Alfa írta:MaTs
MAtS = Marc-André ter Stegen
Csak már sokszor írtad így, gondoltam szólok..

Ő is így használja fb-on pl. De amúgy egyetértek javarészt. Lehet, hogy fiatal, attól még nem egy rutintalan csávó, a sokat használt "kész játékos" jelző is igaz rá, és ő maga sem azért jött ide, hogy évekig a Liga közelébe se kerüljön. Én már elmondtam, hogy szerintem mi lenne a legjobb felállás kapusposzton jövőre, de az úgyse lesz, szóval én is neki adnám a bajnokságot. Ő egy hosszútávú befektetés, lehet jönni a szöveggel, hogy örüljön, hogy a Barcában védhet, csak ennek az éremnek 2 oldala van, örülhetünk mi is, hogy minket választott - még ha ideális célpont is voltunk neki. A jelenkor egyik, ha nem legnagyobb kapustehetsége, eszméletlenül bravúrokra képes, jobbal-ballal magabiztos, pont tökéletes hozzánk, nem kéne elszórakozni.. Ha jövőre is "epizódszereplő" lesz, akkor szerintem elgondolkozik, hogy akar-e még évekig Bravo mögött abban reménykedni, hogy minden kupasorozatban a döntőig jutunk. Mert igazából jövőre miben lesz más a szitu, hogy megcserélődjenek a szerepek? Semmiben.. 1 évvel idősebb lesz, fejlődni nem sokat fog, így is eszméletlen bravúrokra képes már, a lábmunkája szinte tökéletes, 2-3 hetente 1-1 meccsel nem fog szintet lépni - ha akkora szintet lehetne lépni edzésen, nem tudom mi értelme lenne a kölcsönöknek.
Baromi nehéz szitu amúgy, mert Bravo se szolgált rá arra, hogy "kiszoruljon". Viszont jelen esetben szerintem figyelni kéne arra is, hogy hosszútávon mivel jár jobban a csapat. MAtS tavaly elég jó évet hozott le úgy, hogy sokszor 1-1 hónapig meccs közelében sem volt, így már nemigen fog fejlődni, folyamatos terhelés kell neki. Idén mázlija volt alapból is - mindkét sorozatban döntőbe jutottunk, mondjuk tett is érte bőven -, de mi van, ha jövőre már márciusban kiesünk mindenhonnan? Nem fog védeni onnantól? Biztos sokat fejlődne úgy.. A kevésbé magabiztos megoldásait meg sanszos, hogy leküzdené, ha folyamatosan játszana.. Ha meg nem, akkor még mindig ott van Bravo, akit be lehet dobni, és legalább kiderülne ter Stegen számára is, hogy még kevés erre a szintre - mondjuk szerintem ilyen probléma nem lenne.
Ne aggódjon senki Stegen fogja majd védeni a Barcelona kapuját a jövőben
Miért vagy ebben olyan biztos? Ő nem hiszem, hogy teljesen elégedett azzal, hogy "a kupát megkapja és szívhatja be magába a rutint", miközben évekig védte végig a Bundesliga szezonokat, valami rutin csak ragadt ott rá - előszezont se véletlen kezdte meg előbb, bizonyítani akar. Nem egy ifiről beszélünk azért, sokan mégis úgy csináltok, mintha a B-ből jött volna fel. Ha jól számolom már volt 5 felnőtt szezonja, amiben volt ilyen beépítős is, mint amit te írtál, hogy szükséges.
A német is jó kapus, de előző szezonban is voltak olyan "őrült" kifutásai, megmozdulásai, ami arra engednek következtetni, hogy fejben még nem érett meg erre a szintre.
Ha meg emiatt nem akarjuk védetni, akkor egyszerűbb eladni. A jelenkor legjobbjaként számon tartott Neuer számtalan őrültebb kifutást csinál szezon közben.
Én meg akkor visszakérdezek, ha Bravo jobb jelenleg, akkor miért is ne ő védjen?
Ez meg relatív. Miért jobb Bravo? Mert magabiztosabbnak érzed? Szerintem nem jobb, kicsit más a stílusuk, és egy szinten vannak..
Na mindegy, innen hagyom is a témát, alapból ott "vége" már a vitának, hogy valaki szerint Bravo jobb, mint MAtS, van aki szerint meg egy szint a két kapus. Mindenesetre a Szuperkupákat remélem ő kapja most meg - 2 meccset legalább -, ezt viszont nem szimpátia miatt, hanem azért, mert Bravo csak hétfőn csatlakozik a kerethez, MAtS sokkal inkább meccsben lesz, mint a chilei. El tudom képzelni amúgy, hogy ezek a meccsek fognak dönteni, ha azokat hibátlanul végigvédi, akkor megkapja a bajnokságot, ha nem, akkor meg marad a tavalyi felállás. Mindenesetre kíváncsian várom, Lucho mit eszelt ki.