Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
visca el barca
Presidente del Barça

2015.09.05. 16:19:03

LG írta:A védekezés már rendben... innen lehet építkezni előrefelé.
azért ez így csalóka. görögország, é-í, románia, finn, fereör... ezek aztán nagy kihívás elé állítják a védelmet. egy közepes kaliberű válogatott (belga, lengyel) simán verne 3 gólt akármikor. láthattuk tegnap is mennyi bénázás volt hátul

ez egy pont ugyanolyan gyenge válogatott mint a 2/5/10 évvel ezelőtti, csak annyi a különbség h most borzalmasan gyenge csoportban vagyuk és "erősnek" tűnünk. nem akarok azzal jönn, hogy aki ezt nem látja az vagy vagy nagyon elfogult, de...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2015.09.05. 16:11:52

A meccs pozitívuma az Fiola. Nagyon ügyes a srác, végre van egy jó jobb hátvédünk.
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.09.05. 16:07:03

Láttam én az akaratot, de mi volt a taktika?
Dárdai óta nagyon egyszerű a taktikánk: arra hajtunk, hogy lehozzuk kapott gól nélkül a meccset, elől pedig megpróbálunk találni valahogy egy gólt. Jelenleg ennél többet, vagy jobbat nem is lehet kihozni ebből a csapatból.
Csatlakozom azokhoz, akik optimisták. A védekezés már rendben, a támadójátékunk még gyatra, de az alap meg van, innen lehet építkezni előrefelé.
Nálam egyértelműen ő meg zsuzsi voltak a meccs emberei a mi részünkről.)
Az a zsuzsi Dzsudzsákot jelenti? Mert akkor nem értek egyet. Alig volt nála a labda, ha meg igen, akkor a legkisebb kontaktus után feldobta magát, baromira nem volt szimpatikus. :? Szalainak meg mit szív, hogy folyton vérben van a szeme? :roll:
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.09.05. 14:28:51

hank1ee írta: Ha nem sikerül, akkor meg pótselejtező, ki tudja ki ellen, nem kell bemutatni az oda pályázó válogatottakat.

Maradt a legjobb csoportharmadik, vagy a pótselejtező.
Hollandia? :D

Az én véleményem:
mindig úgy vágunk neki ilyen selejtezőknek, hogy húúú, most kijutunk, aztán jönnek a pofonok.
Nincsenek jó, játékosaink, jó focink, ennyit tudunk.
DE
valahol el kell kezdeni. ez a kezdet. 5 meccs óta nem kaptunk gólt, ez már eredmény.
igenis van fejlődés az elmúlt 20 évhez képest, csak észre kell venni. igaz apró léptek ezek, de vannak. és ennek igenis örülni kell.

amúgy szerintem tegnap akár nyerhettünk volna. ha egy kicsit jobban meg tudjuk nyomni a 2. félidőt, akkor sikerült volna bekotorni egy gólt. de mindegy, így alakult.
Feast4
Director del Fútbol

2015.09.05. 11:35:26

Igazából nekem nem is a 0-0. a bajom, hanem az ami megint a pályán történt. Láttam én az akaratot, de mi volt a taktika? Annyira esetleges volt az egész. És az, hogy mondjuk Szalaival kontrázni akarunk az a világ vicce. Ha meg arra számított, hogy erő kell miért nem Böde bakker aki legalább játszott a szezonban, nem a Magyar-Román az első meccse a szezonban.

