La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.11.02. 14:52:30

S.Agüero írta:Kikapott a Sevilla, pedig átvehették volna a vezetést.
szerk.: Ezt de benéztem, és tényleg.. :D Durva.

A Valencia amúgy ma még beelőzhet minket, kíváncsi vagyok Pacoék behúzzák-e.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.11.02. 14:39:41

Kikapott a Sevilla, pedig átvehették volna a vezetést.
Az első ötös egyelőre szoros, kíváncsi vagyok, meddig marad így. Szerintem a Sevilla huzamosabb ideig ott tud maradni, aztán majd meglátjuk. :)
pepG1991
Barça C

2014.10.30. 21:43:52

Már annak a kérdésnek az eldöntése is nehéz, hogy mi alapján nevezzünk egy bajnokságot erősebbnek a másiknál, számtalan szegmenst figyelembe lehet venni. Teljesen más a 2 ország kultúrája, így nyilván a bajnokság stílusa is különbözik, más a körítés, a stadionok hangulata, mást várnak a szurkolók egy mérkőzéstől Spanyolországban, mint Angliában. Arról nem is beszélve, hogy a spanyol bajnokságnak van egy erős nemzetiségi, nacionalista vonulata. (1714 Spanyol örökösödési háború, 1936-1939: polgárháború, Franco-éra elnyomása, ma pedig a központi költségvetéshez való hozzájárulás arányainak torzítása a pénzek szétosztásakor.) Véleményem szerint, ma a spanyol bajnokság csúcsmérkőzései képviselik a legmagasabb színvonalat a világon. Itt konkrétan arra gondolok, hogy például a tavaszi, vagy a múltheti Madrid-Barca mérkőzések színvonalát nem érik el, a Premier League legjobb mérkőzései. Azt nem tudom, hogy az átlagos színvonal melyik bajnokságban jobb, ahhoz több angol bajnoki mérkőzéseket kellene néznem, nem csak egy-két Premier League rangadót. Summa summarum azt gondolom tehát, hogy a Spanyol bajnokság legmagasabb színvonalú mérkőzései magasabb nívót képviselnek, látványosabbak, mint a PL csúcsmérkőzései. Itt nem csak nagy csapatok mérkőzései gondolok, hanem bármely csapat által játszott magas színvonalú mérkőzésre. Hozzám közelebb áll a technikás latin foci.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.10.30. 15:55:05

ui: Ja, és az ebédidőben kezdődő meccseikért meg külön tarkónvágnék ott valakit...rangadó du.13:00-kor...
Az elkényeztetett fajtánkat, hogy a sisztát szeretjük és a jó kis esti latin focit ;)
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.10.30. 15:38:43

Mindig jókat derülök ezen a premierlígalegerősebb kezdetű szövegeken...Hát persze. Mondjuk az tény, hogy ott szerezheted a legnagyobb nevet a legkisebb tudással, de ez nem újdonság. Az utóbbi években tudott ott sztár-és keresett játékos!- lenni egy scott parker, egy towsend, egy lallana, egy milner, vagy ki tudtak adni 40 millát fontban egy carollra, csak mert volt legalább annyi jó meccse, mint a torghelle sanyinak... :lol: ...ha jól szugerálják, még el is hiszem, hogy nem törik ezek ketté a zsugát. Az meg, hogy a "kis csapatok meccsei élvezetesebbek"..igen. Én azt nemigen tudom élvezni, hogy akárcsak sokunk egykori játékában , a sensible soccerben-csapat/érintés átlagot produkálnak mezőnyben...Gera alatt néztem pár wba meccset, eszméletlen volt a nívótlanság, bár tény, a szurkolók ott is hörögtek egy-egy kiharcolt szöglet után. Magyarként -elnézve hogy a mi focink hol tart-nem illik ilyet írni, de megteszem: Nagyon nem tartom sokra az angolokat...De persze lehet hogy én tévedek, hisz az angol csapatok sorra nyerik a különböző európai kupákat, a válogatott sikereit meg már számon se lehet tartani.
Meg az is igaz, hogy ez nem is számít.
Csak az, hogy a Southampton leverné az Almeriát.
ui: Ja, és az ebédidőben kezdődő meccseikért meg külön tarkónvágnék ott valakit...rangadó du.13:00-kor... :lol:
Rivaldo-A Legnagyobb.
Leon
Director del Fútbol

