Alexis Sánchez

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
culinho
Capitá del Barça

2013.02.17. 17:18:39

Lehet szimpatikus, 90 percen keresztül képes letámadni, de támadásban (!) nagyon-nagyon kevés ide. Mind cselezés, mind góllövés. Továbbra is azt mondom, hogy nem volt neki 2 egymást követő értelmes meccse, így szerintem hibás azt mondani, hogy hullámvölgyben van, mivel folyamatosan ....
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.02.17. 17:18:25

Ha normálisan játszana,vagy legalább hozna egy közepes szintet senki nem bántaná. Mint ahogy mostanában Alvest se piszkálja senki,mert nincs ok rá.
Elég hiteltelen lenni a mostani meccsek után betalálni a brazil,csak azért,mert ősszel gyenge volt.
Alexis viszont mindig gyenge, egy egy felvillanása van,de annyi, így teljesen jogosan kapja a kritikát.

Ahogy megkapja más is ha gyenge, Piqué is megkapja,Xavi is, Messi is. CSak mondjuk nála ez ritka, Alexisnél meg a jó meccs,van egy kis különbség.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.17. 17:09:11

csababarca írta:És az,ha a többiek gyengén teljesítenek, akkor az mentség Alexisnek?
Ne haragudj, nyilván egy emberen nem mehet el meccs,de ez Alexis esetében a legkevésbé rajta múlik. ő mindent megtesz azért,hogy ne nyerjünk.

Aki nem veszi észre,hogy mennyire béna, az vak, vagy elfogult vele szemben.
Nyilván ki lehet forgatni a szavaimat, de sztem te is látod, hogy eléggé nevetséges az a hadjárat, ami éppen folyik ellene. Nincs még egy játékos, aki elég rosszul tudna teljesíteni ahhoz, hogy minden meccs után teleböfögjék a topikját azzal, hogy húzzon el a vérbe. (Ja bocs, Alves is ilyen volt, amíg rossz formában játszott, most, hogy megy neki vele sincs semmi baj érdekes módon, mint ahogy egy hete még Alexis is élete meccsét játszotta, csak mert lőtt egy gólt) És ha tegnap történetesen nem nyerünk, ezen az elven az ő hibája lett volna, pedig természetesen egy-két embert még elő lehetne venni.
És nem is látsz tőlem olyat, hogy tagadnám a rossz formáját vagy a helyzetkihasználási problémáit, bennem is felment a pumpa párszor tegnap, viszont másrészről meg így is még hasznosabb, mint pl. Tello, vagy néha Pedro.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.02.17. 16:53:28

És az,ha a többiek gyengén teljesítenek, akkor az mentség Alexisnek?
Ne haragudj, nyilván egy emberen nem mehet el meccs,de ez Alexis esetében a legkevésbé rajta múlik. ő mindent megtesz azért,hogy ne nyerjünk.

Aki nem veszi észre,hogy mennyire béna, az vak, vagy elfogult vele szemben.
(és tudom,hogy Pedro se jobb, de rosszabb se,ráadásul néha néha betalál.)
Egy topcsapat se visel el ilyen nevetséges "teljesítmény", máshol már régen masszívan padozna.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjd
Llegenda del Barça

2013.02.17. 16:28:45

Mihu írta:Meddig? Amíg elmegy rajta a meccs? 0-1-nél baromira nem engedheti meg magának a csapat, hogy egy csatára az 5. ziccerét is elbénázza...Nem Alexis lelki világa a legfontosabb, hanem a 3 pont begyűjtése.
Én mondjuk nagyon nehezen tudok elképzelni olyan forgatókönyvet, hogy rajta menjen el a meccs, mert akkor ez azt jelenti, hogy
1. Messi nem lőtte meg a szokásos dupláját
2. Ez esetben a középpályások sem alakítottak ki elég helyzetet
3. és/vagy a védelem több gólt kapott, mint amennyit rúgtunk
Na most innentől kezdve meg legalább a fél csapat olyan tragikusan rossz volt, hogy Sanchezt nincs értelme kiemelni sehova, szóval ez az "elmegy rajta a meccs" eléggé absztrakt elképzelés a jelenlegi helyzetünkben. A tegnapihoz is annyit, hogy jó pár ember a tudása alatt játszott Messitől Pedron át Fabregasig és hát éppenséggel a helyére beállt Tello sem csillogtatta meg a helyzetkihasználó képességét (egyébként érdekes, hogy Tello akkor sosem lő gólt, amikor tényleg szükség is lenne rá, a 4-5-6 gólos győzelmek beállításában viszont jeleskedik..), szóval éppenséggel, ha el is megy a meccs (ami Messi szokásos góltermése miatt már eleve lehetetlen volt), akkor messze nem rajta ment volna el.

