La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.12.26. 15:10:51

La Masia XI (1st season half 2014-2015)
http://siemprecastro.wordpress.com/2014 ... 2014-2015/" target="_blank

Remek írás, érdemes elolvasni. Alig várom már, hogy Aleñáékat láthassuk a B-ben is... 8)
hank1ee
Director del Fútbol

2014.12.26. 15:07:18

Chino írta: Azért ehhez hozzátartozik, hogy más egy Lille-ben 19 évesen már a nagycsapatba kerülni és játszani, mint egy élcsapatban
Megnyerték a francia bajnokságot, a csapat legjobbja volt. Szerintem inkább egy horvát bajnokságban más szlalomozni, na az tényleg nem üti meg a szintet. Nagyon nem értek egyet.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Chino
Llegenda del Barça

2014.12.26. 14:47:25

hank1ee írta:Nekünk jelenleg nincs Eden Hazard, Götze vagy Neymar szintű játékosunk a B csapatban. Halilovic és Adama nagyon tehetségesek, de közel nem ez a szint, még az első osztállyal is bajba lennének. Munir sem tudja hozni magát egyelőre, pedig ő már rég fent van.
Azért ehhez hozzátartozik, hogy más egy Lille-ben 19 évesen már a nagycsapatba kerülni és játszani, mint egy élcsapatban. Ennyi idősen a Chelsae-ben kb. epizódszerepeket kapott volna. Nyilván sohasem tudjuk meg, de szerintem például Adama is lehozta volna ott azokat a játékperceket. Ha például Halilovic pályafutását nézzük. 16 évesen már a Dinamo meghatározó játékosa volt, egy évvel később már a horvát válagatottban is bemutatkozott, tehát ha így nézzük bőven volt/van annyi mint a belgában, de a tapasztalat azt mutatja, hogy szükség van még neki időre. Hazardot sem véletlenül "csak" 21 évesen vették meg az angolok.

Az utóbbi évekre visszatekintve szerintem most van az a generáció nálunk, amiben a legnagyobb potenciál rejlik.
Mondjuk sok példa van arra, hogy a legnagyobb tehetségeknek kikiáltott fiatalakból nem lesz senki és azok ragadnak meg, akikről senki sem gondolta volna. Ott van pl. a Bartra-Muniesa duó. Mindenki az utóbbitól várt nagyobb karriert, hogy ő lesz majd Puyol utódja, ennek ellenére Bartra lett a befutó, de lehetne említeni Busquets-et vagy Pedrot. Belőlük sem sokat néztek ki, mégis az alappillérei voltak annak az aranykorszaknak. Assulin is a következő Messi volt, aztán láttuk mi lett vele vagy Keirrisson aki akkoriban talán a legnagyobb tehetség volt Brazíliában. Ha a mi házunk táján körülnézünk Bojan is jó példa.
Ilyen idősen nem nagyon lehet pálcát törni senki felett, pláne nem világklasszisnak kikiáltani. Ahol lejjebb is írták egyedül Messi és Cr, akikről ilyen fiatalon tudni lehetett, hogy mennyire vihetik.
Forca Barca!!!!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.12.26. 13:48:44

Nekünk jelenleg nincs Eden Hazard, Götze vagy Neymar szintű játékosunk a B csapatban. Halilovic és Adama nagyon tehetségesek, de közel nem ez a szint, még az első osztállyal is bajba lennének. Munir sem tudja hozni magát egyelőre, pedig ő már rég fent van.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

Samper
Director del Fútbol

2014.12.26. 04:51:35

hank1ee írta:
Dr.Dre írta:
Samper írta:Show
Show
Ez most nem Show-time, helyesen Shaw. Egyébként az elmúlt időkből két játékost tudok mondani, aki ennyi idősen már világklasszis volt, Cé és Messi. A felsorolt játékosok közül Götzét, Neymart, Hazard-t lehet klasszisnak nevezni ha már itt tartunk, de olyan fiatalon még ők sem voltak azok. Nálam a világklasszis jelzőt csak olyanokra lehet használni, mint C, Leo, Robben, Iniesta, Ribéry pl.
A kérdés az, hogy a fentieket is két évig aszalnád-e még a Barca B-ben.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.12.25. 22:29:37

Dr.Dre írta:
Samper írta:Show
Show
Ez most nem Show-time, helyesen Shaw. Egyébként az elmúlt időkből két játékost tudok mondani, aki ennyi idősen már világklasszis volt, Cé és Messi. A felsorolt játékosok közül Götzét, Neymart, Hazard-t lehet klasszisnak nevezni ha már itt tartunk, de olyan fiatalon még ők sem voltak azok. Nálam a világklasszis jelzőt csak olyanokra lehet használni, mint C, Leo, Robben, Iniesta, Ribéry pl.

PCsabi
aka Game90

2014.12.25. 22:24:12

Samper írta:Hazard, Alaba,Neymar,Luke Show,Götze, Januzaj,Ramsey
Tudtam, hogy felesleges megkérdeznem.