2014.10.30. 14:10:39

Én is össz átlag alapján mondom a PL-t a legerősebb bajnokságnak.A spanyoloknál kb van 2-3 erős csapat a többi meg szezon közepe-végére sehol nincs,míg a PL-ben mindig van legalább 5-6 top klub szorosan egymás mögött és többiek sincsenek nagyon lemaradva. Szerintem ott Messi meg CR sem lődözgetné meg a 40-50gólját szezononként.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.10.30. 12:45:27

Fuentealbilla írta: Ha szabad megkérdeznem miért vagy biztos? Illetve ha nem azt nézzük mérvadónak, hogy milyen európai kupákat nyernek illetve meddig jutnak el adott ország csapatai akkor mi a mérce ami alapján lehet dönteni? A transfermarkt? Hogy mennyi a keretek összértéke? Mert akkor persze a PL a legerősebb.
Német bajnokság számomra nem tényező jelenleg. Ahol márciusban bajnoki címet ünnepel a bayern ott valószinűleg nem volt veretes ellenállás. Az persze csak a hab a tortán h a Real aztán hogy ütötte ki őket a BL-ben.
Jó kérdést tettél fel ezzel, kinek mit jelent az, h a legerősebb bajnokság.
Nálam speciel azt, h az összes csapat erősségi szintje, játékosminősége. Ezért is mondom, h sztem a PL a legerősebb. Miért vagyok biztos? Hát egyszerűen én így érzem, erre most jobb választ nem lehet adni. Ez olyan, mintha azt érzi vki biztos nyerni fog a kövi meccsen, érzésre megy. :)
De számomra össze sem lehet hasonlítani (most a kiesőhelyen álló csapatokat nézve) egy Cordoba-Elche-Levante hármast egy Sunderland-QPR-Burnleyvel.
Vagy a középmezőny, ami 9-10-11. hely itt egy Espanyol-Rayo-Eibar, ott egy Everton-Hull-Spurs.
Persze ezek idény eleji helyezések, de ettől függetlenül tartom azt, h az angol csapatok átlagban jóval erősebbek. Az más kérdés, h többszörös költségvetés áll mögöttük, mint a spanyoloknál.
messideco
Presidente del Barça

2014.10.30. 11:59:33

Kép
"And my heart will leave you never."
Fuentealbilla
Barça B

2014.10.30. 11:26:40

bence-barca írta:
Fuentealbilla írta: Segítek...

A BAJNOKSÁGOK ERŐSORRENDJE AZ IFFHS SZERINT
1. ( 1.) Primera División (Spanyolország)
2. ( 5.) Premier League (Anglia)
3. ( 3.) Bundesliga (Németország)

Szóval a PL csak szerinted az Leon. Ha olyan izmos lenne nyilván ott sorakoznának az európai kupák... de csak elvétve kerül oda.
Az, h épp az adott 'szint' (EL-BL) legjobbja többször is spanyol vt utóbbi években, nem azt jelenti, h legerősebb bajnokság is az övék. Egy PL kiesőhelyen álló csapat is verne egy spanyol középcsapatot, ebben biztos vagyok. Elég csak költségvetésre nézni, amíg friss feljutó QPR költött közel 50milkát nyáron, a spanyol csapatok többsége ingyen hoz játékosokat csak.
Szerintem nem minden egy ilyen iffhs stat, biztos vagyok benne, lehetne olyan statisztikákat hozni, ahol a PL vagy Bundesliga a legjobb.
Ha szabad megkérdeznem miért vagy biztos? Illetve ha nem azt nézzük mérvadónak, hogy milyen európai kupákat nyernek illetve meddig jutnak el adott ország csapatai akkor mi a mérce ami alapján lehet dönteni? A transfermarkt? Hogy mennyi a keretek összértéke? Mert akkor persze a PL a legerősebb.
Német bajnokság számomra nem tényező jelenleg. Ahol márciusban bajnoki címet ünnepel a bayern ott valószinűleg nem volt veretes ellenállás. Az persze csak a hab a tortán h a Real aztán hogy ütötte ki őket a BL-ben.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.10.30. 11:25:06