Amúgy meg nem a Milan meg a Real ellen erőltetik, hanem a Cordoba meg a tegnapihoz hasonló magasról letojt sörmeccseken próbálnak valami önbizalmat verni belé, egyelőre kevés sikerrel.

kristop, neked meg komolyan minden tiszteletem, hogy Te még jársz ide szájkaratézni, mert nekem már komolyan fáj, amilyen komplex gondolatokat megfogalmazó és széles látókörű emberek lelhetőek fel ebben a topikban...
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.17. 16:07:20

Mihu írta:
Lionel85 írta:Szerintem a Getafe elleni találatával nem jött még ki a gödörből, kellenek még neki a játékpercet. Ezért is érzem azt, hogy most korán lett lekapva a pályáról, még hagyni kellett volna. Bár azt is megértem, hogy a végtelenségig sem lehet őt tolni, mert egy idő után a csapatjáték rovására is mehetnek a töketlenkedései.
Meddig? Amíg elmegy rajta a meccs? 0-1-nél baromira nem engedheti meg magának a csapat, hogy egy csatára az 5. ziccerét is elbénázza...Nem Alexis lelki világa a legfontosabb, hanem a 3 pont begyűjtése.
jogos, nem rehabilitációs intézet vagyunk. tutujgatjuk itt hónapok óta eredmény nélkül.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2013.02.17. 16:04:58

Lionel85 írta:Szerintem a Getafe elleni találatával nem jött még ki a gödörből, kellenek még neki a játékpercet. Ezért is érzem azt, hogy most korán lett lekapva a pályáról, még hagyni kellett volna. Bár azt is megértem, hogy a végtelenségig sem lehet őt tolni, mert egy idő után a csapatjáték rovására is mehetnek a töketlenkedései.
Meddig? Amíg elmegy rajta a meccs? 0-1-nél baromira nem engedheti meg magának a csapat, hogy egy csatára az 5. ziccerét is elbénázza...Nem Alexis lelki világa a legfontosabb, hanem a 3 pont begyűjtése.
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.02.17. 15:49:37

Szerintem a Getafe elleni találatával nem jött még ki a gödörből, kellenek még neki a játékpercet. Ezért is érzem azt, hogy most korán lett lekapva a pályáról, még hagyni kellett volna. Bár azt is megértem, hogy a végtelenségig sem lehet őt tolni, mert egy idő után a csapatjáték rovására is mehetnek a töketlenkedései.
Kép
Kép
Kép
Andreas31
Barça B

2013.02.17. 13:43:00

Tényleg nagyon jó, köszönöm Gareth Tello hogy feltetted :) mert tökéletesen bemutatja a helyzetet. Visszajön védekezni, bezavar, hogy labdát szerezzen a csapatnak és ebből a labdából induló támadáshoz fut fel hogy helyzetbe kerüljön, amit ebben az idényben szokás szerint elront.. ÖNBIZALOMHIÁNY.. Ha ezen a ponton javul, higgadtabban veszi át a neki szánt labdát a kapu előtt és nyugodt lelkiállapotban dönt a befejezést illetően akkor még az első idénybeli formáját is simán túlszárnyalja amikor is a második legtöbb gólt szerezte Fabregas-sal együtt Messi mögött.