Na, off vége.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
messideco
Presidente del Barça

2014.12.25. 20:27:08

Világklasszis>Klasszis>Kimagasló játékos>Tehetség

Szerintem ez szerint érdemes gondolkozni...
Kép
"And my heart will leave you never."
Dr.Dre
Capitá del Barça

2014.12.25. 20:25:38

Samper írta:
PCsabi írta: Sorolj már fel öt játékost az elmúlt 7-8 évből, aki 18-19 évesen világklasszis volt. Köszi.
Hazard, Alaba,Neymar,Luke Show,Götze, Januzaj,Ramsey
Szerintem azért Show,Januzaj,Ramsey kicsit túlzás hogy világlasszis..
Kép

Titi - The Legend!
Samper
Director del Fútbol

2014.12.25. 20:03:29

PCsabi írta:
Samper írta:Számos játékos ebben az életkorban már világklasszis
Sorolj már fel öt játékost az elmúlt 7-8 évből, aki 18-19 évesen világklasszis volt. Köszi.
Hazard, Alaba,Neymar,Luke Show,Götze, Januzaj,Ramsey
PCsabi
aka Game90

2014.12.25. 11:50:28

Samper írta:Számos játékos ebben az életkorban már világklasszis
Sorolj már fel öt játékost az elmúlt 7-8 évből, aki 18-19 évesen világklasszis volt. Köszi.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Samper
Director del Fútbol

2014.12.25. 09:56:44

Chino írta:

Én igazából nem vágok eret magamon ezért a csúnya vereségét, habár rémálmomban sem gondoltam volna, hogy ekkora pofont kapnak. Az a gond velük, hogy idegenben vagy megilletődnek, vagy nem bírják azt a nyomást amit helyeznek rájuk. Azért ők még csak többségében 18-19 éves srácok. Feltűnő a kontraszt a hazai és idegenbeli teljesítményük között. Eredményben, de mutatott játékban inkább.
Egyik meccsen megverik a ligaelsőt, aztán kikapnak az utolsó előttitől. Van egy jó szériájuk, aztán zsinórban jönnek a vereségek.
Hogy mennyire Eusebio hibája, az kérdés. Sajnos a sorsolásuk elég kemény, így nem lesz könnyű ezt feledtetni, de azért bízok bennük.
Számos játékos ebben az életkorban már világklasszis, hazája nagyválogatottja.

A 0:7 -et meg művészet másnak látni, mint edzőbuktató próbálkozásnak.
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.12.25. 08:03:10

Hivatalos: a Kameruni Szövetség két Barça B-játékost is behívott a válogatott Afrika Kupa-meccseire, Fabrice Ondoát és Frank Bagnackot. Kölcsönjátékosunk, Alex Song nem került be a keretbe, mivel teljesen új csapatot akarnak építeni a vb-n való leszereplés miatt. A végső címre is esélyes Kamerun Elefántcsontparttal, Malival és Guineával került egy csoportba, az első meccsük január 20-án kerül megrendezésre.

Forrás: Barcelonistas

Rejtély megoldva! :wink: :D
Kép
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.12.25. 00:08:58

Nem elvan a tiltva a Mandzukic-féle hátbacsapás miatt?
salas9
Entrenador del Barça

2014.12.24. 21:10:11

Joshep Ondoua és Franck Bagnack is bekerült az ANK-ra készülő Kameruni válogatott bő keretébe. Ami meglepő, hogy Song viszont nem került be a keretbe :shock:
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.12.23. 12:15:29

Sergi Samper 2014/2015 ● Barça B
http://www.youtube.com/watch?v=fb3Sfi4y-Pg" target="_blank
MessiCesc
Capitá del Barça

2014.12.22. 21:31:49

Nagyon bírnám a kis Ödegaard-t itt. Egyébként most nagyon szépen hangzik, hogy Rafinha, Denis, Samper, Halilovic, Munir, Adama, Ödegaard (?) csapat, de nem biztos, hogy ennek akár a fele is beválik. Én örülök ha ebből 4 beválik és megoldja egy időre a gondokat azon a poszton. Ugye volt itt Bojan, Fontás, Cuenca, Thiago négyes, tőlük is mindenki elélvezett, aztán láttuk mire vitték nálunk.
Én csak annyit kérek, hogy kapják meg a lehetőséget, nem úgy mint Bartra és Montoya.
Chino
Llegenda del Barça

2014.12.22. 17:11:02

palesz77 írta:
messideco írta:Halilovic, Adama, Samper, Ödegaard 8) Jónak néz ki.
Plusz Rafinha, Munir, Deu, Denis Suárez.. Hova fér el ennyi ember? Még a padra se.. És akkor a védőkről nem is beszéltünk még.

Szerintem az se jó, ha túl sok a feltörekvő tehetség, mert akkor normális mennyiségű időt egyikük se fog kapni.. Ez az Ödegaard gyerek amúgy mindenkitől kapott már hasonló ajánlatot kb, kíváncsi leszek, hogy végül hova igazol. :D
Én már ezt többször is leírtam, de az az igazság, hogy 5-6 ilyen tehetségből kettő, esetleg három megüti a felnőtt csapat szintjét, már nagyon jók vagyunk. Persze jól hangzik, hogy jövőre hozzuk fel őket, meg kapják meg a játékperceket, mert ők az új Fabregasok, Iniestak, Xavik stb.