Meg a hibák anyám:
-Elek Ákos akkora mint egy ló, de elborítja egy 165 centis 60 kilós román.És nem egyszer pattant le ez a vicc.Könyörgöm én nem vagyok akkora mint Elek de azzal a törpével szemben még nekem is van 25 centi meg 25 kiló előnyöm, még a zéró edzetségi állapotom mellett is ha el tud borítani lejövök a pályáról.
-Szalai nem tud labdát kezelni, nem tud lőni (és hiába mondjátok, hogy ott volt az a lövése vak tyúk is talál szemet mert nem tud lőni),minden alkalommal lefejelte egy jóval kisebb emberke mert nem mondta neki senki, hogy fel kell ugrani, az meg, hogy a passzok nem mennek az még szóba se került. Nem hogy nem kellett volna végigjátszani, hanem nem lett volna szabad nevezni. Böde vagy Németh is lehozta volna amit ő, legrosszab esetben úgyanolyanok lettek volna.
-a másik, nem tudom figyeltétek e de a védelmünk egy csomószor megállt és nézte, hogy a román keresi a lövő helyzetet senki nem lépett elé. Fiola, meg Király ott ordibált mindenkivel, hogy lépjetek már elé. ( Volt egy alkalom, hogy szerencsétlen Fiola Leandro oldaláig futott, mert senki nem volt hajlandó odalépni.Nálam egyértelműen ő meg zsuzsi voltak a meccs emberei a mi részünkről.)
-az meg ha tényleg igaz amit valahol olvastam, hogy Juhásszal sérülten kezdettek akkor az egy akkora hiba volt, hohgy olyan nincs is.
-az meg, hogy kreatív játékos nlkül álltunk fek középpályán megint egy vicc Dzsuzsák meg Nikolic játéka is igényli, hogy legyen mögöttük valaki aki osztogat, a másik az ha területük nincs egyikükkel se lehet sokra menni.
-a szövetségi kapitány meg ismét hugyos kutya módjára cserét ( remélem cska az első meccs óvatossága)l posztot posztra nehogy már egy kicsit agresszívan támadjunk. Egervéri is ezt csinálta mindig.

És ezek csak olyan hibák amiket én egyszerű futbalszeretőként észrevettem. Kíváncsi volnék, hogy egy pro-licenses edző aki tényleg ért ahoz amit csinál, az miket látott még meg.
Félreéértés ne essék, nem mondom ha ezek nem így vannak megverjük őket, mert nem hiszem, a realitás az, hogy erősebbek és ha nem ilyen zavaros a selejtezőcsoportunk elvernek minket, de legalább az esélyeinket növelhetnénk ha ilyen amatör bakik nincsennek.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.05. 10:48:41

hank1ee írta:
És milyen várakozás előzte meg a meccset... :D Kicsit óvatosabban kéne legközelebb, akinek leesett a tantusz, látta, hogy simán ez lehet a vége, hiába mondogatja itt több tízezer magyar, hogy itt mekkora románverés lesz. Röhögnöm kéne?
Viszont a fiúk azért többé kevésbé tisztában voltak a realitással és nagy ígérgetések nem történtek. Storck sem ámította a népet, teljesen korrekten kimondta, hogy az iksz is jó.

Verhetőek lettek volna, de egyszerűen a csapatban ennyi volt. Jól volt felépítve a taktika, első félidőben is volt egy nagyon jó Szalai lövés és egy ígéretes Nikolics lehetőség. A másodikban megnyomtunk 10-15 percet, ennyit bírtunk erővel. Stieber játékán lehetett legjobban látni, hogy mennyire baj hogy nem játszik, de Szalainál is elfogyott a paszulygáz úgy 60 perc után. Stieber ha friss fejben és játékban van, akkor azért jobb megoldást választott volna mintsem egy 4-3 elleni szituban erőtlenül ellövi. Stieber az egész meccsen olyan volt mint egy liberó. Ezerrel kapart a labdákért, de ahogy megszerezte elpasszolta. Szalainak meg volt egy olyan szituja, amikor egyszerűen már nem volt ereje továbblökni a labdát mikor Németh kiugorhatott volna. Gera tényleg nagyon hiányzott és nálam Hajnal is befért volna, de persze mindig az a jó, aki éppen nem játszik. :D Ez igaz Bödére is.
Románok kontráiban ott volt a veszély, nagyon közeli szabadot hoztak össze, vagy Torje lövése is egy "minikontra" volt. Eszetlenül nem lehetett játszani és ezt hozták is a srácok, mert nagyon fegyelmezettek voltak.