Csak megjegyzés: Mindannyian ismerjük az érzést, hogy mennyire bénítólag hat a teljesítményünkre nézve amikor nem bízunk magunkban, félünk hogy elrontunk valamit.
Alexis-t azért vették, mert látták benne az óriási lehetőséget, de ha ez az önbizalomhiány miatt nem tud felszínre kerülni, akkor nagy veszteség. Pontosabban a csapat még így is jól muzsikál, de százszor hatékonyabb lenne egy önbizalomtól duzzadó Sancheztől.. :)
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.02.17. 10:05:35

Ez a videó (38 másodperc a Granada-meccsből) tökéletesen bemutatja a problémát:
http://www.youtube.com/watch?v=qWUYDRDuLHI
This video defines Alexis Sánchez.
1) Workrate, to help his team defend, won the ball back
2) Always makes good runs, always asks the ball, always makes himself (or other teammates) available for a pass.
3) Doesn't finish (this season), lack of confidence in front of goal. If he could improve the part 3, like he was last season, he'd be Barça's 2nd best striker, like he was last season.
Lego
Jugador del Barça

2013.02.17. 08:58:19

Facsy írta:nekem is nagyon szimpatikus Alexis bácsi de el kell fogadni, hogy nem mindenki illik bele a Barca-gépezetbe. Ez nem az ő hibája, nem akarom lehúzni mert szerintem nagyon jó focista (tekintve az olasz éveit) de sztem nem illik ide, és ezt jó lenne belátni ( jó tudom nagyobb koponyák dolgoznak a barcánál de ez az én véleményem) és elküldeni mert ezzel csak az időt veszi el mástól és az ő önbizalma romlik és ha esetleg elkerül innen akkor nagyon sokáig tarthat hogy újra össze szedje magát, de ne legyen igazam. lényeg a lényeg, nem létezik az, hogy akárkit ide hozunk az már látja,érzi, tudja a Barca-focit. Jordi Alba,Fabre nagyon jol beilleszkedtek, de hogy olyat is említsek aki nem La Masia növendék : Adriano és Mascherano. ezt én így látom. Szeretem Alexis-t de nem itt a helye. (MUTASSA MEG HOGY NINCS IGAZAM :D )
Sztem pedig igenis ő illik a Barcához, de csak azért, mert szerencsétlen a kapunál még nem jelenti azt, hogy nem illik bele a bugiba. Az más kérdés, hogy a helyzetek felét be kell vágnia...nincs mese. Persze senki se várja el, hogy termeljen 25 gólt a bajnokságban, de 10 fölé menjen már fel könyörgöm...főleg ennyi helyzetből.
Sajnos minden klubnál csoportosul egy maroknyi idióta, aki arra törekszik, hogy bemocskolja más csapatok hírnevét" – Brendan Rodgers.
Facsy
Jugador d'estrella

2013.02.17. 08:22:43

nekem is nagyon szimpatikus Alexis bácsi de el kell fogadni, hogy nem mindenki illik bele a Barca-gépezetbe. Ez nem az ő hibája, nem akarom lehúzni mert szerintem nagyon jó focista (tekintve az olasz éveit) de sztem nem illik ide, és ezt jó lenne belátni ( jó tudom nagyobb koponyák dolgoznak a barcánál de ez az én véleményem) és elküldeni mert ezzel csak az időt veszi el mástól és az ő önbizalma romlik és ha esetleg elkerül innen akkor nagyon sokáig tarthat hogy újra össze szedje magát, de ne legyen igazam. lényeg a lényeg, nem létezik az, hogy akárkit ide hozunk az már látja,érzi, tudja a Barca-focit. Jordi Alba,Fabre nagyon jol beilleszkedtek, de hogy olyat is említsek aki nem La Masia növendék : Adriano és Mascherano. ezt én így látom. Szeretem Alexis-t de nem itt a helye. (MUTASSA MEG HOGY NINCS IGAZAM :D )
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.02.17. 07:56:29

