Mascherano ügye már a héten eldőlhet?

Egyre biztosabb, hogy már a télen távozna | A klub térfelén pattog a labda

Az utóbbi hetekben még csak arról mentek a találgatások, hogy Javier Mascherano a nyáron vagy a télen hagyja-e el a Barcelonát, ám az utóbbi napok értesülései alapján már csak az a kérdés, hogy a játékos milyen körülmények között távozik a télen a Barçából. 

A madridi ‘Marca’ ugyanis úgy értesült, hogy Mascherano azt kérte a klubvezetéstől: engedjék el már a télen, mert játszani szeretne, formában akar a világbajnokságra érkezni, márpedig ez Barcelonában nem lehetséges, hiszen a nyár óta elveszítette a kulcsszerepét, ahogy azt a hátvéd őszintén és önkritikusan bevallotta egy nyilatkozatában a napokban.

A madridi sportnapilap úgy véli: Mascherano nem akarja elhúzni a témát, nem akar hetekig tartó bizonytalanságot és cikksorozatokat, ezért már a héten választ vár az egyesülettől, hogy elengedik-e vagy sem. Az biztos, hogy pénzügyi probléma nem lenne a két fél között, Mascherano ugyanis a játéklehetőség miatt távozna, és ezért hajlandó áldozatokat hozni.

Az tehát, hogy Mascherano már a télen távozna, egyre biztosabbnak tűnik, ugyanakkor a búcsú körülményeiről még vannak különböző értesülések. A fentiekkel ellentétben ugyanis a másik madridi sportnapilap, az ‘AS’ szerint a játékos hajlandó belemenni abba, a klub által felvázolt verzióba, hogy megvárja Umtiti felépülését, ugyanis a kínai piac, ahonnan több kérője is akad, csak február 28-án zárul majd be. A hírek szerint a kínai bajnokságból a Paulo Sousa vezette Tianjin Quanjian és a Manuel Pellegrini irányította Hebei China Fortune érdeklődik Mascherano iránt, akinek célja, hogy a lehető legjobb játékpercet kapva készülhessen fel az utolsó nagy válogatottbeli tornájára.

Josep María Bartomeu elnök hangsúlyozta, hogy a Barça egy „humánus klub”, amiből arra lehet következtetni, hogy a Barcelona hajlik az argentin játékos elengedésére már a télen. Az viszont egyelőre kérdéses, hogy a téli hónapokon belül pontosan mikor és milyen formában hajlandó megválni Mascheranótól a klubvezetés.