Arda a távozás küszöbén

Az eladása nagy könnyítés lenne a fizetések oldalán

Nagy esély csillant fel a Barcelona számára, hogy a téli átigazolási időszakban el tudja adni Arda Turant, akinek még 2 és fél év hátra van a szerződéséből rendkívül magas fizetéssel. A török bajnokságot aktuálisan vezető Medipol Basaksehir Istanbul elnöke személyesen számolt be az ügy állásáról.

Ebből azt nem lehet tudni, hogy végleges átigazolásról vagy kölcsönadásról van szó, de azt igen, hogy a török klub igen komolyan gondolja Turan megszerzését, és hajlandó jóval többet fizetni a játékosnak, mint bármely más klub jelenleg a világ futballjában. A klub elnöke hétfőn este együtt is vacsorázott Turannal, és tárgyalt Oscar Grau-val, az FC Barcelona vezérigazgatójával is. Ezeket az értesüléseket fényképek is megerősítik.

„Végigvittünk már egy tárgyalás sorozatot annak érdekében, hogy Arda Turan elhagyhassa Barcelonát.”

„Én is találkoztam Arda Turannal, hogy szemtől szemben beszéljek vele, mi a véleménye a klubunkról.”

„A vezetőink beszéltek a játékos ügynökével is, aki azt mondta, hogy Arda Turan nagyon boldog lenne, ha a csapatunkban játszhatna, és készen áll arra, hogy visszatérjen az elitbe. Ezt követően leültem tárgyalni Óscar Grauval, a Barcelona CEO-jával.”

„Azt mondanám, hogy Arda Turan hajlandó hozzánk igazolni, és annak ellenére, hogy ez egy nagyon drága ügylet, a két legfontosabb szponzorunk hajlandó arra, hogy áldozatokat vállaljon, hogy megvalósulhasson.”

Arról egyelőre egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot, hogy mennyit hajlandó fizetni Turannak a török klub, és hogy milyen konstrukcióban igazolnák le a játékost a Barcelonától.

Alap esetben a Barcelona számára már az is siker lenne, ha Arda fizetésétől végleg megszabadulhatna, de egyes források azt sem zárták ki, hogy a török klub fizetne átigazolási díjat is Turanért. Az viszont biztos, hogy a középpályás távozása még sosem volt olyan közeli, mint most.