Léfe írta:Mit nem lehet azon érteni, hogy aki ennyit zerencsétlenkedki 2 év óta -sok bizalmat kapott és kap- az bebizonyitotta, hogy nem itt a helye. Persze jó fésült, helyes fiu - hát menjen filmszinésznek. Esik-kel - ennyi. Ugyan más módon de Alves is balfék lett. Na találos kérdés jön: melyik odalról jö a gól MOST IS. Nem kell Alexist senkivel sem hasonlitani, annak mi értelme ?
Alant irják "jelen pillanatban" - micsoda ???? Két év az jelen pillanat? Meg hogy mi lenne ha. Mi lenne ha a a 10. helyen állna a csapat. Gyerekség.
Görcsölt éppen eleget- szerencsétlenkedjen most már máshol. Oltári kerékkötő a hapsi. Lehet vicc, de Telló minimális tapasztalattal is jobb.
Remélhetőleg észhez tér, és újra formába lendül majd.Anno én szerintem szélsők közül pl. James.R vagy Hazardal (vagy esetleg Lenssel) is lehet hogy sokkal jobban jártunk volna, mert ők szinte biztosan könnyebben tudtak volna alkalmazkodni a mi játékrendszerünkhöz, mivel hogy 4-3-3-ban is elég jól muzsikálnak.Na de mindegy,majd szezon végén a vezetőség dönt. :roll: Szimpatikus játékos az biztos (alázatos, szorgos, szerény, nem pedig egy beképzelt alaknak tűnik mint pl.C.Rínyáldó.:D ). De sajnos, a szimpátia az kevés ahhoz hogy az ember értékelni tudja ezt a rossz formát. :roll:
A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára JOseppe 2013.02.17. 08:43:49-kor.
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
Léfe
Entrenador del Barça

2013.02.17. 07:38:13

Mit nem lehet azon érteni, hogy aki ennyit szerencsétlenkedki 2 év óta -sok bizalmat kapott és kap- az bebizonyitotta, hogy nem itt a helye. Persze jó fésült, helyes fiu - hát menjen filmszinésznek. Esik-kel - ennyi. Ugyan más módon de Alves is balfék lett. Na találos kérdés jön: melyik odalról jö a gól MOST IS. Nem kell Alexist senkivel sem hasonlitani, annak mi értelme ?
Alant irják "jelen pillanatban" - micsoda ???? Két év az jelen pillanat? Meg hogy mi lenne ha. Mi lenne ha a a 10. helyen állna a csapat. Gyerekség.
Görcsölt éppen eleget- szerencsétlenkedjen most már máshol. Oltári kerékkötő a hapsi. Lehet vicc, de Telló minimális tapasztalattal is jobb.
Fecó
senkialfonz40
Capitá del Barça

2013.02.17. 07:21:56

kristop írta:
De én a csapatnak szurkolok és nem Sáncheznek. A csapatnak pedig nem ő kell.
..
Ne haragudj, de én sem értek egyet Veled, és azokkal sem, akik azt szajkózzák, hogy a chilei kerékkötő lenne, meg nem Barca szint. Egyértelműen görcsöl, Nála jobban csak Villa görcsöl, akit nagyon szeretek, de az a csatárposzt, ahol játszania kell, élve megfeszíti. A Barca játékrendszere a Pedro, Sanchez, Villa hármasból Alexis barátunknak feküdne a legjobban, de jelen pillanatban csak próbálják vele elkapatni a fonalat, most még a gólvonalról is képes fölé emelni. Szerintem, ha a helyzetkihasználása csak 20-30 %-ot javulna, Alexis barátunk kihagyhatatlan lenne a csapat kezdőjéből, ezért én az elégedetlen hozzászólóktól türelmet kérek, mert nagyon is meghálálhatja még a bizalmat a kis "kocka".:-)
kristop
Entrenador del Barça

2013.02.17. 00:32:19

De én a csapatnak szurkolok és nem Sáncheznek. A csapatnak pedig nem ő kell.
akkor valahol itt nem értjük meg egymást :D szerintem pont, hogy rá van szüksége a csapatnak, csak még nem kész a mű. nekem elegem van a szélre kitett középcsatárokból, akik kint szenvednek valamelyik oldalon, de legalább gólt lőnek néha. én nem elégedek meg ennyivel. alexissel se, de benne látom a több lehetőséget. mert mindene megvan, ami nekünk kellene (feltételes mód). és szerintem nem góllövés faktor, vagy érzék hiányzik belőle, mert olyan helyzeteket hagyott ki, amiből a keret talán legkevésbé technikás játékosa puyol is minimum hármat vágott volna, meg tavaly még kevesebb helyzetből lőtt tizenkettőt vagy mennyit. (szerintem önbizalomhiány, görcs, amit saját maga által gerjeszt) nem is kellene úgy befejeznie őket, mint egy vérbeli csatárnak, sose volt az, elég lenne csak mondjuk minden harmadikat belőni és már hatalmas kincs lenne számunkra.

