Bármi is lesz a vége nálam a legnagyobb pozitív meglepetés Sabella és az argentinok. Az edzőről korábban életemben nem hallottam, de elképesztően szimpatikus figura.
Eleve azzal kezdte, hogy otthon merte hagyni Tevezt, aki noha egy zseni, de mellette egy elképesztően link alak is, s aligha fogadta volna el, hogy Agüero és Higuain is előtte van a sorban. Szóval a csapategységet sikerült megalapoznia.
Majd az első meccseken azzal próbálkozott, amit előzetesen várni lehetett, de itt a vébén nem igazán működött. És ez a vízválasztó momentum, ugyanis mert változtatni. Sergio kiesett, de ez nem feltétlenül jelentette volna a taktika/hadrend átszervezését. Egyébként Van Gaalról is ugyanez a véleményem, ő a franciák ellen barátságos meccs után látta be, hogy az eredeti elképzelése nem fog működni, ő is nagyot nőtt a szememben.
Az argentinok meg, bármennyire is "kevésbé látványos", de elképesztően okos játékot játszanak. Tisztában vannak az erejükkel, a náluk erősebbeket nem is próbálják lefocizni, ami ugye éppen a brazilok egyik nagy hibája volt az elmúlt meccseken...
Szívem szerint a dél-amerikaiaknak fogok drukkolni, furcsa mód nem is Messi, hanem Mascherano miatt. Zseniálisan játszott eddig Javier, s bár én sokat ekéztem a védőmunkájáért, vkp-ként klasszis teljesítményt nyújt, megérdemelné.
A másik oldalról pedig a németek az elmúlt x évben a 2004-es EB-t leszámítva folyamatosan ott voltak a döntő közelében, és többnyire csak a végső győztesek tudták megállítani őket. Most is toronymagasan esélyesek, meg is érdemelnék már az aranyat, de majd nyerjenek az EB-n