Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Tudtommal pár éve már az UEFA év játékosa díjat osztják olyan rendszerben szinte, mint anno az Aranylasztit, azt Ribery meg is nyerte tavaly, előtte évben meg Ini elhozta Messi elől.Bob_Marley írta:Sok mindennel egyetértek azzal is, hogy Ronaldo fogja kapni. De pl attól függetlenül ez nem aranycipő szavazás. Adott év legjobb játékosa díj, tavaly ez pl nálam Ribery kellett volna legyen.
Sok mindennel egyetértek azzal is, hogy Ronaldo fogja kapni. De pl attól függetlenül ez nem aranycipő szavazás. Adott év legjobb játékosa díj, tavaly ez pl nálam Ribery kellett volna legyen. Idén Ronaldo annyit termel, hogy "muszáj" megnyernie, viszont pl elovlasva a listát megkérdezném, hogy Godín diszkvalifikálva van, vagy mégis miért is nem lett jelölve. Jó játékos James, de tavaly pl ha nincs Godín, akkor kíváncsi vagyok meddig ment volna az Atletico. Ezért undormány ez az egész szavazás, mert itt védő, csapatember, "melós" díjat nem kaphat. Nem mintha lenne esély bárkinek is megszorítani Ronaldot, de pl Götze kb 1 gól miatt jelölt a 23-as listán.Sanama írta:Tavaly is leirtam, most is.
Ez a dij tovabbra sem a golokert jar. Viszont ameddig a CR-Mesi duo merfoldekkel a tobbiek elott van, es ilyen statisztikakat hoznak, hogy evente dontik meg a rekordokat,stb. addig ok fogjak kapni, teljesen jogosan.
Hiaba van mondjuk mogottuk is sok klasszis jatekos, jatek kepben sem, es statisztikaban sem hoznak olyat, mint CR es Messi. Nem csak golban, assistokban sem. Innentol kezdve nincs mirol beszelni.
Regen johogy mas volt a helyzet, amikor 23-25gollal valaki golkiraly volt, 28-al meg aranycipos kb.(ez mondjuka bundesliga,seriea kettosben meg most is ervenyes, meg meg neccesen a premier-re is, kiveve a spanyol liga, ahol cr es messi van), es a golvagok mellett olyan jatekosok jatszottak, mint a fenykorat elo Kaka,R10,Lampard,Gerrard,Zidane,Figo es meg sorolhatnam.
El kell fogadni, hogy a mai labdarúgás CR es Messi kettőséről szól. Ennek pedig teljesítménybeli okai vannak, nem a média kapta fel őket.
Egyebkent gondolom CR fogja kapni, teljesen jogosan.
Ez mind szép és jó, de akkor minek az aranycipő díj? Minek két díjat adni a gólkirálynak?hank1ee írta:Rengetegszer kapta meg olyan játékos az Aranylabdát korábban is, aki ontotta a gólokat (Michael Owen, Shevchenko), az utóbbi években pedig a szavazás egyetlen szempontja a gólvágás lett, ezért kapta eddig Messi, most meg Ronaldo. Mondjuk érthető, mert akárhogy is van, ezt a játékot gólra játsszák, ők ketten pedig a góljaikkal óriási sikerekhez segítették a csapataikat. Nagyon is van értelme szerintem ennek a díjnak, óriási motiváció is - főleg most CR-nek, hogy Messit utolérje - és szerintem az kapja, aki a legjobb. De ha felteszem magamnak a kérdést, hogy ki a legjobb, legfontosabb játékos a fociban, akkor úgyis arra lyukadok ki, hogy az, aki a gólokat rugdossa számolatlanul, hiszen ezzel nyeri meg a meccseket a csapatának. Szerintem sokan így vagytok vele, olyanok is, akik most bemagyarázzák maguknak, hogy hülyeség az egész, de Ronaldo, vagy Messi egyetlen gólja is meg tudja mutatni, mekkora mindent és mindenkit elsöprő győztesek, ez a játék pedig erről szól.
Messi, 31 meccs 28 gól, 12 gólpassz, 2.498 perc játékLeon írta:a bajnokságban sem (oké gólkirály volt...mert Messi kihagyta a szezon kb 1/3at)
NA,szeretlek...zola8787 írta: A világ egyik legfeleslegesebb díja ez a "világ legjobb futballistája" díj. Hogyan lehetne összehasonlítani egy védőt egy csatárral, egy középpályást egy kapussal.