de mondom, amíg csak annyi fog hiányozni hogy a helyzeteibe jól tegye bele a lábát (vagy hogy valaki más az ő passzába), addig tuti kiállok mellette, de ha már a lehetőség se lesz meg benne, akkor tőlem is mehet amerre lát. bltől nem kell félned, bármiben lefogadom, hogy az iniesta, messi, pedro hármas kezd majd a milan ellen.
connor
Jugador d'estrella

2013.02.16. 23:46:09

kristop írta: akkor elmondom én mire gondolok a boszorkányüldözés, vagy rászállás, vagy csak megyünk a többiek után alatt. azt, hogy pedro kap néha egy ilyen áhh, megint rossz, áhh most nem olyan rossz szintű kritikát (ami oké, és szerintem nem is kell földbedöngölni egy játékosunkat se, akiben ott a lehetőség és nem egy oleguer), miközben alexis már hetek óta folyamatos kábé anyázás szintű oltásokat kap, meg hogy takarodjon semmi keresnivalója itt. mi az ok? hogy kevés gólt lő. miközben az egyik négy, a másik hét gólt lőtt eddig, úgy hogy pedro szinte kétszer annyit játszott. kicsit aránytalan nem?

és hogy ennek mi az oka? az hogy alexis számtalanszor helyzetbe kerül és van lehetőségünk szidni (mert tényleg van miért). pedro meg sokkal kevesebbszer, és ezért nincs annyi alkalom szidni se, pedig ő is kihagyja őket nagyrészt. magyarul tehát itt az emberek nagy része elégedettebb azzal, ha valaki még helyzetbe se tud kerülni egy meccsen és ezért nincs mit kihagynia, mintha valaki oda-oda kerül de elrontja. szerinted ez normális? közhelyezzünk, hogy csak az hibázik, aki dolgozik, aki tesz érte? tényleg jobb az, hogy valaki nem kerül helyzetbe, ezért nem hagyja ki, mint ha valaki helyzetbe kerül, de kihagyja? mert szerintem egyértelműen nem.

mintahogy én akkor se féltem, amikor sokan temették a csapatot, hogy vége a sikeres időszaknak, mert betömörülő ellenfelek ellen összehoztunk rosszabb eredményeket. voltak helyzeteink? voltak ziccereink, kapufáink? akkor nincs baj. egészen addig nincs baj a játékkal, amíg csak kihagyjuk a helyzeteket, de van mit kihagyni. akkor kezdjünk el félni, ha nem tudunk majd az ellenfelek kapujához férkőzni. ez ide is teljesen igaz.

és ezzel amúgy pont nem azt akarom mondani, hogy pedrot és szidni kéne, hanem hogy alexist kevésbé. na, ezt még beleszerkesztem a hozzászólásomba. alexis - off the ball movements KATT. és akinek van rá ideje még egy ilyen videő KATT.ez, hogy labda nélkül milyen mozgásokat csinál. azt kell figyelni, hogy amikor nem is ő kapja a labdát, akkor is hogy csinál már csak azzal helyzetet messinek, iniestának, vagy alvesnek azzal, hogy elvisz magával egy vagy két védőt keresztbemozgással. sokat ér ez nekünk, hogy folyamatosan támadja a lescsapdát.
Akkor álljon át a csapat 4-4-2-re és mindjárt lesz helye Sáncheznek... rohangálhat kedvére a széleken és még gólt sem kell lőnie. :roll:
Számomra pl. értékesebb az a CSATÁR, aki 2szer kerül helyzetbe egy meccsen, de abból egyszer legalább betalál, mint aki 10szer, de ennyiből sem tud betalálni. Az, hogy ki érzi a kaput és ki nem az is valamilyen szinten képesség. Meg kell lennie valakiben annak az érzéknek, hogy megtalálja azt a szöget, pontot, ahonnan be tudja lőni a labdát. Ezt nem lehet tanulni, vagy megvan vagy nincs. Sánchezben egyértelműen nincs. Innentől kezdve pedig rohangálhat ész nélkül meg kerülhet helyzetbe x-szer, ha x helyzetből 0 gólt tud szerezni és x>10 :lol:
Egyébként pedig Pedro és Sánchez együtt sok a pályán. Ezt ma is láthattuk. Messi mellé kell még egy góllövő, mert két robotoló, de kapura veszélytelenebb támadóval a saját helyzetünket nehezítjük. Villa kell ebbe a csapatba, mert benne megvan az a faktor, ami Sánchezben egyáltalán, Peroban részben van meg. Ez az, amiről fentebb beszéltem: amit nem lehet tanulni.
Meg tudom érteni azokat, akik támogatják, de nekem már betelt a pohár. Eddig olyan meccseken bénázott, amiken elbírta a csapat. De a BL-ben ez nem fog menni. Remélem a kezdő közelébe sem kerül. Pedig szimpatikus srác. De én a csapatnak szurkolok és nem Sáncheznek. A csapatnak pedig nem ő kell.
kristop
Entrenador del Barça