Hajtás nagyon rendben volt, s kőkemény párharcok voltak. Egy pont szerintem jó és reális eredmény és akár a győzelem is meglehetett volna. Ezzel a döntetlennel ráadásul egymás elleniben jobbak vagyunk mint a románok. Északírek ellen azért más típusú játék várható, ők szeretnek visszahúzódni és onnan indítani a játékot, többet lehet nálunk a labda és bátrabban lelehet talán támadni. A román játékosokon azért látszódott, hogy azért technikailag rendben vannak és főleg az első félidőben nagyon higgadtan kihozták a labdát. Északírek talán jobban zavarba hozhatóak.
Eddig is ezt tűnt a ki-ki meccsünknek és ez most már valóssággá is vált, Belfastban dől el minden. Bár ebben a csoportban bármi lehet és azért a románok Iordanescu szerint összeszedtek pár sérülést, hátha fáradtan megbotlanak a görögök ellen. Igazán majd csak a végén lehet számolgatni hiszen a görögök egyelőre utolsók és velük toljuk utoljára, ahol akár még ki is kaphatunk és lehet úgyis legjobb harmadikok leszünk.

Akik esetleg búsulnak gondoljanak arra, hogy ha valaki azt mondja az elején, hogy egyszer sem kapunk ki pl a románoktól szerintem mindenki aláírta volna. Kétszer fogtuk a finneket, egyszerűen a budapesti északír vereséget nyögjük és ezért vagyunk a harmadik helyen, de mindenki ellen partiban vagyunk. Gyengébb csoport ide vagy oda, szervezett játékot láthatunk (5 meccs gól nélkül), amire régóta nem volt példa és a küzdés is csillagos ötös. Bukarestben, Finnországban most Pesten is nagyot mentek a fiúk a döntetlenért, esetleg győzelemért.

hank1ee jól írta, hogy sokan elrugaszkodtak a földtől, de a realitás ez volt, hogy egy kőkemény meccsen kiadunk magunkból mindent és esetlegesen valahogy nyerünk. Nem a hetedik legjobb csapat a világon a román, de erősebb mint a miénk. A győzelem nem jött össze, de szó nem érheti a ház elejét. Szép volt Fiúk, ennek a két románok elleninek akkor lenne igazán nagy értéke, ha valahogy visszatudnánk hozni azt a pesti 1:2-t. És bízom benne sikerül is. Hajrá
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.09.05. 10:09:58

Ugyanis nem tartom túl jó csapatnak Romániát. 7. hely a világranglistán? Vicc! A VB pótselejtezőköna görögök simán kipenderítették őket. Utóbbiaknak most nagyon nem megy, de összeségében most is nagyobb potenciált látok bennük, egy jó formában játszó görög csapat simán nyerte volna ezt a csoportot. Hozzáteszem, lesz még velük meccsünk idegenben, szerintem az sem lesz könnyebb, mint a mai, vagy az észak-ír túra.
A románokat kicsit erősebbnek tartom a mieinknél, de ezt a hazai pály kompenzálhatja, ezért én x-re tippelnék.
Nos, azt hiszem megint bejöttek a megérzéseim. :wink:
Nem rossz ez az x, bár ha valamikor, akkor most verhetőek lettek volna a románok. Rengeteg elemi hiba volt a játékukban. Világranglista 7. hely, mi? És valakiket ezért fizetnek, gondolom nem is rosszul, hogy ezt a fos listát összeállítsa. #-o
Ami minket illet: hoztuk amit vártam A védekezésünk elég jó volt, a románok nem nagyon jutottak el komoly helyzetekig, nekünk voltak komolyabb lehetőségeink. Hétfőn hasonló lefolyású meccset várok.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2015.09.05. 09:09:59

Leon írta:Nem rossz kapott gól nélkül lehozni 1 meccset a világranglista 7. helyezettje ellen! :mrgreen:
Nem volt ez rossz! Sőt végre nem kapott ki a csapat egy ilyen fontos tétmeccsen. A románok se voltak valami jók, viszont vezették a csoportot.
10 pontból 8.5 re teljesítettünk kb.
szép volt fiúk.
noname
Llegenda del Barça

2015.09.05. 08:33:51

A látványosan jobb játékosokból álló román csapat sokkal szervezetlenebb volt. Eközben a falábú magyar válogatott legalább szervezetten védekezett, próbált üres területre bejátszani.

