A Gremio hajlandó tárgyalni Arthur klubváltásáról

Az a bizonyos fotó már a múlté | A Barcelona oldalán pattog a labda

A brazil Gremio futballistája, Arthur Melo a Barcelona egyik kiszemeltje a középpálya minőségbeli megerősítésére, és a dél-amerikai egyesület a bizonyos fotó ellenére hajlandó elengedni az egyik legjobbját, amennyiben az ajánlatot kellőképpen vonzónak találja. 

Robert Fernández sportigazgató már többször is megnézte Arthurt élőben, legutóbb egy fotó is készült, amelyet természetesen nem vett jó néven a Gremio, és benne volt az is a pakliban, hogy a brazil egyesület feljelenti a Barcelonát a FIFA-nál. Ennek következtében pedig igencsak nehéz tárgyalási körökre készülhettek volna a katalán vezetők, ám a Gremio egyik vezető tisztségviselője, André Zanotta fátylat borítana a múltra a ‘Globoesporte’ médiumnak adott nyilatkozata alapján.

Beismerték, hogy hibáztak. Tudják, hogy ilyesmi nem történhet meg, ezt nem tudjuk elfogadni. Ugyanakkor nincs okunk arra, hogy konfliktust kreáljunk a Gremio és a Barcelona között. Beismerték a hibájukat. A Barça egy óriási klub, az pedig mindig előnyös, ha a nagy egyesületekkel jó kapcsolatot ápolsz. Nyitottak vagyunk tehát a tárgyalásokra. Nem áll szándékunkban eladni Arthurt, de ha érkezik egy olyan ajánlat, ami érdekel bennünket, a játékos számára pedig szintén előnyös, akkor meg fogjuk azt hallgatni.

Zanotta hangsúlyozta, hogy szeretnék megtartani Arthurt, ugyanakkor azt is elismerte, hogy a legjobbjaik hosszú távú megtartására főként két okból nincs esélyük. Egyrészt a Gremio pénzügyi helyzete korántsem megnyugtató, másrészt pedig „tiszteletben kell tartani, hogy ezeknek a játékosoknak egy európai szerződés az álmuk”.

Mit lép a Barcelona? 

A katalán egyesület az elnökség elmúlt évi hibáinak a következményeit szenvedi, és a mozgástere meglehetősen behatárolt. Amint arról Arda ügye kapcsán beszámoltunk, a klub bértömege történelmi távlatokban mérve is nagyon magas, így valakinek előbb távoznia kell, mielőtt igazolhat a klub.

A financiális részen túl pedig az is kérdéses, hogy mi is a klubvezetés szándéka Arthur kapcsán. Valverde láthatóan a középpályára helyezné a hangsúlyt, ám ehhez nincsenek meg a játékosai, hiszen az elmúlt években az egyesület főként a fizikum mellett tette le a voksát, így érkezett André Gomes vagy Paulinho a középpályára.

Kérdés tehát, hogy ezen az irányelven egyáltalán változtat-e a klubvezetés, és ha igen, akkor pedig mikor is teszi meg a konkrét lépéseket.