Én igazából nem vágok eret magamon ezért a csúnya vereségét, habár rémálmomban sem gondoltam volna, hogy ekkora pofont kapnak. Az a gond velük, hogy idegenben vagy megilletődnek, vagy nem bírják azt a nyomást amit helyeznek rájuk. Azért ők még csak többségében 18-19 éves srácok. Feltűnő a kontraszt a hazai és idegenbeli teljesítményük között. Eredményben, de mutatott játékban inkább.
Egyik meccsen megverik a ligaelsőt, aztán kikapnak az utolsó előttitől. Van egy jó szériájuk, aztán zsinórban jönnek a vereségek.
Hogy mennyire Eusebio hibája, az kérdés. Sajnos a sorsolásuk elég kemény, így nem lesz könnyű ezt feledtetni, de azért bízok bennük.
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.12.22. 13:31:24

messideco írta:Halilovic, Adama, Samper, Ödegaard 8) Jónak néz ki.
Plusz Rafinha, Munir, Deu, Denis Suárez.. Hova fér el ennyi ember? Még a padra se.. És akkor a védőkről nem is beszéltünk még.

Szerintem az se jó, ha túl sok a feltörekvő tehetség, mert akkor normális mennyiségű időt egyikük se fog kapni.. Ez az Ödegaard gyerek amúgy mindenkitől kapott már hasonló ajánlatot kb, kíváncsi leszek, hogy végül hova igazol. :D
messideco
Presidente del Barça

2014.12.22. 13:05:51

Ödegaard úgy néz ki, hogy kapott egy ajánlatot a klubtól: egy szezon a B csapatban, majd felhozzák a felnőttekhez. Nem lenne rossz ez így.

Halilovic, Adama, Samper, Ödegaard 8) Jónak néz ki.
Kép
"And my heart will leave you never."
Samper
Director del Fútbol

2014.12.22. 12:04:15

MQuCsabi írta:Samper, mindenféle támadás nélkül, ahogy elnézem a vitézkedésedet itt, egy komplett statáriális bíróság vagy. Történik valami, te menetrendszerűen jössz, kiosztod, amit és akit kell, majd várod a következő alkalmat, "ellentmondást nem tűrően" . Kemény :twisted:
Igazad lehet, de talán az az oka, hogy semmi tervszerűséget nem látok, aminek ki kellene várni az eredményét. A csattanások talán megmozdítanak valamit.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.12.22. 11:58:22

Samper, mindenféle támadás nélkül, ahogy elnézem a vitézkedésedet itt, egy komplett statáriális bíróság vagy. Történik valami, te menetrendszerűen jössz, kiosztod, amit és akit kell, majd várod a következő alkalmat, "ellentmondást nem tűrően" . Kemény :twisted:
Kép
Samper
Director del Fútbol

2014.12.22. 10:49:24

mess2009 írta:én ugyan ritkán nézem a B játékát, és amikor a klub komoly irányítási gondjait említettem csak az I.-ből indultam ki, viszont most úgy tűnik hogy a bajok eszkalálódnak....!
ha az utánpótlás is így "megrogyik" a kilátások hosszabb távra sem ígérnek jót.
Eusebiot alkalmatlanság miatt még ma ki kellene rúgni, a tegnap pályán volt játékosokra pedig - nem firtatva, hogy mi történt - fejenként azonos összegű pénzbírságot szabni ki.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2014.12.22. 10:00:40

Jövőre az alábbi három emberkét amúgy is fel kéne hozni/kölcsön kellene adni, mert elérték azt a szintet már. Ha a várhatóan kevés lehetőség miatt nem is az első csapatban, de egy Vallecano, Celta, Malaga szintű brigádban bőven tudnának fejlődni. Hozzáteszem, én mindhármukat el tudnám képzelni jövőre az A keretben, de reálisabbnak tűnik esetükben jelenleg a kölcsönjáték...
Rivaldo-A Legnagyobb.
mahitoo
Entrenador del Barça

2014.12.22. 09:13:41

Rivaldo11 írta:Nem az a lényeg, hogy hol áll a B. Az a fontos, hogy az a 3-4 emberke, aki onnan számításba vehető, fejlődjön minden meccsen. Halilovic, Adama, és Samper kimagasló tehetség, de ez nem jelenti azt, hogy csapatként is parádéznak minden meccsen. Jelenleg egyéni fejlődésük a lényeges, azt pedig ebben a korban minden egyes játékperc szolgálhatja.
Ennek fényéban abszolút nem érdekel a segunda tabellája.
Az a baj, hogy a tegnapi meccs semmit sem szolgált egyénileg sem. Ha labda sincs nálad, és hülyére vernek, de legalább nem is igazán futsz, az sehogy sem jó. Engem sem érdekel különösebben a B helyezése (persze örülök, ha az elején végeznek), de ha ez így megy tovább, ki is eshetnek, az pedig a fiataljaink szempontjából katasztrófális lenne.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Válasz küldése