Komoly teljesítmény volt nem belealudni a meccsbe. :roll:
A Fifa egy szégyen
mess2009
Director del Fútbol

2015.09.05. 08:18:39

a románoknak volt karaktere, lehetett látni, hogy mit és hogyan ... labdatartás, letámadás, kontrák (ez utóbbi csak lazán...)
nálunk lehetett sejteni, hogy mit szeretnénk, de ilyen állománnyal ez sajna nem megy....
Nero.
Llegenda del Barça

2015.09.05. 00:00:49

Nero. írta:Szerintem Storckal pont ugyanazt fogjuk játszani mint Dárdaival. Egy görögök elleni meccshez hasonlót várok. 0-0 szvsz.

:D
A komolyabb ellenfelek elleni meccseket leszamítva mindent fellehet tenni a 2,5 alá bele értve a Hertha meccseit is. Amúgy ez volt a realitás. Szerintem az Észak-Írek ellen is ikszelünk bár ők nagy formában vannak most inkább rájuk tennék.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Leon
Director del Fútbol

2015.09.04. 23:43:51

Nem rossz kapott gól nélkül lehozni 1 meccset a világranglista 7. helyezettje ellen! :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
hank1ee
Director del Fútbol

2015.09.04. 23:22:43

Storcknak ez kellett, meg is mondta, de egyértelmű, hogy ezzel biztosította a pozícióját, legalább nem kaptunk ki. Most megint el lehet kezdeni számolgatni: HA vissza tudunk vágni, és nyerünk Belfastban, HA megverjük hazai pályán is kötelezően Feröert, és a görögök nem előzik be őket, mert továbbra is maradnak ilyen rosszak, HA ki tudunk csikarni ez ügyben legalább egy döntetlent Athénban... :) Megint volt fogadkozás, ugyanaz, mint eddig, mégsem sikerült, most újra jöhet a számolgatás... Ha nem sikerül, akkor meg pótselejtező, ki tudja ki ellen, nem kell bemutatni az oda pályázó válogatottakat.

Tőlem ennyire futja most így a meccs után, érzelmektől fűtve. Maradt a legjobb csoportharmadik, vagy a pótselejtező.

És milyen várakozás előzte meg a meccset... :D Kicsit óvatosabban kéne legközelebb, akinek leesett a tantusz, látta, hogy simán ez lehet a vége, hiába mondogatja itt több tízezer magyar, hogy itt mekkora románverés lesz. Röhögnöm kéne?
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Alcantara
Director del Fútbol

2015.09.04. 22:46:38

Nekem vegyes érzéseim vannak, annyira nem vagyok oda a meccs után.
Végig az volt az érzésem, a döntetlenre játszunk, ha valami adódik pluszba jó, ha nem semmi baj.
Stieber nagyon kilógott, hajtott, küzdött, de rendkívül pontatlan volt az összjátékban. Nikolics is súlytalan volt, helyette Németh inkább ne is jött volna.
Kevés lesz Belfastban ez a játék.
A románok amiért jöttek, nekik ez megvan.
Nekem csalódás az x.
kanty
Llegenda del Barça

2015.09.04. 22:44:02

Küzdöttek a fiúk, nem rossz ez az iksz. Kicsit elől több tökösség talán elfért volna, de összességében jó ez az egy pont. Némethet talán hamarabb be lehetett volna küldeni, vagy kezdhetett volna is, mert elég jól mozgott, a gyorsasága okozhatott volna gondot a román védőknek.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2015.09.04. 22:42:33

Gratulálok a fiúknak. Okos, higgadt játék volt, kontroll alatt tartottuk az oláhokat.
Ők az ilyen 20-30 méteres távoli kósza lövéseikkel operáltak csak. A mi támadásainkban sokkal több veszély volt.
A 2. félidő elejét szépen megnyomtuk, meg is leptük vele őket, sokat hibáztak. Gondolom azért vettek vissza a fiúk, mert kifáradtak. Jó lett volna, ha az utolsó 10 percet is így meg tudták volna nyomni, tuti beakadt volna egy gól.
Egy picit emiatt csalódott vagyok, mert bizony mi közelebb álltunk jóval a gólhoz, és szerintem meg is érdemeltük volna.

