Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem igazán értelek, most is nagyjából ez van. A teljesítmény alapján kijutnak az eseményre, az összesítettben több szerzett pont okán pedig egyre előrébb kerülnek a világranglistán. Azaz végeredményben többnyire a kontinensek legjobbjai mérettetnek meg a VB-n. Az interkontinen-tális selejtező meg elképesztően költséges lenne. A kisebb nemzetek szövetségei lehet nem is tudnák finanszírozni, meg szerintem rengeteg felesleges párosítás jönne össze. Nem is egy top válogatott szemszögéből nézve: pl. a magyar is egyértelműen jobb Dzsibuti vagy Fülöp-szigetek nemzeti tizenegyénél (legalábbis 10-ből 9-szer valószínűleg nyerne), ehhez nem feltétlenül szükséges a tétmérkőzés.Bob_Marley írta:Lehetne az hogy valóban 32 legjobb csapat, de a világranglista alapján és meghatározva hogy melyik kontinensről maximum hány csapat. Minden kontinenssel kellene játszani, nem lennének csoportok hanem interkontinentális selejtező lenne. Utópisztikus, meg ez így hirtelen jutott eszembe kidolgozás nélkül, de ebben nagyobb egyenlőséget látnék mint a mostaniban (persze hogy hozol össze több mint 200 országot?).
Nem gondoltam utána,de ezt tedd már megS.Agüero írta: BL-es is így van, 6-8 országból össze lehetne válogatni egy jó 32-es mezőnyt.
Remek gondolat lenne még jobban beszűkíteni a piacot, s ellehetetleníteni rengeteg országot. Akkor minden játékos ezekben a ligákban játszana, s még nagyobb lehetne a szakadék.S.Agüero írta: BL-es is így van, 6-8 országból össze lehetne válogatni egy jó 32-es mezőnyt.
Ezzel egyet is tudnék érteni, de magát a kijutási rendszer lehetőségét valamivel növelni kellene. Lehetne az hogy valóban 32 legjobb csapat, de a világranglista alapján és meghatározva hogy melyik kontinensről maximum hány csapat. Minden kontinenssel kellene játszani, nem lennének csoportok hanem interkontinentális selejtező lenne. Utópisztikus, meg ez így hirtelen jutott eszembe kidolgozás nélkül, de ebben nagyobb egyenlőséget látnék mint a mostaniban (persze hogy hozol össze több mint 200 országot?csababarca írta: Nálam egy világbajnokságon a legjobbak szerepeljenek,akik méltóak rá, ne azok, akiken segíteni akarunk. Hidd el,ettől nem lesz jobb egy ország focija se. Most ott van Costa Rica, kifutottak egy szép eredményt, ettől 10 év múlva nem lesznek beljebb,ami a labdarúgást illeti,sőt valószínűleg sose lesznek ilyen magasságban megint.
Na, ha csak őket vesszük vagy Ecuadort vagy éppen Chilét példának: Ők sem azért fejlődnek - mert ez szerintem látható, minden rendezvényen elfogadhatóan játszanak azért szerintem -, mert kijuttatták őket, hanem, mert elég jók lettek ahhoz, hogy kijussanak és ott se feltétlenül valljanak szégyent.csababarca írta:Hidd el,ettől nem lesz jobb egy ország focija se. Most ott van Costa Rica, kifutottak egy szép eredményt, ettől 10 év múlva nem lesznek beljebb,ami a labdarúgást illeti,sőt valószínűleg sose lesznek ilyen magasságban megint.
Az a módszer, amit írtál is, hogy kitelepülnek mondjuk európai klubok Ázsiába, Afrikába, begyűjtik a tehetségeket. Ezzel kiválóan lehetne emelni ezen országok 'futball szintjét', hogy ilyen magyartalanul fogalmazzak, csak ehhez az is kellene, hogy ne honosítsák őket, megelégedjenek - vegyük példának a spanyol válogatottat - a saját nemzetiségűekkel és ne honosítsanak afro-amerikaiakat, arabokat. Addig okés, hogy képezzék őket a klub csapatok, de térjenek vissza a SAJÁT NEMZETÜK, saját válogatottjába erősíteni azt és az ország hírnevét.Bob írta:Továbbra is felteszem a kérdést? Mivel lehetne felemelni a kisebb országok labdarúgását.
Ma már másabb a foci mint jó pár évtizede, sokkal több pénz kell hozzá. Hollandok valóban rendbe rakták a focit, amihez kellett a külföldi segítség, nem anyagi hanem szellemi tőke formájában. Ma már a szellemi tőke nem elég az anyagit meg megoldják továbbra is a nagy országok Európán kívül csak éppen lecsapolják a hasznot.
Csak utóbbit tízszer annyian nézik meg, pont a nevek miatt. Meg ott jóval nagyobb az esély egy jó meccsre.Kifacsarás az jogos, viszont az meg lényegtelen hogy Kamerun-Togo játszik vagy Franciaország-Németország a jó játék a lényeg nem a nevek.
