudott kitalálni,így a spanyolok játékában nem volt meg az a váratlan faktor, ami a győzelmek alapja volt. Ezt pedig könyörtelenül kihasználták a brazilok,de már az olaszok is. ősszel azonban a Barca jól kezdett, új impulzusok érték a csapatot, és ezek ugyan nem voltak egetrengető dolgok,de úgy tűnt a játékrendszerből még ki lehet hozni valamit, ami elég lehet akár a vb-én is. Február-március környékén azonban a barca elkezdett gyengélkedni,de így is rúgtak 4-et a Realnak. Kérdem én ekkor kellett volna a real játékára átformálni a válogatottat? 3 hónappal a vb előtt? Igaz már egy éve is egy új szisztéma felé lehetett volna haladni, ekkor azonban hol volt még a Real és az Atleti remek tavasza, amely példát mutathatott volna Bosquénak. Az öreg ugyanis ritkán dolgozott a saját szakállára, inkább az aktuális klubszezonból próbálta levonni a tanulságokat. Az idei évben a főbb tanulságok azonban április-május végén mutatkoztak, és ekkor már késő volt, meg reformálni a válogatottat. Most nyilván lehet mondani, hogy befért volna Carvajal vagy isco(a jobbhátvédet tényleg ki kellett volna vinni egyébként) de Iscoval sem lett volna ez jobb, Talán még rosszabb lett volna. Hiszen így legalább a megszokottság megvolt, isco sem tudott volna újat mutatni ebben a játékrendszerben, erre jó példa Costa is,aki úgyszintén nem csinált semmit. Szóval szerintem Del Bosque sokkal kevésbé hibáztatható, mint azt itt sokan írják, hiszen a jelek, amik előrevetítették ezt, már csak a szezon végén jöttek, akkor pedig már késő volt új taktikát kidolgozni. Persze a 12-13-as szezonban látottakat alapúl véve láthatta volna, hogy a Barca gyengül, de már akkor is csak 1 év volt a vb-ig, ráadásul utána sokáig a Barca jól állt a szezonban. Na mindegy a lényegen mindez nem változtat,a spanyolok kiestek és valószinű, hogy Del Boqsque távozik. Ami egyébként jogos, mert a generációváltáshoz, én kevésnek érzem. Elnézést az esetleges durvább hangnemért,csak gyorsan kellett írnom,és ilyenkor nem válogatt az ember a szavakban. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára P.G.D. 2014.06.19. 20:56:18-kor.
Magamat nyugodt embernek tartom, félénk típus vagyok - Luis Suárez. :)
No Bajner,No Party!
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.06.19. 20:22:50

visca el barca írta:
Nekem is feltűnt, hogy nem jobb hátvédet játszik. :D Úgy értettem, hogy amekkora játékkedvvel játszik, vétek lenne hátra vezényelni.

Az Uruguay-Anglia meccsen én angol sikert várok. Már Campbellék is elég rendesen megkavarták az uruk védelmét, az olaszok ellen pedig volt potenciál bőven az angol támadósorban.
Suárezre kíváncsi leszek, nem tudom mennyire lesz éles. Sok múlhat rajta.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Gali
Capitá del Barça

2014.06.19. 20:13:40

Ez a Cuadrado gyerek nem tűnik rossznak, sőt...sokat fut, gyors, a labdával is barátságban van és az egy-egyeket is lazán bevállalja.
Egy biztos tudna egy kis szint és lendületet vinni a Barca középpályás játékába.
Azt viszont nem értem, hogy merülhet fel a neve Alves helyetteseként, az egyáltalán nem az ő posztja.
Mindenesetre nekem eddig tetszik a játéka.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
PCsabi
aka Game90

2014.06.19. 20:11:11

Horrible news: The father of #CIV's Serey Die reportedly passed away two hours before kick-off today against #COL.
:(
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.06.19. 20:10:06

Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.06.19. 20:09:00

Barcaman14 írta:Engem is meggyőzött eddig, de arról is, hogy semmi keresnivalója a védelem jobb oldalán. Egyrészt mert láthatóan inkább elől szeret kalandozni, másrészt pedig iszonyatosan gyors, kreatív és labdaügyes játékos, a beadásokkal sem áll hadilábon, sokkal inkább való a támadó sor jobb oldalára.

Jó kis meccs lett a 2. félidőre. Kolumbia csoportelső, de szinte biztos, hogy az elefántok is tovább fognak menni.
Izgalmas meccs lett ez is, szorítottam nagyon az elefántoknak, hogy legalább egyenlítsenek, de sajna nem jött össze. Mindegy, azért nem bántam meg, hogy maradtam az első félidő után is.

A fenti véleménnyel meg egyetértek. Cuadrado meg tényleg piszok gyors, jól cselez, és nem védő.. 3-5-2-be talán tényleg jó lenne, de 4 védős rendszerbe meg ne lássam hátul. Aurier viszont elég jó volt szerintem, a vége felé kb 10-ből 9 helyzet(féleség) az ő beadásából keletkezett, mellé elég jól védekezett is, jól játszott nagyon. Zubiék remélem nyitott szemmel nézték a meccset.. :roll:
Barcaman14
Director del Fútbol

2014.06.19. 20:03:10

Mezner2 írta:Cuadradonak minden megmozdulása életveszély, ha nem is Alves helyett, de egy kis vàltoztatással 3-5-2 ben a létező legjobb megoldás lenne nekünk, eszméletlen agilis
Engem is meggyőzött eddig, de arról is, hogy semmi keresnivalója a védelem jobb oldalán. Egyrészt mert láthatóan inkább elől szeret kalandozni, másrészt pedig iszonyatosan gyors, kreatív és labdaügyes játékos, a beadásokkal sem áll hadilábon, sokkal inkább való a támadó sor jobb oldalára.

Jó kis meccs lett a 2. félidőre. Kolumbia csoportelső, de szinte biztos, hogy az elefántok is tovább fognak menni.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
StickyFingaz
Capitá del Barça

2014.06.19. 19:54:19

Ebbe az Aurier gyerekbe látok fantáziát.Ezen a meccsen több jó beadása volt,mint Alvesnek az elmúlt 2 évben.
Lezárt