2013.02.16. 23:11:13

connor írta:Szó sincs boszorkányüldözésről. Itt gyatra teljesítményről van szó, amit lehet csűrni-csavarni, de ez nem változtat azon, hogy 27 meccs alatt 4 gólt tudott begyötörni egy valagnyi kihagyott ziccer mellett. Más is hagyhat ki ziccert, persze, de nem ennyit és nem folyamatosan. A jó beindulásai meg stb. semmit sem érnek, ha egy akciót sem tud befejezni.
akkor elmondom én mire gondolok a boszorkányüldözés, vagy rászállás, vagy csak megyünk a többiek után alatt. azt, hogy pedro kap néha egy ilyen áhh, megint rossz, áhh most nem olyan rossz szintű kritikát (ami oké, és szerintem nem is kell földbedöngölni egy játékosunkat se, akiben ott a lehetőség és nem egy oleguer), miközben alexis már hetek óta folyamatos kábé anyázás szintű oltásokat kap, meg hogy takarodjon semmi keresnivalója itt. mi az ok? hogy kevés gólt lő. miközben az egyik négy, a másik hét gólt lőtt eddig, úgy hogy pedro szinte kétszer annyit játszott. kicsit aránytalan nem?

és hogy ennek mi az oka? az hogy alexis számtalanszor helyzetbe kerül és van lehetőségünk szidni (mert tényleg van miért). pedro meg sokkal kevesebbszer, és ezért nincs annyi alkalom szidni se, pedig ő is kihagyja őket nagyrészt. magyarul tehát itt az emberek nagy része elégedettebb azzal, ha valaki még helyzetbe se tud kerülni egy meccsen és ezért nincs mit kihagynia, mintha valaki oda-oda kerül de elrontja. szerinted ez normális? közhelyezzünk, hogy csak az hibázik, aki dolgozik, aki tesz érte? tényleg jobb az, hogy valaki nem kerül helyzetbe, ezért nem hagyja ki, mint ha valaki helyzetbe kerül, de kihagyja? mert szerintem egyértelműen nem.

mintahogy én akkor se féltem, amikor sokan temették a csapatot, hogy vége a sikeres időszaknak, mert betömörülő ellenfelek ellen összehoztunk rosszabb eredményeket. voltak helyzeteink? voltak ziccereink, kapufáink? akkor nincs baj. egészen addig nincs baj a játékkal, amíg csak kihagyjuk a helyzeteket, de van mit kihagyni. akkor kezdjünk el félni, ha nem tudunk majd az ellenfelek kapujához férkőzni. ez ide is teljesen igaz.

és ezzel amúgy pont nem azt akarom mondani, hogy pedrot és szidni kéne, hanem hogy alexist kevésbé. na, ezt még beleszerkesztem a hozzászólásomba. alexis - off the ball movements KATT. és akinek van rá ideje még egy ilyen videő KATT.ez, hogy labda nélkül milyen mozgásokat csinál. azt kell figyelni, hogy amikor nem is ő kapja a labdát, akkor is hogy csinál már csak azzal helyzetet messinek, iniestának, vagy alvesnek azzal, hogy elvisz magával egy vagy két védőt keresztbemozgással. sokat ér ez nekünk, hogy folyamatosan támadja a lescsapdát.
connor
Jugador d'estrella

2013.02.16. 22:48:05

Szó sincs boszorkányüldözésről. Itt gyatra teljesítményről van szó, amit lehet csűrni-csavarni, de ez nem változtat azon, hogy 27 meccs alatt 4 gólt tudott begyötörni egy valagnyi kihagyott ziccer mellett. Más is hagyhat ki ziccert, persze, de nem ennyit és nem folyamatosan. A jó beindulásai meg stb. semmit sem érnek, ha egy akciót sem tud befejezni.
westerngom
Entrenador del Barça

