Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Bár ezzel most egy kicsit fölbasztál, megpróbálok értelmesen válaszolni.Amúgy LG tavaly is madridhoz hasonlította már a M.U.-t akkor is gondolom sok alapja volt rá. én teljesen megértem, hogy nem bírja, de nem egyszer írt akkora elfogult hsz-t,h még az is írt rá, aki szintén LG kedvenceINEK drukkol, mert ugye neki az is belefér, ha Arsenal,az is ha Chelsea. kár,h a Poolt nem bírja annyira,mert akkor 75% esélye lenne idény elején, hogy nem a M.U győz,és örülni is fog a győztesnek, így csak 50 Laughing
Értelek, le is írtam saját magam is, hogy idén nem úgy megy, mint tavaly, igen, az egész idényben nem tudunk folyamatosan úgy játszani mint tavaly. de elég madrid meccset láttam ahhoz, hogy így- hol kevésbé, hol kicsit jobban- esve a színvonalon SEM lehet Véleményem szerint egy madridhoz hasonlítani a csapatot. így is jóval többet mutatunk, gondoljatok csak 1hónappal ezelőttre, akkor még azért bőven más volt a M.U. megítélése.Mikaos írta:.......
Ez nem lehet érvozsimiki írta: hát ha nagyon nem szereted a M.U.-t hiába írok lényeges,a játékban is felfedezhető különbségeket, nem veszed figyelembe.
Ez igaz (volt). A két csapat játékosai közötti tudás-különbség miatt. És épp az a kár, hogy ez évben nem jellemző döntő többségben a MU meccsekre! Inkább egy nagy adag izzadtságszag érződik mindigozsimiki írta: lényegesen több szép akció,és elképzelés szorul a csapatba,mint a madridba.
Nem, itt nem hullámvölgyről van szó. Egy csapat egész évi játékát nem nevezném csak "hullámvölgynek"! Van, ami jellemző egy csapatra egy szezonban, (olykor korszakokon keresztül). Én a MU egész szezonjában mutatott játékáról beszélek, nem 4-5 meccsről. Márpedig ez hasonlóságot mutat a Madriddal kapcsolatban. Egyrészt a stratégiai felfogásban: 1 gólig harc, támadás, utána védekezés-kontrázás-szögletgól-szabadrúgásgól, így még max. 1 gól összejön, viszont tuti 3 pont. Másrészt a (számomra) csúnya "erőszakos fociban", ha az nem párosul semmiféle szépséggel, ötlettel, könnyedséggel (vesd össze Barca).ozsimiki írta: ennyi erővel bármelyik nagyobb csapat kerül hullámvölgybe, rájuk lehetne fogni,h nézd mint a madrid...ez attól függ,h épp ki melyik csapatot nem szereti, azt illeti ezzel a kritikával..
Ez tényleg LOLozsimiki írta: persze ez a madridra nézve a legnagyobb kritika,h őket vesszük elő negatív értelemben
A United sokat köszönhet magának hogy nem x elt le ennyiszer nímand csapatok ellen, ha meg lesz a PLgekkodan írta:A ManU egyszerűen annak köszönheti a vezetést, hogy a Pool ennyiszer szórt döntetlent:
1 Manchester United 31 22 5 4 54-21 33 71
2 Liverpool 32 20 10 2 59-21 38 70
10!!! Darab döntetlen meccs, nézzük csak, hogy kitől: Hull, West Ham, Fulham, Stoke (2x!!!), City, Wigan, Villa, Arsenal
Ilyen értelemben LG teljesen jól látja. Ha csak a Stoke bemegy 1x, már nem ez az ábra, mellé még egy Hull elleni 3 pont és a United bízhatna a Jóistenben.
Mindenesetre 4-1-es zakók otthon nem voltak, csak a BL-ben a dinamo ellen, de az is 3-1...
A United sokat köszönhet a Poolnak, ha meglesz a PL.
első rész: ugyan, majd ha lesz több időm,megkeresem neked az ősszel mennyi olyan meccs volt nekik is, ahol nem volt evidens,h övék lesz a 3pont, nem egy...LG írta: A Pool mikor nem érdemelte meg a 3 pontokat, nem is hozta, ezért is vezettek Ti.
És nem tartom ez a mút erősebbnek a realnal,
ja és Tamás, talán olvasni kellene helyesen:Varga Tamás írta: Ja, és Miki!
Az ilyen "meg se érted" című benyögéseket talán mellőzni kellene. Ebből volt már itt perpatvar. Egyikünk sincs abban a helyzetben, hogy egy másik fórumer szellemi-értelmi képességeit megkérdőjelezze.
