2025.06.01. 22:28:10
Egy valamit nem szabad szerintem elfelejteni, az a bajnokságuk, és az ehhez mért helyzetük. A PSG majdnem BL-t nyert, mikor Covid év volt, és a BM nyert, akik szintén bezártak. Ezen túl kb mindig angol és spanyol csapat nyeri, ez nem véletlen, meg az sem, hogy pont akkor volt német-francia döntő.
Most nyilván ilyesmi nincs, de inverzben majdnem. A spanyol-angol-olasz csapatok elejétől a végéig gyilkolják egymást szoros mezőnyben, van aki a bajnoki címért (mi, Inter), van, aki mondjuk csak a BL-helyekért. Eleve 4 meccsel többet lejátszva.
A PSG-nek iszonyatos mákja van a L1-nel. Oké, persze, meg is kell nyerni, pláne ilyen fölényesen (senki nem vitatja, mennyire jók), de azért teljesen más kávéház bármi máshoz képest. Én ezért is gondoltam őket viszonylag súlyos favoritoknak már a legjobb 16 között, hiszen már kb onnantól kezdve ők már csak levezettek, tartalékoltak, pihentek, így sérüléseket is meg lehet előzni, és friss is maradt a csapat.
Azért ha mi a BL elődöntő előtti utolsó 10-15 fordulóban csak lötyögtünk volna, drasztikusan megnövekedett volna az esélyünk. A védőink közelebb lettek volna az őszi formájukhoz, mint ehhez a dekoncentrált fejetlen csirke effektushoz, Yamal nem hozott volna 1 kivétellel szinte kizárólag rossz döntéseket, és jobban kihasználhattuk volna a zsenijét Raphinha nem félhullaként játszott volna, és Pedri is a téli zsenijét hozta volna alighanem. Persze Flick rotálhatott volna jobban, de azért a mi keretünkkel ez tényleg nem egyszerű, és még az se jelentene messze annyit, mint pár hónap lazulás. Ha az Inter végiglötyöghette volna a bajnokságát, lehet kikapnak a döntőben, de hogy szoros lett volna, az kb fix.
Ez azért valahol nem korrekt, de hát ez van, a foci nem feltétlenül az mindig.
Nem mellesleg én Vitinhának adnám a lasztit, szerintem ő magaslott ki igazán a csapatból, de gondolom Dembélé fogja kapni. Kár, hogy ennyire leromlott nívójú csapatba érkezett, ahol nem tudtunk igazán mit kezdeni vele, Flicknél is lehet, hogy összekapta volna magát.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy