Leon írta:Csak gratulálni tudok azoknak a "Barca szurkolóknak" akik Messi ellen drukkolnak!Így is van ez jól, a Barca történelmének legeredményesebb játékosa már nem is akkora király,pláne egy ilyen szezon után ahol csak 40 gólt tudott rúgni!A a tucatnyi serleg amit jórészt neki köszönhetünk meg már el is van felejtve.
Remélem Leo megnyeri a VB-t az ellene drukkolók meg mehetnek át a Real Madrid fórumra siránkozni mert Leo VB címet ért el!

Azért azon csodálkoznék, ha pont az argentinok nyernék. Jelenleg ők a legesélytelenebbek a 4 csapat közül. Messi ide vagy oda. Én szurkolok Messi-nek, főleg ha olyan akarattal játszik, mint a belgák elleni első félidőben.
Viszont meg tudom érteni azokat, akik haragszanak Messi-re, én is neheztelek rá.
Lehet statisztikákkal példálózni, lehet a múltra hivatkozni, de sajnos (vagy sem) a jelenben élünk és a múltból nem lehet megélni. Egy játékosnak sem, egy csapatnak sem.
A VB alapján pedig Robben inkább játszik Messi-szinten, stílusban, mint Messi. Gondolok itt a robbanékonyságra, gyors labdatologatásra (amivel védők tucatjai között cikázik), stb. Messi jelenleg inkább hasonlít a "2006-07-es" Ronaldinho-ra: szép passzok, jó rúgótechnika, jó labdafedezés, ugyanakkor borzasztó keveset fut és a korábbi önmagához képest borzasztóan lelassult.
És senkit sem izgat, hogy 1-2 éve mit nyertünk, ha most meccseket/kupákat bukunk, mert nagy ívben tesz a csapatra. Tavasszal ez a mentalitás volt rá jellemző, ahogy a belgák elleni meccsig a VB-n is.