2013.02.16. 22:40:54

- nem véletlen a mozgolódás vele szemben, támadóként hoztuk a csapatba, Messi mellé! Tök jó, hogy védekezik és sokat küzd a pályán, de illene azért a helyzeteinek legalább egy minimális százalékát kihasználni. Nem a szimpatikusságával van a baj, vagy a hozzáállásával, hanem avval a 40 millával amit a célért kiadott érte a klub! A cél pedig - ugye most senki nem fogja megmagyarázni az ellenkezőjét - nem ez a mutatott eredményesség volt!
Messi mellett elrohangál vonaltól - vonalig és rá lehet fogni, hogy persze csak ezért lett idehozva, DE! (ne adj isten!!) Leo-val történik valami nekünk végünk!! Nincs "potens" gólképes csatárunk/ befejező emberünk és még, ha idevesszük, hogy Villa is menni fog a nyáron akkor, húha...

Remélem, hogy magára talál a kis csilinyosz, mert személye nekem szimpatikus...., de ez kevés lesz.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2013.02.16. 22:38:38

a lentebb linkelt cikk szakmailag biztosan megalapozott róla és valóban bólinthat az ember, hogy igen, valamiért még mindig itt van, csak nem véletlen.
ellenben azokon már tényleg nincs mit beszélni, amikor eltötyögi a ziccereit, ráadásként (bár ez nyilván nem csak az ő sara) a kontrából kapunk egy gólt. szóval lehet ezt a helyzetet szépíteni a lentebb linkelt cikkhez hasonló, rajzolgatós, szakmai, terjedelmes írásokkal, amik megmutatják, mekkora a szerepe mezőnyben és amikben van igazság is, de olyan csapatok ellen, ami spec. nem a granada, ott nem valószínű, hogy kibírja a csapat a kihagyott ziccereit. villa úgy, hogy ő sem bővelkedik azért játékpercekben, ugyan úgy megcsinálja a melót, de a helyzeteit is képes bevágni...

egyre inkább biztos vagyok benne, hogy mindenkinek jobb lenne, ha megválnánk tőle. mondanám, hogy maradjon, ha az udinében is ez lett volna a szerepe és élvezte volna. de nem ez volt és szerintem látszik is, hogy nem élvezi igazán a játékot, görcsöl, hogy nem cselezgethet, nem futkorászhat, hanem messiék alá kell dolgoznia a mozgásával stb., aztán ez görcsölés kijön a helyzetkihasználásban. a juvében vagy a mu-ban, ahol nem lenne ennyire megkötve, szerintem percek alatt feljavulna.
szívesebben marasztalnám villát, mint őt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2013.02.16. 22:50:04-kor.
kristop
Entrenador del Barça

2013.02.16. 22:34:34

tudom, hogy nagyon sokan eladnák (vagyis látom), de hiába pörögtök rajta tuti nem ő fog elmenni a nyáron. a helyzetkihasználása ****, ettől függetlenül viszont minden támadónál (messit kivéve) többet ad a csapatnak és több lehetőség rejlik benne. és az az egyetlen dolog, ami nem megy neki (helyzetkihasználás) az pont az, ami tavaly még a legjobban ment neki szinte a támadóink közül. szóval ez ugyanúgy változhat, mint cesc fél évig tartó rossz formája.

villa akkor játszik jól ha gól lő (legalábbis a közösség szerint), mert általában mezőnyben nulla. ha nem lő gólt, akkor semmi, mínusz egy ember. és most hagyjuk a hülyeségek hogy nem passzolnak neki. helyzetbe se kerül olyan sokszor, de szerencsére a klasszis ott van benne, szóval helyzetkihasználásban a legjobb a csapatban.

pedro, ha nem megy neki, akkor is folyamat lehoz egy alap mondjuk hatos teljesítmény, a védekezése meg általában kifogástalan. legalábbis a támadóharmadban (ahogy most herlius rámutatott hátul vannak hibái, bevallom ott nem figyeltem). ő a tehetségén nem tud változtatni, szóval nem fog tudni olyan dolgokat elől, mint alexis vagy villa, de ő a mezőnymunkával ellensúlyozza ezt.