bence-barca írta: Az, h épp az adott 'szint' (EL-BL) legjobbja többször is spanyol vt utóbbi években, nem azt jelenti, h legerősebb bajnokság is az övék. Egy PL kiesőhelyen álló csapat is verne egy spanyol középcsapatot, ebben biztos vagyok.
Én nem lennék olyan biztos ebben, sőt. Elég megnézni a Betist, ahogy meneteltek tavaly az Európa-Ligában, itt meg úgy zuhantak ki, hogy esélyük sem volt a bennmaradásra, annyira leszakadtak tök utolsóként. Bár lehet, hogy ennek inkább pénzügyi okai voltak, én mégse jelenteném ki biztosra, hogy egy Newcastle, Aston Villa, vagy QPR bármikor megverne gond nélkül egy Rayót, Granadát, akár Espanyolt. A spanyolokat jobbnak is tartom.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.10.30. 11:03:45

Fuentealbilla írta: Segítek...

Szóval a PL csak szerinted az Leon. Ha olyan izmos lenne nyilván ott sorakoznának az európai kupák... de csak elvétve kerül oda.
Az, h épp az adott 'szint' (EL-BL) legjobbja többször is spanyol vt utóbbi években, nem azt jelenti, h legerősebb bajnokság is az övék. Egy PL kiesőhelyen álló csapat is verne egy spanyol középcsapatot, ebben biztos vagyok. Elég csak költségvetésre nézni, amíg friss feljutó QPR költött közel 50milkát nyáron, a spanyol csapatok többsége ingyen hoz játékosokat csak.
Szerintem nem minden egy ilyen iffhs stat, biztos vagyok benne, lehetne olyan statisztikákat hozni, ahol a PL vagy Bundesliga a legjobb.
Fuentealbilla
Barça B

2014.10.29. 20:23:50

Leon írta:
a világ legerősebb bajnokságába (mert a PL szerintem az) is lőtt 31 gólt és ott nincs tele hoki csapatokkal az egész liga nem úgy mint a spanyol.
Segítek...

Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.10.29. 20:03:19

Leon írta:a világ legerősebb bajnokságába (mert a PL szerintem az) is lőtt 31 gólt és ott nincs tele hoki csapatokkal az egész liga nem úgy mint a spanyol.
Más dolog, s örök vita lehetne, de a Liga nem gondolom, hogy hoki csapatokkal lenne tele. Meglehet nézni pl a nemzetközi eredményeket, érdekes az angolok se a BL-ben se az EL nem villognak. És a nagy hokibajnokságban az első és az ötödik Atletico között van 2 pont, szóval most a szoros eredményekre sem lehet panasz. Kérdés persze mi lesz a végére, de ezzel az erővel a Chelsea-Man Cityn kívül ki lehet bajnok Angliában?
Más dolog a szoros verseny meg más dolog az erős csapatok versenye. Spanyolországban több az erősebb csapat (és ezek közül 2 világ viszonylatban is Top csapat, hiába jó egy Sevilla vagy Atletico ezekkel a büdzsékkel nehéz versenyezni) mint Angliában viszont a gyengébb is több ergó nagy a szakadék. De az az 5-6 kiemelkedő csapat mind hazai mind nemzetközi szinten jó csapat. És akkor még a Bilbao szenvedéséről nem is beszéltünk.
Kép
Kép
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2014.10.28. 23:12:20

márciusban sérült meg? :shock: akkor ezt nagyon mellélőttem, bocs ezért :lol:
pedig nekem tényleg így rémlett :D
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2014.10.28. 22:55:28