Nem vagyok a testőre, és nem helyette magyarázkodok, csak mivel ez egy fórum, gondoltam leírom a véleményem egy olyan dologról, amivel nem értek egyet. Anno a Deus hsz-edre is azért reagáltam, mert finoman fogalmazva sem tükrözte a valóságot érzésem szerint.. Remélem ez azért nem probléma.Sanama írta:erre jon az a testorodtol, aki nem ertem miert magyaraszkodik helyetted, hogy hat azt minek leirni, azzal mindenki tisztaban van. miert azzal nem, hogy muller jo volt a vb-n?
ronaldo megérdemelte ezt a díjat.
az aranylabdát viszont akár kaphatná müller vagy robben is, bármennyire is fájó az arany szóval egy mondatba írni például előbbi nevét.
a bayernnel bajnokok és kupagyőztesek lettek, a vébén pedig arattak.
ezt a két nevet várnám a háromba ronaldo mellé, aztán majd látjuk.
attól is függ a dolog, hogy mennyit nyom majd a lattba a vb.
"ronaldo megérdemelte ezt a díjat.Sanama írta:Igen, most mar ovatosan megemlited cr erenyeit is, csak epp az eredeti hsz-ben errol egy szot sem szoltal az aranylabda kapcsan, csak a masik kettorol, hogy ok miert kaphatjak meg. egy szot nem szoltal ott cr egyeni teljesitmenyerol.
Igen, most mar ovatosan megemlited cr erenyeit is, csak epp az eredeti hsz-ben errol egy szot sem szoltal az aranylabda kapcsan, csak a masik kettorol, hogy ok miert kaphatjak meg. egy szot nem szoltal ott cr egyeni teljesitmenyerol.na ja, pont ez az, hogy én sem dőlök a kardomba, ha megkapja.
finoman szólva sem kedvelem, de csapat- és egyéni szinten is van elég dolog a neve mellett ahhoz, hogy odaadhassák neki.
Ha ez ennyire zavar, te tudsz ellene tenni egyedul, ne olvasd.dühítő, hogy tényleg nem viszem túlzásba itt a fórumozást, és még akkor is jó párszor a te kötekedéseidet kell olvasnom a hozzászólásommal kapcsolatban
es azert ezt is odairtad : "a bayernnel bajnokok és kupagyőztesek lettek, a vébén pedig arattak." csak hogy egy kis fricska legyen cr-nek, aki 1 kupat nyert es nem aratott a vb-n. de azt mar nem emlited, hogy egyenileg magasan a legjobb volt.shutterisland írta:olvasd már el, mit írtam, mielőtt klaviatúrát ragadsz, hogy megint marogassál.
leírtam, hogy megérdemelte az uefa év játékosa címet, ebből kifolyólag ha az aranylabdát megnyeri, arra sem mondhatnám, hogy nem szolgált rá.
leírtam, hogy kit várnék a háromba mellé, és nem írtam semmilyen sorrendet sem.
egyébként meg a topic neve az, hoggy "aranylabda - fifa év játékosa" így miért ne lehetne esélyeket latolgatni.
értelmezz, ha nem megy, akkor inkább skipelj.
Hat augusztus 28 van, de mar azzal allsz elo, hogy miert ne cr kapja, es ki mas kaphatnashutterisland írta:gondolom amikor messi kapta, bezzeg sneijder 3kupa es vb ezustot mutatott fel, az nem zavart. kicsit azt erzem most, hogy barki csak cr ne.
1. ki mondta, hogy zavarna, ha cr kapná ?
kaphatná, sőt, ő az esélyes, de szerintem koránt sem lefutott.
2. ki mondta, hogy nem kaphatta volna sneijder vagy iniesta 2010-ben ?
ne magyarázz már bele semmit az írásomba.
egyébként is akadjál már le rólam, kezdem unni, hogy mindig kóstolgatsz meg fárasztasz, pedig alig írok erre a rohadt fórumra.
gondolom amikor messi kapta, bezzeg sneijder 3kupa es vb ezustot mutatott fel, az nem zavart. kicsit azt erzem most, hogy barki csak cr ne.