alexisnél viszont senki nem érzi jobban ezeket a mélységbe beindulásokat, ezt most is láthattunk (meg minden meccsen szinte), és mivel ez az egyik alapja a támadásainknak logikus, hogy ezt kell erőltetni. számoljátok folyamatosan az ebből kialakult ziccereket (most három, máskor négy), akkor eltudjátok képzelni, hogy kábé a csapatunk másodikharmadik legnagyobb erőssége lenne, ha visszajönne az önbizalma és ezeknek csak egy részét belőné. (igen, most nem tudja őket befejezni) nem véletlen, hogy ennyiszer kerül helyzetbe minden meccsen és nem villa, pedro vagy iniesta hiába játszanak éppen ők. és ezért megéri várni. nem, én se mondom, hogy alap kezdő legyen, senki se gondolja annak, a szakvezetés se, az alap gála trió az iniesta, messi, pedro most titoék szerint. de igenis így a b sorban erőltetni kell addig amíg el nem kapja a fonalat, mert már most az egyik legveszélyesebb a támadósorunkban, de sajnos ez a veszély még vaktöltény. és akkor még jöhetne a sor a gólpassz értékű labdájáról most (nem adták meg), vagy a kábé kettőről a getafe ellen (messi kapufa, cesc fölélövés ötösről), amihez hasonló mennyiséget szintén nem ad pedro, tello vagy villa (csak messi és iniesta) vagy arról a folyamatos piócavédekezésről és nyakonlihegésről, amilyen szintet csak pedro nyom.

aki ezeket nem látja, az tényleg csak annyit lát, hogy "HÁÁDEKIHAGYTA HEE, NEM LETT GÓL. GÓL KELL". igen, minősíthetetlen torres szinten tolja ezt a részét a játéknak, de ezeken a meccseken (amikor inesta pihen, villa sérült) igenis nyomni kell. vagy ahogy az előzőn (getafe rotáció), mert amit vele nyerhetünk (három megállíthatatlan, folyamatosan gólveszélyes támadó, akik lekötik és lefárasztják a védelmet, iniesta, messi, alexis) az sokkal több, mint amennyit jelenleg vesztünk rajta.

(az alexis védelem bizottság biztos talpon áll, és állni fog még egy jó ideig :D)
recrea
Llegenda del Barça

2013.02.16. 22:31:25

visca el barca írta:nincs itt semmiféle bosziüldözés. látványosan 0. bár jol vedekezik ne felejtsuk el :lol: azért az viszont elég hardcore volt, hogy a védő egy szempillantás alatt utolerte vagy 3-4 m hátrányból. engem igazabol a csetlés-botlásai kergetnek az őrületbe...
Ez szerintem azért van, mert irdatlanul egylábas. Amit ballal kéne átvenni, ballal kéne meglőni, ballal kéne passzolni, azt mind jobbal erőlteti és ráállt erre az agya. Még labdát vezetni sem tud ballal.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.02.16. 22:24:27

Tarsi88 írta:
Dr.Dre írta: És mit érünk el azzal,hogy helyzetbe kerül, ha nem tudja gólra váltani :?:
A focit gólra játszák, nem helyzetekre :!:
Gólt pont annyit szerzett ma mint Pedro, aki jóval kevesebbet tesz hozzá a játékunkhoz idén. Kicsit boszorkány üldözés szaga van a dolognak már vele kapcsolatba.
nincs itt semmiféle bosziüldözés. látványosan 0. bár jol vedekezik ne felejtsuk el :lol: azért az viszont elég hardcore volt, hogy a védő egy szempillantás alatt utolerte vagy 3-4 m hátrányból. engem igazabol a csetlés-botlásai kergetnek az őrületbe...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.02.16. 22:15:25

Dr.Dre írta: És mit érünk el azzal,hogy helyzetbe kerül, ha nem tudja gólra váltani :?:
A focit gólra játszák, nem helyzetekre :!:
Gólt pont annyit szerzett ma mint Pedro, aki jóval kevesebbet tesz hozzá a játékunkhoz idén. Kicsit boszorkány üldözés szaga van a dolognak már vele kapcsolatba.
Kép
Lezárt