A Pool mikor nem érdemelte meg a 3 pontokat, nem is hozta, ezért is vezettek Ti. Az Arsenal elqrta az egész őszi szezont, ők ezért nem rúghatnak labdába. Scolarival az Abramovics éra leggyengébb Chelsea-jét láthattuk. A gáz itt azzal van, h a rangadókon igazából nem mutattok túl meggyőző teljesitményt. A Scolari féle Chelse ellen hoztatok 4 pontot, de az Arsenal meg a Pool ellen csak sima vereségek voltak. + Ott van a BL-ban mutatott gyengélkedés. A Mu annak köszönheti a vezetését, h a kiscsapatok ellen vhogy mindig kiszenvedi a 3 pontot, és ebben bizony a Realra hasonlit. És nem tartom ez a mút erősebbnek a realnal, a Pool ellen szvsz Ti is ugyanugy szégyenben maradtatok volna.ozsimiki írta:
Idén egyértelmű,h Bl-t nem érdemel a M.U., Plt meg annyival jobban mint amennyi ponttal vezetünkAm azért mert akadt még egy kollegád aki addig megy el,h madridozza a M.U.-t,még nem lesz igazad,meg neki sem. idén valóban döcög többször a szerkezet,de madridnál még így is lényegesebben többet mutat a csapat,és ami számít a többi PLes nagycsapatnál sem mutat kevesebbet, pool-nak is megvolt bőven az az időszaka ebben a bajnokságban IS,amikor nem érdemeltek 3 pontokat, kisebb csapatok ellen,stb, Te is megjegyezted...Chelseanek Scolarival döcögött rendesen a cucc, Arsenalról meg ugye nem kell írjak, szal semmivel sem rosszabb az összkép a M.U.nál mint a többinél.
hát ha nagyon nem szereted a M.U.-t hiába írok lényeges,a játékban is felfedezhető különbségeket, nem veszed figyelembe. láttam 1-2 kivétellel az összes M.U. meccset idén is, nem egy kategória a madriddal, játéktempóban, támadás építésben sem. így,h éppen hogy nyerünk csak több kisebb csapat ellen, így is lényegesen több szép akció,és elképzelés szorul a csapatba,mint a madridba. most rosszabb meccseket produkálunk,mint pl a Pool,de nem oly rég,meg fordítva volt,és mégse írták rájuk,h madrid...pedig jó pár meccs volt náluk is,amikor ellenfelük közelebb volt a 3 ponthoz, mégse lett belőle semmi (akár csak madrid ellenfeleinél szokott ez lenni).Mikaos írta:Miben nyilvánul meg ez a "lényegesen több"? Több gólt fejel a MU szögletből?ozsimiki írta: idén valóban döcög többször a szerkezet,de madridnál még így is lényegesebben többet mutat a csapat![]()
Értelemszerűen a játékosok képzettebbek, nagyobb sztárok, mint a Reál játékosai, de én nem látok "lényeges" különbséget a két csapat játéka, taktikai felfogása között. De ha mondanál pár kulcs különbséget...
Miben nyilvánul meg ez a "lényegesen több"? Több gólt fejel a MU szögletből?ozsimiki írta: idén valóban döcög többször a szerkezet,de madridnál még így is lényegesebben többet mutat a csapat
még se érted amit írok, ez mindig így volt, akár Hajdú B kommentált, akár más, akár M.U. meccsen, akár FTC,vagy éppen Pool meccsen, ha vki az ismeretlenségből feltűnik,fiatal,és szerez egy fontos gólt, akkor ott elmondják MINDEN ESETBEN,h hú mekkora karrierje lesz,stb,stb,stb.gekkodan írta:
A Villa elleni meccset is láttam és a mai United meccset isEz alapján mondom, amit mondok, nem más miatt. A véleményem áll, és a kolléga is megjegyezte lejebb: Hajdú B már a BL-meccsen is a megváltó Macheda gyerekkel jött. Hagyjuk már....
De, minden csapat:) Viszont az első tagmondattal együtt értelmezd: Mi például szép, épkézláb, értékelhető támadásokat csinálunk egy meccs 75%-ában. Ja, és a kihagyott helyzetek ellenére nagyjából 3-as átlagot produkálunk.Leomessi14 írta:Es szted mi nem hagyunk ki nagy ziccereket?Mikaos írta: Nehezükre esik épkézláb támadásokat csinálni, vagy ha mégis: akkor csomó helyzetet hagynak ki.
Idén egyértelmű,h Bl-t nem érdemel a M.U., Plt meg annyival jobban mint amennyi ponttal vezetünkLG írta:Tökéletes 1et értek, én is ugyanezt vetettem föl már pár fordulóval ezelőtt, persze a mu szurkolóknak nem tetszettMikaos írta:ManU kezd hasonlítani Reálhoz.
Tavaly volt pár gyengére sikeredett meccsük, de jó részt szépen hozták a meccseket.
Ez évben viszont nagyon halvány, amit nyújtanak. Nehezükre esik épkézláb támadásokat csinálni, vagy ha mégis: akkor csomó helyzetet hagynak ki.
Ennek ellenére hozzák a meccseket 1 góllal, ami bosszantó lehet a Liverpoolnak, mert ők a gyengébb, szorosabb meccseken pechesebb voltak, csak 1-1 pontot tudtak gyűjteni.
Valszeg Portoban is ezt fogjuk látni, gyors gól az elején, aztán védekezés kontrákkal, esetleg még egy Vidic gól szögletből, aztán ennyi. Így nem érdemlik meg sem a BL-t, sem a PL-t. Persze a focit nem erre játsszák, csak mégis sajnálatos, hogy ez a fajta foci diadalmaskodni tud.Pedig bekéne látniuk, a csapatuk játéka a Madridéval vetekszik, szóval fos.
Es szted mi nem hagyunk ki nagy ziccereket?Mikaos írta:ManU kezd hasonlítani Reálhoz.
Nehezükre esik épkézláb támadásokat csinálni, vagy ha mégis: akkor csomó helyzetet hagynak ki.
Na, hát pont erről beszélek én is a Reál kapcsán!Barcaman14 írta: Szerintem ettől nagy csapat a United.Ha nem is játszanak szépen egy meccsen és akadozik a gépezet akkor is képesek pontokat szerezni!