Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Szerintem Rakitic a rá szabott feladatokat tökéletesen elvégezte, és eszméletlen mennyi munkát végzett a mezőnyben. Pont, hogy az ő játékára nagyon szükségünk lesz szerintem jövőre, nem cifrázza túl, de így is osztogat szép zsugákat, mellé pedig annyit robotol, hogy az valami elképesztő - Rafinha szintén, velük sokat fog javulni a csapatvédekezés.crixus írta:...
Ezekkel meg egyetértek, jól összefoglaltad.Erxy írta:...
Az első mondatodra a választ megtalálod abban amit a 2. bekezdésedben írtál. Rakitic Xavi pozíciójában nem lesz jó.palesz77 írta: Rakiticcel nem tudom mi bajod volt az utóbbi 2 meccs alapján, tök jól játszik a Horvát.. A másik kettős tényleg elég halovány, bár Busi azért rossznak nem mondható - Pique viszont..
Az egyik legnagyobb probléma szerintem az volt most, hogy nem volt senki, aki elkérje a labdákat a védőktől. Kellett volna egy Xavi szerű játékos, aki mindig megjátszható - mellesleg ebben Thiago is zseniális volt, mindig úgy mozgott, hogy megkaphassa a lasztit -, de mivel nem volt ma ilyen a csapatban, ezért sokszor döcögősen indultak a támadásaink.
Ugyanezt akartam leírni. Nem sok elképzelést láttam, és kevés ígéretes, első csapat szintű fiatalt. Az első félidő játéka tényleg egy középcsapat szintjén mozgott. Hátul hárman négyen álldogáltak, talán Iniesta lett volna az irányító, de ő csak rátekeredett a labdára. A szokásos tehetetlen támadójáték, ráadásul helyzetek nélkül. A régiek közül nem látom az új csapat motorjait, az újak közül talán Deloufeuban van meg a szikra.crixus írta:Nem akarok senkit elkeseríteni, de eléggé alakul egy középszerű Barca az eddig 2-3 meccs alapján. Nem sok új elképzelést láttam eddig a tavalyi csapathoz képest. Most nem a szerkezetről, hanem a játékról beszélek. Sok egyéni hiba, sok pontatlanság, tehetetlenség betömörülő ellenfél ellen. Elöl nincs elég átütőerőnk, amiről nem teljesen az elöl lévők tehetnek, hanem a középpálya is. A védelmünk is elég hajmeresztő.
Ebből az 5 emberből 2-ről már tudjuk jó ideje, hogy nem tudnak hozzátenni a játékunkhoz - Pedro és SR -, a másik 3-ból meg Rafinha és Bartra szerintem tök jól játszottak, Deu meg sajnos rohadt önző, de amellett életveszélyes a kapura nézve. Úgyhogy sírni nem fogok, ha az utóbbi hármast kell majd látnom tétmeccsen is..crixus írta:Egyébként pedig ha megnézzük azt, hogy Bartra, Deulofeu, Pedro, Roberto, Rafinha lesznek akiknek be KELL szállni majd nem kevés alkalommal,
Rakiticcel nem tudom mi bajod volt az utóbbi 2 meccs alapján, tök jól játszik a Horvát.. A másik kettős tényleg elég halovány, bár Busi azért rossznak nem mondható - Pique viszont..crixus írta: plusz Rakitic, Busquets, Piqué, akik szinte biztosan kezdők lesznek, akkor korántsem mondanám azt, hogy legyinteni lehet az utóbbi (3) 2 meccsre.
Abból a szempontból örülnék ennek én is, hogy több lenne a szép egyéni megmozdulás, csel. Viszont ha továbbra is hasonlóan lassan hozzuk majd fel a labdákat, akkor elöl nem lesz elég tér a cselekhez.danianevem írta: Én speciel nagyon örülnék, ha visszatérnénk a Rijkaard-féle stílushoz, már egy ideje nekem is herótom van néha a kismillió passz miatt, főleg, hogy senki sem lőtt távolról. De messzemenő következtetéseket korai még levonni, Guardiola taktikája sem egyből aratott sikert. Enrique meg még próbálgat, kísérletezget.
Pont az ehhez hasonló hozzászólások miatt írtam, hogy nem a szerkezet a lényeg.visca el barca írta: azért komoly ítéletet mondani ugy, hogy az eddigi 270 percből kb 60-on volt normalis kezdőnk, sztem hót' nonszensz. az meg h grimaldo, ié, meg dulifuli milyen gyenge jelenleg nem igazán izgat. sokat egyik sem fog játszani.
Én speciel nagyon örülnék, ha visszatérnénk a Rijkaard-féle stílushoz, már egy ideje nekem is herótom van néha a kismillió passz miatt, főleg, hogy senki sem lőtt távolról. De messzemenő következtetéseket korai még levonni, Guardiola taktikája sem egyből aratott sikert. Enrique meg még próbálgat, kísérletezget.crixus írta:Amit én látok az az, hogy megpróbálunk majd visszanyúlni a Rijkaard-féle taktikához, ahol elöl 3-4 játékos felelt a támadásokért, a másik két középpályás a védekezésért, stabilitásáért felelt. Az elöl lévő 4-es (régebben Deco-Ronaldinho-Eto'o-Giuly/Messi) sem első sorban az összjáték miatt volt félelmetes, hanem az egyéni villanások miatt. Jelenleg hasonlót tudok elképzelni az Iniesta-Neymar-Messi-Suárez 4esről is.
azért komoly ítéletet mondani ugy, hogy az eddigi 270 percből kb 60-on volt normalis kezdőnk, sztem hót' nonszensz. az meg h grimaldo, ié, meg dulifuli milyen gyenge jelenleg nem igazán izgat. sokat egyik sem fog játszani.crixus írta:...
igen, ezt vettem én is észre. támadásban abszolut 3-4-3 van, és a támadó hármas sincs annyira széthúzva.LM10 írta:Palesszal egyetértek, annyit vettem én még észre, hogy támadásnál Busquets a védőkkel egy vonalban van, ezzel 3-4-3ban támadunk, a támadók pedig nem a szélen, hanem majdnem egymás mellett vannak középen, csak szükség esetén futnak ki szélre.
Mascherano nincs Genfben, eddig még nem volt lehetősége bizonyítani. Szóval még nincs veszve a helyzetMessiCesc írta:Iszonyúan fogom sajnálni, ha Masche Busi miatt nem kapja meg a vkp posztot, már pedig nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz meg, ha tényleg 3. számú cséká lett Busi, akkor Masche-ből vagy védő lesz, vagy padmelegítő.