Akkor lenne igaz hogy mindenki egyenlő eséllyel indul ha egyenlően lenne szétosztva a kvóta is. (Nyilván mivel más az országok létszáma ez megint lehetetlen. )
Szenegál vagy Szlovákia, Bosznia esetében sorozatban jönne pár indulás ott is tudnának talán ragadni, pont ezért lenne jó ha nagyobb esélyt kapnának a kijutásra. Azt nem írtam oda, hogy ,megnézni MOST hol tartanak egy nagy tornán.

Kínától nem félek, 20-30 év és ott lehetnek olyan háttér van mögöttük. USA-t is mindenki lenézte (oké hogy "őskorban" is ott voltak) meg jó lesz nekik a 94-es VB, kicsit megnézhetik milyen a gurulós labda, aztán nagyon okosan szisztematikusan felépítettek egy rendszert amihez sok pénz kellett. Na pl egy afrikai országban erre nincs keret, ők önerőből nehezen tudnának elindulni felfelé (EU meg ugyanúgy gyarmatosít....), FIFA érdeke meg mindenképp a felzárkóztatás lenne. Persze ezeknél az országoknál sok mindenben kellene fejlődni infrastruktúra oktatás minden.
Én szinte csak pozitívat látnék abban, hogy még több ország (nem 100 nyilván) még sokrétűbb futballkultúrák összecsapása . Afrika 5 helye is vicc lassan. Mint írtam nem úgy gondolom, hogy emelés és csak EU-n kívüli országok kapnának helyet. Itt Európában is egy bolgár, román, szlovák, ukrán focikultúrának is sokat jelentene egy stabilabb VB szereplés nem csak 1-1 kijutás. Nem lenne talán annyi elvándorlás a nagy bajnokságokba, hanem több befektető lenne ha látnák hogy van benne reklám (és a Vb a legnagyobb reklám). Lenne egy milliárdos mondjuk a Steaua vagy Legia mögött, vagy magyar csapat mögött. Utópisztikusnak hangzik, de még mindig inkább az esély legyen meg rá, mintsem a nagy országok elviszik az összes pénzt és az összes gyereket. És marad a mondás kis pénz kis foci....