MessiCesc írta:Csak nem emlékeztem rosszul. Érdekes belegondolni, hogyha nem sérül le Valdés, akkor mennyivel másak lettek volna a dolgok, lehet hogy még mindig Tatát néznék itt. :D
Tény , hogy Valdés sokkal jobb mint Pinto de azért nem Pinton mentek el címek . En Tatának nagyobb szabadságot adtam volna es ugy gondolom , hogy igazságtalanul ráverték a tavalyi év összes kudarcát . De ezt a témát mar nem egyszer kiveséztük úgyhogy nem is folytatom :D
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.10.28. 22:22:50

Csak nem emlékeztem rosszul. Érdekes belegondolni, hogyha nem sérül le Valdés, akkor mennyivel másak lettek volna a dolgok, lehet hogy még mindig Tatát néznék itt. :D
Alfa
Entrenador del Barça

2014.10.28. 22:15:31

MessiCesc írta:Lehet félreértettem valamit, de VV nem 4-3 után sérült le? :oops:
Március végén sérült meg http://sport.hir24.hu/spanyol-labdaruga ... megserult/

( Így azért nem hülyeség a top3-as jelölés ;) , úgy néz ki nem emlékeztem rosszul :D )
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.10.28. 21:53:53

Lehet félreértettem valamit, de VV nem 4-3 után sérült le? :oops:
Alfa
Entrenador del Barça

2014.10.28. 19:47:11

Erxy írta:mikor sérült le Valdés? nem november, december környékén? azért arra a pár hónapra elég erős lenne díjat adni neki..

mondjuk ennek a listának meg díjnak még annyi értelme sincs mint az aranylabdának, szóval tökmindegy.
Direkt írtam , hogy megkapni nyilván nem kaphatta volna meg. De egyébként igazatok van egy fél év miatt nem kerülhet be a top3-ba :) valahogy nem tudatosult bennem , hogy már decemberben lesérült .(( Ha Messit képesek voltak kihagyni akkor Valdés is simán bekerülhetett volna :D .)) Mert nem azt mondom , hogy Messi volt a legjobb tavaly de , hogy a góllövőlista 2. helyezettje ne kerüljön bele a legjobb 3 támadó közé az szerintem nonszensz és mutatja a spanyol szövetség színvonalát....
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.10.28. 17:28:22

Alfa írta: A legjobb kapusok közé azért Valdés befért volna ha nem is nyerte volna meg de Cabelleronál biztos jobb volt.
1. VV mikor lesérült már...
2. Cabelleronál biztos nem, amennyit köszönhet neki a Malaga... azért az is jelzésértékű, h egy 33éves kapusért, aki csak csere lesz fizetett a City ha jól tudom 8m t.
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.10.28. 17:23:03

Azért Modric mint védekező középpályás elég érdekes. :D
Erxy
Entrenador del Barça

2014.10.28. 17:20:55

mikor sérült le Valdés? nem november, december környékén? azért arra a pár hónapra elég erős lenne díjat adni neki..

