Alcantara írta:
Azt már megszoktam, hogy sznobként írsz a magyar válogatottról általában, de áruld már el, hogy mitől patetikus (próbáltál elegánsan fogalmazni a szóval) neked amit írtam? Hol van az például kőbe vésve, miszerint a románok az első helyért mennek, mi pedig jól el vagyunk, ha itthon ikszelünk velük.
Sznobként írok? Miről is? Patetikust arra értettem, hogy "nincs olyan sorozat kezdetű okfejtést". Nincs kőbe vésve, de reális célokat kell megfogalmazni. Román futball előrébb jár, elsők a csoportban, mi próbálunk menni a második helyért. Ezek a számok, így áll a csoport.
A másik: hol olvastad a hsz-ben, a politikai részt, amire voltál kedves utalni? Legyél kedves konkrétan idézni!
Nem olvastam, plusz megjegyzés volt, nem is neked szólt, nem volt ez bőven kifejtve. Ezért elnézést, mert úgy tűnt mintha szájba adnék valamit.
Kizárólag csak vegyük elő, az egyszerű matematikai számítást: győzünk itthon, beérjük őket pontszámban. Egymás elleni eredmény már nekünk jó.
Neked ez miért nem felel meg magyarként?
Mitől jobb, ha döntetlen lesz a mérkőzés, mintha nyernénk?
Nyilván jobb ha nyerünk mint ha ikszelünk.

De egy döntetlennel én már maximálisan elégedett lennék, már kifejtettem hogy az Észak-Ír fontosabbnak tűnik, mert őket reális esélyünk lehet megelőzni. Lehet beérjük a románokat ha győzünk, de ők a maradék meccsekből kettőt nyomnak otthon, mi meg pl kettőt idegenben. És alapból nem gondolom, hogy reális cél lehet hogy kimondjuk hogy megelőzzük őket. Ha összejön, király, de amúgy már a harmadik hely is szép eredmény, de persze a másodikért harcba kell szállni.