Amúgy ahogy a dolgok állnak, lehet, hogy Hollandiával fogunk pótselejtezőt játszani? :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.04. 22:38:18

Büszke vagyok a fiúkra jól játszottak. Kicsit higgadtabbnak kellett volna lenni, mert előre játékban sok volt a pontatlanság, de hátul nagyon fegyelmezett remek munkát vittek véghez. Guzmicsot külön kiemelném. Emlékezetes volt a Marica-nak odaadott labdája és nem keveset kapott a sajtótól, most kompenzált. A csapat egyik legjobbja volt érzésem szerint.
A csoport továbbra is nyílt, Belfastban pontosabb játék erre az alapra és meglehet a győzelem. Eddig is tudtuk, hogy az igazi ki-ki meccs az lesz, s most már ez realizálódott is.
Hajrá Magyarok
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.09.04. 22:37:06

nulla.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2015.09.04. 22:11:11

hank1ee írta:Így , ismerem. A himnusz műfaja egyébként Istenhez intézett fohász, amit a refrén szépen keretbe is foglal, az utolsó már nem is fohász, hanem könyörgés... A kiemelt részre pedig sajnálatosan azt tudom mondani, hogy nekem nem. (de most ez nagyon nem lényeges)

A meccsről: Eddig vegyes, a játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, a játékkal nem. Rengeteget kivesz a középpályából a védekezés mind magyar, mind román oldalon, igazi játékot ezért nem nagyon látni, ez sajnos jobban kiütközik nálunk. Elek és Tőzsér el van foglalva a területek lezárásával, egyszerűen nem jut előre a támadóinkhoz a labda, Dzsudzsák és Stieber is sokkal inkább szélsők, semmint kreatív játékosok.

Szalai bombája tetszett, így kéne csinálni. Nikolics jól mozog, csak mint mondtam, kéne valaki, aki odateszi a labdát, nem csak egyszer, mert az édeskevés.
A himnusz maga egy műfaj, ami tartalmazhat fohászt, dicsőitést, könyörgést Istenhez. Minden esetben vallási töltetü. Az újkortól változtattak a tartalmon és most már országot, személyt vagy eszmét is dicsőitenek vele.
A miénk a középkori elveknek és tartalomnak felel meg, mondhatnónk az eredeti szabályok szerint ìródott. Nyilván te mást vársz tőle, ezzel semmi bajom.

A foci részével meg egyetértek.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
hank1ee
Director del Fútbol

2015.09.04. 21:49:38

Normandia írta:
hank1ee írta: Mondjuk istenbocsá', de a Himnuszunk akkora egy hülye negatív himnusz, hogy mindennek való, csak egy labdarúgó (vagy bármilyen) összecsapást felvezető zenének nem. :lol: Nem is tudom, miért egy ilyen végletekig elkeseredett az egész, de ha körülnézek, milyen nemzeti himnuszok szólnak a vb-ken... Hát fel is spanolja a játékosokat, némelyik simán elmegy egy harci indulónak, mi meg csak fohászkodunk.

Megvan már a sok kudarc oka, közben rá is jöttem... A Himnusz...
Azért tisztázzuk, hogy a himnuszokat nem a foci miatt találták ki.:-D
Nyilván ismered az összes versszakot, ìgy azt is tudod miről szól. Ez nem fohász, hanem egy tökéletes himnusz. Egyébként a zene az, ami szomorúvá teszi, de azért, mert a vers hangulata is olyan. Szal nem akarok én itt verset elemezni, de az egyik legszebb himnusz. Igaz nem egy dallamos induló, mint az olaszoké, vagy szövegnélküli, mint az argentinoké, de aki énekli az tudja, hogy mit és miért. Ad ez akkora erőt, mint bármelyik másik.
Így van, ismerem. A himnusz műfaja egyébként Istenhez intézett fohász, amit a refrén szépen keretbe is foglal, az utolsó már nem is fohász, hanem könyörgés... A kiemelt részre pedig sajnálatosan azt tudom mondani, hogy nekem nem. (de most ez nagyon nem lényeges)