mondjuk ennek a listának meg díjnak még annyi értelme sincs mint az aranylabdának, szóval tökmindegy.
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2014.10.28. 16:59:30

bence-barca írta:Díjazták az előző szezon legjobbjait:
Legjobb támadó: Diego Costa (Atletico Madrid, most Chelsea), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Carlos Vela (Real Sociedad)
Legjobb támadó középpályás: Andrés Iniesta (Barcelona), Ivan Rakitic (Sevilla, most Barcelona), Koke (Atletico Madrid)
Legjobb védekező középpályás: Gabi (Atletico Madrid), Luka Modric (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona)
Legjobb védő: Sergio Ramos (Real Madrid), Filipe Luís (Atletico Madrid, most Chelsea), Miranda (Atletico Madrid)
Legjobb kapus: Keylor Navas (Levante, most Real Madrid), Willy Caballero (Malaga, most Man. City), Thibaut Courtois (Atletico Madrid, most Chelsea)
Legjobb afrikai játékos: Jaszin Brahimi (Granada), Stéphane Mbia (Sevilla), Juszef el-Arabi (Granada)
Legjobb dél-amerikai játékos: Bacca (Sevilla), Angel Di María (Real Madrid, most Manchester United), Neymar (Barcelona)
Szezon felfedezettje: Jesé (Real Madrid), Saúl (Rayo Vallecano, most Atletico Madrid), Rafinha (Celta Vigo, most Barcelona)
Legjobb edző: Diego Simeone (Atletico Madrid), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao), Paco Jémez (Rayo Vallecano)
Legszebb gól: Giovani (Villarreal), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Játékosoknál meglep, h egy Atma játékos sem nyert... védőknél sztem mindenképp Atma győztes kellett vna, tkp knál is egy Koke szerintem igazságosabb lett volna. Afrikaiaknál meg bár elfogult vagyok, de M'bia igazán megkaphatta volna. :)
A legjobb kapusok közé azért Valdés befért volna ha nem is nyerte volna meg de Cabelleronál biztos jobb volt.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.10.28. 15:59:49

bence-barca írta:Díjazták az előző szezon legjobbjait:
Legjobb támadó: Diego Costa (Atletico Madrid, most Chelsea), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Carlos Vela (Real Sociedad)
Legjobb támadó középpályás: Andrés Iniesta (Barcelona), Ivan Rakitic (Sevilla, most Barcelona), Koke (Atletico Madrid)
Legjobb védekező középpályás: Gabi (Atletico Madrid), Luka Modric (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona)
Legjobb védő: Sergio Ramos (Real Madrid), Filipe Luís (Atletico Madrid, most Chelsea), Miranda (Atletico Madrid)
Legjobb kapus: Keylor Navas (Levante, most Real Madrid), Willy Caballero (Malaga, most Man. City), Thibaut Courtois (Atletico Madrid, most Chelsea)
Legjobb afrikai játékos: Jaszin Brahimi (Granada), Stéphane Mbia (Sevilla), Juszef el-Arabi (Granada)
Legjobb dél-amerikai játékos: Bacca (Sevilla), Angel Di María (Real Madrid, most Manchester United), Neymar (Barcelona)
Szezon felfedezettje: Jesé (Real Madrid), Saúl (Rayo Vallecano, most Atletico Madrid), Rafinha (Celta Vigo, most Barcelona)
Legjobb edző: Diego Simeone (Atletico Madrid), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao), Paco Jémez (Rayo Vallecano)
Legszebb gól: Giovani (Villarreal), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Csak egy észrevétel. A tavalyi év legjobb játékosa díját Lionel Messi szerezte. Had ne mondjam 100 száz pont, 46 gól, bajnoki cím stb. Mindemellett a bajnokság MVP-je Crisitano Ronaldo lett. Egy évvel később, tehát idén a legjobb játékos Ronaldo lett és idén már nincsen MVP díj. Köszönjük LFP az elfogulatlanságot. Jár a =D>
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.10.27. 23:54:01

Díjazták az előző szezon legjobbjait:

Játékosoknál meglep, h egy Atma játékos sem nyert... védőknél sztem mindenképp Atma győztes kellett vna, tkp knál is egy Koke szerintem igazságosabb lett volna. Afrikaiaknál meg bár elfogult vagyok, de M'bia igazán megkaphatta volna. :)
Válasz küldése