Ez a te véleményed, az meg az enyém. Elég sok mindenben nem értünk egyet.Bob_Marley írta:Nagyon nem értek egyet ezzel a gondolatmenettel...
Az nem következik belőle,hogy színvonaltalan lesz a torna? Így sem nézi sok ember a Kamerun - Togo meccset. Ha a vb fele ebből állna,az jó lenne? Ugye itt jön be az a kérdés,hogy a foci szemléleted jelentősen eltér szerintem az átlagtól,így simán elképzelhető,hogy téged adott esetben szórakoztat egy olyan meccs,ami az átlag focinéző nem is néz meg.Bob_Marley írta:Nagy szükség lenne hogy a közép-alsó kategóriás országok futballjának színvonalát emeljék, s ehhez lehetőség egy nemzetközi részvétel, amiből következhetnek dolgok és egy folyamat.
Nagyon nem értek egyet ezzel a gondolatmenettel. Visszakérdeznék akkor, mivel emelnéd fel ezen országok labdarúgását?hank1ee írta:48 csapatos vb-n természetesen az Európán kívüli országokat támogatná.Értelmes gondolat, tele lenne pakolva Perukkal, Kínákkal meg Új-Zélandokkal a világbajnokság, akik még annyira se lennének tényezők, mint egy Ecuador. Ezeket az újításokat nagyon nem tudom támogatni, persze lehet, hogy egyes országokban, akiknek így nagyobb esélye lenne kijutni, a labdarúgás, mint üzletág fejlődne. Viszont akkor sincs értelme az egésznek, kb ugyanaz, mint a 64 csapatos BL, amit még Platini hozott fel. Így is Schalkék meg Leverkusenek jutnak nyolcaddöntőbe, mi lenne, ha olyan remek csapatok lennének ott évről évre a továbbjutók közt, mint a Besiktas vagy a Dinamo Moszkva?
(nem megsértve Dzsudzsák Balázst). A BL legjobb - mondjuk - 8 csapata és a többi között méretes szakadék van, ugyanez igaz a VB-re is, ahol az alap Argentína-Németország-Olaszország-Franciaország-Brazília-Hollandia-Spanyolország hetesen kívül a többieknek esélye sincs a döntő közelébe jutni, na jó, Uruguaynak, Angliának, Belgiumnak még talán-talán 20 éven belül, ha nagyon összejönnek a dolgok.
Figo ezzel üzletet meg szavazatokat akar szerezni, semmi több. Az ilyen kezdeményezések csak árthatnak a focinak.
Amennyire tudom, csak olyan testrésze nem lehet előrébb a támadónak,amellyel legálisan gólt szerezhet.MQuCsabi írta:Nekem az rémlik, hogy most az a szabály, bármennyire is belóg a csatár - karja, körme, hajaszála, pöcse -, akkor lest kell inteni. Szerintem ez minden, csak nem jó. Nem segíti a támadó focit. És ezzel együtt állandóan arra figyelnek a bírók, nehogy elengedjenek valamit, ezért befújnak kb. mindent. Az egy méterrel hátrébbról indulót isblupatrik írta:A lesszabállyal semmi gond nincsen, csak senki nem használja megfelelően, mivel a támadó csapatot a bíró belátása szerint ( vagy mindenképpen? ) kis mértékben ( talán 30 cm-ig ) segítheti, most meg már egyvonalnál is megy a nyivákolás.
Nekem az rémlik, hogy most az a szabály, bármennyire is belóg a csatár - karja, körme, hajaszála, pöcse -, akkor lest kell inteni. Szerintem ez minden, csak nem jó. Nem segíti a támadó focit. És ezzel együtt állandóan arra figyelnek a bírók, nehogy elengedjenek valamit, ezért befújnak kb. mindent. Az egy méterrel hátrébbról indulót isblupatrik írta:A lesszabállyal semmi gond nincsen, csak senki nem használja megfelelően, mivel a támadó csapatot a bíró belátása szerint ( vagy mindenképpen? ) kis mértékben ( talán 30 cm-ig ) segítheti, most meg már egyvonalnál is megy a nyivákolás.
szerintem pont, hogy nem. az első vagy második eset után, amikor kapnak két meccset a reklamálásért jobban odafigyelnének erre és abbamaradna a sok hiszti. csak az első pár hónap lenne nehéz, meg sok eltiltás, aztán minden beállna egy élvezhetőbb szintre.defender3 írta:
A reklamálás büntetésének szigorításának örülök, ha most is így lenne akkor pl Alves kb. 5 meccsenként el lenne tiltva, de rajta kívül is sokan lennének mind nálunk mind más csapatokból.
A reklamálás büntetésének szigorításának örülök, ha most is így lenne akkor pl Alves kb. 5 meccsenként el lenne tiltva, de rajta kívül is sokan lennének mind nálunk mind más csapatokból.Alcantara írta:http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_f ... go-2395881
Valahol a disznófej bedobása óta elvesztette a fonalat ez a fiú. Ez az ötlete azért felülmúl minden józan észt!