A meccsről: Eddig vegyes, a játékosok hozzáállásával elégedett vagyok, a játékkal nem. Rengeteget kivesz a középpályából a védekezés mind magyar, mind román oldalon, igazi játékot ezért nem nagyon látni, ez sajnos jobban kiütközik nálunk. Elek és Tőzsér el van foglalva a területek lezárásával, egyszerűen nem jut előre a támadóinkhoz a labda, Dzsudzsák és Stieber is sokkal inkább szélsők, semmint kreatív játékosok.

Szalai bombája tetszett, így kéne csinálni. Nikolics jól mozog, csak mint mondtam, kéne valaki, aki odateszi a labdát, nem csak egyszer, mert az édeskevés.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
gg86
Jugador d'estrella

2015.09.04. 21:46:32

visca el barca írta:ez stieber gyerek istenen. bármelyik megye 2-es csapatban lehet ilyet találni, 5 méterre nem tud passzolni. talány h ez hogy mit keres a bundesligában :?
Sajnos a többiek sem viszik túlzásba a passzolgatást, minden megy fel egyből előre aztán majd csak lesz valahogy. Pár passzal, zavarba lehetne hozni a vendégeket, sajnos nincs a középpályán senki aki elkérné és kicsit nyugtatná a labdát, esetleg osztogatna.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.09.04. 21:45:30

Nagyon parázs meccs, jó kis párharcokkal és eddig baromi fegyelmezetten toljuk. Mindenhol ott vagyunk, azt az egy Torje kevergetést leszámítva, időben zárunk a szélsőkre. Szalai lövése meg....Jó lesz ez, jó a meccs, valahogy bepattan majd ott elől. Hajrá Fiúk

off. Hajdú B pontos labda poénja ütött, hárman köptük ki a piánkat. :D
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.09.04. 21:41:52

ez stieber gyerek istenen. bármelyik megye 2-es csapatban lehet ilyet találni, 5 méterre nem tud passzolni. talány h ez hogy mit keres a bundesligában :?
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2015.09.04. 20:52:54

hank1ee írta: Mondjuk istenbocsá', de a Himnuszunk akkora egy hülye negatív himnusz, hogy mindennek való, csak egy labdarúgó (vagy bármilyen) összecsapást felvezető zenének nem. :lol: Nem is tudom, miért egy ilyen végletekig elkeseredett az egész, de ha körülnézek, milyen nemzeti himnuszok szólnak a vb-ken... Hát fel is spanolja a játékosokat, némelyik simán elmegy egy harci indulónak, mi meg csak fohászkodunk.

Megvan már a sok kudarc oka, közben rá is jöttem... A Himnusz...
Azért tisztázzuk, hogy a himnuszokat nem a foci miatt találták ki.:-D
Nyilván ismered az összes versszakot, ìgy azt is tudod miről szól. Ez nem fohász, hanem egy tökéletes himnusz. Egyébként a zene az, ami szomorúvá teszi, de azért, mert a vers hangulata is olyan. Szal nem akarok én itt verset elemezni, de az egyik legszebb himnusz. Igaz nem egy dallamos induló, mint az olaszoké, vagy szövegnélküli, mint az argentinoké, de aki énekli az tudja, hogy mit és miért. Ad ez akkora erőt, mint bármelyik másik.
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.09.04. 18:21:48

Bob_Marley írta:Most már román szurkolók pofozkodnak a Moszkván, magyarok a szerencsétlen migránsokba kötnek bele...szép világ.
És akkor melyik is a csürhe? Már nem a román-magyar összevetésben, hanem a magyar-migráns összevetésben... =D> Sajnos már a kézilabdában is kezdenek megjelenni...

szerk: Nyilván nem az összes magyar, általánosítás szintjén, de pont azok csürhézik őket, akik a csürhe :lol:
Válasz küldése