Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ne aggódj, azt senki se felejti el.S.Agüero írta:Szerintem Rakiticcsel, de ezeket sajnos én sem vágom annyira.Bob_Marley írta:Oké, de akkor azt írom neked a Barca középpályája stabilabb Rakitic-csal, Rakiticsel, Rakiticcsel. Na melyik legyen a jó? Mindegyik annyira testidegen nekem, s tuti a jót le se írtam.
Megvan ezekre a szabály, hogy kiejtés szerint ragozás kötőjellel csak annyira hülyén néznek ki.Nekem legalábbis testidegen. Ebből a szempontból jobb az angol.
![]()
Amúgy ha már sztoriknál vagytok, egyet kifelejtettetek.![]()
nutella
Szerintem Rakiticcsel, de ezeket sajnos én sem vágom annyira.Bob_Marley írta:Oké, de akkor azt írom neked a Barca középpályája stabilabb Rakitic-csal, Rakiticsel, Rakiticcsel. Na melyik legyen a jó? Mindegyik annyira testidegen nekem, s tuti a jót le se írtam.
Megvan ezekre a szabály, hogy kiejtés szerint ragozás kötőjellel csak annyira hülyén néznek ki.Nekem legalábbis testidegen. Ebből a szempontból jobb az angol.
És valaki emlékszik erre.P.U.Y.O.L. írta: Gyerünk Bob, még 25!![]()
Csak összejön még ma, ha így folytatjuk....
Most már elárulhatod, hogy hogyan jött az ki, hogy kbaladzs!(igen, még emlékszem!)
Gyerünk Bob, még 25!Bob_Marley írta:Én szoktam erre figyelni. Ha kiadok valamit a kezem közül akkor az legyen minél jobb. Nem szorongok, de mindig elgondolkozok rajta, hogy jól írtam-e le. Nem hiába én rengeteget szoktam szerkesztgetni a hozzászólásaimat.visca el barca írta:
Bobot (Bob-ot?) meg elképzelem. hogy otthon ül a gép előtt és agonizálva halálra szorongja magát, hogy mit hogy írjon le
Én szoktam erre figyelni. Ha kiadok valamit a kezem közül akkor az legyen minél jobb. Nem szorongok, de mindig elgondolkozok rajta, hogy jól írtam-e le. Nem hiába én rengeteget szoktam szerkesztgetni a hozzászólásaimat.visca el barca írta:
Bobot (Bob-ot?) meg elképzelem. hogy otthon ül a gép előtt és agonizálva halálra szorongja magát, hogy mit hogy írjon le
Ezt írtam én is, csak azt nem tudom, hogy ki kell kiejteni.visca el barca írta:én úgy tudom h az ázsia neveknél megengedett a magyarosítás. pak dzsi szung.![]()
Egyik sem.Bob_Marley írta:Oké, de akkor azt írom neked a Barca középpályája stabilabb Rakitic-csal, Rakiticsel, Rakiticcsel. Na melyik legyen a jó? Mindegyik annyira testidegen nekem, s tuti a jót le se írtam.
én úgy tudom h az ázsia neveknél megengedett a magyarosítás. pak dzsi szung.danianevem írta:A Rakitic-csal tuti nem jó, az egyik magánhangzó törvénynek nem felel meg (nem tudom már a nevét). A tartalom viszont helyes, az a lényeg.
Ha már nevek: a Park Ji-Sung nevét még mindig nem tudom leírni.Az tudom, hogy nem latin betűs nyelvek esetén kiejtés szerint kell leírni, de hogyan kellene kiejteni a nevét? Anno legalább ötféleképpen hallottam.
Ez úgy van, ha az idegen szó ékezet nélkül végződik, és toldalékolva/ragozva a magyar kiejtés kéri az ékezetet, akkor kötőjellel írjuk hozzá a ragot, toldalékot vagy jelet. Asszem mindenféleképpen.Bob_Marley írta:Szerintem ami itt is sokszor előfordul és én pl mindig küzdök vele mikor egy tulajdonnév van ragozva. Barca-t? Barcát? És ezek változatai.Na ezeket nagyon utálom leírni, mert bizonytalannak érzem mindig.
Azt mondjuk a mai napig nem értem hogy nem lehet megtanulni.danianevem írta:Volt még egy hiba.Bob_Marley írta:En bloc.![]()
Unszimpatikus. Helyette az antipatikus szót kellene használni, de most látom már nem is húzza alá a Chrome. Lehet lemaradtam, már így is helyes?
Volt még egy hiba.Bob_Marley írta:En bloc.![]()
En bloc.danianevem írta:Hát az un block unszimpatikus lehetett.csababarca írta:Fórum mélypontja az volt,mikor pár önkéntes kisiskolás nekiállt grammarnácizskodni...az is eltartott jó pár oldalig..
Hát az un block unszimpatikus lehetett.csababarca írta:Fórum mélypontja az volt,mikor pár önkéntes kisiskolás nekiállt grammarnácizskodni...az is eltartott jó pár oldalig..