Arda, aki így is elégedett

Maradna a szerzõdése végéig, 2020-ig | Nehéz lesz klubot találni neki

Aktuálisan a Barcelona egyik legnagyobb problémája, hogy nem tudja eladni vagy kölcsönadni azokat a játékosait, akikkel nem számol Ernesto Valverde. Ide tartozik Arda Turan is, akire nincs szüksége az edzõnek, és idén még egyetlen percet sem játszott, ennek ellenére õ nem aggódik különösebben emiatt, és ugyanúgy éli a mindennapjait, ahogyan eddig.

Nem akar távozni

A dolog persze nem új keletû, Arda már korábban sem akarta elhagyni a Barcelonát, attól függetlenül, hogy számolnak vele vagy sem. Mehetett volna korábban Kínába nagy fizetésért, úgy, hogy a Barcelona is jelentõs pénzhez jutott volna, de nem akart. A nyáron vitte volna kölcsönben a Galatasaray, a Barcelona elengedte volna, de oda sem akart menni. Pedig más esélye nem volt, ez is már az utolsó utáni lehetõségként jött, mert a török átigazolási piac szeptemberben zárt, nem úgy mint majd minden más európai piac.

Turan oda sem akart távozni, pedig tudta pontosan, hogy nem számít rá Ernesto Valverde. Bónuszkód

Nem érzi magát rosszul

A dologban az a különleges és egyben az az ijesztõ, hogy a kiszivárgó információk szerint Ardának nincsenek problémái a jelenlegi helyzettel. Nem panaszkodik sem nyilvánosan, sem a közvetlen környezetének, az edzéseket rendben végzi, láthatólag nincs rossz hangulata, nem látja sötéten sem a jelenét, sem a jövõjét.

A játékos környezetébõl ráadásul az szivárgott ki, hogy Arda célja nem más, mint hogy töltse ki a szerzõdését a Barcelonával, amiben az az aggályos, hogy neki 2020 júniusáig szól a kontraktusa, tehát a jelenlegi idényen felül még két további szezonra szól. Ez az állapot pedig csak akkor változhat, ha kapna egy olyan ajánlatot, ami igazán érdeki, és minden szempontból tetszik neki.

Lesz ideális érdeklõdõ?

Ez azonban nem nagyon valószínû. A játékos januárban lesz 31 éves, az pedig, hogy szakmailag és anyagilag is számára kedvezõ ajánlatot kapjon, nem kifejezetten esélyes. Úgy pedig még kevésbé, hogy nem játszik, hiszen komoly klubot nem fog meggyõzni egy olyan futballista, aki nem lép pályára egyáltalán.

Márpedig az õ helyzete várhatóan marad az, amilyen most. Ott van a keretben, dolgozik, ahogyan dolgozik, Valverde pedig nem számít rá. Így nehezen fog olyan ajánlatokat kapni, ami számára tetszetõs minden szempontból. De a jelek szerint ez számára nem probléma.

Már egyáltalán nem motivált?

Ez az, amitõl a leginkább tartanak a klubvezetésben, mert ez azt jelentené, hogy számára tökéletesen megfelel csak a Barcelona keretében lenni, edzeni, nem játszani, és természetesen továbbra is jól fizetett futballistaként élni tovább az életét. Ez alapján Ardának különösebb egyéni ambíciói már nincsenek a fociban, hiszen ha lennének, akkor biztosan nem nyugodna bele a helyzetébe bármilyen zokszó nélkül.

Ez viszont ha tényleg így van, azt jelenti, hogy a Barcelonának rendkívül nehéz lesz eltávolítania a keretébõl Turant, akinek érvényes szerzõdése van, rendben teszi a dolgát, ugyanakkor gyakorlati hasznot nem jelent a csapat számára.